Dodaj do ulubionych

????NOWE AUTOBUSY W MPK????

10.02.06, 09:19
ide sobie wczoraj do domku kolo godz 12,30 , jestem kolo pzu, a tu patrze, przejezdza kolo mnie nowiutki merc, patrze co to za linia, a tu pisze "jazda probna", widzial go ktos jeszcze????
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:04
      Nie podniecaj się nowym mercem. To jest tylko do testu, a naszego MPK na takiego
      merca na pewno nie stać. Ale warto się nim przejechać, aby poznać klasę. Może
      mnie też się uda załapać na jazdę testową, tylko nie wiadomo , na jakiej linii
      będzie jeździł. Szkoda, że MPK nic nie pisze na ten temat. Może Redakcja się
      czegoś dowie?
    • Gość: MPK Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 212.160.108.* 10.02.06, 11:08
      Jazda próbna nie oznacza, że pojawią sie nowe autobusy. Było w Czwie już dużo
      takich jazd - i nigdy nie wprowadzili testowanego autobusu
      • Gość: Gość Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:20
        I dobrze bo by wandale porysowali i poniszczyli całego.
        Gnojki częstochowskie nie dojrzeli do tego aby jeżdzić nowymi autobusami.
        No i po co jeżdzący Mercedes MPK w powiatowym miasteczku ? :) ?
        Tutaj powinny jeżdzić co najwyżej Ikarusy !
        • Gość: //seba Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 212.203.133.* 10.02.06, 11:59
          Kierowcy MPK najlepiej sprawdzili by się w jeździe furmankami.
          Proponuję jazdy testowe.
          • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:05
            nie obrażaj kierowców mpk, bo nie wiesz jaki to ciężki kawałek chleba!!! nie
            wiesz taż jakie posiadają umiejetności!!! i nie wiesz jak za to wszystko
            dostaja po dooopie i jak są traktowani!!!
            • Gość: //seba Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 212.203.133.* 10.02.06, 12:14
              Wiem za to jak jestem traktowany ja - KLIENT - jak intruz.
              Jeśli praca jest zbyt trudna, nie dająca satysfakcji to należy ją zmienić.
              Tłumaczenie: mam trudno i dlatego jestem chamem jakos do mnie nie trafia.
              • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:24
                jeszcze parę uwag; co w tej pracy ma Ci dac satysfakcję? to, że w święta nie
                siedzisz z rodziną? czy to, że wstajesz o 2.00 na pierwsza zmianę, a wracasz
                około 16? ze masz tak w kółko? że zabiorą Ci premię, bo jest zima i to Twoja
                wina, że nie wyjechało mnóstwo kursów (bo pan dyrektor zamiast na nowy tabor
                wydaje piniądze na Bóg jeden wie co)? że według mpk jestes zdolny do pracy do
                momentu wydania aktu zgonu i w słowniku kierowcy mpk słowo "choroba" nie
                istnieje? że 17-letni gó..arz wsiadający do autobusu na pytanie: czy mógłby
                Pan skasować bilet odpowiada: spie... ch... i pluje na Ciebie? pytam więc: co
                ma dać saytsfakcję?!
    • Gość: szcz Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.czestochowa.agora.pl 10.02.06, 12:10
      Autobus marki mercedes jest na testach w MPK. Będzie jeździł w ten weekend.
      • Gość: p_sc Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:13
        O to nie będzie nowego tramwaju jaka szkoda ;]
        A jaki model tego Mercedesa?
        • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:15
          do seba: polecam miesiąc pracy w mpk... zobaczymy co z Ciebie wyjdzie urażony
          kliencie
          • Gość: //seba Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 212.203.133.* 10.02.06, 12:22
            Czy ja gdzies pisałem, że mam ochotę i predyspozycje do bycia kierowcą MPK?
            Twoja opinia świadczy o tym jak wiele jeszcze musi się w tym kraju zmienić, żeby było normalnie (jak w cywilizowanych państwach).
            Ja wykonując swoją pracę wymagam od siebie bardzo dużo, a klientów szanuję.
            Uważam, że mam prawo wymagać podstawowej(!) jakości obsługi gdy role się odwracają i to ja jestem klientem. Chyba tak powinno wyglądać życie w społeczeństwie - nie uważasz?
            I powtórzę jeszcze raz: jeśli praca nie odpowiada należy ją zmienić.
            • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:28
              moja opinia świadczy o tym, że widzę i wiem, wymagasz dużo... (ironiczny
              usmiech na twarzy mi wykwitł, przeczytaj, proszę, wszystko co napisałam, a
              zresztą... sa tacy co ponad czubek własnego nosa nie widzą nic... zmiana pracy?
              a kto przyjmie do pracy 50-60 latka....
              • Gość: //seba Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 212.203.133.* 10.02.06, 12:34
                Kierowca MPK ma bardzo trudne warunki pracy.
                To w pełni upoważnia go do bycia chamem.
                Rozumiemy jeg trudną sytuację i chętnie podstawimy swoje głowy pod zamykane drzwi. Niech sobie biedaczyna ulży w cierpieniu.. wszak to jedyna rozrywka..
                Oczywiście chętnie za to zapłacimy.
                Kierowcy MPK jesteśmy z Wami!

Teraz jest OK Agnieszko?
                • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:51
                  nie jest ok, takie upraszczanie i widzenie tylko czerń - biel to moim zdaniem
                  objaw totalnego lekceważenia, wydałeś krzywdzącą pierwszą opinię, a teraz chcą
                  uciąć temat piszesz takie bzdury... czytałeś to co napisałam o tym jak wygląda
                  praca kierowcy mpk? może kierowcy potrafiliby odciąć się od tego co im serwuje
                  każdego dnia ich kadra rządzącą, gdyby chociaż klient był uprzejmy... ile razy
                  mój autor został zbluzgany, opluty, poszarpany, parokrotnie go okradziono na
                  końcowych przystankach... drogi kliencie... zmień się, a kierowca zmieni się
                  dla Ciebie...

a co do zatrzaskiwanych drzwi... od czasu genialnego rozporządzenia o kontroli
                  biletów przez kierowców notorycznie potrącają kierowcom z wypłt za opóźnienia
                  na trasie, nikt nie wziął pod uwagę tego, żeby zaktualizować pod tym kątem
                  rozkład jazdy, gdybyś zarabiał takie "kokosy" to każda potrącona złotówka to
                  byłaby cos warta, poza tym... bądźmy szczerzy, jak się autobus opóźni, bo na
                  przystanku numer 1 czekał na klienta to co się stanie na przystanku numer 2? z
                  awanturą wyskoczy kolejny klient...
            • Gość: agnieszka Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:29
              > Uważam, że mam prawo wymagać podstawowej(!) jakości obsługi gdy role się
              odwrac
              > ają i to ja jestem klientem. Chyba tak powinno wyglądać życie w
              społeczeństwie
              > - nie uważasz?

i w tym momencie się obudziłam....
              • Gość: jot Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: 195.116.81.* 10.02.06, 16:31
                Agnieszko i seba ! wymieńcie numery telefonów lub nr gg i podyskutujcie sobie.
                • redakcja_czestochowa Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? 10.02.06, 21:30
                  O testowanym do końca lutego przez MPK mercedesie piszemy w tekście:
                  miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3158121.html
                • Gość: IKS Re: ????NOWE AUTOBUSY W MPK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:45
                  Racja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka