Gość: Redakcja IP: *.czestochowa.agora.pl 10.01.06, 12:53 W kolejnym odcinku naszego cyklu, 24 stycznia, zaprezentujemy ul. Sabinowską. Zachęcamy do lektury, prosimy o opinie i komentarze na forum. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr zazga Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:24 "Tak twierdzi Roman Sitkowski, który pisze monografię częstochowskiej dzielnicy." Kto to jest ten Roman Sitkowski? To jakiś historyk z WSP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak 50 Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:01 oj w tym artykule wiele niescisłości ,niedomówień przeinaczeń <Roman Sitkowski> kto to jest? do przedszkola! uczyć się nie nowa historię tworzyć na własne potrzeby!!!!- ten artykuł powinien zostać wykasowany ,nie nadaje się nawet na polemikę -żenada,chała,dno!-panie Haładaj nie nadawaj takich dupereli! -zobacz tematy rakowskie i ostatniego grosza i okolic, -zobacz,przeczytaj tam posty jeszcze zyjących i w miarę sprawnych umysłowo i fizycznie mieszkańców tych okolic/również przekazujacych wiadomości swoich ojców tam mieszkajacych- nie wydumania RS./ a do lim. 2 to od 50 lat chodzą niektórzy po wzmocnienie ducha nie z aparatem./ Całkowite dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jestem oburzony i zbulwersowany takim art.!!! bez dalszej polemiki z Wami jako stary /z dokumentami sprzed II wojny (rodzinnymi i fotkami)rakowianin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeQ- Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:17 A ogolnie to o co ci chodzi panie rak?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak 50 Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:54 ogólnie o całość i szczegóły. więcej nie będe wypowiadał się na temat tego art. może napisanego pod wpływem dennej pracy jakiegoś pseudohistoryka przeinaczajacego realia dla swojej monogrfii? bzdety. poczytaj tematy o Rakowie i wpisy /posty/ Rakowian.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:50 W ktorym miejscu na Prusa jest ten pomnik Obraniaka??A tak w ogole to milo poczytac o historii swojej ukochanej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak50 Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:59 jeszcze jestem na for. na przeciwko technikum hutniczego -teraz nazywa się Zesp.Szkół /od wszystkiego/. róg dawnej ulicy/części/Dzierżyńskiego. Piszę Dzierżynskiego by aut.art.doszedł gdzie ta ulica łączyła się z Limanowskiego/Obraniaka? -Wesoła?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirosław Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:49 a to numer pseudohistoryk i stary rakowianin broniacy prawdy o dzielnicy Częstochowy -Rakowie Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Portret ulicy Limanowskiego 19.01.06, 08:26 super, zawsze z ciekawością czytam portrety ulic, prosze o więcej! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tomqpl nie Ceba, tylko Polontex! 20.01.06, 10:33 Częstochowianka to już nie Ceba, tylko Polontex! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Portret ulicy Limanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 19:32 a kiedy zajmiecie się AL. N.M. Panny? wiem że to na kilka odcinków sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
szczepek1989 Re: Portret ulicy Limanowskiego 06.02.06, 19:55 Czy moglibyscie mi wysłać zdjęcie w pełnym rozmiarze : Przedwojenny widok z obecnej ul. Rejtana na stację kolejową Błeszno (obecnie Raków) oraz ul. Limanowskiego. W tle kościół św. Józefa bardzo mi przypadło do gustu i chciałbym je dodać do swojej kolekcji..bardzo dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Portret ulicy Limanowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:32 Mała poprawka, Po RKS-ie został tylko napis przy wyjściu na murawe kiedyś był Robotniczy Klub Sportowy(RKS) teraz jest K.S. Raków Odpowiedz Link Zgłoś