IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 14.12.05, 11:02
Opluwanie na tym forum Prezydenta Miasta, zwłaszcza po pozytywnych wieściach,
dla specyficznej części "forumowiczy" i "forumowiczek" stało się już hobby.
Tym razem postanowiono jednak opluć Prezydenta Państwa, również wybranego w
wyborach powszechnych. Z okazji jego wizyty w Częstochowie. To świadectwo
zdziczenia, braku przejawów kultury politycznej i kompletnego prymitywizmu.
Plując na Prezydenta Państwa - sami plujecie sobie w twarz.

Plują na Prezydenta Państwa - goszczącego właśnie w Częstochowie. Który jako
Prezydent Warszawy podpisał z naszym miastem porozumienie o współpracy. Na
tym forum nigdy przeciwnicy poprzednika w taki sposób bylego Prezydenta nie
atakowali.

Co za wstyd.

Ireneusz Leśnikowski
Obserwuj wątek
    • Gość: marcyś Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:20
      Takie są niestety uroki demokracji. Na szczęście istnieją sądy przed którymi
      mozna dociekać sprawiedliwiości. Pomimo ze nie należe do elektoratu Lecha
      Kaczyńskiego ani też w jakikolwiek sposób nie popieram sposobu jego działań
      politycznych uwazam ze należy mu się szacunek. Szacunek jako głowie Państwa i
      osobie wybranej w wyborach powszechnych.

Inną sprawą jest natomiast rzeczowa krytyka poczynań obu Panów prezydentów. Na
      nią demokracja pozwala. Szkoda że wsród całkiem sporej grupy głosów rozsądku
      widzi pan tylko plujących. Akurat Ci z którymi Pan najbardziej polemizuje nie
      krzyczą: "Kaczyński coś tam, Wrona coś tam..." To nie jest totalna wojna o
      władzę. To tylko troska o nasze miasto o naszą małą ojczyznę. Proszę zatem o
      trochę więcej szacunku. Troszkę więcej szacunku dla jak to ktoś napisał TWA...
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI TO NIE UROK IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 14.12.05, 13:18
        Pisanie w ten sposób nie jest urokliwe - jest raczej odpadem demokracji.
        Demokracja to odpowiedzialność za słowa.
        O rzeczowej krytyce w pańskich (pani) anonimowych wpisach mówić w żaden sposób
        nie można bo jest to zwykłe obrzucanie błotem.
        A tym bardziej nie widać troski o małą Ojczyznę - wręcz przeciwnie - stawiacie
        ją w złym świetle, a czesto wprost opluwacie - "to złe miasto" itp
        IL
        • Gość: marcyś Chyba nie czyta Pan wpisów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:46
          To jedyny wniosek. Proszę wskazać owe opluwajace posty abyśmy mogli rozmawiać o
          konkretach a nie tylko o wytworach wyobraźni kształtujących jak najbardziej
          mylne postrzeganie mnie i rzeczywistości. Nigdzie nie pisałem że Częstochowa
          to "złe miasto". Nigdzie nie stawiałem Częstochowy w złym świetle. Proszę
          choćby poczytać tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=32623431&a=32904674

A to że nie zawsze zgadzam się z pomysłami władz samorzadowych i o tym piszę?
          No cóż władza też nie ma monopolu na posiadanie zawsze i wszędzie racji.
          Demokracja daje nam możliwość weryfikacji działań władzy podczas wyborów.
          Proszę także o nie traktowanie moich wpisów w kategoriach my czy wy (stawiacie
          ją w złym świetle, a czesto wprost opluwacie). Linia podziału jest pomiędzy
          tym co dobre i złe, jej należy się trzymać. Stylu Pańskiego wpisu nie
          komentuję. Nie mam ochoty. Nie ma w nim ani ziarna prawdy. Zamiast kuracji
          relanium i pyskówki życzyłbym sobie dyskusji. Pozdrawiam bez złośliwości.
        • Gość: sebastian Re: TO NIE UROK IP: 212.203.133.* 14.12.05, 15:10
          Uważam, że trzeba mieć świadomość tego jakim medium jest internet i jakie możliwości wypowiedzi dają miejsca takie jak to forum. Nigdy nie będzie tu tylko kulturalnej polemiki. Trzeba sobie z tego zdawać sprawę. A wojowanie o 'poprawność demokratyczną' na forum - jest moim zdaniem stratą czasu i wolałbym aby urzędnik zajmował się jakąś bardziej wymierną pracą niźli pisanina na forum interentowym.
        • Gość: gość forum Re: TO NIE UROK IP: *.man.czest.pl 20.12.05, 21:45
          A! To jest Pan? Jakoś długo Pan milczał?! A teraz do tematu. Nie wydaje się
          Panu dziwne, że jak opluwano Prezydenta Kwaśniewskiego, jak opluwano Prezydenta
          Marasa to było cacy? Czyżby "mentalność Kalego"? Jak Kali opluwa to być dobrze
          ale jak Kalego to być grzech? A Kwaśniewskiemu nie należał się szacunek? Bo
          przecież Prezydent? Jego wolno opluwać bo On nie "nasz", a Kaczyńskiego nie
          wolno (podobnie z Prezydentami naszego, zacnego, zaściankowego jednak miasta),
          bo On nasz?!Maras był zły, nic nie zrobił, stracone lata, itd. a Wrona cacy,
          mimo iż wcale nie mała część forumowiczów mówi, że Wrona też be? Na szczęście
          jak zwykle: HISTORIA OCENI.
    • jacoobs Nie WSTYD, ale GŁUPOTA 14.12.05, 11:23
      To nie wstyd panie Ireneuszu to zwykła głupota. W przypadku tych frustratów
      wrodzona i nieuleczalna. Trzeba przywyknąć do ich debilizmów wypisywanych na
      forum i nie komentować, bo na to liczą.
      Z pozdrowieniami dla normalnych forumowiczów.
      P.S. Osobiście Lecha Kaczyńskiego nie znoszę, ale jako prezydenta Polski trzeba
      go jednak poważać.
      • Gość: józiu Re: Nie WSTYD, ale GŁUPOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:41

Trudno nie zauważyć w Twoim poście typowego włazidupstwa, które charakteryzuje
        ludzi słabej wiary. Nie zauważyłem, aby na tym forum ktoś zachowywał się jak
        frustrat i miał kojarzyć się z debilizmem. To Twoje pojęcie sprawiedliwości
        wtłoczone Ci przez PIS albo radio Maryja nakazuje Ci być wyjątkowym łobuzem
        wobec innych mając w dupie prawa jednostki a głos, który może okazać się
        przeciwnym, będzie potraktowny jako zamach stanu.
    • Gość: Unkas Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:28
      Nie ma się co denerwować. Tzw poprawni politycznie zawsze będą opluwać
      Prezydenta Kaczyńskiego - chyba, że w telewizji powiedzą że już wystarczy, to
      wtedy zmienią swój światopogląd - no ale bez wątpienia telewizja będzie musiała
      Im znaleźć inny cel.
      Prawdopodobnie ludzie ci nie rozumieją, że obrażając Prezydenta w bezpośredni
      sposób obrażają ponad 50% Polaków a pośrednio resztę - może nawet swoich
      bliskich. Ich bliscy na pewno również nie chodzą w moherowych beretach - w
      związku z tym należy się w dalszej części wątku spopdziewać opluwania
      "moherowców" ( szczyt prostactwa ).
      Zachowanie nader prymitywne - ale skoro w telewizji tak często mówią o
      moherowcach to dla niektórych znaczy, że jest to temat "cool"! Głupota ale nic
      się nie poradz. Skutek - ci mądrzejsi i bardziej świadomi muszą się za nich
      wstydzić....
      • Gość: blake Re: WSTYD IP: *.21.pl / *.21.pl 14.12.05, 18:22
        Sorry ale chyba masz kłopoty z matematyką skoro twierdzisz, że "obrażając
        Prezydenta w bezpośredni sposób obrażają ponad 50% Polaków". Kaczyński otrzymał
        dokładnie 4.947.927 głosów, więc nie pisz mi tutaj bzdur. I zapewniam Cię, że
        nie jest to "Prezydent Wszystkich Polaków".
    • Gość: józiu Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:38

Panie Leśnikowski!
      Pomylił się Panu dzień dzisiejszy z minioną epoką. To nie sekretarz Gierek
      przyjechał z "gospodarską" wizytą, gdzie trzeb było malować trawę na zielono
      ale człowiek, który dla mnie nie jest uosobieniem najwyższych cnót i dlatego,
      korzystając z wolności i demokracji wykrzyczał bym mu prosto w twarz, że nie
      jest moim idolem, nie głosowałem na niego, nie będę padał na kolana, jak
      życzyłby sobie tego Pan. W zachodnich demokracjach wolność słowa jest
      fundamentalnym prawem każdego obywatela i wolno mu powiedzieć, co myśli na
      temat rządzących. Nie wolno obrażać, to jasne, ale żaden urzędnik nie pozwolił
      by sobie na taki komentarz! Nie wiem, z jakich powodów napisał Pan te połajanki
      ale proszę zważyć, że niektórzy z nas są być może starsi od Pana i nie na
      miejscu jest tak otwarcie dławić krytykę i pohukiwać w obronie kogoś, kto stoi
      na świeczniku i musi liczyć się z odmiennym zdaniem, nawet psującym dobry
      humor. O naszym, pożal się Boże, Prezydencie Miasta to nie chce mi się nawet
      pisać bo szkoda klawiatury.
      • Gość: IL ? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 14.12.05, 13:31
        Wie Pan, trudno się rozmawia z człowiekiem, który na czarne mówi białe, a na
        obrzucanie błotem i wyzwiska - mówi "dialog i wyrażanie swobodne opinii". Ten
        rodzaj kłamstwa jest wszystkim doskonale znany.
        Zapewne jest pan autorem tych wstrętnych wpisów.

IL
        • Gość: józiu Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:03
          Sznowny Panie!
          Jakim prawem uzurpuje Pan sobie ocenę mojej skromnej osoby na podstawie jednego
          postu? W którym miejscu przekonałem Pana, że jestem autorem "tych wstrętnych
          wpisów"? Ponieważ mam odrębne zdanie to zasługuję na potępienie? Słuchanie
          radia Maryja pozostawia jednak w psychice niezatarte piętno co doskonale widać
          po pańskiej ohydnej inwektywie i w tym momencie uważam, że nie zasługuje Pan na
          szacunek mimo, że oponentów traktuję jak partnerów w dyskusji. Pan ze swoimi
          zdolnościami do konfabulacji świetnie nadaje się do "rozmów niedokończonych" w
          RM.
          Pozdrowienia dla ojca Dyrektora
      • Gość: SIWY Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:36
        Józiu to ty nie wiedziałes że o naszych prezydentach pisze się jedynie
        pozytywnie? Pan Leśnikowski jak trzeba będzie to i własnym brzuchem odeprze te
        ataki na prezia. Smacznego żłobie jeden.
        • Gość: Unkas Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:49
          Jakiś straszny z Ciebie flustrat! Chyba byłeś jakimś ultra zwolennikiem PO i
          teraz masz doły psychiczne. Tzn masz jakiś problem?? Są ludzie co Ci pomogą! -
          idź może się wyflustruj na jakims worku treningowym, zapal znicz PO, popłacz
          sobie, a potem już w spokoju ducha siądź przed kompem.
          • Gość: Krzysiek WSTYD? IP: *.prenet.pl 14.12.05, 15:04
            Jakoś nikt nie zauważył, że Lech Kaczyński jest prezydentem-elektem
            Rzeczypospolitej Polskiej, a nie prezydentem, jak pisze na forum oraz na
            stronie Urzędu Miasta p. Leśnikowski. Do 23 grudnia prezydentem jest Aleksander
            Kwaśniewski. A co do wychowania i ewentualnego wstydu, to brzmią mi wciąż znane
            wszystkim słowa "spieprzaj, dziadu"
            • Gość: RACJA Re: WSTYD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:11
              PÓKI CO PREZYDENTEM JEST PAN ALEKSANDER KWAŚNIEWSKI !!!
          • Gość: SIWY Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:06
            Ja nie mam żadnego problemu. Problem ma waść Leśnikowski który chciałby aby
            wszyscy kochali jego ptaka. Tak się niestety nie da.

Dziękuję za radę odnośnie worka treningowego - wszak potęga twojego umysłu
            oparta jest zapewne na sztandze.
            • Gość: Krzysiek Re: WSTYD IP: *.prenet.pl 14.12.05, 15:19
              Siwy, p. Leśnikowski hoduje już dwa ptaki.
    • Gość: snemeis Re: WSTYD IP: *.brama.prenet.pl 14.12.05, 15:27
      Panie rzeczniku czy jest Pan wjatkowo dumny ze swojej wypowiedzi, ze umieszcza
      ja Pan az 2 razy. Panski tekst jest bardzo przecietny i swiadczy o tym, ze nie
      przeczytal Pan watku, albo go nie zrozumial. Ja postaralem sobie zadac ten trud
      i poza jedna klasyczna wypowiedzia przeciwnika "kaczorow" nie zauwaznilem nic
      niegodziwego. Nikt nie opluwal i nie wiem dlaczego ma Pan powody do wstydu.
      Zastanawiam sie czy Panska wypowiedz byla podyktowana emocjami, czy
      koniecznoscia ujecia informacji o 2 prezydentach w jednym watku ?
    • mmaly Re: WSTYD 14.12.05, 15:33
      Panie Rzeczniku,
      przepraszam bardzo, ale pisząć takie słowa:

> sami plujecie sobie w twarz.

w takiej formie (brak formy grzecznościowej i patetyczny styl choćby nawet i w słusznej sprawie) zasłużył Pan sobie na to, by być przeze mnie ignorowanym po wieki wieków (co oczywiście nie jest możliwe, bo Pan nie raczy się logować).
      Niechby Pan to napisał jako osoba prywatna, ale jako rzecznik po prostu nie miał Pan prawa tak się wypowiadać. Pan myli swoją misję publiczną ze swoją opinią prywatną.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI MAŁEMU IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 14.12.05, 16:42
        Logowanie to anonimowość. Mój adres jaki jest - każdy widzi. Pański nie.
        Z pańskiej wypowiedzi wynika, że plucie na Prezydenta Rzeczpospolitej - organu
        reprezentującego nasze Państwo nie jest pluciem sobie w twarz. Pewnie jest
        pieszczotą i działaniem pożądanym. Ciekawi mnie w jakiej szkole uczą tacy
        nauczyciele, dla których opluwanie Prezydenta własnego kraju jest czymś
        normalnym. I co na to powiedzieliby rodzice tych uczniów.
        Pańską nie tylko misją publiczną, ale i obowiązkiem jako nauczyciela jest
        przecież uczenie szacunku dla organów Państwa.
        Tym bardziej proszę nie oczekiwać, że urzędnik reprezentujący władzę
        samorządową, goszczącą na swym terenie Prezydenta Państwa, będzie się zgadzał
        na tego typu chuligaństwo prezentowane na forum. Tego rodzaju zachowanie
        potępiłbym także wtedy gdyby atakowano w ten sposób Prezydenta Kwaśniewskiego.
        Wląśnie dlatego że trzeba odróżnić tutaj szacunek dla organów własnego Państwa
        od osobistych sympatii. Tymczasem to właśnie Pan tego nie odróżnia i zarzuca to
        jednocześnie mnie. To się nazywa demagogią.
        Analogicznie sprawa się ma z Prezydentem własnego miasta.

Pomijając to wszystko, widać różnicę w zachowaniu zwolenników prawicy i lewicy
        w tej sprawie. Wcześniej nikt nie opluwał Prezydenta podczas jego pobytu w
        Częstochowie. Obecny Prezydent jest opluwany i to jak...

IL
        • Gość: Internauta Wyjasnienie IP: 80.51.57.* 14.12.05, 17:13
          A dla mnie wstdem jest to, że rzecznik prasowy Urzędu Miasta czas, który
          powinien poświęcić na pracę w ramach etatu, jaki posiada w Urzędzie opłacanym z
          naszych m.in. podatków traci na polemiki, kłótnie i dyskusje z internautami.
          Niech się Pan zajmie pracą, którą ma Pan do wykonania w UM panie Leśnikowski.
          Widzę, że w Urzędzie Miasta nie ma zbyt wiele pracy w okresie przedświątecznym
          skoro znajduje Pan tyle czasu na wypisywanie komentarzy na Forum GW.
          To nie pierwszy raz kiedy zabiera Pan głos w sprawie, która kompletnie Pana nie
          powinna dotyczyć. To, że się Pan podpisuje Ireneusz Leśnikowski to Pańska
          sprawa. Każdy ma prawo do podpisywania swoich wypowiedzi tak, jak mu się
          podoba. Jeżeli Panu to nie odpowiada to niech Pan napisze do Strasburga, bo
          żaden polski sąd nie przychyli się do Pańskiej prośby i nie ocenzuruje
          wypowiedzi internautów. Chyba, że na Białorusi.
          Obserwuję Pańską radosną twórczość od dawna i stwierdzam, że z rzecznikowaniem
          nie ma to nic wspólnego. Dziwię się, że Pan Prezydent toleruje Pańskie
          zachowanie na Forum GW. W większości firm, pracownik (bo jest pan zwykłym
          pracownikiem Urzędu Miasta przecież), który poświęca czas na tego typu rzeczy
          powinien się z tego wytłumaczyć. Pan atakuje innych, bo ośmielają się mieć inne
          zdanie niż rzecznik UM. Właśnie na tym polega demokracja i chyba kto jak, kto
          ale dziennikarz, którym Pan przecież nadal jest, powinien o tym wiedzieć.
          Nie zauważyłem, aby internauci opluwali prezydenta Kaczyńskiego, osobiście
          również za nim nie przepadam, ale został wybrany na stanowisko przez moich
          rodaków i ja ten wybór szanuję.
          I proszę się zająć pracą rzecznika prasowego, bo jak mniemam w Pańskim zakresie
          obowiązków nie ma pozycji: odpowiadanie na komentarze internautów na Forum
          Gazety Wyborczej w Częstochowie, a już na pewno nie jako Ireneusz Leśnikowski,
          piszący z adresu Urzędu Miasta. Siłą rzeczy jest Pan wówczas utożsamiany z
          rzecznikiem prasowym magistratu. Jeżeli chce Pan polemizować, to proszę to
          robić z inncyh adresów IP, bo mnie osobiście mierzi, że traci Pan czas, który
          powinien poświęcać na coś zupełnie innego.

Aha, poucza Pan internautów, ale jeśli się używa mądrych pojęć to wypada znać
          ich znaczenie Panie Rzeczniku: Z
          Za demagogię uważane są kłamstwa, składanie popularnych i efektownych, ale nie
          dających się spełnić obietnic albo składanie obietnic bez intencji ich
          realizacji, schlebianie masom, szukanie kozła ofiarnego, stosowanie
          nielogicznych, ale przekonywających argumentów.

Nie zauważyłem jednej opinii, która pasowałaby do Pańskiego opisu, bo też
          pasować nie może, chyba że na Forum GW zaczął pisać jakiś nowy trybun ludowy,
          którego zawsze dotyczy pojęcie demagogii.
          Z poważaniem
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI TO NIE JEST WYJAŚNIENIE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 15.12.05, 16:20
            Ja mówię o szanowaniu Prezydenta Państwa a Pan o moim czasie pracy... Pan nie
            ma żadnych merytorycznych argumentów, oprócz kilku ciosów poniżej pasa.

I znowu się Pan myli.
            Dziś internet to środek przekazu tak samo ważny jak prasa, radio lub telewizja.
            Niektórzy sądzą nawet, że najważniejszy. Jeśli tak nie jest, po co Pan bierze
            udział w dyskusjach na Forum?
            Niech się Pan nie denerwuje, bo zamiast rzeczowych argumentów można tylko siać
            demagogię.
            Czas na zajrzenie do internetu mogę znależć np. rozmawiając przez telefon.
            Zwłaszcza, że w pracy jestem zwykle do 17 -18, czasmi znacznie później. Pracuję
            także w sobotę, niedzielę i święta. I nie biorę z tego tytułu żadnych
            nadgodzin. Jeśli Pan nie jest w stanie zrozumieć dlaczego rzecznik zaglada do
            najbardziej nośnego medium jakim jest internet, zwłaszca w miejsce, w którym
            systematycznie usiłuje się siać lokalnie klamstewka, to nie ma sensu dalej
            rozmawiać.
            Jeśli natomiast nie zauważa Pan tutaj opluwania Prezydenta Kaczyńskiego, to na
            tę dolegliwość nie jkestm w stanie pomóc.
            A propos - przy okazji tej dyskusji ukazał się nagle osobny link opluwający z
            tej okazji moją skromną osobę - pewnie zauważa Pan w tym wątku "dyskusję"
            i "demokrację" oraz "argumenty". Ja pomyje - niewarte nawet ruszenia palcem.

IL

• Gość: Internauta Re: TO NIE JEST WYJAŚNIENIE IP: 80.51.57.* 15.12.05, 17:29
              W kwestii osobnego linka - to jest zwykłe chamstwo i w tej materii absolutnie
              się z Panem zgadzam. Nie zgadzam się natomiast nadal co do interpretacji
              Internetu. Rzecznik udziela informacji w trybie zwyczajnych wiadomości,
              sprostowań itd. Pan natomiast, o ile mi wiadomo, po pierwsze nie jest
              rzecznikiem Lecha Kaczyńskiego, a po drugie Pańskie wypowiedzi nie mają nic
              wspólnego z Pana pracą. I chodziło mi wyłącznie o to, że skoro podpisuje się
              Pan jako IL i pisze z IP Urzędu Miasta, to postrzegany jest Pana głos jako
              urzędnika.
              Mówi Pan, że jako obywatel broni Pan dobrego imienia Lecha Kaczyńskiego. Ja to
              rozumiem, ale Pan nie pojmuje, że zwykłymi obywatelami są ludzie piszący na
              Forum - Pan i Pański głos z racji pełnionej funkcji odbierany jest zupełnie
              inaczej. Ot co.
              Nie zadaję ciosów poniżej pasa, bo nie mam zamiaru nikogo obrażać. Ale proszę
              nie usiłować mi wmówić, że Pańska obrona Lecha Kaczyńskiego ma cokolwiek
              wspólnego z rzecznikowaniem. Nie ma. Broni Pan prezydenta jako obywatel czy
              reprezentant lokalnej władzy samorządowej, bardzo dobrze, ale nieodparcie mam
              wrażenie, że marnuje Pan swój czas, który powinien poświęcić na coś zupełnie
              innego.
              Gdyby posty dotyczyły Prezydenta Częstochowy, to zupełnie inna sprawa, Pańskie
              zacietrzewienie jednakże w kwestii Lecha Kaczyńskiego wprawiło mnie w
              zdumienie. Walczy Pan z wiatrakami i nie do końca rozumiem dlaczego chce
              sprawiać wrażenie człowieka tkwiącego w oblężonej twierdzy. Czy to jakieś
              celowe działanie? Bo jeśli tak, to wyjątkowo krótkowzroczne. Zdaje się, że Pan
              wie iż rzecznikiem się bywa, podobnie jak i redaktorem naczelnym...
              Nie dogadamy się, Pan o jednym, ja o czymś zupełnie innym. Punkt widzenia
              zależy od punktu siedzenia.
              Aha, Drogi Panie - mówi Pan, że nadgodziny ma Pan zupełnie darmowe. Nie wie
              Pan, że to niezgodne z kodeksem pracy? Nadgodziny należy odebrać albo w formie
              wolnych dni albo ekwiwalentu pieniężnego, a przecież u Was każdy pracownik
              odbiera sobie nadgodziny. Czyżby aż takim tytanem pracy był rzecznik
              magistratu. Oj, nie chce mi się wierzyć...
              • Gość: Internauta TO JEST WYJAŚNIENIE IP: 80.51.57.* 15.12.05, 17:35
                Zapomniałem o jeszcze jednej sprawie - drogi Panie, proszę mnie nie
                rozśmieszać, mówiąc, że znajduje Pan czas na wypisywanie komentarzy rozmawiając
                przez telefon. Wertować sieć można przy telefonicznej rozmowie, ale rozmawiając
                i jednocześnie pisząc - to nie w Pana stylu.
                Poza tym to, że Pan pracuje do 17 czy 18 akurat nie ma żadnego znaczenia,
                większość Pańskich komentarzy jest umieszczana znacznie wcześniej.
                Jeśli uważa Pan, że to co Pan wyprawia na Forum można nazwać rzecznikowaniem,
                to z pewnością jego tryb jest conajmniej egzotyczny.
            • Gość: poinformowany Re: TO NIE JEST WYJAŚNIENIE IP: *.orange.pl 15.12.05, 17:40
              moze UM nie ma najlepszego rzecznika, ale z pewnoscia najbardziej ucisnionego,
              przepracowanego, oplutego i rozpisujacego sie na forum w godzinach ciezkiej,
              trudnej, odpowiedzialnej pracy. Pozdrawiam i wspolczuje.
              Apel - mieszkancy, nie plujcie w strone rzecznika, ani osob, ktorym sluzy swoja
              wiedza, doswiadczeniem i klawiatura. Wszak od dawna wiadomo, iz zbyt wilgotne
              powietrze sprzyja lenistwu :) - jeszcze przestanie pisac i rzecznikowac...
              Mam nadzieje, ze nie oplulem... ??
        • josefoe Re: MAŁEMU 15.12.05, 00:14

Zalogowałem się, Panie Leśnikowski!
          I co to zmienia, proszę mi wytłumaczyć to w sytuacji, gdzie Pan wychodzi na
          zwykłego DUPKA!!! Poda mnie Pan do Sądu? Spokojnie oczekuję na pozew!
          • Gość: IL Re: MAŁEMU IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 15.12.05, 16:22
            Myśli Pan, że te "wypowiedzi" są tego warte? :-)

• Gość: Wlodek Re: WSTYD IP: *.vf.shawcable.net 14.12.05, 19:52
      Nie podniecalbym sie zbytnio uwagami na forum i "plucie" to tez lekka przesada.
      Nie przypominam sobie, zeby rzecznik IL tak gorliwie zabieral glos kiedy
      poniewierano Kwachem, czy Bolkiem..
      A "plucie" na Wrone, czy Kaczora ma calkiem rozne powody.
      Osiagniecia Wrony oceniaja kibice na biezaco. Jedni sprawiedliwiej inni mniej,
      ale to jest juz ryzyko zawodowe prezydenta miasta.
      Kaczorowi i tak nikt nie zapomni numerow z dziadem" i z Wermachtem ..tak jak
      Kwachowi "goleni" i magistra. A Walkowi paru ciekawych numerow...
      I nie ma sie tym co podniecac niezdrowo.
      Nawet jak za to placa.
    • Gość: Absolwent mały chłopiec w piaskownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:58
      Ten Leśnikowski jest jak mały chłopiec w piaskownicy, który rzuca się z
      pięściami na kolegów. Jego świat jest czarno-biały. Jak ktoś nie lubi
      Kaczyńskiego, to z pewnością jest komuchem lub PO-wcem.

Ile energii kosztowało go napisanie aż tylu tekstów na forum. Jeden nie
      wystarczy, ponieważ on musi zaatakować, dokopać. Jak dziecko w piaskownicy.
      Ciekawe jednak, że bardzo często nie wypowiada się na ważne dla częstochowian
      tematy. To nie interesuje częstochowskiego rzecznika?

Kondolencje dla prezydenta Wrony. Taki człowiek zraża do niego wielu obywateli.
      Ale może Wrona jest taki sam?

W jednym tylko się zgadzam z IL: nie wolno obrażać demokratycznie wybranego
      prezydenta Polski, ponieważ obrażamy samych siebie (krasnoludki na niego nie
      głosowały).
      • Gość: M.Monroe Re: mały chłopiec w piaskownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:14
        Nie no!Nieźle się uśmiałam czytając to wszystko.Pewnie lepiej by było zagonić
        was wszystkich do garów.Pożytek może by był z tego jakiś,chociaż nie na
        pewno.Ale macie problemy.
    • Gość: józiu Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:25

Doszedłem do wniosku, że Pan nie ma twarzy, Panie Leśnikowski!
      Jako szanujący się internauta, ważący słowa, biorący odpowiedzialnośc za to, co
      piszę, oświadczam Panu, że pańskie miejsce jest między świniami w chlewie i tam
      razem ze swoim pryncypałem powinien Pan pełnić swoją funkcję. Chlew dla Waszej
      opcji jest apogeum i szczytem możliwości, gdzie osiągniecie IV Rzeczypospolitej
      w/g Waszych mrzonek jest dla nas, Waszych przeciwników, tylko usankcjonowaniem
      bzdurnej państwowości opartej na kaczych łapach. Dla mnie będzie tylko sprzeciw
      i nic więcej. Niech Pan spróbuje pozbawić mnie tego prawa!
    • mlodzisocjalisci.pl PRÓŚBA DO I.LEŚNIKOWSKIEGO 14.12.05, 23:28
      Tylko bardzo proszę nie okarżać nas znowu i zakładać wątku pt. "MŁODZI
      SOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO". Ze szkalowaniem Janie Panującego Nam
      (wkrótce) Prezydenta nie mieliśmy naprawdę nic wspólnego. Ale - nawiązując do
      pańskiego powątpiewania w prawdziwość relacji o faszystowskich hasłach ONR -
      czy aby napewno szkalowano Pana Kaczyńskiego?

PS Czy sprawdził Pan już sobie fakt istnienia naszej organizacji? W to rownież
      Pan powątpiewał. Polecamy skorzystanie z... Internetu.
    • Gość: gośc jak w Ptasim Radiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:46
      kukuryku kukuryku
      nie pozwalam rozbójniku....

;DDDDDD
      Panie Rzeczniku zająlby się Pan, jakimis pożytecznymi czynnościami w ramach
      godnego reprezentowwania miasta powiatowego. Bo na razie przechodzi Pan do
      historii śmiesznego PR. Wiecej profesjonalizmu, na litośc boską, Pana opłacają
      z publicznych pieniedzy!!!
    • Gość: Roman Mały apel IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 00:31
      Ludzie-oprzytomnijcie i nie popadajcie w przesadę-przynajmniej niektórzy,krytykę
      wobec rzecznika można wyrazić na wiele innych,bardziej fantazyjnych i
      kulturalnych sposobów niźli jawne obelgi.I mnie rzecznik zalazł za skórę lecz są
      granice którzych przekraczać nie wypada.
      A zwroty co po niektórych spowodują wyłącznie to że ten wątek szybko zniknie z
      forum jako przejaw szaleńczej agresji,nagonki,przykładu opentańczej psychologii
      tłumu,bez żadnych zasad a opierającej się wyłacznie na prowokacji.
      Leśnikowski powinien uderzyć się w pierś ale uderzyć powinni się też ci którzy
      przegieli pałę w tym wątku.
    • Gość: AM Re: WSTYD panie Leśnikowski, wielki wstyd ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 00:39
      Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):
      > ... Tym razem postanowiono jednak opluć Prezydenta Państwa, również wybranego
      w
      > wyborach powszechnych. Z okazji jego wizyty w Częstochowie.
      > ... Z pańskiej wypowiedzi wynika, że plucie na Prezydenta Rzeczpospolitej -
      organu
      > reprezentującego nasze Państwo nie jest pluciem sobie w twarz.
      > ... Tym bardziej proszę nie oczekiwać, że urzędnik reprezentujący władzę
      > samorządową, goszczącą na swym terenie Prezydenta Państwa, będzie się zgadzał
      > na tego typu chuligaństwo prezentowane na forum.
      > ... Ciekawi mnie w jakiej szkole uczą tacy
      > nauczyciele, dla których opluwanie Prezydenta własnego kraju jest czymś
      > normalnym.
      > ... Obecny Prezydent jest opluwany i to jak...
      > ... Plują na Prezydenta Państwa - goszczącego właśnie w Częstochowie
      itd. itd.

Ma Pan pewnie na myśli Prezydenta Kwaśniewskiego? Bo to on jest obecnie
      urzędującym Prezydentem RP. Ładnie, że staje pan w jego obronie. Ale nie
      słyszałem by odwiedził ostatnio Częstochowę.

A może tylko popełnił pan, Panie Leśnikowski falstart w lizaniu d... przyszłego
      Prezydenta RP ?
      Lech Kaczyński (jeśli jego miał pan na myśli) Prezydentem Państwa jeszcze nie
      jest. Zostanie nim za kilka dni po zaprzysiężeniu. Do tego czasu trudno raczej
      mówić, że ktoś "opluwając" go "opluwa" Prezydenta Państwa. No i wstyd wielki,
      że pan jako urzędnik reprezentujący władzę samorządową myślał, że goszcząc
      Lecha Kaczyńskiego, gości na swym terenie Prezydenta Państwa.

Mówiąc krótko słowami A. Mleczki "nie pieprz obywatelu bez sensu".
      Co za wstyd.
      • Gość: Rzeczowo Do rzecznika: bez komentarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 00:52
        Bez komentarza
        • Gość: Ruda Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:58
          No tak, prosto było pluć jadem, na Bogu ducha forumowiczki..........
          Tylko dlatego ze miały własne zdanie.........
          Brak było sensownych argumentów, albo przykladów o które proszono......
          Był to stek pomówien , agresywny i wstrętny...............
          Gdzie dziś jest A, ZZ, i wszyscy szukajacy prawdy..............i kłamstwa...
          No, że tak powiem ...... ..........
          Ruda

• Gość: marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:18
            Myślisz że A, abc, zz to ten sam człowiek o którym myślimy? Wszystko wskazuje
            że tak choć wierzyć mi się niechce że kogoś stać na takie coś. Pozdrawiam.
          • Gość: Reruda Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:32
            Nie wiem o co ci chodzi.
            No chyba że jesteś rzecznikiem rzecznika,a wymowna cisza to też obraza
            prezydenta elekta.
            • Gość: marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:38
              Kto nie z nami ten przeciw nam
              A śpiewak także był sam.

Łańcuch kołysze się u stóp...
              • singielek1 Re: Do rzecznika: bez komentarza 15.12.05, 15:56
                Poszukiwanie wroga w imię wspólnej sprawy:

Rwali kajdany, zrywali bruk
                Kto z nami, kto przeciw nam
                Kto sam, ten nasz największy wróg
                A śpiewak (rzecznik ?) właśnie był sam

Jacek K.

Pozdrawiam

Gość portalu: marcyś napisał(a):

> Kto nie z nami ten przeciw nam
                > A śpiewak także był sam.
                >
                >
                > Łańcuch kołysze się u stóp...
                • Gość: Marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:42
                  Robi się tu orwellowskie "ministerstwo prawdy". To taki paradoks że tak
                  antyrewolucyjna w treści pieśń Jacka Kaczmarskiego stała się symbolem
                  rewolucji. Singielku tak dla pokory wklejam Tadeusza Różewicza:

Moja poezja

niczego nie tłumaczy
                  niczego nie wyjaśnia
                  niczego się nie wyrzeka
                  nie spełnia nadziei

nie stwarza nowych reguł gry
                  nie bierze udziału w zabawie
                  ma miejsce zakreślone
                  które musi wypełnić

jeśli nie jest mową ezoteryczną
                  jeśli nie mówi oryginalnie
                  jeśli nie zadziwia
                  widocznie tak trzeba

jest posłuszna własnej konieczności
                  własnym możliwościom
                  i ograniczeniom
                  przegrywa sama ze sobą

nie wchodzi na miejsce innej
                  i nie może być przez inną zastąpiona
                  otwarta dla wszystkich
                  pozbawiona tajemnicy

ma wiele zadań
                  którym nigdy nie podoła

1965 (Twarz Trzecia 1968)

• Gość: Marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:39
              • Gość: Marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:43
                Przepraszam za pusty post, tak jakoś wyszło.

Jestem rzecznikiem tylko i wyłącznie własnego sumienia.

"każda rewolucja jest potrzebna na poczatek drogi,
                Bo potem wszystko zamienia się w system
                I są potrzebne rewolucje nowe"
                • Gość: Rzeczowo Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:46
                  Gadasz bez sensu,a może to pan rzecznik z drugiej strony.
                  • Gość: Marcyś Re: Do rzecznika: bez komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:52
                    Do Rzeczowo:
                    Przepraszam tak mnie poniosło.
                    Link do kampanii marketingowej pewnej firmy:
                    moheroweberety.net/go/pl/
    • Gość: kazik Re: WSTYD IP: 212.160.108.* 15.12.05, 12:58
      Co za wstyd, że mamy takiego prezydenta i pierwszą damę.
      • Gość: rod.częstochowiani Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:16
        do tematu p.IL. KACZYŃSKI NIE JEST " PREZYDENTEM POLSKI " !!!!!!!!!!!!!
        Kaczyński jest prezydentem Warszawy !- zgłupłes p.p.Lesnikowski ? czy to fata
        morgana ? - to p. opluwasz forumowiczów swoim durnym postem - nawołujacym do
        służalczości wobec swojego (?) (p.Wrony?) idola.Zastanów się p. nad swoimi
        wpisami. P.p.IL. reprezentuje UM w Częstochowie nie jakiegoś Kaczyńskiego z
        Warszawy. A jezeli jest inaczej to wynoś sie z Częstochowy wraz z...i obecnym
        prez.Cz-wy do diabła.
        • Gość: jw.cz. Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:04
          p.rzeczniku UM p.Lesnikowski ! z anonsów prasowych i pana ,i .... wynika ,iż
          p.Kaczyński nie był z wizytą w Częstochowie u Częstochowian !
          lecz prywatnym spotkaniem z(?) u paulinów na Jasnej Górze. To jak to się ma do
          pana wpisu w temacie? - spotkał sie z Czestochowianinami?
          czy po dyrektywy do paulinów przybył?/jak to ma sie do powiazań paulinów do
          np.mafii paliwowej/tak gremium znanej z opisu"GW"? jak to ma się w takim razie
          do stałej pomocy UM Cz-wy dla JG? ,jeżeli paulini z JG współpracuja z mafią
          róznorodną(?)>(?).
    • Gość: kazik Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:49
      ONi i tak tego nie zrozumieja
      • petromyzoniformes Taki prezydent 15.12.05, 23:42
        jakie narodu wybieranie!

Nikt nie kazał, nikt nie ciągnął na siłę do urn!
        Nikt kałacha do głowy nie przystawiał. Trzeba było głosować inaczej.
        Nie odpowiada – nie pierwszy to raz.

A do Rzecznika: Pies szczeka, karawana idzie dalej

Chamstwu – po trzykroć NIE!
        Jałowemu ujadaniu – NIE!!!

Ciszej nad tą trumną!
        • Gość: . Re: Taki prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:51
          Dobra dobra;))) Bedziemy ciszej panie Lesnikowski:)))
        • Gość: ZZ Re: Taki prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:11
          całkowicie cisza , niech trumne spuszczą . Reszta klaszcze .
        • Gość: to ja Re: Rozpoznanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:39
          Po czym cham ,pozna chama, bo sam chamem jest.Kto nie odrózni ujadania ,od
          dyskusji , ten kto sam ujada.A ze zawsze ujada jałowo, bo tylko tak potrafi.
          Petro-myzoni-formes znam Cie kobito, wiem kim jestes.
          • leandrao Re: Rozpoznanie 16.12.05, 12:15
            Jakie zioło paliłeś dzisiaj?:)
            Musi to być coś spejclanego, bo poziom wypowiedzi jest galaktyczny:)
            • Gość: to ja Re: Rozpoznanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:41
              Galaktyczny, ohoho.Prawdziwy raczej .
    • Gość: storima NIE MYLIĆ!!! NIE MYLIĆ!!!NIE MYLIĆ!!! NIE MYLIĆ!!! IP: *.d4.club-internet.fr 16.12.05, 02:59
      Gość portalu: STUDENT napisał(a):

> nie no porazka...nie chce mi sie wracac na swieta do domu jak czytam te posty!
      > co za banda $^%#%$#%% i jeszcze (*^&$#$.nie wiedza o co chodzi ale niszcza
      > kazdego kto jest u władzy.jestescie pionkami...zaluje ze to forum wogole
      > istnieje!takie czerwone swinki morskie moga pisac bluzgi i nie sa
      > karane... .chcialbym kiedys spotkac jednego z nich gdzies na ulicy..spojrzec mu
      >
      > w oczy...przciez to sie wynosi z domu..jak w domu czerwono to i w glowie
      > czerwono...!!
      > a ja ..jestem obserwatorem...widze WYRAZNE...i jeszcze raz napisze WYRAZNE
      > zmiany na lepsze w Cze wie!a latwo to ocenic jak przyjezdzam raz na miesiac do
      >
      > mojego miasta!zeby tylko spoleczestwo sie jeszcze zmienilo...ale to zludne
      > nadzieje....za duzo kmiotkow z myszkowa i okolic....blahhh!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=33509905&a=33563873
      STUDENT napisał(a):
      > nie no porazka...nie chce mi sie wracac na swieta do domu jak czytam te posty!
      • Gość: o nie Re: NIE MYLIĆ!!! NIE MYLIĆ!!!NIE MYLIĆ!!! NIE MYL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:13
        nie nie nie
        • Gość: Jaga Re: NIE MYLIĆ!!! NIE MYLIĆ!!!NIE MYLIĆ!!! NIE MYL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:26
          niech ludziska czytaja
          • Gość: . Re: NIE MYLIĆ!!! NIE MYLIĆ!!!NIE MYLIĆ!!! NIE MYL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:04
    • Gość: siekiera Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:10
      nie należy takich prezydentów opluwać, należ ich os_rać!
      • Gość: FVX Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:28
        Uważaj bo zaraz wywołasz wilki z leśnu i dopiero będzie afera.
        A rzec- nierzeczowo puszczają nomenkratularnym jadem.
        • ja_corka Re: WSTYD 17.12.05, 21:43
          Rzeczniku!!!
          Znowu plują.
          Do apelu!
          Niech sie logują.
          Przecież ponoć nie ma tu Waszych przeciwników, same klakiery!

Więc jak to jest
          do jasnej cholery?
    • Gość: Iwona Nowak Re: WSTYD IP: 212.244.80.* 17.12.05, 22:18
      W dupie mam co myslisz Panie Lesnikowski ...Nie mój prezydent tylko twój wiec
      nie próbuj mnie tu umoralniac...dla mnie kaka i koniec
    • Gość: RED! Re: WSTYD IP: *.com.pl 17.12.05, 23:27
      Panie Rzeczniku, w innym wątku na Prezydenta plują! Nie na elekta, ale na
      jeszcze urzedującego! A Pan się nie zrywasz, za szablę nie chwytasz? Czyżby Pan
      lubił tylko niektórych Prezydentów?
      • Gość: Zagłoba ach RED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:10
        Panie Rzeczniku
        Kończ Waść
        Wstydu /sobie/ oszczędż
      • Gość: Owijsłów Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:19
        Słyszałem,że urzędujący prezydent o którym piszesz "opluł" prawo
        konstytucyjne,za co grozi mu nawet trybunał stanu (przeciek z dobrze
        poinformowanych źródeł).
        A że pan rzecznik czasem ma problemy z emocjami to trudno, z resztą nie tylko on
        jeden,nie bądź moralistą,nie oczekuj równej przychylności przez pewnych
        mości,wiadomo sezon brązowy nastał-niestety.
        W ogóle co sentymentalizm jakiś zapanował? Jak nie brązowy to czerwony,nudne.

• Gość: RED! Re: WSTYD IP: *.com.pl 18.12.05, 13:55
          No od tego w końcu ten trybunał jest, aby rozstrzygnął, czy Prezydent naruszył
          Konstytucję.... A do Pana Rzecznika: mierz wszystkich jedną miarką,
          przynajmniej kiedy wypowiadasz się jako osoba publiczna.
    • Gość: storim Re: WSTYD IP: *.d4.club-internet.fr 18.12.05, 00:34
      W dupie mam
      Uważaj bo zaraz wywołasz wilki z leśnu
      Prawdziwy raczej .
      Trudno nie zauważyć w Twoim poście typowego włazidupstwa

Szkoda czasu na wiecej cytatow.
      Forum sie rozwija.
      Samo sie cytuje.
      Wpis na Forum jako glos w ewentualnej dyskusji, badz totalny cham wyzaywajacy
      Ineternautow.

Uczciwiec Gospodarz jest szalenie tolerancyjny.

Tak trzymac Gospodarzu FCzestochowa.

I wycinac gardlowanie, ktore forum szkodzi.
    • Gość: katecheta Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:03
      .. wstyd to pisać takie bzdury / tekst ze starej szkoły PRL-u /p Leśnikowski....
      Co to za język "PLUJĄC .... sami plujecie.." Puk , puk .... do dobrego
      wychowania bardzo daleko. Trudno się dziwić ?
    • Gość: AS Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:35
      Wstyd to kraść.
      • Gość: Ana Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:33
        P lesnikowski my ciekawi riposty
      • Gość: ...// Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:06
        nie wstyd kraść wstyd wpaść.

---------------
        a niektórzy wpadają nawet po latach.
    • Gość: OSERWATOR Re: WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:24
      Panie Leśnikowski, ludzie mają już dość twojego zachowania, twoich wypowiedzi
      tylko na pytania które są tobie wygodne, fanatyczna miłość do pracodawcy zakrawa
      na warjactwo. Popatrz na siebie w lustrze i odpowiedz sobie
      czy Forum ma rację. Więcej pokory dla słuchaczy, chamstwem
      i butą daleko nie zajedziesz, unikanie odpowiedzi na pytania do ciebie stawiaja
      cie w kolejce z zakłamaniem.Tam gdzie brakuje ci argumentów zaczynasz epitety.
      to charekteryzuje ludzi, którzy niewiele mają do powiedzenia. Myslę że
      nadchodzące Święta natchną cię do refleksji.

• Gość: expertum credere p nie jestes sam IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 23.12.05, 21:24
        drogi Panie Rzeczniku!

Chcialbym zapewnic Pana ze istnieje w ludziach potrzeba posiadanie pewnych
        punktow odniesienia, pewnych autorytetow, pewnych wartosci niepodwazalnych,
        zwanych dawniej imponderabiliami. Dlatego niech Pan sie nie zniecheca tylko
        nazywa dalej rzeczy po imieniu. Cena za to moze byc duza, ale jak z jasnej
        Gory uczyl nas Prymas Tysiaclecia, tylko rzeczy podle i liche nic nie kosztuja,
        prawda zawsze ma swoja cene.

z zyczeniami swiatecznymi

a.j.s.

--------------------------------------
        candidatus - czlowiek w bialej szacie idacy przez wies. jesli przeszedl a
        szata byla nieskalana, obierano go na urzad.

Sokarates - czlowiek idacy przez wies ze swieca w reku.
        • Gość: Hgon Hominem non odi ,sed eius vitia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:37
          Nie człowieka nienawidzę,lecz jego błedów.

Perant qui ante nos nostra dixerunt.
          • Gość: expertum credere p Re: Hominem non odi ,sed eius vitia IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 24.12.05, 16:19
            bylo nie bylo, rozpetywanie nagonki internetowej jasno kojatrzy sie ze sprawa
            zabojstwa Prezydenta RP - profesora Narutowicza. Wtedy tez zaczelo sie od niby
            niegroznych wycieczek slownych. Slusznie zreszta za glupie mejle skazono
            studentow ktorzy uragali Prezydentowi Kwasniewskiemu stosujac dodatkowo wobec
            niego grozbe karalna.

Jesli Rzecznik popelnil jakis blad to tylko pokazujac wszystkim swoje
            zmeczenie - slowa wstyd mi nie przystaja do sytuacji bo jesli komu wstyd ma byc
            to tylko i wylacznie cyberchamom.

Rzeczniku jak masz co robic to rob z dyszlem i nie licz na to ze pisaniem o
            wstydzie zawstydzisz niowsytdnika. Poza tym reszta ok.
    • Gość: jasiu300 Re: WSTYD IP: 83.16.120.* 23.12.05, 23:28
      ani jeden ani drugi nie jest moim prezydentem, a wstytydzić to powinni sie ludzie, którzy ich wybrali dla mnie pan wrona jest nie robem wydaje publiczne pieniadze na bzdety typu lodowisko na które mało kto chodzi a pan prezydent kaczyński dla mnie ateisty jest zagrożeniem...i wstydze sie kiedy słysze w telewizji jego "bede" albo "bedziemy" ale od dziś głową państwa jest miłościwie panójący król Kaczor I
      • Gość: Wlodek Re: WSTYD IP: *.vf.shawcable.net 26.12.05, 06:19
        Gość portalu: jasiu300 napisał(a):

> ani jeden ani drugi nie jest moim prezydentem, a wstytydzić to powinni sie
        ludzie, którzy ich wybrali dla mnie pan wrona jest nie robem wydaje publiczne
        pieniadze na bzdety typu lodowisko na które mało kto chodzi

To akurat jest calkiem porzadnym wydatkiem. Znacznie pozyteczniejszym niz
        remont boiska na Obraniaka.

....a pan prezydent kaczyński dla mnie ateisty jest zagrożeniem...i wstydze sie
        kiedy słysze w telewizji jego "bede" albo "bedziemy" ale od dziś głową państwa
        jest miłościwie panójący król Kaczor I
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka