Dodaj do ulubionych

Rośnie centrum badawcze TRW

IP: *.fbx.proxad.net 09.12.05, 21:52
Wreszcie chcialoby sie powiedziec.

Tye juz bylo obaw ze skoncy sie na niczym.

To naprawde DUZA sprawa dla calej Czestochowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mi Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 08:21
      "Wcześniej amerykański potentat korzystał z opracowań obcych inżynierów, słono
      płacąc za badania." - Czy to chodzi o drogich inzynierow z centrow badawczych w
      TRW w USA, Niemczech i Wielkiej Brytanii ?
      • Gość: skoljoza Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 09:12
        Dokladnie tak. I z tymi oplatami tez prawda.
        • Gość: wójek Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 10:41
          pracuje w TRW od 3 miesiecy.niemyslcie ze to bajka.wcale tak niejest.po
          pierwsze napewno niebedziecie zatrudnieni przez trw tylko przez "worker"a.czyli
          wasze zarobki jush spadaja o 40%.srednie zarobki przez
          firme "WORKER"...pracownik produkcji-moze 1100 wyciagnie,krawcowa-850.warunki
          sanitarne bardzo dobre.atmosfera wyglada jak w szkole(dzwonek-i wszyscy udaja
          sie na 10 minutowa przerwe).naprawde powiem wam szczeze trzeba sie tam narobic.
          • Gość: mario.....a Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 10:53
            dokładnie, chociaż z tym dzwonkiem to tylko na koniec, przynajmniej na legionów
            Na legionów narobić się można tylko na 3-5 liniach produkcyjnych : renault, voldswagen, ford, linia 4.0 wszystkie te linie to są zwijacze, na zamkach jest lebrownia. A więc z tym narobieniem to jest tak że kto ma plecy to jest sobie na zameczkach lub lini zwijacza na oplu tgz linie przedemerytalne, a kto niema to tyra jak gupi nawet niema czasu odezwać się do wspułpracownika
    • Gość: Rune Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.org / *.org 10.12.05, 10:08
      Tylko szkoda ze tak trudo dostac tam prace.Praca przez WORKERA jest owszem ale
      mozna przepracowac 30 dni a mozna i 5 i wdodatku "na telefon"
    • Gość: Arek Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.trustnet.pl 10.12.05, 12:18
      Centrum to pikuś,według dyrektora TRW z Rolniczej w 2006 r. ma być przyjętych
      400 osób na produkcję
      • Gość: Mariusz Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:25
        400 osób hee ale przez workera i na 1/4 etatu. Na rolniczej osób zatrudnionych przez workera (czytaj zarabiających ok 50% tego co pracownicy TRW) czeka na liscie do przyjęcia do trw ok 800. Czyli zarabia na tym 1.worker za wynajem pracownika 2.trw- na kosztach rekrutacji a traci jak zwykle szary człowiek. Nie wspominając o 24 godzinnej dyspozycyjności bo przercież cały czas czekasz na telefon, 4 brygadowym systemie pracy czyli swiatek piatek i niedziele na 3 zmiany. Ale nie ma co wybrzdzac przeciez nie ma innej pracy w tym miescie...ech szara rzeczywistość.
        • Gość: Arek Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.trustnet.pl 10.12.05, 23:10
          taa,lepiej pić browara pod sklepem i narzekać na bezrobocie
        • tomek999918 Re: Rośnie centrum badawcze TRW 30.05.06, 17:49
          Trw to naprawdę wielki obóz pracy, w którym ten kto ma plecy leży sobie a reszta
          zapiepsza za nich- przykład trzy krówki podążające na palarnie lub stołókę nie
          mające zielonego pojęcia o roli którą pełnią a jedynie żrą i jarają....
    • Gość: ktos Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.com / *.strefa.com 10.12.05, 15:32
      TRW-Oboz pracy,jest coraz gorzej,coraz bardziej panowie O. i P.przeginają
      pałe,pracownikow mają za nic ,uwazają siebie za wladcow calego
      swiata,wprowadzili system 4 brygadowy,nie pytając nikogo z zalogi czy sie to
      komus podoba czy nie.W calej historii TRW Cz-wa nie bylo jeszcze takiego
      zepsutego przez dyrekcje klimatu jaki jest teraz dzieki nim.Co jeszcze
      wymyslicie??...juz nac nic nie zdziwi
      • Gość: aksam Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 20:21
        mówisz o rolniczej
        • Gość: ktos Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.com / *.strefa.com 10.12.05, 22:53
          Tak mowie o rolniczej
      • Gość: Arek Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.trustnet.pl 10.12.05, 23:17
        Można się przyzwyczaić,po prostu po przekroczeniu bramy wyłączsz się i odwalasz
        8 godzin,z drugiej strony wczesniej pracowałem w firmie na 4 brygady za
        600pln,śniadanko jadłem jedną ręką obsługując maszynę,zero przerw itp,wolę TRW
        niż w hałasie i brudzie tyrać na hucie za tę samą kasę albo na kopalni,a tych
        gości o których wspomniałeś mam gdzieś,jestem za mały żeby na mnie zwrócili
        uwagę,a stosunki w brygadzie są ok,w innych co prawda gorzej ale to wina samych
        pracowników niestety
    • Gość: rolnik Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:54
      Chodzę po polu i zbieram buraki....
      • Gość: łazanka Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:19
        czwartek był na 7/6 TG, nie przechodź na gg, bo się jeszcze nie zgłosiła
    • Gość: koles kiedy te korwy z wyzszych stołkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 11:52
      nauczą sie ze nie wszyscy beda przystawac na ich zadania 14ml na odbudowe
      jakies zasranego starego budynku jak ten co chcialo przejac TRW wart byl 1,5ml
      znowu korwy chcialy sobie kieszenie napchac wystrzelac w pizdu.
      • Gość: abc mówisz o Urzedzie Skarbowym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:36
        a kto kotku rządził w tym kraju kiedy TRW chciało kupic budynek od skarbówki?
    • Gość: Grzegorz Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.nwrk.east.verizon.net 12.12.05, 02:00

O co chodzi przeciez to jest prawdziwy kapitalizm. Nikt nie bedzie nikomu
      placil za "przyjscie do pracy" tylko za prace. Jest praca pracujesz zarabiasz
      nie ma pracy idziesz do domu tak jest w Stanach. Do tego trzeba sie
      przyzwyczaic lub otworzyc wlasny zaklad. Przeciez o ten kapitalizm walczono z
      komuna.Tak trzymac!
      • Gość: gosc BRAWO CZESTOCHOWA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 00:10
        Częstochowa - ta to potrafi
        • Gość: observer Re: BRAWO CZESTOCHOWA!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.12.05, 23:57
          Czestochowa? A co ma do tego miasto??? Wszystko w rekach kadry zarzadzajacej TRW, dyrekcji itp. To oni zdobyli inwestycje bo pokazali swoj profesjonalizm!!
          • Gość: gh Re: BRAWO CZESTOCHOWA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:40
            znamy ci epatafianie: jakby nie znalexli to opuwałbyś miasto i jego władze. jak
            znaleźli to oczywiście miasto nic do tego nie miało. dialektyka towarzyszu?
          • Gość: xx Re: BRAWO CZESTOCHOWA!!!! IP: *.ap.krakow.pl 14.12.05, 22:32
            Miasto czyli Czestochowa to MY wszyscy - ja, Ty, TRW itd.
        • Gość: gosc DOBRE CZASY CZESTOCHOWY BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 01:44
          i z tego sie ciesze
    • Gość: kołnierzyk Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 20:07
      a ja chciałem pracować w TRW ale 6 lat temu mi się nie udało, teraz to byłbym
      gość (jakbym dotrwał). obecnie pewnie wszystkie stołki obsadzone i ciężko się
      wcisnąć.
    • jolka995 Re: Rośnie centrum badawcze TRW 29.12.05, 17:01
      TRW wykorzystuje ludzi przez inne firmy,a potem ich zwalnia.
      Mgazyn- to dopiero wykanczalnia.O ludzi sie nie dba tylko wymaga.

• Gość: mario...a Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:40
        Na magazynie jest leżycho, ale z wykorzystywaniem to sie zgodze
        • Gość: magazynier Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:49
          ciekawe co masz na myśli?Pewnie wiesz więcej niż ja....
    • Gość: jolka995 Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.trustnet.pl 30.12.05, 16:53
      Szcześliwego NOWEGO ROKU 2006.
    • Gość: JK DOBRE CZASY CZESTOCHOWY-BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 02:32
      DUZO DOBREGO SIE W MIESCIE DZIEJE
      • Gość: bingo Re: DOBRE CZASY CZESTOCHOWY-BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 05:27
        ale komuszki sa z tego niezadowlone
        • Gość: gosc Re: DOBRE CZASY CZESTOCHOWY-BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:39
          na jakim etapie jest powstawanie centrum i jak tam mozna dostac sie do pracy?
          • Gość: xx Re: DOBRE CZASY CZESTOCHOWY-BIS IP: *.icis.pcz.pl 04.01.06, 23:40
            Juz dziala.
    • Gość: czestochowianin Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:53
      poprosze adress
      • Gość: Filip Re: Rośnie centrum badawcze TRW IP: 69.156.151.* 06.01.06, 03:58
        Ciekawe...czy te czestochowskie zloza pasow wystarcza na zaspokojenie
        swiatowych potrzeb ?
        ....zaczyna mnie to niepokoic......

....moze by je wykorzystac jako pasy startowe....

....a czy tam robia tez pasy transmisyjne...bo ja uwielbiam takie pasy
      • Gość: Filip Re: Rośnie centrum badawcze TRWAM IP: 69.156.151.* 06.01.06, 20:33
        ...co chcesz wkrecac srobki jak inni.
        Na calym zachodzie srobki wkrecaja( jak w GM) osobniki prymitywne przeszkolone
        do kilku prostych czynnosci, a inzynier....Oho, ho, ho !

...ale komuna zwalczala spoleczna przedsiebiorczosc stad brak bazy i nie ma
        zapotrzebowania na kreatywna dzialalnosc inzynierow.
        Polski inzynier nawet nierozumie tego okreslenia; "kreatywna dzialalnosc"...juz
        lepiej sobie z tym radza chinczycy i hindusi...w Polsce cala kreacja rodzi sie
        i skupia sie przy otwartej butelce, jak "w kregu kaganka oswiaty"...chwala
        skor....od polskiego systemu szkolnictwa wyzszego, chwala akademii.
        • Gość: marcin Re: Rośnie centrum badawcze TRWAM IP: *.inds.pl / *.inds.pl 06.01.06, 22:30
          znasz ewe sznajder z trw ( czarna laska z grzywka wysoka)????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka