Dodaj do ulubionych

czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania drzwi

IP: 217.96.15.* 25.01.06, 07:28
Mam pytanie do zarządu MPK
Czy zobowiązujecie swoich kierowców do niezamykania pierwszych drzwi na
Pętlach Autobusowych?????
Czy każdemu kierowcy trzeba zwracać uwagę że w autobusie jest przez to
jeszcze bardziej zimno?????
czy to tak ograniczony odłam społeczeństwa który niemoże pojąć prostej sprawy
że jak się zamknie drzwi będzie w autobusie cieplej???
a może z czystego lenistwa "pan" kierowca otwiera drzwi i czeka jak cała
chołota wejdzie bo nie jest zdyscyplinowana i nie przychodzi na 1minutę przed
odjazdem???
i pan kierowca zbytnio by się wysilił aby nacisnąć kilka razy "guzik" który
otwiera i zamyka????
proszę o jakąkolwiek odpowiedz ........
Obserwuj wątek
    • dudi_82 Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania 25.01.06, 08:36
      Rozwalają mnie teksty typu "mam pytanie do MPK" czy też "mam pytanie do Wrony".
      Myślisz że MPK wejdzie na forum i zacznie odpowiadać?
      A poza tym gdyby kierowca drzwi zamykał to byś znów narzekał że ludzie na
      przystanku marzną a przecież mogliby już siedzieć w autobusie.
      • Gość: Pasażer .... Re: do dudi_82 IP: 217.96.15.* 25.01.06, 09:42
        Widać że tyłek nigdy ci nie zmarzł ...
        a jeśli cię takie teksty "rozwalają" to po prostu ich nie czytaj.....
        tu tylko chodzi o zwykłe poczucie człowieczeństwa którego ty jak i kierowcy MPK
        w Częstochowie (w większości) nie posiadają.....
        • dudi_82 Re: do dudi_82 25.01.06, 13:28
          Oj pogubiłeś się w swoim rozumowaniu. Człowieczeństwem nazwiesz to, że autobus
          będzie stał na przystanku z zamkniętymi drzwiami a ludzi wpuści dopiero pół
          minuty przed odjazdem? To lepiej stać i marznąć na wietrze na przystanku czy
          może lepiej siedzieć w autobusie z otwartymi drzwiami? Zimnym bo zimnym ale
          przynajmniej tak nie wieje.
          O moje "poczucie człowieczeństwa" się nie martw. A jeśli uważasz że Twoje
          "poczucie człowieczeństwa" jest wzorcowe to nie rozumiem dlaczego nie poszedłeś
          do kierowcy i nie poprosiłeś żeby zamknął drzwi bo wieje. I tak oto skazałeś
          pasażerów (w tym siebie) na marznięcie w autobusie tylko dlatego, że nie chciało
          Ci się zwrócić uwagi kierowcy. A teraz potrafisz tylko innym zarzucać brak
          człowieczeństwa. Gratuluje.
          Tyłek zmarznął mi nie dalej jak w niedziele wieczorem w autobusie linii 25 i
          dzisiaj rano czekając 15 minut na tramwaj.
    • coolibeer21 Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania 25.01.06, 10:27
      Dudi ma racje gdyby byly zamkniete to jakis pazazer napisal by ze zamykaja i
      marzna na przystankach. A kierowcy to i tak nie obchodzi bo on u siebie w
      kabince grzeje ma cieplo i czy otwarte drzwi czy zamkniete to mu duzej roznicy
      nie robi.
      • Gość: Też marznący Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania IP: 212.244.80.* 25.01.06, 11:36
        Te, pasażer! A jak skomentujesz taki obrazek? Cieplutki przegubowiec,a w nim pasażerów tyle co kot napłakał, w każdym bądź razie nikt z jadących nie stał. Na przystanku otwierają się pierwsze drzwi, bo wsiada jedna osoba. Ale też i otwierają się drugie, trzecie i czwarte i wiatr zaczyna hulać. A wiesz dlaczego?Bo wysiadały trzy osoby i każda "swoimi" drzwiami. Na następnym nikt nie wsiada ale z tylnymi to samo: trzy osoby wysiadające i otwarte troje drzwi i... I koniec ciepełka. Pewnie powiesz, że wolno im było. Ale czy coś by im się stało gdyby trochę pomyślały i wysiadły tylko jednymi? No cóż - jak jechali to im było ciepło, jadący dalej niech marzną. Ot człowieczeństwo...

• misiak32 Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania 25.01.06, 22:15
          Te "też marznący" jakbyś wsiadał do autobusu o 4.30 i byłyby otwarte drzwi a na
          zewnątrz -30 stopni też byś sie wku...ł że "kierofca" drzwi nie zamknął ....
          na każdym przystanku drzwi według potrzeb są otwierane i dla mnie to nic dziwnego..
          ale tak samo jak "pasażera..." wk....a mnie to że Pan kierowca jest "piepszonym"
          leniem i mu sie drzwi za każdym pasażerem nie chce zamykać bo po co???
          poczekajmy jeszcze troche a będzie tak jak u hanysów strach zwrócić uwage
          kierowcy bo cie ugodzi nożem więc się nie dziwie "pasażerowi...." że nie zwrócił
          uwagi niedorozwiniętemu kierowcy bo wiadomo co za dzikus ???? co w nim drzemie????
          każdy ma rodzine i ma dla kogo żyć...
          • Gość: Zawodzie Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania IP: 212.244.80.* 25.01.06, 23:27
            Jeśli dobrze pamiętam, to ty misiaczku zająłeś I miejsce w rankingu na największego chama tego Forum. Współczuję twojej rodzinie...
            • Gość: Pasażer ... Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania IP: 217.96.15.* 26.01.06, 07:30
              Zadałem sobie trud i przejżałem posty w których zabierał głos "misiak32"
              I jeśli chamstwem "Zawodzie" nazywasz dbanie o to aby kierowcy z mpk
              niezaśmiecali pętli autobusowych,stosowali się do rozkładu jazdy itp to cię
              wcale nie rozumiem....
              można go nazwać upierdliwcem ale chamem? ja tu chamstwa nie widzę ...
              no chyba że przyjętą normą przez mpk jest chamstwo to już nie jest chamstwo
              tylko według ciebie normalne zachowanie to rzeczywiście gość który się upomina
              o swoje to cham!!
          • dudi_82 Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania 26.01.06, 08:29
            No widzisz ... Ty boisz się zwrócić uwagę kierowcy. A może inni (jego
            przełożeni) też się boją? :D Przecież też "mają dla kogo żyć". A nie jeden
            pracodawca nie zdaje sobie sprawy z tego jakiego "dzikusa" przyjął do pracy i
            woli z nim nie zadzierać :)
            • Gość: AA Re: czy kierowcy MPK mają obowiązek niezamykania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:27
              Chyba nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka