Gość: admin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:55 dla was forum jaskola.pl/phpbb/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: set Re: Powiaty lubliniecki, myszkowski, kłobuczański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:59 Wpadnij i spójrz. Jesli masz coś ciekawego do napisania a boisz się, że może to zostać wykasowane na tym forum działamny bez cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kłobucki, nie kłobuczański IP: *.stacje.agora.pl 17.02.06, 16:16 „Kłobuczański”? A cóż to za słowo! To tak jakbyś powiedział „częstochowiański”. Chłopie, naucz się, że przymiotnik od nazwy Kłobuck brzmi kłobucki. Tylko tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłobuczanin Re: Kłobucki, nie kłobuczański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:04 kłobuczański! Jednak Ty się naucz!!! Baranie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kłobucki, nie kłobuczański IP: *.stacje.agora.pl 17.02.06, 17:35 Jaki z Ciebie „Kłobuczanin” skoro nie wiesz, że jest tylko słowo „kłobucki”, a jak nie wiesz to się lepiej nie odzywaj, a zwłaszcza nie obrażaj mądrzejszych od siebie. Inaczej wychodzisz nie tylko na niedouczonego, ale i zwykłego chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adnib Re: Powiaty lubliniecki, myszkowski, kłobuczański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:07 kłobucki soryy. Użyłem starej formu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Powiat kłobucki IP: *.stacje.agora.pl 17.02.06, 17:33 Od nazwy Kłobuck tylko forma przymiotnikowa kłobucki (np. powiat) lub kłobucka (np. ulica - jest taka w Warszawie) jest poprawna. Innych form w słownikach języka polskiego nie ma. Także mieszkańcy Kłobucka nigdy nie mówią inaczej. A swoją drogą to ciekawe, że „adnib” raz pisze, że przeprasza za pomyłkę, a innym razem (z tego samego komputera), ale tu jako „Kłobuczanin”, wyzywa mnie od baranów, że zwróciłem mu uwage na błąd. Popracuj człowieku nie tylko nad swoją polszczyzną, ale też postaraj się ustalić, kim w rzeczywistości jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adnib Re: Powiat kłobucki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:35 jeszcze raz przepraszam, ale użyłem starej formy./ Odpowiedz Link Zgłoś