Dodaj do ulubionych

Czy dobrze działa wam NEOSTRADA?

IP: *.21.pl / *.21.pl 18.12.05, 10:58
Chcę założyć neostradę i zastanawiam się czy to dobrze śmiga?
Obserwuj wątek
    • devileq Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? 18.12.05, 11:29
      Zdecydowanie odradzam, jeśli masz inną możliwość
      • Gość: Neostrada Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 11:38
        Odradzam ci kupno Mercedesa bo sam go nie mam więc merc to Schit .
        To samo mówią ci co o neostradzie najmniej wiedzą :))))
        Ja mam neostradę już drugi rok i jestem bardzo zadowolony.
        Może jest coś lepszego ?! Nie twierdzę że nie :)))
        Jednak nie pamiętam jakichś awarii.
        Pozdrawiam
        • devileq Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? 18.12.05, 11:48
          Tak się skłąda, że sama mam neostradę od ponad roku i gdybym miała jakąś
          alternatywę, z checią bym z niej skorzystała.
          • Gość: NIKA:) Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 11:51
            Ja mam neostrade ponad 2 lata i wszystko działa bez zastrzezeń,i w ciągu tych 2
            lat internetu nie było tylko 2 razy przez kilka godzin.Ja polecam:)))
          • Gość: biegly Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:11
            devileq napisała:

> Tak się skłąda, że sama mam neostradę od ponad roku i gdybym miała jakąś
            > alternatywę, z checią bym z niej skorzystała.

Tia np na siec osiedlowa i co pare dni bys neta nie miala, albo wieczorkami
            wszyscy by poddpalila p2p i jedynie gg by ci dzialalo.

Teraz do Roberta
            Zakladaj neo bo naprawde w porownaniu do konkurencji nie jest drogo, chociaz
            ogladajac reklamy w tv moze sie wydawc co innego , ale jak sie zaposznasz ze
            szczegolowymi ofertami to sie sam przekonasz, nie ma jakis skokow transferu ,
            nikt ci portow nie blokuje, i praktycznie zero awarii, jedynym minusem jest to
            za na sterownikach do modemu od tpsa czesto sie rozlacza, rozwiazaniem jest
            poprostu zainstalowac standardowe stery z xpeka i smiga pieknie
            • t3d1 Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? 18.12.05, 12:14
              Siedzialem na neostradzie i stanowczo odradzam to jest jakas pomylka !! sa
              lepsze oferty !!

biegly zalezy jaka siec ! ja mam neta nonstop sa przerwy raz na trzytygodnie
              przez 30sekund !! p2p mozna blokowac porty w godzinach wieczornych i nie bedzie
              problemu mozna je otwierac pwoiedmzy od 23 do 6 i bez problemow tylko trezba
              troche myslec :)

Neo = shit
              • Gość: biegly Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:37
                t3d1 napisał:

> Siedzialem na neostradzie i stanowczo odradzam to jest jakas pomylka !! sa
                > lepsze oferty !!

To czemu odradzasz u mnie stronki otwieraja sie blyskawicznie
                >
                > biegly zalezy jaka siec ! ja mam neta nonstop sa przerwy raz na trzytygodnie
                > przez 30sekund !! p2p mozna blokowac porty w godzinach wieczornych i nie
                bedzie
                > problemu mozna je otwierac pwoiedmzy od 23 do 6 i bez problemow tylko trezba
                > troche myslec :)

Ano wlasnie, gorzej jak jest kilkadziesiat osob w sieci i nie mozna dojsc do
                porozumienia. I powiedzmy sobie wprost sieci osiedlowe w wiekszosci sa do bani,
                jak ty jestes zadowolony ze swojej to tylko pozazdroscic
            • Gość: zygi Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.prenet.pl 18.12.05, 12:25
              wystarczy dobrze skonfigurowac siec, lamerstwo adminow nie moze byc argumentem. korzyscia posiadania lacza innego niz neo to brak ograniczen co do transferu oraz cena przy porownywalnym transferze.
              JAk sie nei ma innego wyjscia to sie ma NEO a jak jest to trzeba to przeanalizowac, nie kazda propozycja sieci osiedlowej musi byc lepsza ale nie wszystkie tez sa gorsze.

Ja mam siec i nie ba blokow portow, brak ograniczenia transferu, staly transfer (nawet jak reszta w bloku odpali p2p i zaczna sciagac wszyscy na raz).

Pozatym jakos jak tylko moge staram sie omijac TPSA od czasu gdy ucieklem z modemu ;) to ludzka rzecz okradac :) no ale nie zawsze sie da - uroki bycia monopolista (i niech mi nie mowi ze tak nie jest bo chyba nic nie kuma).
    • Gość: M&M Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:49
      Neostrada dziala mi dobrze , mam ją juz drógi rok i przez ten okres internetu
      nie mialem raz przez kilka godzin, jak dla mnie jest OK...! moi znajomi mają
      radiówkę i nazekają ze co jakis czas mają problemy z łącznością ja jak do tej
      pory tych problemów nie miałem... Pozdrawiam
      • Gość: in Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:20
        Neo mam od 3 miesięcy. Działa ok
        przez 2 lat amiałem jakieś główniane radiodostępy z kilku firmy i nic nie było
        porównywalne z neo. Oczywiści ebyło taniej ale za to musiałem co chwila dźwonić
        do admina bo była awaria ... Po burzach przez 2-3 dni było zero netu itd.
        często tylko gadu gadu chodziło itd.

POLECAM NEO choc nielubię telekompromitacji
        • Gość: ..... Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 11:08
          Muszę się zgodzić.
          Ponad dwa lata korzystałem z usług firmy "polsystem 94", codzień nie miałem
          neta, przerwy nawet do tygodnia.
          Pan któy przyjeżdżał na miejsce twierdził że mój nowiusieńki komputer jest...
          popsuty, oczywiście gdy jechałem do sklepu i tam podłanczali swojego neta to
          ten sam sprzęt działał bez zarzutu, moje problemy skończyły sie wraz z
          rezygnacją z usług tej firmy.
          I wbrew temu co mówiła pani która przyjmowała moje wymówienie umowy, NIE NIGDY
          DO WAS NIE WRÓCĘ BO MACIE SYF JAK CH... A NEOSTRADA JEST O NIEBO LEPSZA BO
          ODKĄD MAM NIGDY NAWET SEKUNDY PRZERWY NIE MIAŁEM.
    • Gość: x Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:43
      zaladaj, zlikwidowalem z powodu kosztow i przesiadlem sie na radio. Juz 4
      provider mi podpadl! Jak tak dale pojdzie wroce do neo. Na neo mialem 1 awarie
      przez 2 lata! Trwala 2 godziny. Nie sluchaj bajek o sieciach blokowych. Sam sie
      z takiej na neo przesiadlem. Ludzie sa upierdliwi i bezmyslni. Zaden admin
      pewnych rzeczy nie przeskoczy jak odpala newsy po 119 zadne blokowanie portow
      nic nie da, a i tak wszystkim net padnie. Lepiej miec wlasne lacze bez zadnych
      zobowiazan wobec osob trzecich. Pewnie zaraz sie jakis odezwie, ze mozna zrobic
      traffic shaping etc. Do tej pory kazdego shapera udalo mi sie wywies w pole i
      miec full transfer caly czas, wiec wloz bajki o limitach i blokowaniu portow
      miedzy bajki.
      • Gość: ZiomBoy Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.org / *.org 19.12.05, 03:58
        Do X, tak tak zapewne udalo ci sie :] IPFW z freebsd pewnie tez ci sie udalo.
        Jak czytam takie bzdury to nie ma sie co dziwic ze na swiecie coraz wiecej jest
        "chaki3rooF" :]
        • t3d1 Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? 19.12.05, 08:34
          X widzisz my mamy bajki a Ty masz komedie z ktorych mozna sie posmiac do lez :)
          hahahaha
          • Gość: x Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:34
            zostaw mi 119 a cale pasmo Ci zezre.
            • Gość: ZiomBoy Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.org / *.org 19.12.05, 23:31
              Ale ja nic ci nie bede blokowac :]
      • Gość: m Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.prenet.pl 19.12.05, 08:47
        ach ty hax0r3 :)

• Gość: Gallus Anonimus Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:27
      Miałem Neo na modemie Sagem--syf jak mało co..natomiast odkad przesiadłem sie
      na modem-routerMacrocoma nie mam żadnych zastrzeżen do NEO.Poza tym że kazali
      wzywać techników kiedy wystarczyło zrezsetowac port:-/...no cóż douczona
      infolinia.POLECAM
      • Gość: diwo Re: Czy dobrze działa wam NEOSTRADA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:24
        Własnie zarzuciłem radiową sieć osiedlową na rzecz neo dwa miesiące temu.
        Prosta kalkulacja: za sieć płaciłem 46 zl. W obecnej promocji neostrady 128,
        sieć kosztuje mnie średnio przez 24 miesiące 45 złotych. A komfort pracy
        nieporównywalny... Wreszcie o godzinie dwudziestej moge spokojnie sprawdzić
        pocztę... :-)
        • Gość: internauta neo vs kablowka IP: 195.116.81.* 20.12.05, 22:36
          A ja siedzialem na neo i uwazam ze chodzi tragicznie Mam neta z kablowki za 40
          zl miesiecznie Mam od 8 rano do 1 w nocy 320kb/s (40kB/s) a od 1 do 8 1024kb/s
          (128kB/s) Podane transfery nie sa zawyzone !!! Internetu nie ma kiedy nie ma
          kablowki co zdaza sie naprawde rzadko High-ID na emule Wiec spoldzielnia
          mieszkaniowa przebila neo !!! Co do polsystemu to tragedia !!! Odradzam
          wszystkim ta firme i barana ktory jest wlascicielem !!!
          • Gość: posiadacz neo Re: neo vs kablowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:00
            Coż kablówka pozostawia wiele do życzenia, niestetyw częstrochowie nie mamy
            chello-a to jedyna kablówka jaka jest dobra...Z resztą u mnie na 1000leciu jest
            kablówka i internet ze spółdzielni(tragedia-poblokowane porty,transfery też są
            masakryczne)Neostrade w zasadzie mam od początku,aktualnie posiadam łącze
            6Mb/s,niestety ale tylkow teori.Nasza centrala ma coś z kartą i niestety nie ma
            takiej przepustowości jaka jestw umowie(brakuje około 1024kB/s)Jeśli chodzi o
            brak internetu jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło.Cena cóż...trochę za
            dużo ale jestem sam i nie musze się wkur....na gości którzy jadą P2P a ja gram
            i mam fatalne pingi.W sumie polecam neostrade ale tylko do prędkości 2MB/S
            • ezechiel1 Re: neo vs kablowka 22.12.05, 23:09
              No ja mam na polnocy ze spoldzielni Nic nie mam poblokowane Chodzi szybciej niz
              jest w umowie i nie mam zadnych problemow
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka