Dodaj do ulubionych

Stradom S.A.

IP: 195.117.153.* 08.01.06, 13:06
Czy wiadomo wam coś na temat prywatyzacji zakładów Stradom S.A. .... podobno
sytuacja tych zakładów nie jest zbyt ciekawa ... prosze o jakiekolwiek informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:24
      up!!!!!!!!
    • Gość: pol Re: Stradom S.A. IP: 195.117.153.* 09.01.06, 15:16
      czyżby nikt nic nie widzial ..
      • Gość: jaaaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:30
        Z tego co wiem to od kilku lat likwidowane sa wydziały i ludzie wyrzucani na
        bruk,w biurach tez dzieje sie nieciekawie,pozabierali wszystkie mozliwe dodatki
        o premiach nie ma co wspominac,ludziom obnizyli pensje o 20%,a teraz ma wykupic
        zakład ktos,ale tu opinie sa rozbiezne.W kazdym razie jeszcze kilka lat temu
        działo sie tam dobrze,ale od kiedy Gdański prezes zaczął rzady to zakład dązy
        do tego co widac na załaczonym obrazku,ale to chyba celowe działanie-zebrac jak
        najwiecej kasy,porobic wiele (nietrafnych ups) inwestycji,dązyc do upadłosci
        i "ktoś" wykupi za marne grosze!!!!
        • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:33
          to czemu poprzedni prezes odszedl? po co wlasciciele zmienili zarzad?
    • Gość: Pytanko Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:28
      Ile tam teraz ludzi robi???
      • Gość: zainteresowany Re: Stradom S.A. IP: 195.117.153.* 11.01.06, 15:42
        Chyba ok. 500 ....ale jak tak dalej pujdzie ...to ich sytuacja nie będzie za ciekawa
        • Gość: ortografista Re: Stradom S.A. IP: *.com / *.strefa.com 13.01.06, 20:13
          coś kiepsko z twoją ortografią,zamiast zajmować się plotami i pierdołami
          podłucz się ortografi!!!!!!!!!!!!
          • Gość: YYY Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:13
            ortografii ... znawco :))
          • Gość: gg Re: Stradom S.A. IP: *.21.pl / *.21.pl 16.01.06, 23:22
            podłucz się? czy może poducz się - łuczyć się czegoś , czy uczyć się czegoś??? -
            znawca -
    • Gość: jaaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:58
      Wydawało mi się ze temat był Staradom S.A a nie ortografia!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kazik Re: Stradom S.A. IP: 212.160.108.* 16.01.06, 20:09
      Jak ja pracowałem w Stradomiu-to załoga liczyła ok. 3000 ludzi i pracowała na
      trzy zmiany, a dzisiaj to rozpatrz.
      • Gość: KL Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 07:49
        Cały przemysł włókienniczy padł ... przypomnijcie sobie Wełnopol, Elanex czy
        Wartę. Może teraz czas na ostatniego mohikanina ... Stradom???
        Jak się w ogóle robiło w tym naszym częstochowskim włókiennictwie????
        • Gość: KL Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:41
          up
          • Gość: Były Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:35
            Pracowałem w stradomiu.Zwolnili mnie nie tak dawno.
            Brałem pół roku zasiłku,teraz dalej jestem bez roboty.
            Zakład całkiem juz zrujnowali. Z tego co wiem to jest chyba nawet juz sprzedany,
            a jezeli nie to wkrótce będzie.
            jak miało byc dobrze ,kiedy tam pracują ,,same prezesy i dyrektory "
            Ludzi jest ze 400, albo i mniej a zarządzających 10.
            Rozsprzedali juz chyba wszystko.
            Coraz mnie w Cz-wie zakładów.Stradom jeszcze ze trzy lata temu był całkiem w
            dobrej kondycji, więc trzeba było go zniszczyc.
            • Gość: KL Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:43
              Starczy wejść na stronkę www stradomia żeby zobaczyć tę rozrośniętą
              prezesologię ... smutne ale prawdziwe ...
              • Gość: obserwator Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:35
                No właśnie byłem, widziałem.
                Ile ludzi teraz tam pracuje, bo jak widać z zarządzjacych,
                to chyba ze dwa tysiące.
                A tak wogóle, to tam się coś dzieje??
                • Gość: a Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 18:24
                  up
              • Gość: qwq Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:35
                ciekawe wątki o tym Stradomiu
              • Gość: Fan Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:38
                Drodzy Koledzy. Pracuje w Stradomiu i widzac to co sie dzieje na tym forum to
                przekracza wszelkie granice. Jestem wielkim fanem tej firmy. W szczegolnosci
                uwielbiam zmiany i igranie sobie z pracujacymi pieskami czyli z nami. Prosze od
                dzisiaj wpisywac wylacznie pozytywne opinie na temat naszej kochanej matki
                firmy Stradom. Buzia dla S,A,K,R,K,J,P,T,M,A,M,R - jestescie super. Trzymajmy
                sie razem :)
    • Gość: kazik Re: Stradom S.A. IP: 212.160.108.* 11.02.06, 18:35
      Jakie 2000.Ok.500 i to z nadwyżką.
    • Gość: Długi Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:35

Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Czy wiadomo wam coś na temat prywatyzacji zakładów Stradom S.A. .... podobno
      > sytuacja tych zakładów nie jest zbyt ciekawa ... prosze o jakiekolwiek informac
      > je

No właśnie nic nie wiadomo, ale podobno gdański prezes zwiał
      • Gość: aa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:58
        • Gość: aa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:19
      • Gość: gość 111 Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:24
        Brahu, chyba jesteś jasnowidzem
        Prezes z Gdańska zwiał kilka dni temu.
        Podobno przed wyjazdem kupił sobie jakies luksusowe auto, załadował do tego
        auta co sie zmiesciło i tyle go było widać w Częstochowie.
        Oczywiście wszystko za stradomskie pieniądze.
        A ludziska nie dostana premii.
        Może ktoś zna więcej szczegółów, to proszę o informację
        • Gość: miko Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:36
          Prawda, nie napiszę jak się nazywał, bo mnie aresztują :(
          • Gość: vl Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:07
            siup
            • Gość: xxx Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:45
              A czy ktoś wie coś o nowym prezesie? Podobno z Warszawy? wow- hihi
              • Gość: AAA Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:02
                Jak to odrazu widać że coś się w firmie dzieje. Jeszcze niedawno na stronce WWW
                Stradomia była cała prezesologia wraz ze zdjęciami .... teraz działu oczywiście
                nie ma :)))
    • Gość: agent 07 Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:10

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42539031&a=42567992
    • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:34
      czemu poprzedni prezes odszedl? po co wlasciciele zmienili caly zarzad?
    • Gość: Tomek ludzie tam pracują IP: *.57.jawnet.pl 03.06.06, 18:44
      Mam kolegów co tam pracuja. Praca jak praca. Z forum dowiaduje sie ze mają
      nieciekawie. To dobrzy koledzy co tam pracuja.
      • Gość: . Re: ludzie tam pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:28
        a koledzy maja jakies zdanie na temat tego co sie tam dzieje? Inni sa najblizej
        tego, wiec powinni wiedziec najlepiej.
        • Gość: . Re: ludzie tam pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:29
          "oni" nie "inni".
        • Gość: Tomek Re: ludzie tam pracują IP: *.57.jawnet.pl 03.06.06, 23:43
          Teraz sie dowiedziałem, ze jeden sie zwolnił a drugi pracuje ( nie ma neta).
          Praca ciężka ale kolega wolałby mieć tą prace niż nie mieć. On nic nie wie bo on
          jest zwykłym pracownikem na produkcji.
          • Gość: aaa Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:04
            Ludzie co Wy właściwie chcecie od tej firmy. Też tam pracuje, fakt, że zawsze
            mogłoby być lepiej. Zrozumcie jak się nie podoba to dorga otwarta. Nikogo się w
            obecnych czasach nie zmusza do pracy. Jest wolna droga- zapewne gdzie indziej
            jest lepiej. Zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma prawda?
            W każdej firmie zmieniają się właściciele, prezesi itp. wszędzie jest tak
            samo!!! teraz w dzisiejszym świecie tak już jest. Skończyła się KOMUNA drodzy
            pracownicy, gdzie prezes jak miał układy partyjne to był na stanowisku 30 lat.
            Teraz zwycięscą jest ten co ma pieniądze i tyle
            • meredith22 Re: Stradom S.A. 04.06.06, 13:34
              Ty aaa to chyba jesteś z "Białego domu" i nie wiesz co się dzieje z normalnymi
              pracownikami ;/
              • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:27
                Ty aaa albo udajesz tępego, albo jesteś tępy.
                Chodzi o to jak ten prezes zarządza firmą.
                To,ze obcięli Ci pensje,że zabrali premie, ale tylko Tobie zabrali i nnym
                pracownikom.
                Sobie nie.To,że nie inwestują w firmę tez tego nie widzisz.To,że w świetle niby
                prawa wyprowadzaja pieniądze, jest OK ??
                Oj biedny Ty jesteś, biedny
                • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:48
                  no to slucham ciebie, skad i ile tych pieniedzy zostalo wyprowadzonych? W tym
                  roku, w zeszlym? Jak juz o czyms piszesz to napisz cos wiecej niz same ogolniki.
                  • meredith22 Re: Stradom S.A. 04.06.06, 18:00
                    mało ;/
                • Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:21
                  Też się zastanawiam ile i kto wyprowadził pieniędzy z firmy. Jak wiesz firma
                  miała i ma właściciela, który jak to bywa może w każdej chwili może wypłacić
                  pieniądze z kasy, to jego święte prawo. Tak więc z mojego przynajmniej punktu
                  widzenia wszystko jest ok.
                  Inne opinie?
                  • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:50
                    A może wiesz kto jest tym włascicielem?
                    Bo ja nie wiem.
                    Znasz NFI?? Tam jest wielu właścieli,
                    którzy się pasą naszą kasą. Kasą Twoją i moją.
                    • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:04
                      25% ma skarb panstwa.
                    • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:05
                      do XXX: ale na pytanie a propos ilosci wyprowadzonych pieniedzy i momentu, w
                      ktorym to wyprowadzanie mialo miejsce juz nie odpowiedziales.
                      • Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:59
                        No właśnie, kiedyś wychodząc z pracy widziałem jak pakowali kasę przez okno do
                        busa- ale jazda ! ! !
                        • Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:01
                          Aha a jeśli chodzi o NFI to zobacz sobie na necie kto jest udziałowcem. Nie
                          jest to tajemnica- w końcu S.A. Zawsze w takich spółkach jest cała armia
                          właścicieli. Masz akcje Stradomia? Jeśli tak to też jesteś właścicielem
                          • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:53
                            Chyba coś się wam pochrzaniło. 25% akcji ,skarb państwa, to miał pare ładnych
                            lat temu.Teraz to nie wiem czy ma 5.Ponad rok juz nie pracuje w firmie, ale mam
                            tam jeszcze wielu przyjaciół.Pare akcji ,,Stradomia " tez mam i mogę sobie nimi
                            podetrzeć.
                            A kupienie bardzo drogiego samochodu , dzień przed degradacją, to jak nazwiecie?
                            A wiecie gdzie jest ten samochód? Firmowy? W Gdańsku!
                            • Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:25
                              Podobno prezes z Gdanska jest nadal pracownikiem Stradom?! Ktos cos o tym
                              slyszal????????????????

Jakie sa plany nowego zarzadu???????????????
                              • Gość: bilok Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:47
                                Nowy zarząd ma nowego asystenta
                                • Gość: --- Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:03
                                  Jakas nowa osoba w firmie? - ten/ta asystent?
                                  • mcneo Re: Stradom S.A. 07.06.06, 01:59
                                    Witam...

Pracowałem w tej firmie przez 1,5 roku na stanowisku: "Automatyk-elektronik",
                                    pod koniec 1998 roku była: "redukcja etatów" - no i mnie zredukowali - w sumie
                                    nie wyszło mi to na złe, teraz pracuję w TRW, w dziale technicznym (od 1999r).
                                    Co do Stradom S.A. to jeszcze w 1988 były nowe inwestycje (Varemack)itp., plany
                                    przejęcia Wigolenu, czyli nie było źle, a tu teraz proszę Stradom podąża drogą
                                    Wełnopolu, Warty i Elanexu, heh.
                                    Na tą chwilę to wiem, że część kierownictwa i działów: Mechanicznego i
                                    Energetycznego poprzechodziła do Wigolenu.
                                    Mam tam paru kumpli to popytam, jak będę coś wiedział więcej to napisze.

Pozdro...
                                    MC_NEO
    • meredith22 Re: Stradom S.A. 08.06.06, 14:14
      a słyszeliście o aferze z samochodami???
      • Gość: łooo Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:01
        to juz z samochodami? rozmnożyły się?
        Poczytaj wcześniejsze wątki i dowiesz się
        A swoją drogą ,to chyba nie jest ciekawie.
        Moi znajomi mówią,że zakład szykują do sprzedaży.
        Ciekawe tylko , kto kupi i co z nim zrobi.
        • Gość: minia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:30
          Jak to co? ktos kupi i wreszcie bedzie prawdziwy raj. Wysokie pensje, darmowe
          szkolenia, doksztalcania, jezyki obce dla pracownikow, no i oczywiscie
          inwestycje. Tak bedzie- pod warunkiem, ze kupi Stradom jakis Szejk hihi, no
          chyba, że garnki- wtedy Stradom ugotuje sie sam na obiad
          • Gość: Andrzej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 07:59
            Stradom ... jakby nie patrzeć ostatni bastion częstochowskiego włókiennictwa.
            Koło ronda Mickiewicza stoi jeszcze ten pomnik, który wskazywał na włókiennicze
            tradycje miasta. Pamiętam jak o 14 cała Krakowska była pełna ludzi, którzy
            wychodzili ze zmiany na Warcie, potem ponownie o 22 ... Pozmieniało się trochę
            w tej naszej Cz-wie ...
            • Gość: a ja Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:47
              -słyszałem,że Stradom ma kupić Emalia Olkusz,podobno Myszków jest ich "zasługą".
              • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:33
                do XXX: Widac jak jestes na biezaco. Skarb panstwa ma 25% udzialow, przejrzyj
                sobie kolego rejestr spolek z udzialem skarbu panstwa.
                • Gość: , Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:34
                  poza tym skad wiecie co prezes z Gdanska mial w umowie i co mu przysluguje w
                  czasie wypowiedzenia?
                  • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:35
                    A co go tak bronisz? Razem jeździliście do Kamyka?
                    • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:16
                      W Kamyku są dobre lody i dużo kamyków
                      • Gość: heeej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:35
                        pracownicy,zainteresujcie się czy wam nie przywiozą związkowca w teczce.Tu na
                        forum jest niejaka piper,już dostała podejrzaną propzycję na gg.Taka wywłoka
                        będzie potrzebna aby podpisywać zwolnienia z pracy z ramienia związków.Zawsze
                        był ataka praktyka.
                        Trzymajcie się ludzie .
                        • Gość: heeej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:05
                          jeszcze raz ja..cytuję..z piperr

Swoją drogą powinnaś zaitneresować się może nie koniecznie tworzeniem Fundacji,
                          choć to równie ciekawy pomysł, a zaangażowaniem się w działalność, pracę w
                          strukturach, które powołane są z mocy ustawy dla pełnienia funkcji ochronnej
                          względem pracowników, które posiadają wyraźne i konkretne kompetencje,
                          uprawnienia w tym zakresie tj. związki zawodowe. Dzięki temu będziesz mieć
                          możliwość działania na przedpolu zwolnień pracowników, jeszcze w czasie kiedy są
                          oni zatrudnieni.

Dominik
                          gg 4213716g

Mnie to smierdzi,bardzo...hmm,na przwdpolu zwolnień pracowników,jeszcze w
                          czasie kiedy są oni zatrudnieni.Radzę zobaczyć wątek tego babusa.
                          • Gość: Igor Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:26
                            Przecież w Stradomiu działają prężne związki zawodowe.
                            Pozwalają na wszystko.Na zabranie ,,stażowego", na zmniejszenie pensji.
                            Na obniżenie funduszu socjalnego.Wszystko OK.
                            Wysprzedają majątek zakładowy, który kiedyś był budowany za pieniądze pracowników.
                            Teraz do nich nie wracają.
                            • Gość: gość Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:29
                              czyli pozamiatane.

Ale się doczekaliśmy.
                              • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:35
                                XXX nie jezdzilismy razem do Kamyka. Zamiast wszystkich podkrecac przeciwko
                                prezesowi z Gd. staram sie w przeciwienstwie do Ciebie myslec racjonalnie. Dla
                                Ciebie Umowa i zawarte w niej obowiazki i prawa nic nie znacza rozumiem.
                                Najprosciej powiedziec, ze ktos cos ukradl, ze cwaniak, kombinator, widac z
                                jakiego systemu wyniosles wartosci, Twoje metody przypominaja dzialania i
                                prowokacje wiadomo czyje...
                                • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 13:44
                                  O czyich (jakich) obowiązkach i prawach piszesz?
                                  Bo jak na razie, to pracownicy mają tylko obowiązki ,a ini prawa.
                                  Nie rozumiem dlaczego prezes ( taki dobry i uczciwy) nie poczekał na odwołanie,
                                  tylko uciekł na zwonienie lekarskie? Nie tylko on.Cały zarząd.
                                  Inni pracownicy, którzy przed zwolnieniem z pracy ,, uciekali" na L4,byli
                                  potępiani.Wiem coś o tym.
                                  Nie podkręcam nikogo, tylko krew mnie zalewa, kiedy menadżer kładzie ,,lachę"na
                                  wszystko i nic nie obchodzi go zakład ,którym kieruje.
                                  Myślisz,że teraz będzie inaczej????

• Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:23
                                    Ciekawe, ze masz tyle wrogich informacji, a zadnych pozytywnych. I na pewno nie
                                    slyszales o tym, ze nowy wlasciciel chcial zeby prezes sprzedal akcje
                                    zachodniego funduszu (ktore posiadal stradom) po 11zl gdy ich cena rynkowa
                                    wahala sie w granicach 15zl?!?! Prezes w tym uczestniczyc widac nie chcial- ale
                                    czemu tego nie zrobil skoro taki z niego hochsztapler jak piszesz. W takim
                                    zachowaniu pewnie tez dopatrzysz sie jakiegos cwaniactwa. O tym, ze pare dni po
                                    powolaniu nowego zarzadzu ta transakcja doszla do skutku tez nie slyszales??? A
                                    a propos odwolania to nie ma ono nic wspolnego z uciekaniem na zwolnienie,
                                    odwolac Cie moga kiedy chca, nawet jak jestes na zwolnieniu. Czy bedzie inaczej?
                                    oj bedzie inaczej bez watpienia..
                                    • Gość: FAN Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:40
                                      Drodzy Koledzy. Pracuje w Stradomiu i widzac to co sie dzieje na tym forum to
                                      przekracza wszelkie granice. Jestem wielkim fanem tej firmy. W szczegolnosci
                                      uwielbiam zmiany i igranie sobie z pieskami. Prosze od dzisiaj wpisywac
                                      wylacznie pozytywne opinie na temat naszej kochanej matki
                                      firmy Stradom. Buzia dla S,A,K,R,K,J,P,T,M - jestescie super. Trzymajmy
                                      sie razem :)
                                      • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:34
                                        :))))
                                        Dobre!
                                        • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:15
                                          slaby zawodnik z Ciebie kolego. Tylko szczekac umiesz.
                                      • Gość: zawiedziony Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:43
                                        Kolego co ty możesz wiedzieć, ja pracowałem 2 lata temu w tej firmie i znam tą
                                        bandę, którą tak zachwalasz.Szczególnie w mojej pamięci pozostała mi niejaka
                                        Anna A, która była niczym Roman Giertych w Komisji Śledczej, powiedzieć o tej
                                        Pani beznadzieja to właściwie jakby ją pochwalić. To była kobieta, że jeszcze
                                        nie zdążyłeś sobie piernąć a ona już czuła gó.. w powietrzu. Nie wiem czy ona
                                        jeszcze pracuje w Stradomiu ale jeśli tak to miejcie się na baczności bo nie
                                        znacie dnia ani godziny. Osób takich w Stradomiu jest wiele jak ona co się srają
                                        wyżej niż dupe mają.
                                        pozdrawiam wszystkich normalnych ludzisków ze Stradomia, bo tacy też tam bywali.
                                        • meredith22 Re: Stradom S.A. 14.06.06, 21:42
                                          Anna A. to mi się jeszcze po nocach śni :-)
                                        • tussilago Re: Stradom S.A. 14.06.06, 23:41
                                          a skad wiesz kolego co ja tam robilem? i kogo niby Twoim zdaniem zachwalam?
                                          Staram sie w miare obiektywnie podchodzic do tej calej sytuacji przynajmniej.
                                        • Gość: Belial Re: Stradom S.A. IP: 80.51.236.* 19.06.06, 08:16
                                          Jak Piszesz tak mocno to:
                                          1) Podpisz się nazwiskiem
                                          2) Nie pisz inicjałów tylko wszystko tzn . imię i nazwisko pozwanego

No respect
                                    • Gość: poinformowany Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:17
                                      aaaa
    • Gość: 1 Re: Stradom S.A. IP: 80.51.236.* 14.06.06, 10:10
      1
      • Gość: muszysko Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:39
        Ania A. cóż to takiego. To chyba nie Stradom. Pracowałem tam do niedawna i
        tego cuda tam nie pamiętam. A może to o Wigolen jak zwykle chodzi a nie o
        Stradom
        • meredith22 Re: Stradom S.A. 15.06.06, 11:45
          To może u ciebie na wydziale o niej nie było głośno
    • Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:29
      Ludzie ze Stradomia a nie słyszeliście kiedy będzie podwyżka bo to mnie
      najbardziej interesuje??? :-)
      • Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:30
        no i kiedy nam premie miesięczną oddadzą???
        • Gość: Pracownik Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:42
          hmmmmm, podwyżka.To już chyba tylko w wyobraźni.
          O premi miesięcznej ,też raczej zapomnij.
          Zakład wcale tak źle nie stał, kiedy obniżali nam zarobki.
          Mozemy podziękować za to naszym zwiazkom zawodowym.
          Na wszystko się zgodzą, byleby uścisnąć dłoń prezesa.
          Wszystko jedno, którego.Pracowników doświadczonych, też spycha się w kanał.
          Awansuje się młode dziewoje, które na niczym się nie znają ,ale mają dobrze
          wykształcony narząd mowy.
          Nic dobrego nas juz nie czeka.Szkoda ,bo dobrze pracowało mi się w tej firmie.
          • Gość: MINA Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 22:50
            Całkiem dobre rozważania, cóż teraz czekaja nas już tylko nominacje do
            zwolnienia, które ponoć mają być rozdane na koniec tego miesiąca gorzej już być
            nie może.
            • Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:23
              Ludzie premię nam juz podzielili i będzie do wypłaty na 10 sierpnia. I zwolnien
              też napewno nie będzie bo takich dobrych roboli to już nigdy nie znajdą. Wczoraj
              osobiście rozmawiałam z majstrem i potwierdził.
          • Gość: iti Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 23:01
            to chyba dobrze, że młodzi awansują, mają wykształcenie, aparycję i zapał do
            roboty, a odnośnie starych pracowników to czas im podziękować swoje już zrobili
            tak jak ten odwołany zarząd.
    • Gość: a Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:33
      • Gość: Pracownik Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:47
        No i stało się.Sprawdza sie wasz scenariusz.
        Zwolnili dzisiaj kilka osób.Jest małe zamieszanie.
        Ciekawe, czy to początek góry lodowej?
        • Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:00
          .
          • Gość: Ciekawy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:00
            I co? Wiecie coś nowego?
            Dzisiaj chodził jakiś gostek.Podobno z Emali.
            Dalej obniżają koszty, to pewnie sprzedadzą
            • Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:11
              Właśnie mijają dwa lata, jak zwolnili mnie ze Stradomia
              Sama jestem ciekawa co teraz tam się dzieje.Co jakiś czas spotykam na miescie
              kogos znajomego, ale tych ostatnich informacji mało.Odkryłam ten wątek i trochę
              sie dowiedziałam.Jest szansa,że zakład pociagnie jeszcze? A może będą jakieś
              przyjęcia do pracy? Szukam jakiegokolwiek zajęcia, bo cięzko bardzo.
              • Gość: Miły Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.06, 00:04
                Nie łódź się nadzieją na zatrudnienie w Stradomiu, teraz jest etap zwolnień a
                nie przyjęć, to dopiero poczatek góry lodowej, dopiero się sytuacja rozkręca co
                nie oznacza to, że wyjatki się zdażaja.
                • Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:29
                  szkoda słów co do Stradomia :/
                  • Gość: fanatyk Re: Stradom S.A. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.06, 21:22
                    Oj szkoda.........to co się tam ponoć dzieje to graniczy z lekką przesadą,
                    ludzie są zwalniani, a i ponoć dużo osób się samych zwalnia, bo kto ma zdrowe
                    nerwy żeby w takim wariatkowie pracować........ już niebawem nie będzie tam
                    fachowców, tylko same młodziki po szkole, bez doświadczenia którzy za marne
                    grosze będą udawać że pracują......totalna tragedia.
                    • Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:35
                      Sorry, ale czy uważasz, że ten zakład bez młodych ludzi ma jakąś szansę na
                      przetrwanie? Proponuję zwolnic wszystkich młodych i zastąpić ich emerytami pod
                      laską lub z balkonikiem. Napewno wszystko potoczy sie pomyslnie i firma bedzie
                      w rozkwicie.

• Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:27
                        A czy uważasz,że pracownik między 40 a 50 rokiem zycia ,to już emeryt??
                        Tacy w tej firmie coraz mniej się liczą
                        Ci troche starsi powinni ,,wprowadzać" w pracę tych modych.
                        Niektórzy z nich nie odróżniają krosna od snowarki.
                        A toż to przecież zakład włókienniczy.
                        • Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.06, 22:11
                          Człowieku czy to ważne czy jesteś stary czy młody dobre stanowiska oraz pensję
                          mają osoby, które spełniają dwa warunki:
                          1. dobrze liżą dupę przełożonym
                          2. umiejętnie podpie..ją innych .........
                          ...... i tak właśnie jest w Stradomiu .... i lepiej nie będzie.
                          • Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:37
                            No , i zaczęło się.
                            Ciekawe czy FAM kupi resztę?

gielda.onet.pl/81,1346896,komunikaty.html
                            Uciekać, szukać czegos innego? Czy czekać na rozwój akcji??
                            • Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:18
                              Ja nigdy nie lizałem dupy przełożonemu a byłem ceniony. Nie podpierd.....m
                              innych wszystkich lubiłem i też miałem dobrą pensję
                              • Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:12
                                I cooo? Już jej nie masz?? (tej pensji)
                            • Gość: fanatyk Re: Stradom S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.06, 23:41
                              no właśnie ponoć Stradom ma już nowego właściciela, może na reszcie będzie
                              lepiej sie tam działo, nie będą pracownikom mydlić oczu tylko zaczną o nich dbać
                              • Gość: życzliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:11
                                buhahahaha koń by się uśmiał. dzisiejszy biznes to wydojenie tego co się da,
                                zamknięcie tego co się nie opłaca i wybudowanie marketu.
                                • Gość: zyczliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:16
                                  ide tam dzis i zygac mi sie chce
                                  • Gość: Izydor Re: Stradom S.A. IP: 80.51.236.* 05.07.06, 15:04
                                    To nie chodź.Nikt Cię nie zmusza.
                                    • Gość: Ciekawy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:08
                                      No i co tam słychać w Stradomiu.
                                      Widzę na stronie,że zarząd sie zwiększył i rada nadzorcza.
                                      Właściciele FAM-u rozpanoszyli sie wszędzie.
                                      Ciekawy jestem czy sprzedadzą go na działki, czy pociągną dalej.
                                      Z tego co słyszę to wolą inwestować w cynkownie niz w polipropylen.
                                      • Gość: zyczliwy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:48
                                        oj teraz sie bedzie działo nowy zarzad???
                                        • Gość: fred Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 20:24
                                          A niech się dzieje wali nas to.... niedługo ten zarząd będzie sobie szukał
                                          ludzi do roboty, bo teraz już nawału chętnych nie ma..... za grosze to już nikt
                                          nie będzie im pracował. Czasy się zmieniają... koniec wyzysku!
                                          • Gość: fanatyk Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 20:32
                                            Dobre, a widzieliście ogłoszenie, Stradom znowu szuka kierownika, niedługo to
                                            na jednego pracownika będzie przypadał jeden kierownik i zastępca, totalna
                                            paranoja co się tam dzieje, jak tak dalej będzie to nowy właściciel pójdzie z
                                            torbami!
                                            • Gość: FAN Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 21:02
                                              to niech przystopują V-ce Prezesa, bo jak tak dalej będzie eksperymentował to
                                              sam z kierownikami zostanie na placu boju, ponoć ludzie z jego działu nerwowo
                                              przeglądają oferty pracy, oj może mieć gorąco.....a o zgraną kadrę nie tak
                                              łatwo a konkurencja nie śpi.
                                              • Gość: życzliwy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:09
                                                No ja już nawet słyszałem, że jeden z jego działu sie zwolnił i to podobno
                                                kierownik właśnie! coś ktoś o tym wie? co się tam stało? i dlaczego się zwolnił?
                                                • Gość: Pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:12
                                                  Zaraz musiało się coś stac? Nic się nie stało.
                                                  Znalazł sobie lepszą pracę i tyle.
                                                  Stać , to dopiero się może.Jestem pewny ,że Stradom pójdzie ,,dalej".
                                                  Wcale bym sie nie zdziwił,gdyby wszyscy młodzi odeszli.
                                                  Przeciez tam nie ma juz zadnej perspektywy.ZAORAJĄ.
                                                  Pódziemy na zielona trawkę
                                                  • Gość: jajek Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:48
                                                    Kierownika szukaja bo sie jakis zwolnil. To chyba na jego stanowisko
                                                  • Gość: KOT Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 21:36
                                                    no.... zwolnił się bo pewnie lepszą kasę dostał.... bo co Stradom może nam
                                                    zaoferować? prosta odpowiedź jedynie obniżkę pensji, bo tylko ci co mają wtyki
                                                    dostają podwyżkę i godne warunki.
                                                  • Gość: kundel Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 21:42
                                                    Tak się niestety stanie, obecnie w marketach na kasie zatrudnają ludzi
                                                    starszych na emeryturach, bo młodych w kraju to niewiele zostało, jak władza
                                                    bedzie tak poczynała z młodymi to tylko antyki zostaną im do roboty....albo
                                                    pociotki ale oni za marną kaskę to charować nie bedą.
                                                  • Gość: Cienki Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:49
                                                    Mało tego,ze obniżyli nam pensję ,żeby dostać kasę dla siebie,
                                                    to jeszcze premi nie chca dać, a podobno taki duzy zysk był za ubiegły rok.
                                                    Robole są od roboty,a od brania kasy ,, ten lepszy gatunek"
                                                    Tak było ,jest i będzie
                                                  • Gość: pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 21.07.06, 16:59
                                                    No i się zaczeło...Firma szuka "pieniędzy" w szafkach pracowników
                                                  • Gość: Pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:07
                                                    ość portalu: pesymista napisał(a):

> No i się zaczeło...Firma szuka "pieniędzy" w szafkach pracowników

Żenujące.Motłoch w szafkach trzyma śmierdzące skarpetki.
                                                    Ręce opadają.Powinni jeszcze osobistą zrobić.Może w niktórych miejscach byłoby coś
                                                  • Gość: sas Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:56
                                                    O co chodzi z tymi szafkami ? ? ?
                                    • Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 24.07.06, 19:30
                                      tak o tym to ja wiem ,że on nawet nie wjechał ale zatwierdzone było,ze zakład
                                      kupil -ktos ładną kaskę za to wział
                                      • Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:22
                                        Gość portalu: robol napisał(a):

> tak o tym to ja wiem ,że on nawet nie wjechał ale zatwierdzone było,ze zakład
                                        > kupil -ktos ładną kaskę za to wział

To już jest oskarżenie.Zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz???
    • Gość: Łeba i Taras Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:14
      Ech tam... ośrodki wypoczynkowe w Łebie i Tarasie, a teraz..., był kto tam? szkoda
      • Gość: xxx Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:50
        podbijam

• Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:08
          byłam w łebie i w tarasie i co z tego ?
          • Gość: Cienki Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:36
            Taras juz dawno sprzedany, a Łeba chyba juz też.
            Ciekawy jestem na co pojdzie kasa za Łebę, bo dla roboli napewno nie.
            • Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:32
              ty jestes nie w temacie taras i łeba to juz za klimczyka było sprzedane
              • Gość: Cienki Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:41
                Taras ok, sprzedany juz dawno, ale łeba to tak nie do końca.
                Byłem pod koniec czerwca w Łebie.
                • Gość: pps Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:02
                  • Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:08
                    No, dzisiaj to była jazda.Ludzie ,gdzie my żyjemy??? W jakim kraju??Jak nas
                    traktują??

• Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:36
                      jak bysmy w tych szafkach mieli co najmniej narkotyki albo cos gorszego
                      • Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:23
                        Przecież to nie chodzi o narkotyki, tylko o te tony granulatu.
                        Trzeba przeciez postraszyć motłoch, pokazac kto tu rządzi.
                        Miec pretekst na premie, a raczej jej brak.
                        • Gość: Chce premii Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:54
                          A czy cos wiadomo z premiami? beda czy nie? w koncu powinny byc placone na
                          koncu lipca
                          • Gość: znajomy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:28
                            nie bedzie premi bo w szafkach było za duzo oleju i starych nozyczek
                            • Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:52
                              Dziwie sie tylko jednej pani,dlaczego tolerowała przetrzymywanie w szafkach
                              różnych rzeczy, kidy była szefem wydziału.
                              Teraz jest zbulwersowana, a kiedys sama kazała na sobote i niedziele trzymać w
                              szafkach części.
                              Święta prawda,że punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia.
                              • Gość: życzliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:12
                                U nas na produkcji działy się już różne rzeczy. Ciekawe, czy będą sprawdzać
                                teraz szafki w biurowcu???
                                Tam to dopiero muszą być skarby hihi
    • Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.07.06, 23:11
      wykorzystują nas na wszystkie sposoby a sami nie stwarzaja warunków do pracy ,
      w białym domu jest woda,kawka ,ciasteczka i klima a nam zabiera sie rzeczy
      które sa niezbedne do pracy i które sami sobie kupujemy-banda złodzieji
      • Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.07.06, 23:16
        szukali w szafkach tego co sami ukradli ,nikt w kieszeni nie wyniósł tyle ton
        sami stworzyli jakąs kontrabande i dzielą się zyskami a z pracowników próbuja
        zrobic kozłów ofiarny - my i tak ledwie nogi wleczemy z roboty kto by miał siłe
        jeszcze coś wynosić
        • Gość: zwykły robol Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:54
          ten granulat to nawet na zakład nie wjechał
          • Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:12
            No i pokazali nam kto rządzi.
            • Gość: czytelnik Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:41
              a czy kiedys było inaczej
              • Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:34
                Kiedyś się z nami trochę liczyli, teraz nie mamy nawet wody do picia.
                Dopiero dzisiaj ,po tylu dniach upału, kiedy już zaczęły przyjeżdżac do zakładu
                karetki pogotowia ,bo kobiety mdlały, znalazły sie pieniądze na marne dwie
                buteleczki wody.SKANDAL. Gdzie jest PIP??
    • Gość: zmartwiony Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 27.07.06, 23:20
      I lepiej nie będzie, skoro za zarządzanie wzięły sie osoby które nie mają
      bladego pojęcia o zakładzie(oprócz pani B.) ani o co w tej branży chodzi. Same
      lizodupy i dyrektory. Jedyne dobre co zrobili to wywalili na zbity pysk "swiete
      krowy".
      Nie ma przyszłości dla Stradomia przy tylu prezesach i dyrektorach (umyślnie
      małą literą pisanych)
      Szkoda że ś.p. Klimczyk i jego ludzie (z wyjątkami) nie mogą wrócić do Białego
      Domu, bo by się człowiek o robotę nie bał...
      • Gość: zbynek37 Re: Stradom S.A. IP: 212.87.240.* 28.07.06, 14:15
        pani B.... wtopiła sie w tą mafie i prawie jej przewodzi i nie pamieta o swoich
        pracownikach , ato dzieki ich cierzkiej pracy wywindowala sie ale teraz nikogo
        nie zna masz racje ze tylko sp. prezes Klimczyk trzymal to wszystko w kupie i co
        wazne dbal o pracownikow kturzy zarabiali pieniadze dla siebie ale takze dla
        niego i on to docenial niestety obecny prezes dba tylko zeby on mial kase ktora
        my mu wyrabiamy a nas traktuja jak chinczykow , gardze nimi wszystkimi ale
        przyjdzie czas na nich to sam dam mu kopa !!!!
        • Gość: up Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.com 23.08.06, 15:38
          up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka