pewo1 Re: "polontex" s.a. 25.05.06, 09:57 Tuptus ty palancie chyba masz wykształcenie niepełne podstawowe,swiadczy o Tobie ilość błędów gramatycznych w dwóch zdaniach.Za długo pracowałem w polontexie i uważam ze opinie na tym są i tak umiarkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: "polontex" s.a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:15 ty szczurze nie wazne wyksztalcenie nie wazna gramatyka wazne jest to i bardzo zalosne ze jestes kompletnym zerem iloraz inteligencji u ciebie jest ponizej zera obrazasz innych i to swiadczy o tobie.Dobrze tuptus nazwal cie palantem ja bym to samo zrobil, a co obrazajac innych leczysz swoje kompleksy palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "polontex" s.a. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 10:17 nie chce się czytać tych pierdół które wypisujecie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: "polontex" s.a. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:37 a o jaką Anetę wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: "polontex" s.a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:51 Popieram gościa o pseudo" Lolek". Tylko słabeusze i kompletne zera oczerniając innych leczą swoje kompleksy. A "muszka" albo wcale nie zna Flisowskiego albo sam ma IQ mniejsze od zera. Miałem do czynienia z Mirkiem. Gość ma łeb na karku i dobry pomyślunek. Gdyby dyrekcja z takim samym zaangażowaniem realizowała jego pomysły jak on sam, to firma Polontex naprawdę wiele mogła by zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo974 Re: "polontex" s.a. 18.06.06, 18:20 To chIopie racja,Agatka jest super i wygIądzik i charakterek-nic dodać , nic ująść.Więcej takich kobietek. Odpowiedz Link Zgłoś
moniko01 Re: "Polontex" S.A. 09.06.06, 09:06 Ilu pracowników jest zatrudnionych w firmie i jakie są relacje.???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdawca Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:56 w firmie jest około 1000 pracowników, którzy są zatrudnieni na rok czasu.potem mają przedłużane umowy lub nie.relacje są do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:44 dodać trzeb : wyciszeinia ( miesięczne ) z których czasem wracają do pracy czasem nie ! zależy czy byli grzecznie czy nie ! jeśli nie to na ich miejsce przychodzi kolejny naiwny , wystraszony człowieczek wdzięczny że dostał pracę i cichutko wykonuje wszystko co mu każą ! bo jak nie to pójdzie na wyciszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tam wszustko jest do dupy nie tylko atmosfera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:08 Podobno sprzedają teraz jakieś ppaierowe kapelusiki z Chin dla zamarkowania inwestycji. Ile ten interes jeszcze w ogóle pociągnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek i tomek Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:13 tam rządzą bydlaki, a nie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 16:58 podobno wykupili połowę Chin i teraz sprzedają pod swoją marka !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: "Polontex" S.A. IP: 80.48.243.* 18.06.06, 19:16 chin???????? tkanina selektywna!!!!! bomba!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: px Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 10:29 a jak sezon wakacyjny w Polontexe? wyciszenia czy postoje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:52 co taka cisza ? wszyscy zawaleni " chińszczyzną "? czy może w Polontexe jest już całkiem normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:25 hej! co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:57 a co byś chciał wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:44 czytałem dziś na forum o zarobkach w Częstochowie. Ciekawe jak zarobki w firnie ? Może ktoś się odezwie ? Chodzą słuchy że kiepsko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:03 Co powiecie o Pani kierownikz hurtowni firan Agatka ma na imie!! jest zdrowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big brother Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.realestate.net.pl 23.09.06, 00:12 Agatka leci na Piotrka, a on na nią. Nie widzicie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:29 No własnie kolega Piotrek!! no coż bez komentarza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:33 Poruszamy temat Agatki ?? dodam coś od siebie!! leci na niego jak padajacy deszcz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.trustnet.pl 23.09.06, 15:25 To Peter jeszcze tam pracuje?? O ludzie, a myslalem, ze juz dawno uciekl z tego tonacego statku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 18:23 Uciekł nie uciekł!!Agatka zakreciła tyłkiem i co został:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: 82.160.78.* 25.09.06, 14:47 Lepiej napisz że zazdrościsz chłopakowi, każdy niech pilnuje swojego podwórka intymnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak w peruce Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 15:07 co słychac w obozie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.trustnet.pl 20.10.06, 15:57 Właśnie, są jakieś podwyżki:)? Interes jeszcze się kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:18 Jak żyją dwie złodziejki? Są na wolności, czy już we Wronkach? Ciekawe ile wyszły na czysto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:03 To ten ku..ki zakład jeszcze idzie? przez ten zakład rodzina mi się rozpadła . Poszła z mechanikiem z tkalnii. Mają czas na flirty a nie na robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutna Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:03 moja rodzina tez niestety przez ten zakład się sypie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onek Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:14 a tak wogóle to możecie powiedzieć co dzieje się w dziale zaopatrzenia? Podobno tam pracują juz po 13 h na dobę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiri hiri Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:17 Jak Ci się moze rodzina przez zakład sypać???? Tam przeciez nikt nadgodzin nie robi bo za to kasy mu nie dadzą......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 00:05 Rozsypują się rodziny,rozsypujż siż zwiazki ten zaklad to jakies cholerne fatum,Pracujace tam kobiety zachowuje sie jak opętane!! no i przewraca się im w główkach !! Proponuje spalic ten zaklad zrównac z ziemią.. to i tak nic dobrego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teri Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 01:29 Naprawdę? Bo ja znam takie osoby co robia nadgodziny mimo, że im za to nie płacą. To naprawdę zastanawiające dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 01:43 No właśnie i tu jest problem!Odkąd moja ex zaczela tam pracowac wszytsko sie zmianialo z dnia na dzien,potem to juz kwestia 2 miesięcy no i po faworkach Renamenty do póznych godzin nocnych imprezki grille!!To naprawde zakład widmo ,Tak wiec droga Teri warto sie przyjżeć bliżej tej sytuacji bo to chyba wiecej niż zastanawiajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 01:48 Brawo!!Podpisuje sie pod tym wszystkim obiema rękami,poczekajmy jeszcze troszke a bedzie to największa agencja i obóz pracy w Częstochowie!!Ehh brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:51 Tak agencją można już to nazwać , przypominam sobie były grile były nadrobki nieraz cała tkalnia miała wolne tylko moja ex musiała iść do pracy a razem z nią ten sku..ały mechanik troszkę starszy od jej syna.Babie we łbie zawrucił i ma teraz ją na karku babe prawie 42 letnią.Straciła jedno dziecko pozyskała drugie dziecko.Pozdrawiam wszystkich co im się rodziny sypły przez polontex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:15 mialem nadzieje że przeczytam coś o sytuacji w Polonteksie a tu proszę !! rozżalone , rozsypujące się związki zwalające winę na Polontex !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:15 Widzisz, czasami tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:11 Masz rację, powinnam się może temu bliżej przyjżeć, problem w tym, że nie bardzo mam jak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:48 a co dzieje się z szalejącą ewą s./? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaoke Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:56 Juz dawno tam nie pracuje.....Chyba ze 2 lata temu albo i lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:12 znam wiele osób które pracują po godzinach nie odplatnie w firmie a zwierzchnicy mówią im że powinni się cieszyć że mają pracę i się zarejestrowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 17:12 poznali się na niej i wy....?a wiesz gdzie tersz działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoperz gacek Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 18:47 ja tylko jestem nowoczesnym biznesmenem-krwiopijcą. mam Was gdzieś przydupasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:25 sama odeszła...nikt jej nie wyrzucał. Ci którzy są jeszcze młodzi i mają do siebie szacunek z tej firmy sami odchodzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:48 Najgorsza męda na zakładzie jest M.Flisowski, który oprócz układania pasjansa na kompóterze, opie..nia ludzi i wtrącania się do rzeczy o których nie mam zielonego pojęcia nic nie robi. Nie ma szacunku dla starszych od siebie tylko ich opiepsza .Ktoś powinien z nim zrobić porządek czas najwyrzszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:30 Apel do Pracowników Polontexu czy przestanie być zmowa milczenia na zakładzie dotycząca jednej osoby to znaczy Mirka Filsowskiego który uważa się za Boga zakładu rządzi wszystkimi i chodzi i podpiepsza ludzi u prezesa,niech ktoś wreście się odezwie bo dłużej w takich warunkach się nie da pracować niech ktoś zrobi wreście pożądek z Flisowskim.Nie pozwulcie sobą pomiatać miejcie swój chonor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:42 A czy wiesz jak w Częstochowie trudo znaleźć jakąkolwiek pracę?A co z ludźmi którzy przepracowali w tej wykańczalni prawie całe życie?Gdzie pójdą? To nie oni powinni odejść tylko tec cały pie..ny zarząd, kierownictwo i "koledzy i koleżanki" którzy tylko podpie..ć potrafią lub dupska lizać.Mało jest takich na Polontexie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrus Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:07 co słychac u "cudaków" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwetka Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:32 k....a tyle zmian ale żeby chociaż jedna przemyślana ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:03 Dagmaro na Boga ćwicz że ortografię!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:15 Jest kierownik, który nie umie pisac poprawnie, a prezesik go wielbi.Prezes nie patrzy na to kto jaką posiada inteligencję, lecz jak skutecznie donosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIPI Re: Re. polontex IP: 82.160.62.* 08.12.06, 16:13 W Polontexie idzie się dorobić,ale Garba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPIP Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:24 mIREK NADAL MASZ IQ NA POZIOMIE BELKI FIRANY, CZY JUŻ UROSŁO DO POZIOMU PLOMBOWNICY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Re. polontex IP: *.trustnet.pl 08.12.06, 18:40 Jak tam przed świętami - płacą coś ekstra?:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:26 extra kopa chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wciaż jakby obecny Re: Re. polontex IP: *.usuarios_dhcp-195-219-19.gemytel.net 14.12.06, 09:35 że to się jeszcze kręci to chyba cud ale jak usłysze wielki rumot to będzie znaczyć że wszystko pierdo...lneło i to będzie wielki huk a wszystko przez pseudo zarząd oni tylko kase za każde posiedzenie potrzebują wziąć a na zarządzaniu to znają się tyle co pies na gwiazdach EMERYCI NA EMERYTURY a prezes tonie wiem gdzie pralnie ma ale jak długo kto to wie prokurator w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: her flisu Re: Re. polontex IP: *.usuarios_dhcp-195-219-19.gemytel.net 14.12.06, 09:44 mirkowi nic nie zrobią bo jego kuzyn zna kody do rakiet atomowych w rosji pracuje tam ajak by nawet się znim nie zdążył skątaktować to drugi kuzyn zy inny wujek przyleci po niego migiem29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:25 Migiem to on może dostac po oczach za zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9989 Re: Re. polontex 20.12.06, 22:08 A może ktoś coś wie na temat TKALNI?Co tam się teraz wyprawia?Jak sie mają rządy wielkiego ZIBIEGO i jego współrozpiepszających ten burdel kompanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrada Re: Re. polontex IP: 62.15.230.* 22.12.06, 08:58 zybi wciąz fryzura na czskiego metala i wuda do oporu ten burdel chyba nigdy się nie skończy bo młodzi są zatruci przez starych w szczególnościprzez tych tak zwanych emerytów jak to ktoś ładnie kiedyś podsumował oni sa jak z innej bajki wciąż żyją prl/em ale proszę pana ja jestem dyrektorem w polontex/ie niech mi pan tu nie wmawia i takie tam najważniejsze być dyrektorem w polontex/ie najlepsze życzenia świąteczne dla całego zarządu emerytów i rencistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roczek Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:22 hej co słychać w nowym roku? lepiej ? a może gożej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejżyj na oczy Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:43 W tym syfie nigdy nie będzie dobrze, dyrektorzy-emeryci mają pojęcie jak zarządzac firmą, ale to nie lata 70-te. Kierownictwo jest puste jak potrfele pracowników tejże firmy. Specjalnie napisałem pracowników, bo nieroby biorą największe pensje. Lechu a Ty dalej ładnie się uśmiechasz i narzekasz na pensję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Re. polontex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 23:01 jak tam w nowym roku? rozpierducha zakładu trwa nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxyz Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:29 w nowym roku wiele osób się zwolni za te nędzne pieniążki prezesika. syf i kibel to za dużo powiedziane o tej FIRMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roczek Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:15 widać nic dobrego już nie czeka tej FIRMY !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Re. polontex IP: 89.174.23.* 31.01.07, 15:08 moja *przygoda* z polontexikiem trwała 2 lata.jak większość na początku - cieszyłem się że jest coś. najpierw były firanki(nawet dało się trochę zarobić),w nagrodę awansowałem na wykończalnie.robiło się na wszystkich maszynach które tam były,pensje były coraz niższe(jak to w polontexie), każdy zlewał jak się dało.dowodził mną sławuś m.,dziwny człowiek, za wiele nie wiedział, ślizgał się po wszystkim i po każdym, bule swoją duoę ocalić.musiał mieć niesamowite plecy,po tym co wyczyniał i w częstochowie i w poraju cały czas miał robote, ciekawy jestem jakie miał koligacje z netoperkiem(może ktoś wie?)wytrzymałem wszystko, złamałem się dopiero na składalni - edek złamie każdego i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
usarmy Re: Re. polontex 31.01.07, 16:06 witam!!! ja rowniez pracowalem w P. i tak patrze na to po paru latach to bez obrazy ekonomia marksistowska!!!!!!!!!!!POZDRAWIAM RADIEGO,KLEMENSA, GROSSMANNA I ROBIEGO Z SIECI HANDLOWYCH....!!!!!!!!!!!!!!!ziomal z Zawiercie-City Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:36 Trzymaj się Diablo "Włodarczyk". Mirek ma podobno zostac prezesem NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:16 Jak się uprze to bardzo możliwe! On potrafi wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:59 no to jak z tymi zarobkami !!!!! płacą czy nie ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:18 Płacą walkowi,wielbłądowi kamelowi i temu śmieciowi z białego żelazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kootaaphone Re: "Polontex" S.A. kontra inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:05 Lidka byłem wczoraj na dołku na Zawodziu, powiedzieli, że Cię tam nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:09 czy wreście pracownicy tej firmy zrobią coś z Filowskim tą najgorszą mędą zakładu który tylko chodzi i podpie.. ludzi u prezesa, a prezes to dupa bo słucha takiej mędy jak Filsowskiego ale wkońcu panie kosa na kamień i Filsowski wyląduje w sądzie za ten mobing który stosuje wobec ludzi, nie ma odwarznych kto by mu ryja obił. Pomurzcie zrobić porządek z tą mędą bo zabardzo się panoszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:38 Mirek to zwykła ciota, która tylko upokarza kobiety. Jakbyś chciał to można go umówic na sparing. Wiesz, że Radek Cię zawsze nienawidził i tylko czekałem aż burkniesz do mnie, niestety wiedziałeś, że mógłbyś wtedy byc na długim L-4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 23:48 zgadzam się że Filsowski to największa ciota jaka tylko istnieje i niech ktoś mu wreście tak porządnie obije tego paskudnego ryja żeby był długo na L4 i nie wrucił żeby zabierać ludziam premie i żeby wreście prezes przejrzał na oczy że ma kawał debila koło siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Re. polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 14:19 hej forumowicze ! ciągle tylko Dospel i TRW a gdzie Polontex !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Re. polontex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 08:24 Co za firmy !! Niby szukaja ludzi do pracy ale okazuje się , że albo firma niesolidna albo atmosfera kiepska . Dobrze wiedzieć kto jest kto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Re. polontex IP: 80.54.170.* 27.03.07, 23:18 Takie złe informacje o tej firmie, a w Wyborczej było wczoraj fajne ogłoszenie, że przyjmuja do pracy. Ktoś wie coś może bliżej. Jakie warunki dają na wejściu? Ile można dostać? O co chodzi z tą pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Re. polontex IP: 83.19.32.* 28.03.07, 12:46 No właśnie, nawiązując do tego ogłoszenia - najbardziej śmieszy mnie ta "miła atmosfera i atrakcyjne wynagrodzenie", o czym jest mowa w tym ogłoszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była niewolnica Re: Re. polontex IP: *.gre.pl 27.05.07, 18:51 Jeżeli buc Flisowski jest kierownikiem sprzedaży to kto jest kieronikiem szwalni? Ten cham w końcu się doigra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Re. polontex IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 09.07.07, 16:11 Slyszalem o buncie w fabryce. Podobno pracownicy magazynu zastrajkowali i w ten sposob wywalczyli podwyzke z 1000 zl na 1500zl.Pozdrawiam z Dublina p. prezesa,mirka i Agnieszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Re. polontex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:18 a ja słyszałam że pracownicy magazynu zastrajkowali bo chcieli ich wykantować na kase..... i to ma być wielka sprawiedliwość w polontexie buahahahaha.... zdzierają z pracownika ile tylko moga... i słynne wyciszenie a to tylko po to żeby nie zatrudnić nikogo na czas nieokreslony i później nie płaćić jesli ktoś się zwolni.... Polontekx osiąga jedno wielkie dno a trzyma się jeszcze dzięki pani kralkowian bo starszy prezes nic nie umie nic...... więc jeśli ktoś chce tam pracować to życzę powodzenia...... Magazynierzy działu sprzedaży trzymam za was kciuki.... tak dalej a napewno dacie im wszystkim rade..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: "Polontex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:41 Cześc byli i jeszcze obecni Polontexsiacy,piszecie że nikt się nie odzywa ale szkoda słów to istny syf,ludzie są dominowani przez kacyka,a póżniej zwalniani bo są mu nie na rękę a, przy tym podrabia opinie jako najgorszego pracownika któremu można zabierać premię ,a kadry od odzyskanej premi netto jeszcze każą pobierać podatek ,może odezwią się pokrzywdzeni przez Filsa ,czekam na wiadomość to może się go wreście usadzi.Czekam na wiadomośc od was dagmara112@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabella Re: "Polontex-Ceba IP: 84.46.86.* 24.01.08, 14:01 Czesc ja moze troche nie na temat ale szukam dziewczyn ktore mialy praktyke w latkach 88-90 (z rocznikow mlodszych i starszych tez znalam).Szukam moich bylych kumpelek ktore pracowaly jeszcze w CEBie.Praktyki mialysmy na przedzalni i tkalni.Mieszkalysmy wszystkie w internacie zaraz przy fabryce...Jesli ktoras sie znajdzie to wejdzcie na Nasza klase:SZkola na krakowskiej oczywiscie i klasa 88-90.Czekam.Dzieki za odzywke. pozdrawiam Izabella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były R. Re: "polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:57 witam - jak tam jeszcze wygląda sytuacja - co w dziale handlowym ? - zmienia się coś w kadrze .... i najważniejsze - ile do dna jeszcze zostało... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: "polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:29 jestem ciekawa kiedy wkońcu się pozbędą Flisowskiego za te przekręty na Sklepie jak znam życie to on się wykręci a polecą za niego inni.A może tak jego by wyrzucili dla przykładu jak to on potrafił on potrafui zrobić z innymi pracownikami których ma zawsze za nic.On uwarza się za Boga tego zakłądu a w rzeczywistości to cham który rządzi wszystkimi i wszystkim.Wszyscy w okło za jego plecami tak o nim mówią lecz nikt nie powie prawdy przed derekcją bo sie boją jego zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: "polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:15 czy to prawda że z Polontexu wypieprzyli Flisowskiego tą mędę wreście ktoś zrobił to co dawno powinien zrobić.Gratuluje Prezesowi dobrej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "polontex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:40 niestety ! umocnił swoją pozycję ! jest kierownikem sprzepaży ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: "polontex" S.A. IP: *.cust.imagine.ie 25.05.07, 13:19 Siedze sobie w Irlandii i czytam o POLONTEKSIE i fLISOWSKIM. Cham, prostak i tyle o Flisie. Pozdrawiam Cie szmato!!! Twoj na zawsze RADEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: "polontex" S.A. IP: 218.196.195.* 25.05.07, 21:23 Radek teraz na topie jest ten temat: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4174868.html - tu w całości a to najwazniejszy fragment: "Częstochowa Jak można skusić pracownika? Wyjścia do kina czy teatru jako formę nagrody za dobrą pracę proponuje też producent firan Polontex, który zatrudnia ok. 700 osób. Pracownicy dostają również talony na święta. - Bonusy bardzo wiążą pracowników z firmą - mówi Artur Gacek, prezes Polonteksu." JAKIE WYJŚCIA DO KINA! JAKIE TALONY! BONUSY??? ŻENADA!!! JA NIE WIEM JAK MOŻNA TAK KŁAMAĆ PANIE PREZESIE!!! wstyd i tyle pozdrawiam wszystkich NIE nagrodzonych za dobra pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szokkk Re: polontex sa IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.05.07, 21:54 jak można tak bezczelnie kłamać jestem ciekaw kto widział te bilety już nie mówiąc o talonach odkąd nie ma merkpoli to nie ma talonów ile to już lat!!!! wstyd Panie Gacek WIELKI WSTYD!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: polontex sa IP: 86.41.0.* 26.05.07, 14:45 Z tego co pamietam bonusy byly przyznawane za donoszenie. Mysle, ze najwiecej takich bonusow otrzymal... Tu pasuje tylko jedno nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
messi25 Re: polontex sa 12.07.07, 18:58 a co z działem handlowym ? w poniedziałek w GW było ogłoszenie dla handlowców. ktos pracuje lub sie orientuje co to za rodzaj pracy, jakie obowiązki, ile trzeba znac jezyków i co jeszcze potrafic ? płaca pewnie w okolicach 1000zł jak wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi hi Re: polontex sa IP: 83.2.142.* 03.08.07, 15:22 Nikt Was nie zmusza tam do pracy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan F Re: polontex sa IP: *.gre.pl 03.08.07, 16:05 Flisie jak o sobie słyszałbym taką opinię to chyba ze wstydu z domu nie wuchodziłbym.Jak można tak traktować pracowników?To zwykły mobbing,że też nie boisz się,że cię w końcu dorwą i kostki pogruchoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: polontex sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 00:13 A dlaczego Chemeks nic nie pisze co tam u nich się dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: > A dlaczego Chemeks nic nie pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:05 Bo w Chemeksie jest jeszcze większy syf niż w Polontexie dlatego szkoda cokolwiek pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Re: polontex sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:28 do autora Fan F zgadzam się z tym co napisałeś Filsowskiemu należy się łomot za swoje postępowanie w stosunku do ludzi, on czuje się pewny tam ale do czasu jak ktoś mu się przyczepi to będzie z tąd spadał i nie pomoże mu nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Re: polontex sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 17:22 problemy dopiero się zaczynają 10.11.2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: polontex sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:24 a co miało się stać 10.11.07r?? bo z tego co wiem to nic się nie stało :(:(:( A mogło by się stać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDZREJ Re: polontex sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 17:34 POLONTEX ZESZEDŁ NA PSY DAJĄM TALONY NA 300 ZŁ A Z TEGO CO WIEM TO SAME SZMATY POZA GATUNEK TO CO SIE WOGULE NIESPRZEDAJE, WIELKIE MI TO TALON , W INNYCH FIRMACH DAJOM TALONY DO HIPER MARKETÓW A POLONTEX ? CO NAM DAJE TAK NAODCZEPNEGO , LUDZIE KTURZY PRZENOSILI TKALNIE TO DOSTALI ŚMIESZNE PIENIĄDZE ZA TĄ PRACE CO WYKONALI TYLE MASZYN DO PRZENIESIENIA CO BYŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: polontex sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:03 Chyba czas na poszukanie innej pracy bo w takich warunkach nie da sie pracować... Talony na firanki to jest istna kpina, jak wogóle gacek sie nie wstydził takiej rzeczy zrobić..... a nad czym ja rozmyślam przecież dla niego liczą się tylko zarobione pieniądze. Pracownik jest dla niego jak talon czyli POZAGATUNEK..... wstyd wstyd wstyd wstyd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: polontex sa IP: *.profiline.pl 11.12.07, 22:33 Ja tam pracowałem kilka ładnych lat-NIESTETY i o kilka zadużo,ciesz sie że niedostaliście serwetek na wagę dokładnie 3kg(oczewiście najgorszy badziew)pozdro dla wytrwałych co wy tam jescze robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: polontex sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 23:30 trzeba bylo sobie podupcyc bo tam dobrze baby dawaja a najlepiej o ty powie jedna z tych co dawala mechanikom a teraz siedzi na dupie i bawi dziecko, apowinna wnuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: polontex sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:36 no no no coś się dzieje na terenie Flisowskiego jakieś większe zwolnienia.... 2 osoby ze sklepu jedna z magazynu.... czyżby jakiś powolny bunt się szykuje przeciwko temu nielotowi.... Jak tak to trzymam za wszystkich kciuki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniana Re: polontex sa IP: *.lei3.cable.ntl.com 24.03.08, 09:40 Ludzie naco czekacie odeszlem z tego dziadostwa i jestem b.zadowolony ztego co slysze to nikt nieplacze po odejsciu.A te ostatnie wyroby co dostali pracownicy od PRZODUJACEJ FIRMY to powinni pokazac na targach wluk. to napewno bedzie szlagier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikao777 Re: "Poltex" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:18 O cholerka !!! A jak się do tego wszystkiego ma firma Galtex - za 2 dni mam tam rozmowę kwalifikacyjną na przedstawiciela - po tych wypowiedziach nawet nie wiem czy warto jechać.... prosże o pilne info jeśli coś wiecie też na ten temat - dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: "Poltex" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 01:27 Galtex-Chemex-Polontex=Szmatex. Ty pindo nie przychodz na ta rozmowe, bo musze wyzywac kobiety na produkcji, a potem polizac tylek prezesowi. Wiec wybij sobie z glowy, ze jak z Toba pogadam to Cie zatrudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Układy w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 07:30 Co się dzieje ? Co jakaś znana firma to problemy w normalnym traktowaniem pracowników . Niektórzy emigruja i twierdzą , że tam lepiej ich traktowano . Skąd to się bierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
abcd.1 Re: Układy w pracy 23.08.07, 19:30 Ludzie dlaczego wy pracujecie w tym burdelu? Odpowiedz Link Zgłoś
abcd.1 Re: Układy w pracy 23.08.07, 19:31 Gość portalu: angrusz napisał(a): > Co się dzieje ? Co jakaś znana firma to problemy w normalnym > traktowaniem pracowników . > Niektórzy emigruja i twierdzą , że tam lepiej ich traktowano . > Skąd to się bierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
abcd.1 Re: Układy w pracy 29.08.07, 23:19 podobają mi się wypowiedzi Radka popieram.Piszesz całą prawdę o Flisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: polontex sa IP: *.gprs.plus.pl 10.11.07, 18:16 czyżby jakiś proteścik się szykował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Re: polontex sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 18:40 "Dobroczyńcy" powinni pomyśleć troche o ludziach a nie o sobie. Przydało by im się troche zamiszaia. Lepiej przejść na tamat Polontex ChemeX....Wisan i firanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: polontex sa IP: *.chemeks.pl 01.07.08, 11:11 Nie ma co pisać o chemeksie.Po co znów opisywać Oświęcim Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Obrusy od wybitnych ludzi z Polontexu dla Serbów. 31.12.07, 21:40 Gazeta Częstochowska, Poniedziałek, 31 Grudzień 2007 Sylwestra i Sebastiana (zapomnieli o Melanii ?) Nasi przedsiębiorcy w Serbii (jacy nasi przedsiębiorcy ?) Z inicjatywy Andrzeja Bączyka, attache handlowego Ambasady Rzeczpospolitej Polskiej w Belgradzie, Regionalna Izba Przemysłowo- Handlowa w Częstochowie nawiązała współpracę z Izbą Gospodarczą Vojvodiny z Novego Sadu w Serbii. Pierwszym symptomem kontaktów była wizyta delegacji złożonej z przedstawicieli częstochowskiej Izby i miejscowego biznesu w Nowym Sadzie. W jej skład weszli: Marek K_u_b_a_r_a, c_z_ł_o_n_e_k Rady Izby i jednocześnie właściciel firmy Ekoprodukt, P_r_z_e_m_y_s_ł_a_w B_a_l_a, r_e_p_r_e_z_e_n_t_a_n_t "Polontex-u", Jarosław Bereza i Piotr Stodółkiewicz, menedżerowie marketingu w firmie "Kacper", Zbigniew Krzyszczyk, właściciel firmy handlowo-produkcyjnej "Victor". Celem misji gospodarczej było w jednej strony nawiązanie kontaktów między Izbami, z drugiej natomiast zbadanie możliwości i perspektyw wymiany handlowej i kooperacyjnej między przedsiębiorcami obu miast i regionów. Zainteresowanie Serbów okazywane naszej delegacji przewyższyło wcześniejsze oczekiwania. W trakcie spotkania, które odbyło się 10 lutego pytano polskich przedsiębiorców o możliwości współpracy, o menedżment w polskich firmach, o to, co polscy biznesmeni mogą doradzać swoim serbskim kolegom, którzy w bliższej lub dalszej przyszłości także oczekują na przystąpienie Serbii do Unii Europejskiej. Zwrócono uwagę na d_r_a_m_a_t_y_c_z_n_ie niskie obroty z Polską. Jak dotąd handel naszego kraju z Serbią jest właściwie jednostronny. Przewaga polskiego eksportu nad importem jest ogromna i wynosi ok. 90 mln dolarów. N_a_s_i przedstawiciele mówili o potrzebie dzielenia się doświadczeniami nabytymi w procesie integracji z Unią Europejską, a także o oczekiwaniach związanych ze spotkaniem, które powinno stanowić początek dalszej współpracy. Częstochowę scharakteryzowano jako miasto w_a_ż_n_e na mapie gospodarczej Polski. Gospodarze zachęcali polskich przedsiębiorców, aby w ślad za Słowakami i Słoweńcami włączyli się do restrukturyzacji serbskiej gospodarki. Wszelką możliwą pomoc w nawiązywaniu kontaktów handlowych zaoferował attache Andrzej Bączyk. Dodajmy, że według szacunkowych danych współpracą z częstochowską Regionalną Izbą Przemysłowo-Handlową zainteresowanych jest w tej chwili 15 serbskich firm. Izba Vojvodiny jest silnym organizmem skupiającym ok. 16 tys. członków. Podzielona jest na mniejsze jednostki okręgowe i regionalne, które mają dużą samodzielność w podejmowaniu decyzji. Na zasadach partnerskich współpracują one z Izbą w Novym Sadzie. Miłym akcentem podczas spotkania było wręczenie gospodarzom upominków przygotowanych przez częstochowską Izbę. Szczególnie wdzięcznie przyjmowano piękne ozdoby z ciasta solnego wykonane przez piekarnię "MaJaMi". Wręczono także o_b_r_u_s_y z "Polontex-u" i wydawnictwa informacyjne Urzędu (Dobrego) Miasta. Gospodarzy zaproszono do Częstochowy. Delegację Izby z Nowego Sadu i przedstawicieli przedsiębiorstw w niej zrzeszonych gościć będziemy prawdopodobnie w kwietniu br. Wszyscy członkowie Regionalnej Izby Przemysłowo-Handlowej w Częstochowie zainteresowani współpracą z Serbią proszeni są o kontakt z Izbą. BF Zapowiada się lawina kontaktów z ww izbą na ww okoliczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obrusy od wybitnych ludzi z Polontexu dla Ser IP: *.gre.pl 01.01.08, 14:32 To nie polontex to szmatex,tak jak szefostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Obrusy od wybitnych ludzi z Polontexu dla Ser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 17:03 a jak wyglada sytuacja na wrasztacie elektrycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fokus Re: Obrusy od wybitnych ludzi z Polontexu dla Ser IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:30 pozdrowiania dla wszystkich w Polontex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoNKorleone Trzeci gacek to łobuz IP: *.toya.net.pl 17.10.08, 23:15 właśnie mnie oszukał bydle cośobiecało a potem się wyparło syf i ubecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: zmiany???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 20:05 Co tam słychać w firmie? podobno jakieś większe zwolnienia ?! Odpowiedz Link Zgłoś
kz_wzz_sierpien_80 Re: "Polontex" S.A. 30.11.08, 13:36 Witam Wszystkich. Jestem Członkiem KZ WZZ Sierpień 80 przy dawnej CF-GOMMA a teraz Systemy Polimeryczne Barre Thomas w Częstochowie ul. Legionów 244. Zwracamy się z prośbą o kontakt osoby, które są pracownikami firmy TRW, Brembo, => Nie pozwólcie sobą pomiatać. => Nie dajcie się dalej oszukiwać => Nie dajcie się pseudo związkowcom;waszej solidarności, są na Garnuszkach pracodawcy i tylko ich dobro się dlanich liczy. => Zbieżcie się i skontaktujcie z nami a pomożemy wam założyć własny Wolny Związek Zawodowy Sierpień '80. Pomożemy rozpocząc waszą działalność, ukarać tych co tak długo was oszukują i wami pomiatają, zapewnimy ochronę przed zwolnieniem. Więcej Informacji: www.kurier.wzz.org.pl/ Kontakt do nas w Częstochowie: spbt-czestochowa@wzz.org.pl Prosimy także o kontakt pracowników Agencji Pracy Tymczasowej, z którymi rozwiązano stosunek pracy lub takowego nie przedłużono. => Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć kiedy ilość zamówień powróci do oczekiwanego poziomu i będzą w stanie ponownie zapewnić Państwu pracę. => Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć jak będzie wyglądać poziom zamówień. Wszystkim pracownikom zatrudnianym na produkcji w obozach pracy typu TRW, Brembo, Gomma itp. proponuję zapoznać sie z obowiązującym prawem pracy: "Kodeks Pracy", a w szczególności "Ustawa o Pracy Tymczasowej". Zatrudnianie przez agencje było jawnym obchodzeniem przez te firmy prawa pracy. Właśnie o to chodziło, żeby w każdym momencie można się było pozbyć pracowników. Nie chce mi się tutaj pisać pełnej analizy, Ale zwrócę uwagę na pewien fakt: "Definicja ustawowa pracy tymczasowej jest bardzo konkretna i za taką uznaje wyłącznie pracę o charakterze sezonowym, okresowym, doraźnym lub w terminach, gdy jej wykonywanie przez pracownika użytkownika byłoby niemożliwe, lub w celu zastępstwa nieobecnego pracownika." Powyższy fragment pochodzi z artykułu w monitorze prawa pracy. Pełen artykuł jest tutaj: www.monitorprawapracy.pl/index.php?mod=m_aktualnosci&cid=40&id=176 a tutaj jest ustawa: www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1608.htm Ponadto: Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na rzecz pracodawcy użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego pracodawcę użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy. i jeszcze to: Art. 20. 1. W okresie obejmującym 36 kolejnych miesięcy łączny okres wykonywania pracy tymczasowej przez pracownika tymczasowego na rzecz jednego pracodawcy użytkownika nie może przekroczyć 12 miesięcy. Poza tym: Art. 16. 1. Pracownikowi tymczasowemu, wobec którego pracodawca użytkownik naruszył zasadę równego traktowania, w zakresie warunków określonych w art. 15, przysługuje prawo dochodzenia od agencji pracy tymczasowej odszkodowania w wysokości określonej w przepisach Kodeksu pracy dotyczących odszkodowania należnego pracownikowi od pracodawcy z tytułu naruszenia zasady równego traktowania pracowników w zatrudnieniu. Wszyscy którzy byli zatrudniani na stanowiskach produkcyjnych powinni udać się do sądu pracy z pozwem o ustalenie istnienia stosunku pracy z firmą w której pracowali. Apelujemy zatem o zebranie się i przeciwstawienie temu procederowi. Pomożemy wam poszukać prawnika od prawa pracy iść do sądu z pozwami. www.wzz.org.pl/jak.shtml Kontak do nas w Częstochowie spbt-czestochowa@wzz.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: "Polontex" S.A. IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.12.08, 19:43 Polontex kupuje towary w Chinach oczywiście taki poza i klasą następnie generuje swoje metki i pod swoim szyldem to badziewie sprzedaje.Ludzie opamiętajcie się i tego szajsu nie kupujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: "Polontex" S.A. IP: *.chello.pl 23.12.08, 18:51 zacznij mondralo kupować to co produkuje Polontex to nie będzie potrzeby jezdzić do Chin!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blade.WiecznyŁowca Re: "Polontex" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 18:40 Jak tam w nowym roku?? Podobno wszystkim obcinają premie i zmieniaja angaże na "doniczegoniepodobne". Okręt zaczyna siegać dna, a gacek zasłania się kryzysem i nie chce płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Polontex" S.A. IP: *.chello.pl 31.01.09, 20:59 A jak lepiej? Podpisać czy nie ? A jak nie to co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: "Polontex" S.A. IP: 195.205.202.* 12.02.09, 13:14 Jak jesteś PORAJOWSKIM dupkiem to musisz podpisać bo i tak Ci płacą za leżenie no przecież do niczego się nie nadajesz . Ciekawe czy pracuje tam jeszcze taka niby pani na oko jaka taka ale niedorozwinięta i przez tą ułomność nietykalna oczywiście z PORAJOWSKA HAMICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: "Polontex" S.A. IP: *.chello.pl 12.02.09, 17:58 Ani nie jestem dupkiem ani doniczego nie nadającym się NIC a pewnie podpiszę . Ale jak masz lepsze perwspektywy to życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 20:54 już tylu chłopców odeszło z gackowego puebla.... hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 18:17 polontex sięga już dna na produkcji z kilku wydziałów robią jeden troszkę większy.... i to samo na sprzedaży wszystkie działy sprzedaży łączą w jeden..... a kto będzie rządził..... wielki BÓG F...... Współczuje wszystkim pracownikom którzy nadal jakoś wytrzymują z nim.... Plus cięcia wypłat o średnio 50% żenada jakaś.... dobrze że udało mi się uciec z tego syfu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuufiuuu Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: 195.205.202.* 17.02.09, 18:36 to ile teraz można tam zarobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: *.chello.pl 21.06.09, 21:42 Hej. To już z pół roku jak nic nie wiem co w Polontexie? Może coś powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: 85.219.229.* 24.06.09, 09:18 A co byś chciał wiedzieć :) Obecnie obok firanek sprzedają aparaty do USG :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:19 Największy syf w częstochowie!!!!!!!!!! W sumie ile można handlować chińszczyznom??? Gacor teraz inwestuje w chińską medycyne... hehe czego to już batman nie wymysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: "PoLoNtEx" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:23 Chyba Owsiakowi robi konkurencje...:D Odpowiedz Link Zgłoś