Dodaj do ulubionych

Dodatek mieszkaniowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:07
Witam, mam pytanie - czy ktos orientuje sie, czy w tym roku ponownie wymagane
jest oswiadczenie majatkowe i czy znowu beda "kontrole" w domach? Bede
wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • utunia Re: Dodatek mieszkaniowy 15.02.06, 10:50
      Będę składać dokumenty za kilka dni. Oświadczenie majątkowe jest wymagane. a
      kontroli w domu nigdy nie mieliśmy...
      • Gość: niiika Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:40
        ja tez zadnej kontroli nie miałam,
    • Gość: pani K. Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:43
      Dzieki za informacje. U mnie niestety byla kontrola w ubieglym roku...
    • Gość: mama Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:22
      ...czy mieszkańcy tzw. TBSów też mogą ubiegać się o taki dodatek?
      • Gość: niiika Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:53
        tak mieskznacy TBS-ó tez mogą:) ja mam:)
    • Gość: normalny Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę ? IP: 64.92.167.* 22.03.06, 18:03
      Po zasiłki, bezpłatne bilety, dodatki itp. Nie lepiej wziąć się do roboty ?.
      Byłoby to na pewno uczciwsze względem reszty społeczeństwa.
      • Gość: malia Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:13
        do normalnego .Ciesz sie ze masz prace myslisz ze to jest przyjemne isc po
        zasilek czy po dodatek.Moze kiedys sam sie przekonasz
        • joanna9920 Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę 22.03.06, 21:24
          kontrole były tylko u tych co mieli co wpisać na temat posiadanego majątku
          • Gość: ola Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:01
            Praca jest,tylko wy wolicie wyciagać łapy i siedzieć w domu.Już taki watek był
            na forum.Macie na internet,to płaćcie za mieszkanie i nie zawracajcie gitary.
            • Gość: tylda Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:15
              podrośnij Olu jeszcze trochę, a jak dorośli rozmawiają to siedź cicho i nie
              wymądrzaj się. Masz jeszcze bardzo mało wiedzy o otaczającym cię świecie.
              • Gość: Ania Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:09
                Moze zamiast pouczać innych spożytkowałabyś jakoś swoją ogromną wiedzę?
                Dwulicowość to nie jest dobra cecha, zaleta- ale taka mądra osoba jak ty
                powinna o tym doskonale wiedzieć. pozdrawiam.
        • Gość: Ania Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:05
          Skoro jestes taka biedna że dodatki mieszkaniowe musisz mieć itp. to skąd niby
          masz pieniążki na komputer i internet? Troche to dziwne...
          • Gość: dr zazga Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:21
            droga aniu, komputer mógł być kupiony dawno temu, jak jeszcze nie było tak źle.
            Internet w sieci osiedlowej jest naprawdę tani. Rezygnacja z Internetu to zysk
            około 25 zł miesięcznie, można jeszcze sprzedać ten stary komputer, będzie może
            ze 100 zł. I co dalej? Dalej nadal brakuje i dodatek jest niezbędny. Twój sposób
            postrzegania problemu jest typowy dla osób bardzo młodych i (lub)niedojrzałych
            społecznie. Nie proponuje żadnego rozwiązania a jedynie stawia zarzuty bez
            znajomośći stanu faktycznego.
            • Gość: normalny Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: 72.232.20.* 24.03.06, 17:22
              Zechce mi Pan może powiedzieć co wg. Pana oznacza tzw "dojrzałość społeczna"
              której brak Pan zarzuca ?. I co ma ona wspólnego z dojrzałością ?.
              Dla porównania proszę porównać dwa określenia: sprawiedliwość i tzw.
              "sprawiedliwość społeczna". Życzę owocnego myślenia.
              • Gość: dr zazga Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:08
                Szanowny normalny, postaram się w prosty, zrozumiały dla Pana sposób wytłumaczyć
                określenie "dojrzałość społeczna". Mam nadzieję, że zrozumienie tego nie będzie
                wykraczało poza możiwości Pana percepcji. Mieszanie pojęcia "dojrzałość
                społeczna" z pojęciem "sprawiedliwość społeczna" sugeruje całkowitą ignorancję w
                poruszanym temacie. A oto i definicja dojrzałośći społecznej:

"Dojrzałość społeczna wyraża się w dostrzeganiu potrzeb i wartości innych ludzi,
                w umiejętności współpracy, w podejmowaniu bezinteresownych działań na rzecz
                innych. Osoba niedojrzała pod względem społecznym jest skoncentrowana tylko na
                sobie, a innych traktuje jako narzędzie w zaspokajaniu swoich potrzeb."

Pozdrawiam i również życzę owocnego myślenia.
    • Gość: normalny Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę ? IP: 72.232.20.* 24.03.06, 14:35
      Dodatek mieszkaniowy jest to świadczenie dla osób w trudnej sytuacji
      materialnej. Jezeli stać na zakup komputera i kilkadzesiąt zł. miesięcznie na
      neostradę, a więc na zabawki, to sytuacja materialna tych osób nie jest zła.
      Mimo wszystko WYCIĄGAJĄ ŁAPY. Takie postępowanie nie jest niczym innym tylko
      okradaniem ludzi którzy pracują i starają się sami zadbać o swoje utrzymanie.
      Dlaczego ja mam płacić ze swoich podatków za komputer i dostęp do internetu
      innych ?. Jest to typowe w Polsce wyłudzanie świadczeń. Dlaczego osoby
      wypowiadające się tutaj tak boją się kontroli w domu ?!!. O czym to świadczy ?
      • Gość: ewa Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:57
        Popieram.Wydane pieniądze nas wszystkich winny być kontrolowane.Masz
        racje,zastanawiające że ci niby biedni nie chcą tej biedy pokazać.Nie bójcie
        się kontroli.Jeżeli należy się wam dodatek,to kontrola pomoże jego
        przyznaniu.Apeluję do służb przyznających dodatki o szczegółową kontrolę tych
        niby potrzebujących właścicieli internetu.
        • Gość: Ka Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:20
          Widze zal tylki sciska tym ,ktorzy maja stala prace i nie musza zebrac (tak
          zebrac)o dodatek mieszkaniowy.Zal im ,ze nie musza ogladac wynioslych spojrzen
          pan urzedniczek i sluchac glupich docinek.Skoro tak nam zazdroscicie to
          przeciez mozecie zwolnic sie z pracy i bedziecie miec tez takie "przywileje"
          jak i my.Nikt wam tego nie broni.Ja osobiscie wolalbym miec stala prace i nie
          wyciagac lapy po zasilek.Mam takie wrazenie, ze wedlug was rodziny ktore
          pobieraja dodatek powinny byc patologiczne,w domu powinien panowac brod,smrod i
          ubostwo??Nie powinno byc nic ,a juz na pewno nie komputer z dostepem do
          netu.Pewnie nie raz sie smialiscie z tego, ze za"komuny" pralka czy lodowka
          byla luksusem,a teraz sami wmawiacie ludziom ze internet jest Bog wie jakim
          dobrem.Przykre jest to ,ze ludzie zamiast wzajemnie sie pocieszac ,zagladaja
          jeden drugiemu do kieszeni i zycza jak najgorzej...
          • Gość: normalny Re: Dlaczego polacy potrafią tylko wyciągać łapę IP: 72.232.20.* 24.03.06, 19:01
            Drogi Panie, zakładając, że wszyscy mamy takie żołądki i potrzeby, musimy
            również założyć że wszyscy mamy takie same lub zbliżone możliwości
            intelektualne. Takie podejście jest ostro lansowane przez większość i jest
            bardzo modne. Czyli zakładamy że jesteśmy równi. Idąc dalej tym tropem, nic nie
            stało na przeszkodzie, aby Pan ukończył studia, założył firmę, i pracował
            dodatkowo jeszcze oprócz swojej firmy na etacie, tak ja jak to robię. Jeżeli
            jednak tak się nie stało, oznacza to, że w przeszłości z wygody lub z lenistwa
            dokonał Pan wyboru, że dobre wykształcenie, lub jakakolwiek inna inwestycja w
            przyszłość się nie opłaca. No bo kosztuje to dużo wysiłku, czasu, stresu i
            ograniczenia własnej konsumpcji. W związku z powyższym nie widzę jakiegokolwiek
            powodu, aby osoby, które inwestowały w siebie, a więc pracowały więcej w
            przeszłości i obecnie niż Pan, miały być KARANE za swoją pracowitość i
            zapobiegliwość koniecznością opłacania Panu mieszkania. Srodki na to nie biorą
            się bowiem z nikąd ale z podatków.
    • Gość: kornelia Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.com / *.strefa.com 24.03.06, 23:15
      Skąd u Was tyle jadu, tyle złośliwości? Każdemu z nas może się w życiu coś nie
      udać i co wtedy? Zostawić? Nie bądźcie tacy mądrzy, ponieważ życie potrafi
      czasami być bardzo okrutne i nie ma znaczenia, czy ukończyliśmy tylko
      podstawówkę, czy "zrobiliśmy" kilka fakultetów. Owszem, powinny być jakieś
      kontrole, aby wyeliminować "naciągaczy". Natomiast trudno odmówić pomocy komuś,
      kto tej pomocy potrzebuje, tylko dlatego, że posiada np. 15-letni samochód,
      bądź komputer (często jest on "własnością" dzieci). Coś na zasadzie sam nie
      korzystam, bo nie muszę, ale inni też nie dostaną, chociaż bardzo potrzebują.
      • Gość: ola Re: Dodatek mieszkaniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:54
        Zaden jad,żadna nienawiść.Praca jest,ale nie dla leniwych.Wiele osób nauczyło
        się brac-to proste niż zdobywać- to według nich trudne.Jeżeli nie ma się
        żadnego wykształcenia,to niestety trzeba pracować ciężko i fizycznie - a to dla
        niektórych wstyd.Zasiłki,zapomogi to nie jest metoda na życie.Trzeba
        zainwestować w wykształcenie,w siebie a zapewne łatwiej bedzie się Wam żyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka