Dodaj do ulubionych

ŚCIEŻKI ROWEROWE

IP: 195.116.81.* 21.02.06, 16:37
Wkrótce wiosna. Pora wyciągać jednoślady.
Czy słyszał ktoś o nowych ścieżkach rowerowych w Cz-wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: 195.116.81.* 21.02.06, 18:51
      Czy jeszcze za wcześnie na ten temat?
      • Gość: Pympyrympympym Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:03
        Scieżki?Co ty chłopie,na drogi nie ma a ty o ściezkach.najpierw
        kibel-pałac,lodowisko i nagrody dla urzedasów za wzorowe picie kawy a dla
        ludu-rzecznik,postraszy,popisze głupoty i jest wporzo.
        • Gość: jot Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: 195.116.81.* 21.02.06, 19:06
          Dzięki za fajny komentarz.
          Może i masz rację.
          • Gość: piter Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:26
            tak w ogole to ile mamy w czewie km sciezek rowerowych?
            • harry1983 Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:20
              Gość portalu: piter napisał(a):

> tak w ogole to ile mamy w czewie km sciezek rowerowych?

O wiele za mało, a te co mamy są budowane w sposób debilny - brak jakiegokolwiek fizycznego oddzielenia części dla pieszych od części dla rowerzystów (może poza tą na JP i Promenadzie) i całkowicie na odwrót kolorystycznie niż w innych miastach w Polsce, albo są w fatalnym stanie - np ta na Promenadzie.

Wątków na ten temat była masa - z moimi usilnymi prośbamni do dyrekcji MZDiM włącznie, zresztą nie tylko moimi, bo i poprzedniego organizatora Masy także - zazwyczaj pisali że zrobią, a jak jest każdy widzi, krzaków na promenadzie chyba też nie wycięli jak obiecali, chociaż dawno nie byłem, trzeba by jechać skontrolować.
              Adres MZDiM :

mzd@pro.onet.pl - macie uwagi to piszcze :]

Ciekawe czy po tej zimie piach na ścieżkach też będzie leżał do maja, aż dziennikarze wyborczej się po mieście z aparatem nie przejadą i artykułu nie napiszą... pożyjom, uwidim.
              • t3d1 Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:23
                na promenadzie krzaki byly wyciete ale stanowczo za malo i tak nic nie dawalo
                jak juz cos trzeba je wyrwac calkiem i nie bedzie problemow [tylko przy
                przejsciach] <rotfl> o sciezkach nie ebde wspominal bo snieg stopnieje i nie
                bedzie sie dalo chodzic a co dopiero jezdzic na rowerze :d chyba ze na crosie :D
                • ulisses_czwa Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:28
                  W Częstochowie mamy łacznie około 17 km ścieżek rowerowych... Przynajmniej ostatnio słyszałem o takiej ilości...
    • Gość: inkwizytor Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:10
      17 km ścieżek rowerowych, pieknie, tylko prawie wszędzie wspólnie z chodnikami
      lub o 5 metrów obok, a piesi łażą (nie chodzą) gdzie chcą i na znaki nie patrzą.
    • Gość: out Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.czest.enion.pl 22.02.06, 07:30
      Ostatnio było spotkanie z urzędnikami na ten temat. Szczegóły;
      www.cfr.kom.pl/index.php
      Zakładka:
      » Porozumienie na Rzecz Przyjaznego Miasta
      temat:
      Rowerzyści i urzędnicy - kolejne spotkanie!
    • Gość: Tomek Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:02
      Do Olsztyna by mogli zbudować...
    • Gość: marcin_r Re: ścieżki rowerowe IP: *.21.pl / *.21.pl 22.02.06, 19:38
      Może nie na temat napiszę, ale wie ktoś o ścieżce przez las w Janowie, czy koło
      Janowa ? Kiedyś był artykuł w GW tym.
      • lookas.prv.pl Re: ścieżki rowerowe 22.02.06, 23:39
        Ja w ubiegłe wakacje jechałem czarnym szlakiem z okolic Góry Ossona na Raków PKP
        czarnym szlakiem, który właśnie przebiega przez okolice Janowa, potem przez
        Sokole Góry i Olsztyn. Nie wiem czy o tym szlaku mówisz.

Jakby coś to udostępniłem fotki z tej wyprawy pod tym adresem:
        lookas.prv.pl/rower

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka