Gość: jot IP: 195.116.81.* 21.02.06, 16:37 Wkrótce wiosna. Pora wyciągać jednoślady. Czy słyszał ktoś o nowych ścieżkach rowerowych w Cz-wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: 195.116.81.* 21.02.06, 18:51 Czy jeszcze za wcześnie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pympyrympympym Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:03 Scieżki?Co ty chłopie,na drogi nie ma a ty o ściezkach.najpierw kibel-pałac,lodowisko i nagrody dla urzedasów za wzorowe picie kawy a dla ludu-rzecznik,postraszy,popisze głupoty i jest wporzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: 195.116.81.* 21.02.06, 19:06 Dzięki za fajny komentarz. Może i masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:26 tak w ogole to ile mamy w czewie km sciezek rowerowych? Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:20 Gość portalu: piter napisał(a): > tak w ogole to ile mamy w czewie km sciezek rowerowych? O wiele za mało, a te co mamy są budowane w sposób debilny - brak jakiegokolwiek fizycznego oddzielenia części dla pieszych od części dla rowerzystów (może poza tą na JP i Promenadzie) i całkowicie na odwrót kolorystycznie niż w innych miastach w Polsce, albo są w fatalnym stanie - np ta na Promenadzie. Wątków na ten temat była masa - z moimi usilnymi prośbamni do dyrekcji MZDiM włącznie, zresztą nie tylko moimi, bo i poprzedniego organizatora Masy także - zazwyczaj pisali że zrobią, a jak jest każdy widzi, krzaków na promenadzie chyba też nie wycięli jak obiecali, chociaż dawno nie byłem, trzeba by jechać skontrolować. Adres MZDiM : mzd@pro.onet.pl - macie uwagi to piszcze :] Ciekawe czy po tej zimie piach na ścieżkach też będzie leżał do maja, aż dziennikarze wyborczej się po mieście z aparatem nie przejadą i artykułu nie napiszą... pożyjom, uwidim. Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:23 na promenadzie krzaki byly wyciete ale stanowczo za malo i tak nic nie dawalo jak juz cos trzeba je wyrwac calkiem i nie bedzie problemow [tylko przy przejsciach] <rotfl> o sciezkach nie ebde wspominal bo snieg stopnieje i nie bedzie sie dalo chodzic a co dopiero jezdzic na rowerze :d chyba ze na crosie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE 21.02.06, 22:28 W Częstochowie mamy łacznie około 17 km ścieżek rowerowych... Przynajmniej ostatnio słyszałem o takiej ilości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:10 17 km ścieżek rowerowych, pieknie, tylko prawie wszędzie wspólnie z chodnikami lub o 5 metrów obok, a piesi łażą (nie chodzą) gdzie chcą i na znaki nie patrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: out Re: ŚCIEŻKI ROWEROWE IP: *.czest.enion.pl 22.02.06, 07:30 Ostatnio było spotkanie z urzędnikami na ten temat. Szczegóły; www.cfr.kom.pl/index.php Zakładka: » Porozumienie na Rzecz Przyjaznego Miasta temat: Rowerzyści i urzędnicy - kolejne spotkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:02 Do Olsztyna by mogli zbudować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: ścieżki rowerowe IP: *.21.pl / *.21.pl 22.02.06, 19:38 Może nie na temat napiszę, ale wie ktoś o ścieżce przez las w Janowie, czy koło Janowa ? Kiedyś był artykuł w GW tym. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: ścieżki rowerowe 22.02.06, 23:39 Ja w ubiegłe wakacje jechałem czarnym szlakiem z okolic Góry Ossona na Raków PKP czarnym szlakiem, który właśnie przebiega przez okolice Janowa, potem przez Sokole Góry i Olsztyn. Nie wiem czy o tym szlaku mówisz. Jakby coś to udostępniłem fotki z tej wyprawy pod tym adresem: lookas.prv.pl/rower ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś