Dodaj do ulubionych

bez szkoły

28.11.05, 01:29
Jeśli jestem bez szkoły (wypisuje się w środe) to czy przyjmą mnie do innej
szkoły w nowym semstrze?? czy rok bedę bez szkoły?? i czy muszę się uczyc??
tzn. czy jesli nei przyjmą mnie nigdzie indziej do szkoły to czy będą przez
to jakieś kłopoty?? prosze odpowiedzcie
Obserwuj wątek
    • Gość: ***** Re: bez szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:43
      Jwśli nie masz skończonych 18 lat (!) to, niestety, musisz się uczyć, gdyż u
      nas, w Polsce, istnieje obowiazek nauki do 18-ego roku życia ! to nie A to, że
      Ty się wypisujesz? hmmmm .... To nie "takie" proste, jak się Tobie wydaje...
      Pozdrawiam
      • Gość: afaik Re: bez szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:57
        obowiazek nauki do 16 roku, do 18 obowiazek nauczania. A to juz dla naszej Oli
        nie jest korzystne bo wyladuje w jakims ZSZ, ktory laskawie zgodzi sie ja
        przyjac. Dobre szkoly ja po prostu moga juz olac!
        • oluska89 Re: bez szkoły 28.11.05, 17:19
          no dobra. Ale jest coś takiego ze mnie wyleją z budy i w ole sie sama wypisac!
          Chce dalej sie uczyc poprostu przpeisac do innej budy. Ale jesli mnie nei
          przyjmą czy będe miała jakieś kłopoty z prawem??? Pomóżcie mi!!
          • Gość: ***** Re: bez szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:53
            Oczywiście,że bedziesz miała kłopoty/ ale nie TY lecz Twoi rodzice- bo Ty nie
            jesteś pełnoletnia ! /Przeniosą Cię do innej szkoły, a w najgorszym wypadku do
            OHP !
            Idź do pedagoga szkolnego i porozmawiaj, bo i tak wszystkie formalności
            związane z ewentualnym przeniesienie / bo tylko takie wchodzi w grę, w Twoim
            przypadku - zgodnie z prawem tj. spelnianiem obowiązku szkolnego(czytaj:
            obowiązkiem uczęszczania do szkoły do 18 roku życia!)/ będziesz musiała
            załatwiać poprzez pedagoga !
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka