Gość: niezorientowany IP: 80.51.57.* 30.12.05, 09:48 witam , mam taką prośbę: ile wynosi dienne średnie zużycie energi elektrycznej dla 3 osób, u mnie wyszlo 6 kWh ???dzieki za odp i wpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yyy Re: energia elektryczna IP: *.hcz.com.pl 30.12.05, 10:02 To zależy, jakie masz urządzenia w domu. U mnie przy 5 osobach, nowej, więc energooszczędnej pralce i 8 letniej, a więc też nie bardzo energożernej lodówce waha się od 7 kWh w okresie letnim, do 13 kWh teraz, kiedy najdłużej się świeci światło. (W żyrandolu w pokoju mam 4 żarówki zwykłe 100 W, reszta już energooszczędna). Z doświadczenia wiem, że stare lodówki potrafią być bardzo łakome na energię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QW Re: energia elektryczna IP: *.trustnet.pl 30.12.05, 12:09 Oszczędne żarówki, dwa komputery, dziesięcioletnia pralka Bosch i porównywalna lodówka. 3 osoby. W mieszkaniu jasno i miło :) Zużycie niecałe 4 kWh dziennie. Jak było więcej i zgłosiliśmy awarię licznika do enionu, to ta debilna firma oskażyła nas o kradzież energii, zabrała licznik, odcięła prąd. Musieliśmy zapłacić ponad 2 tys. zł kary za kradzież, której nie było, sprawa poszła do urzędu skarbowego, który wszedł na pensję. No i do prokuratury, która dwa razy umorzyła postępowanie. Co za burdel!!! Albo się na to godzisz i zgłaszasz awarię licznika, albo płacisz zawyżone rachunki. Jakby nie spojrzeć, w każdym przypadku jesteś w plecy. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: energia elektryczna 30.12.05, 12:39 Głośno było o tych karach. ZE karał niemal każdego, kto zgłosił zawyżone rachunki. Chyba nawet w wyborczej o tym pisali. Odpowiedz Link Zgłoś