IP: *.pl / 212.203.133.* 26.12.05, 16:32
Orientujecie się jak wygląda systuacja z tegorocznymi absolwentami szkół
wyższych (automatyczne przeniesienie do rezerey jest pewne?). W listopadzie
odebrałem dyplom i w końcu pora pojawic sie na Legionów...
Obserwuj wątek
    • Gość: kapral menda Re: Wojsko IP: 195.116.81.* 26.12.05, 18:25
      Zagan kochaniutki dostaniesz w pizdecz...;]
    • Gość: As Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:10
      Jak będą cię chcieli skierować do rezerwy sami się odezwą ... przyjdzie
      polecony :))
    • Gość: WWW Re: Wojsko IP: 213.199.204.* 26.12.05, 22:53
      A ja w te wakacje odrobiłem wojsko i nie mam takich problemów ( 6 tygodni i z
      główki)! a teraz martw sie sam , trzeba było skorzystać z okazji jak była w
      trakcie studiów!!
      • Gość: Robert Re: Wojsko IP: *.21.pl / *.21.pl 26.12.05, 22:57
        a wiecie może cośze do końca tego roku wszyscy co napiszą podanie że nie chcą
        iść do wojska to nie idą?
        • Gość: M&M Re: Wojsko IP: *.pol.intranet.cfgomma.com / 80.51.233.* 27.12.05, 15:14
          No właśnie , macie jakieś informacje odnośnie takiego postanowienia ,iż jak sie
          złoży podanie do WKU że nie chce sie iść do wojska do końca tego roku to jest
          jakaś szansa że dostanie sie przeiesienie do rezerwy?? Proszę podajcie jakieś
          informacje - czasu coraz mnniej - Dzieki i Pozdrawiam
          • Gość: Robert Re: Wojsko IP: *.21.pl / *.21.pl 27.12.05, 15:55
            Chyba trzeba bedzie sie samemu przejechac na WKU
            • Gość: m2 Re: Wojsko IP: *.prenet.pl 27.12.05, 16:02
              tylko ze na wku to ci gowno powiedza.
              Ale co do pisma ze sie nei chce sluzyc i ze to niby wystarcza do przeniesienia to jakas brednia. Na rezerwe trzeba zasluzyc spelniajac jakis warunek wymieniany w ustawach.
      • Gość: m Re: Wojsko IP: *.prenet.pl 26.12.05, 23:21
        jakbyś był bardziej doinformowany to bys wiedział, ze mozliwosc odrobienia
        słuzby wojskowej w czasie studiow jest mozliwa dopiero od 2 lat, takze Ci ktorzy
        teraz beda konczyli studia nie mieli takiej mozliwosci. jak sie nie ma pojecia
        na jakies temat to sie nie zabiera glosu!
        • Gość: WWW Re: Wojsko IP: 213.199.204.* 27.12.05, 12:09
          a gó.. prawda, że od 2 lat, kumple pokończyli studia już dawno i też odrabiali
          wojsko w trakcie studiowania! sam jesteś nie doinformowany!!!
      • harry1983 Re: Wojsko 27.12.05, 19:02
        Gość portalu: WWW napisał(a):

> A ja w te wakacje odrobiłem wojsko i nie mam takich problemów ( 6 tygodni i z
        > główki)! a teraz martw sie sam , trzeba było skorzystać z okazji jak była w
        > trakcie studiów!!

Tez chcialem, ale terminy szkolenia pokryly sie z egzaminami - zlozylem podanie ze chce za rok, ale nie wiadomo czy sie załapę :(
      • Gość: - Re: Wojsko IP: *.g.pppool.de 29.12.05, 16:36
    • Gość: As Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 07:58
      Ps. w ogóle się u nich nie pojawiaj. Mnie zwolnili po 7-8 m-cach. Przyszedł
      polecony ... pojechałem i z głowy. Jaki kierunek kończyłeś?
      • Gość: m2 Re: Wojsko IP: *.prenet.pl 27.12.05, 09:34
        a ja skonczylem studia i sam poszedlem, nie dzwonili, nie pytali, nie wzywali, sam poszedlem z wlasnej nieprzymuszonej woli, powiedzialem ze chce do rezerwy i zajelo im to 10 minut i juz mnie zrobili rezerwista.
        Czekac mozan czasem do ustranej smiercie, a tak idziesz i zalatwiasz.
        • Gość: ktos Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:09
          Przeczytajcie to wojsko-polskie.pl/wortal/document,,id,2604,katId,59.html , ja skonczylem studia inzynierskie w tym roku, czyli wychodzi na to , ze mnie przeniosa.
          • Gość: Menel Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 16:49
            Ja skonczylem licencjat w tym roku-pojechalem na Legionow powiedziec im ze bede
            robil jeszcze 2 lata i dac zaswiadczenie o ukonzceniu,a kobieta mi powiedziala
            ze nie ma sensu dawac papierka o rozpoczyanniu nowych studiow, bo i tak
            najprawdopodobniej za 18 miechow mnie przeniosa do rezerwy bo:
            -nie ma kasy
            -sa chetni
          • Gość: gość Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 17:44
            o absolwentach szkół wyzszych mowa jest w punkcie '1e' par. 1 tego
            rozporządzenia:

§ 1. Wojskowi komendanci uzupełnień przeniosą do rezerwy
            ..
            ..
            ..
            e) będących absolwentami szkół wyższych przeznaczonymi do odbycia przeszkolenia
            wojskowego, którzy stali się absolwentami w 2005 r. lub wcześniej, o ile studia
            rozpoczęli przed rokiem akademickim 2002/2003;

idizesz z kasiążeczką wojskową, kserokopią kilku stron indeksu (m.in. ta ze
            zdjęciem i wypisana obrona pracy, ale wziąść cały indeks na wszelki wypadek),
            do tego zaswiadczenie o ukończeniu studiów (wystarczy chyba kserokopia, ale
            oryginał do wglądu trzeba miec) i za pare minut w książeczce rezerwa wbita.
            • homer1981 Re: Wojsko 28.12.05, 18:02
              Mnie również wydaje się że przeniesienie do rezerwy jest pewne, podobnie
              zresztą (jeśli nie mylę) tak jak w zeszłym roku.
    • Gość: 007 Re: Wojsko IP: *.g.pppool.de 28.12.05, 20:21
      teraz to robi nabór łojciec rydzyk do moherowych beretów. musisz się udać do
      sztabu generalnego w toruniu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka