Dodaj do ulubionych

Powstaje sieć Babiego Lata

• Gość: Cezary M. Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.os3.kn.pl 03.03.06, 19:02
      Hmm.. zawsze źle jest, jak jakaś grupa izoluje się w zamkniętym pomieszczeniu. Faceci pierdzą i udają moczo, kinomani udają, że rozumieją filmy Greenaway'a, skin-headzi oddychają z ulgą, bo w końcu nikt nie patrzy się na nich jak na debili, zaś myślowe horyzonty kobiet nagle zawężają się do: wad facetów i technik maskowania się pudrem.
      I co to za kretyński pomysł z tymi perukami??? Na boga! co za agresywnie zakompleksiona feministka toto wymyśliła??
    • Gość: polo Czy to legalne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:08
      Czekam aż takie coś koło mnie się pojawi i wyruszę do sądu.
    • Gość: polo Co do tych peruk. W knajpach tylko dla facetów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:11
      To w tych tylko dla facetów obowiązkowy powinien być jakiś męski atrybut. Np.
      gdyby jakieś babsko chciało wyciągnąć mana z knajpy powinno sobie - no właśnie co?!

A czego ma szukać gość w knajpie dla frustratek?
    • Gość: Js however... IP: *.MIT.EDU 03.03.06, 20:35
      Jezeli powstanie kawiarnia tylko dla mezczyzn, to to bedzie seksizm...
    • Gość: Ap Już widzę te protesty feministek gdyby powstał IP: *.chello.pl 03.03.06, 22:31
      lokal tylko dla panów. Istniejące od wieków tego typu kluby zostały już
      oprotestowane, jako dyskryminujące kobiety. Więc co z tą równością? Chodzi o to
      żeby kobietom wolno było tele samo, co mężczyznom, czy więcej? Bo jak na razie
      to wygląda jak pęd do dominacji kobiet.
    • Gość: cycuś Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.centertel.pl 03.03.06, 22:43
      Tak chciałbym być kobietą-botox na twarzy, silikonowe piersi i
      posladki,celulitis na krzywych nogach...no i pędzę do kawiarenki!!!!
    • janosikw Dyskryminacja Płciowa !!!!!!!!!!!!!! 03.03.06, 22:55
      i nic więcej
      na knajpach dla mężczyzn feministki psy wieszały a teraz jak już takowych nie ma
      to same otwierają knajpy tylko dla kobiet
      i co z tego że facet może wejść w przebraniu idioty
      równie dobrze można powiedzieć kobiety w polityce - TAK ale mają w sejmie
      chodzić na rękach
      dlaczego nie????
    • waldiwaldi Re: Powstaje sieć Babiego Lata 04.03.06, 00:48
      Paradoks..Feministki walczące z dyskryminacją i dążące do równouprawnienia,
      przychylnie na to patrzą i nie organizują marszów.
    • Gość: 8^) Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 00:56
      Babie Lato - ale WIOSNA NASZA!!!
    • Gość: Grzegorz Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.03.06, 03:50

Ludzie nie rozumiem o co walczycie. Przeciez to jest BIZNES jezeli pomysl nie
      wypali i lokale nie beda mialy chetnych do odwiedzania to jest sprawa
      wlasciciela ,to jego pieniadze a nie wasze. Jesli mu sie powiedzie to on
      zarobi nie wy czyzby o to wam chodzilo? Jest wolnosc wyboru,dostosujesz sie do
      wymogow/peruka moze koronkowe majtki/ wejdziesz nie dostosujesz sie ,nie
      wejdziesz. Gdzie tu dyskryminacja i lamanie prawa? Masz wybor gdybys go nie
      mial to co innego. A swoja droga pomysl wspanialy i moze bedzie tam weselej i
      pogodniej niz w typowych koedukacyjnych lokalach. pozdrowienia
      • kerebron Re: Powstaje sieć Babiego Lata 04.03.06, 04:46
        Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

> Gdzie tu dyskryminacja i lamanie prawa?

Kobieta może wejść do lokalu bez peruki, mężczyzna nie. Jawna nierówność uprawnień dla różnych płci; dziwne, że tego nie dostrzegasz.

Ja jestem co prawda daleki od skarżenia się na tę dyskryminację - chcą sobie babeczki miec lokale tylko dla siebie, niech mają. Irytuje mnie tylko hipokryzja tgo pomysłu z peruką. Ponieważ feministki swego czasu awanturowały się o lokale tylko dla facetów i doprowadziły do ich delegalizacji, teraz udają, że ich lokal Nur Für Frauen to jest "coś innego". Błazeństwo i hipokryzja.
        • Gość: Gość Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.aster.pl 04.03.06, 11:44
          Ok jeżeli przyjmujemy całkowicie wolny rynek i swobodę decydowania właściciela w
          takich sprawach, to ja chcę mieć możliwość zatrudnienia faceta a nie kobiety w
          każdej sytuacji gdy uznam to za stosowne. Chcę mieć prawo powiedzenia: nie
          zatrudnię pani bo możesz zajść w ciążę i pójdziesz na urlop wychowawczy, a jak
          wrócisz to dziecko będzie chorować, nie będziesz mogła brać nadgodzin itd...
          Brutalne to ale prawdziwe, ale zgodnie z taką logiką to nie żadna dyskryminacja
          ale moje święte prawo jako właściciela przedsiębiorstwa. Ciekawe co byloby gdyby
          ktoś w statucie spółki napisał że nie zatrudnia się tam kobiet...
    • Gość: Grace z USA Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.adsl.snet.net 04.03.06, 04:40
      Ubieglego lata bylam w kawiarni "Babie Lato" i towarzyszyl mi moj maz ktory z
      checia,usmiechem i z przymrozeniem oka zalozyl "zielona" peruczke i bawil sie
      wysmienicie.
      Wspomina do dzisiejszego dnia mila obsluge, swietne dania i wspaniala
      atmosfere. Zycie jest za krotkie aby dreczyc siebie i innych niepotrzebnymi
      narzekaniami, chociazby na sukcesy kobiet. Zawsze twierdze ze kobiety moga sie
      zebrac szybciej i spontanicznie dzialac. Brawo Babie Lato, oby bylo tych
      kawiarn wiecej.
      • Gość: Cezary M. Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.os3.kn.pl 04.03.06, 12:27
        "z usmiechem założył zieloną peruczke", co.. no na zdrowie, ale ja bym nie dał z siebie zrobić kretyna.
        "Zycie jest za krotkie aby dreczyc siebie i innych niepotrzebnymi narzekaniami", co.. bomba - zacna postawa typu "i'm a willfully ignorant dumbass" to jest to, co czyni miejce pani zamieszkania myślową pustnią.
        "chociazby na sukcesy kobiet" - zupełnie nie to jest tu przedmiotem dyskusji.
      • Gość: andrzej Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 05:05
        ciekawe co by powiedziały panie gdyby w lokalu "tylko dla mężczyzn" np. kazano
        im wejśc tylko w krótkiej spódniczce i bez majtek, lub z biustonoszem np.
        czerwonym na wierzchu i stringami takze na wierzchu. Może ktoś coś takiego
        zrobi dla równości płci.
    • allix Re: Powstaje sieć Babiego Lata 04.03.06, 07:50
      Doskonałym :-)Czy ktoś wie, w którym śląskim mieście będzie otwarte (a może już
      jest?) Babie Lato?
    • hanamizuki Re: Powstaje sieć Babiego Lata 04.03.06, 12:42
      Rany....moim zdaniem beznadziejny pomysł. Precz z selekcją! Nie wybrałabym się
      w życiu do takiego miejsca (same baby, ble!). śmieszne to i trochę żalosne mi
      się zdaje, zwlaszcza pomysł z perukami dla panów - który normalny facet by się
      pchał do takiego babińca???? Po co, żeby bzdurnych ploteczek słuchać??
      Kobity, nie ośmieszajcie się:/
    • Gość: wilczycam Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 04.03.06, 13:16
      Kiedy Babie Lato będzie we Wrocławiu?!?!Ja chcę JUŻ!!!nIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!
      WSPANIAŁY POMYSŁ!
    • Gość: Piotrekkk Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.net.autocom.pl 04.03.06, 16:02
      Fajne... a gdzie równość :P Jak gdzieś nie wpuszczają kobiet to podnosi się pisk...
    • Gość: UFO Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.fastres.net 04.03.06, 16:41
      ANETA... ANETA... - MISTYCZNA PLANETA
    • Gość: baska Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.net / *.telpol.net.pl 04.03.06, 18:57
      to dobry pomysł - sprawdził się więc jest zapotrzebowanie - coś w rodzaju
      klubów dla pań
      • Gość: Abu Dabi Szabi Du Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: 195.245.213.* 04.03.06, 19:15
        Czytam sobie te komentarze męskie i niemęskie w sprawie Babiego Lata i jakoś mi
        to zaczyna przypominać obyczaje ludów niepiśmiennych.
        Mężczyźni mają tam swoją chatę albo inne miejsce, tylko dla nich zarezerwowane.
        Gromadzą się i odbywają rytuały, ceremonie a kobiety siedzą i w tym czasie żują
        zielsko, żeby łatwiej fermentowało na alkohol.
        Eee... Tu nie ma się czym podniecać. To zabawa i biznes. Niebezpiecznie
        rozemocjonowane są dopiero komentarze, których autorzy albo by chcieli
        KONIECZNIE tego zakazać, albo KONIECZNIE przekonać, że to super pomysł i ma
        jeszcze jakiś wymiar wojny między płciami.
        • daniel40 Re: Powstaje sieć Babiego Lata 05.03.06, 00:44
          A czy w Trójmieście jest kawiarnia tylko dla pań? Chętnie wysłałbym swoją panią
          do takiego przybytku. Napiszcie, jeśli wiecie.
      • Gość: som Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 04:08
        Pomysł na miarę Częstochowy. Biznes to biznes.
        • Gość: xx Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.icis.pcz.pl 05.03.06, 23:20
          Czestochowa byla pionierem :))
    • Gość: alee A gdzie we Wrocławiu jest taki? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 04.03.06, 19:34
      Niech lktos napisze, jak wie.
    • Gość: Mam to gdzieś Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.03.06, 23:26
      Czym tu się oburzać? Obecność w takim przybytku wcale nie jest mi do szcześcia
      potrzebna.
    • tragish Re: Nur fur Frauen 04.03.06, 23:45

w centrum miasta, gdzie w bliskiej odległości znajduje się wiele lokali, takie
      rozwiązanie jest do przyjęcia.

Z drugiej strony rozumiem faceta, który złożył skargę do sądu. Pewnie
      przechodził, chciał napić się kawy a tu mu każą jakąś perukę zakładać.
      • daniel40 Re: Nie rozumiem was, faceci!!! 05.03.06, 00:59
        Zachowujecie się jak ( tu użyję waszej terminologii ) rozhisteryzowane,
        sfrustrowane feministki. Kawiarnie i kluby tylko dla kobiet czy tylko dla
        facetów są zarówno w krajach muzułmańskich, jak i na Zachodzie. I jakoś nikt nie
        podnosi larum. Eh, Polacy... A zresztą w Polsce są przybytki tylko dla klientów
        płci męskiej - nazywają się BURDELE i BARY ZE STRIPTIZEM.
    • Gość: Saint Bat Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:40
      gdyby powstala kawiarnia tylko dla mezczyzn, zaraz rozpoczela by sie nagonka
      medialna,protesty i idiotyczne teksty feministek. rhm.pl
    • Gość: Herde Babolato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:52
      wszyscy napisali:

"Bo PIS i mohery i rydzyk i nietolerancja w społeczeństwie, chyba PIS-wcy coś
      znowu namieszali i IV Rzeczpospolita, i moher i Lepper, co za ciemnogród i
      dyskryminacja gejów i marsze parady równości!"

i tak tu wszyscy piszą...
      • Gość: cookies Re: Babolato IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 15:20
        Babie lato dla kobiet, inny pub tylko dla mężczyzn,knajpka regionalna dla
        afroamerykanów itd,itd. Nie jest to dobry pomysł,pomimo korzystnego wyroku
        sądowego dla pań założycielek kawiarni...
    • Gość: zielony jeleń Ciekawe kto do tego wszystkiego dopłaca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 16:36
    • Gość: TomKs To jawna dyskryminacja! IP: 212.191.172.* 06.03.06, 09:56
      Już widzę jaki krzyk podniosłyby panie w rodzaju Magdaleny Środy, gdyby powstał lokal tylko dla mężczyzn! Wczoraj oglądałem relacje z Manify i nie mogę się oprzeć wrażeniu (od kilku już lat), że "równouprawnienie" oznacza w języku feministek równe prawa dla kobiet i równe obowiązki dla mężczyzn. Dlaczego np. żadna nie protestuje przeciwko skandalicznej nierówności w wieku przechodzenia na emeryturę? A przecież kobiety statystycznie żyją dłużej, więc powinny pracować dłużej. A może w imię równości trzeba obniżyć średnią życia kobiet poprzez eutanazje co starszych?
    • Gość: stanley Re: Powstaje sieć Babiego Lata IP: 82.119.167.* 06.03.06, 12:21
      najlepiej niech sie nazywa"Samopomoc Chlopska"
      he he
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka