Dodaj do ulubionych

Płytki chodnikowe w Alejach

IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 21:25
Chciałem się na forum poskarżyć/ może ktoś z władz miasta to przeczyta/ na
temat stanu pieszych dróg w Alejach.Moim zdaniem jest fatalny i dziś
doprowadził mnie do szewskiej pasji.Wysiadłem z autobusu przy pl.Biegańskiego
aby się udać kilka metrów do placówki Lukas Banku w III Alei.Nie spieszyłem
się,szedłem normalnym krokiem ani nie byłem pijany i nie wiedzieć z jakiego
powodu już po przejściu na światłach mniej więcej koło Pizza Hut nagle
runąłem na ziemię na bok-nic mi się nie stało poza maleńkim zadrapaniem na
dłoni.Rzoglądam się czy coś wystawało o co mógłbym zawadzić-nie,nic takiego
nie było tylko po prostu chodnik jest tu w fatalnym stanie jak się
przyjrzałem- płytki chodnikowe strasznie nie równe-jedne wystające,drugie
zapadnięte,większość popękanych.Gdy już się podniosłem przechodzący obok mnie
gość od razu powiedział-"Panie,pan nie pierwszy który się tu przewrócił,nikt
tu o tym nie pomyśli,oni nie mają pieniędzy na takie sprawy"...jednym słowem
bez komentarzy.Już wracając z powrotem i stojąc w drodze powrotnej na
przystanku na pl.Biegańskiego obok pomnika Piłsudskiego przyjrzałem się przy
okazji płytkom chodnikowym obok pomnika na całym placu-takie samo
stwierdzenie są fatalne- nie są utwierdzone,ruszają się przy dotknięciu
noga,również jak i w III Alei nierówne,popękane,wystające itd...
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Płytki chodnikowe w Alejach IP: *.icis.pcz.pl 29.10.05, 23:25
      Poczekaj troszke - od wiosny nowego roku wszystko sie zacznie zmieniac w III
      Aleji - zeby zobaczyc jak bedzie zobacz sobie dodatek do piatkowej GW.

Mnie tez to wkurza ale to kwestia juz krotkiego czasu. Czekaja nas duze zmiany
      na plus oczywiscie :)
      • Gość: aka Re: Płytki chodnikowe w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:47
        to jeszcze nic najlepiej jest po deszczu bo wiele płytek sie rusza i gdy
        staniesz na taką fontanna kałuży pryska ci spod nóg
        • Gość: Lesio Re: Płytki chodnikowe w Alejach IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 31.10.05, 13:22
          Gość portalu: aka napisał(a):

> to jeszcze nic najlepiej jest po deszczu bo wiele płytek sie rusza i gdy
          > staniesz na taką fontanna kałuży pryska ci spod nóg

Bo to sa plytki niespodzianki, najwiecej ich jest na odcinku od merkurego do
          banku pko bp.
      • Gość: IL TO NIE JEST WYTŁUMACZENIE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 31.10.05, 11:59
        Dziękuję Profesorze, ale to nie jest żadne wytłumaczenie: remont zacznie się na
        wiosnę, a po chodniku do tego czasu chodzić trzeba. Podsypanie piaskiem
        krzywych płytek chodnikowych nie kosztuje wiele, a nogę złamać można.
        Przekazuje tę wypowiedż dyrekcji MZD.

IL

• Gość: xx Re: TO NIE JEST WYTŁUMACZENIE IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 12:54
          Z pewnoscia najbardziej niezbedne naprawy trzeba robic i od czasu do czasu cos
          sie tam robi, choc czesto z opoznieniem, ale z drugiej strony robienie czegos
          wiekszego byloby w tej chwili marnotrawstwem pieniedzy.
    • Gość: niki Re: Płytki chodnikowe w Alejach IP: 212.160.108.* 31.10.05, 15:02
      Przyjdą śniegi-przyjdzie chlapa.Do przyjemności nie należy fontanna z pod
      płytek,gdy się na nią stanie.I do tego śliskie,gdy są mokre.
    • Gość: Absolwent To wizytówka władz miasta Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:48
      Płytki chodnikowe w Alejach pamiętają czasy PRL-u. Władze Częstochowy zawsze
      miały ważniejsze sprawy na głowie, niż jakieś tam chodniki w centrum. Są krzywe,
      zawsze brudne i zimą zabłocone. Zaczynamy już odstawać od średniej w Polsce.

To jest wizytówka władz naszego miasta. W wolnej Polsce połowę czasu sprawował
      władzę pan Tadeusz Wrona. Widziałem jak kiedyś szedł z żoną (chyba) po brudnym
      chodniku. Moja żona dawno by mnie za to wyzwała (gdybym był prezydentem). Wstyd!!!
      • Gość: Absolwent90 Re: To wizytówka władz miasta Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:57
        Ciekawe, czy następny prezydent Częstochowy rozwiąże wreszcie problem nierównych
        chodników w centrum miasta?

Czy dla prezydenta Częstochowy problemem nie do rozwiązania jest wymiana
        słynnych "ruchomych" płyt chodnikowych niedaleko Merkurego? Pisały o nich
        jeszcze PRL-owskie gazety, pisała później Wyborcza...

Tyle lat minęło i nic. Szkoda gadać!
      • Gość: xx Re: To wizytówka władz miasta Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 21:05
        Mozna miec rozne zdanie na temat wladz. Ale to dopiero aktualne wladze po
        latach zaniedban przystapily do zasadniczego odnowienia Aleji. Naprawde radze
        Ci zajrzec do piatkowego wydania Gazety Wyborczej. Sa juz plany, jest juz kasa.
        Od wiosny zacznie sie zapowiadany remont - Aleje odzyskaja blask, na razie
        radykalnie zmieni sie III Aleja.
        • Gość: Absolwent Re: To wizytówka władz miasta Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:24
          Sam głosowałem na Wronę, ponieważ wydawało mi się wówczas, że krzywe chodniki
          (przynajmniej w centrum miasta) to nie jest zbyt trudny problem dla niego.
          Tymczasem tyle lat już minęło i nadal chodzimy po krzywych PRL-owskich płytkach.
          W przyszłym roku coś się wreszcie zmieni w III Alei, a co z pozostałymi (w tym
          ze słynnymi płytkami niedaleko Merkurego)??? Ile lat jeszcze??? Przecież to
          beznadzieja dla mieszkańców, a dla mnie symbol obecnych władz.

Oczywiście Wrona jest lepszy od Marasa, ale po co się porównywać z PRL-em?!
          Częstochowa zasługuje na kogoś lepszego. Chciałbym się mylić, bo zależy mi na
          mojej Częstochowie.

Chętnie bym odszczekał, gdyby skutecznie naprawiono wszystkie ruchome płytki w
          Alejach.
          • Gość: xx Re: To wizytówka władz miasta Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 01.11.05, 18:51
            Plytki w Alejach byly juz kilkakrotnie naprawiane, ale to nie wystarcza.
            Potrzebna jest zasadnicza modernizacja. Dobrze ze sie zaczyna.
            Tak samo jak modernizacje kamienic - NMP 24, Ratusz, Popowka, kamienica obok
            Popowki za Blikle, troche na boku rowniez wielki Dom Ksiecia, nie mowiac o
            Parkach Jasnogorskich.

Mysle ze kolejne fragmenty Aleji tez zostana zmienione i to stosunkowo szybko -
            bo najwazniejsze to jednak zaczac. Poza tym sytuacja finansowa miasta wyraznie
            sie poprawila i jesli tylko w kraju cos sie niespodziewanego nie stanie, to po
            prostu miasto bedzie stac na to inwestycyjne przyspieszenie.

Wazne ze wreszcie dostrzezono jakie znaczenie ma dla miasta jego Centrum. Przez
            dluzszy okres czasu zapomniano o nim.

• Gość: abstynent masz zła pamięc lub sklerozę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:07
            te płyty które sa w alejach wyłozył Wrona podczas swojej 1 kadencji na poczatku
            lat 90. czyli juz maja kilkanascie lat. nastepcy nie zrobili z alejami NIC. I
            znowu Wrona remontuje aleje. Wrona odnowiciel - a ty czhłopcze nie kłam. na
            pewno na niego nie głosowałes bo wypisujesz takie głupoty, których przecietny
            człowiek sie wstydzi.
      • Gość: abstynent masz sklerozę lub kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:08
        te płyty które sa w alejach wyłozył Wrona podczas swojej 1 kadencji na poczatku
        lat 90. czyli juz maja kilkanascie lat. nastepcy nie zrobili z alejami NIC. I
        znowu Wrona remontuje aleje. Wrona odnowiciel - a ty czhłopcze nie kłam. na
        pewno na niego nie głosowałes bo wypisujesz takie głupoty, których przecietny
        człowiek sie wstydzi.

• Gość: Absolwent Re: masz sklerozę lub kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:31
          Te płytki chodnikowe są jeszcze z PRL-u, każdy częstochowianin o tym wie. Np.
          niedaleko Merkurego są takie słynne ruchome płyty, na których nogę złamała
          starsza kobitka gdzieś około roku 1988. Sam wzywałem wtedy pogotowie.

Może Ty nie jesteś z Częstochowy?
          • Gość: sam Re: masz sklerozę lub kłamiesz IP: 213.199.204.* 04.11.05, 21:11
            Remont to byl na placu Biegańskiego pod Ratuszem ale to juz sie rozleciało
            wszystko. Wtedy a było to gdzieś na w latach 90 jakas byla z tym afera.
    • czefan Re: Płytki chodnikowe w Alejach 03.11.05, 12:44
      Najczystszy skandal. Powinny być naparwiane w pierwszej kolejności. Bo to
      wizytówka naszego miasta. Co miesiąc jak potrzeba, a nie od święta. Właśnie te
      płyty w alejach świadcżą o naszym mieście. Stąd pewnie ta opinia "dziura".
      PLYTY CHODNIKOWE w całym centrum PRIORYTET !!!
      • Gość: Gosc Re: Płytki chodnikowe w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:18
        A mnie sie po alejach spaceruje dobrze i nigdy nie fiknąłem koziołka.
        Jednak wam zawsze cos przeszkadza.
        Są pilniejsze sprawy niż chodniki.
        Chociażby notoryczne kradzieże wszystkiego co jest z metalu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka