Dodaj do ulubionych

Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawczynie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:13
Mam takie pytanie ?
Jako bezrobotna biedna osoba często chodzę sobie po różnych sklepach.
I nigdzie nie widziałem uśmiechniętej sprzedawczyni która jest miła i
serdeczna tak jak dziewczynny pracujące w różnych sklepach za naszą zachodnią
granicą.
Czy znacie gdzieś w ponurej Częstochowie nieponure i miłe sprzedawczynie ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 14.12.05, 09:39
      Ja chodzę na zakupy do sklepu z garniturami w aleję 52, tam są takie przemiłe
      Panie. Nawet dyplom widzialem za profesjonalna i super obsługę. A jaką maja
      promocję...przedwczoraj obkupiłem się na pół roku.
      powodzenia
    • bez_emocji Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz 14.12.05, 10:47
      w kiosku-piekarni Musiorskiego przy rondzie Mickiewicza sprzedaje młoda kobitka
      czasami :) bardzo miła i uśmiechnięta :)

a swoją drogą im częściej my się do sprzedawczyni uśmiechniemy, tym częściej ona
      uśmiechnie się do nas :)
      choć oczywiście zdarzają się egzemplarze niereformowalne ;)
      • scz24379 Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz 14.12.05, 10:57
        sklep spożywczy na Wrocławskiej "Rarytas", ale "usmiechnięta" postawa
        sprzedawczyni w dużej mierze zależy od szefa i od atmosfery panującej w miejscu
        pracy.
        ...niestety znam tylko jeden taki sklep...gdzie sie usmiechają :)
        • henryczek-czewa Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz 14.12.05, 11:40
          większosc sprzedawczyń zarabia tyle, że naprawdę nie ma sie z czego śmiać

:]
    • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.icis.pcz.pl 14.12.05, 13:28
      W pieknej Francji to dopiero sa sprzedawcy i sprzedawczynie - takie skwasniale
      twarze trudno gdzie indziej znalezc.Przy nich nasi z Czestochowy to wrecz anioly.

• Gość: p Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.21.pl / *.21.pl 15.12.05, 17:03
        Czytuję czasem to forum i zauważyłem u Ciebie tentencję, będącą zaprzeczeniem powiedzenia "Cudze chwalicie, a swego nie znacie". Szczerze mówiąc podoba mi się to, bo powinniśmy maksymalnie promować nasze miasto, aby jak najwięcej ludzi chciało tu np. przyjeżdżać, studiować, inwestować, czy po prostu robić zakupy. Na tym bowiem, niezależnie od zajmowanego stanowiska. Jednocześnie jednak IMVHO powinniśmy starać się ulepszyć to co się da, bo samym - często bezpodstawnym - wychwalaniem i ganieniem wszelkiego (często niestety słusznego, ale i konstruktywnego) krytycyzmu jako przywary narodowej utwierdzamy ludzi w przekonaniu, że to co robią jest słuszne. Generalnie pozytywne nastawienie i motywowanie jest ok, na zachodzie od wielu lat standard - u nas ciągle nowość, ale na szczęście to się zmienia.
        • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.icis.pcz.pl 16.12.05, 22:21
          Potzrebna jest rownowaga :))
    • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.icis.pcz.pl 14.12.05, 13:29
      W sklepie piekarniczym Jedryki kolo Politechniki - zawsze usmiechniete i zyczliwe.

A to tylko pierwszy z brzegu przyklad.
      • Gość: aga Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:32
        W Jagiellończykach na stoisku z torebkami jest bardzo miła, sympatyczna i
        zawsze uśmiechnięta młoda pani.
        • Gość: niki Re: Czy w Częstochowie są UŚMIECHNIĘTE sprzedawcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:51
          Naprawdę miła dziewczyna pracuje w morganie w "shocie", zawsze uśmiechnięta i
          służy pomocą. Natomiast unikam robienia zakupów w pasażu, kobiety tam pracujące
          są niemiłe i zajmują się sobą, nierzadko "obgadując" klientki. szczególnie
          w "atexie", omijam go z kolezankami z zasady.
    • Gość: max monument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:15
      chłopaki sa uśmiechnięci i nieponurzy...
      • Gość: Laura Re: monument IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:25
        Panie w Kitalowie na Placu Czerwonym :)
        • Gość: Gosc Re: monument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:34
          Każdy profesjonalny sprzedawca powinien być wyjątkowo serdeczny tak że można by
          go przykładać do ran !!!!!! I jego zarobek gó..o do tego ma .
          W interesie sprzedawcy i właściciela jest to żeby obsługa była wyjątkowo serdeczna
          i to tak,żeby klient taką obsługę długo pamiętał.Lecz chyba mało z tych
          "Właścicieli" zdaje sobie z tego sprawę.
          Jeżeli do sklepu wchodzą gbury to właśnie sprzedawca powinien zrobić wszystko
          żeby na ustach klienta(tki)pokazał się uśmiech!!!!!! Taki sprzedawca może o
          sobie powiedzieć że jest profesjonalistą.
          I takich pozdrawiam:)
          • Gość: Obserwatore Romano Re: monument czestochowski IP: *.prenet.pl 15.12.05, 20:26
            Profesjonalnych sprzedawców z prawdziwego zdarzenia to w Częstochowie może jest
            5 sztuk.Reszta to smutni spszedafcy.
            • Gość: ja Re: monument czestochowski IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 16.12.05, 22:25
              a gdzie są Ci sprzedawcy???
            • Gość: xx Re: monument czestochowski IP: *.icis.pcz.pl 16.12.05, 22:26
              Profesjonalny sprzedawca chleba i buleczek? Kon by sie usmial :))

• Gość: ja Re: monument czestochowski IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 16.12.05, 22:28
                też tak myslę, tzn miły może być, ale profesjonalny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka