Dodaj do ulubionych

Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:21
Witam wszystkich absolwentów Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych z
Targowej. Nie wiem jak wy ale ja bardzo miło wspominam tą szkołę oraz
nauczycieli w niej pracujących. Na przykład dr Potęge ( ćwiczenia
konstrucyjne), mgr Alina Tkaczyk i wielu innych. A wy kogo najmilej
wspominacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: henio Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 06.03.06, 21:22
      a koga najmniej miło?
      • Gość: Witek Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:25
        Michalska od maty, ta baba to pomyłka a nie nauczyciel
        • Gość: Jakob Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:05
          Ja najmilej wspominam Pania Piersiak od polskiego oraz Pania Hermanson od
          niemieckiego.A najgorsza to byla od maty Halbiniak>
          Pozdrawiam Absolwentow
          • Gość: henio Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 06.03.06, 23:26
            a fizyczka?
          • Gość: Lesio Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.org / *.org 12.03.06, 19:30
            Piersiak, Szczecińska, i wiele innych nauczycieli. Wszyscy byli w porzadku,
            wystarczylo tylko porozmawiac i dalo sie zalatwic wszystko.
    • Gość: X Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.albyny.adelphia.net 07.03.06, 00:44
      A co z p.Orzel od wf, jak ja wspominacie???
      • Gość: Kiq Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 09.03.06, 17:26
        Moja była wychowawczyni. Super babka.
    • Gość: Alkmenka Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.06, 10:23
      Najmiliej wspominam P. Jacka Telera, szalenie mądry człowiek i chyba sobie
      sprawy nie zdaje jak bardzo mi pomógł. Kto jeszcze? Hmmm... P. Wojciechowska,
      Szczecińska. Jest natomiast ktoś na dźwięk którego nazwiska popadam w stany
      lękowe - Dobrakowski.
      Pozdrowienia dla Siwego i Lesia
      • Gość: thx Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.org 07.03.06, 13:52
        JOJO rulez
      • Gość: Lesio Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.org / *.org 12.03.06, 19:32
        Alkmenka ja tez pozdrawiam, ale nie wiem ktos ty :]
      • Gość: SIWY Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 19:34
        No milutko milutko jak ktos mnie jeszcze pamieta i mojego zacnego druha
        Lesia !!,goraco pozdrawiam WAS no i musimy sie trzymac razem MY absolwencji
        kochanej TARGOWEJ !!!
        • Gość: alkmenka Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:30
          No ładnie, nie pamięta już kol. Ani...
          Oj Siwy, bo Ci pojadę po nazwisku :)
          • Gość: Lesio Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.org / *.org 15.03.06, 17:33
            Aniu a moze kiedys umowimy sie jakas grupa na male piwo ?

Pozdro to Siwy :]
            • Gość: alkmenka Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:32
              Trzeba coś zorganizować. Właściwie pourywały się kontakty z wszystkimi, a szkoda.
              Jak coś to: anula.iks@interia.pl
              Pozdrowienia
    • greenann Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej 07.03.06, 18:09
      A Hetmanowską ktoś pamięta? Ciekawa jestem czy jeszcze tam uczy. Prawdziwa Helga :)
      Bardzo fajna była babeczka od chemii, taka malutka, uśmiechnięta. Potrafiła
      nauczyć przedmiotu. To samo Wypych - genialny pedagog.
      • Gość: lulu Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:04
        Tak Orłową to powinni przede wszystkim pamiętać panowie, którzy mieli
        sposobność ja przelecieć, Dobrakowskiego chyba wszyscy pamiętają. Szczególnie
        jego wychowankowie, dla których bym istnym tyranem, Hetmanowska to bardzo
        zawiana babeczka, ale za to znała sie na rzeczy a raczej Geografii, potrafiła
        zawsze wydębić kasę na jakieś dodatkowe mapki do sali! Szkole wspominam bardzo
        fajnie, nie zamieniłabym jej na żadna inna, czułam sie tam bardzo bezpiecznie.
        Najlepszy był pan dyrektor o ksywce JO JO:)
      • Gość: lachim Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:35
        Chyba cię znam. A.J.
        Tak???
        • Gość: alkmenka Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:45
          zgadza się
    • Gość: paweł Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 82.160.8.* 07.03.06, 19:15
      ja tez serdecznie wspominam tę szkołę ,a w szczególnosci p.Klubę, p.Wolskiego i
      p.Końca
    • Gość: Michał Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:02
      Widze że wiele osób wspomina dobrze tą szkołę, ja też jak sobie wpomnę to mi
      się łezka w oku zakręci. Szkoła naprwdę fajna i nauczyciele sympatyczni(no może
      nie wszyscy, ale "czrne owce" trafiają się wszędzie). Moje kilka lat w tej
      szkole to jedne z najlepszych lat mojego życia. A jeśli chodzi o najbardziej
      miło wspominanych nauczycieli to muszę tutaj wspomnieć o: Jacku Talarze, Alicji
      Wojciechowskiej, Alinie Tkaczyk i pani Kościelniak (imię mi niestety wyleciało
      z głowy, ale wiem że została później wice dyrektorką). Ogólnie muszę stwierdzić
      że jest to bardzo fajna szkoła, nie mam pojęcia dlaczego często jest
      niedoceniana w rankingach szkół częstochowskich.
      • Gość: adam Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.168.* 07.03.06, 22:19
        ja rowniez bardzo dobrze wspominam tą szkołe z perspektywy czasu choc pewnie
        byl tez ciekawsze szkoły i ludzie.
        mile wspominam p. Orzeł na studniówce:), p. Koscielniak,p.Telera, wychowace
        p.Maślanke, Bochenkiewicz i wielu innych.
        zle wspominam Mihalską , Barszczową...
        swoja drogą ciekawe kiedy jakis zjazd Nasza szkoła zorganizuje.

pozdrawiam całą klasę V TK z rocznika 1999
        • Gość: seba Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.21.pl 08.03.06, 12:55
          KAZIK STRUZIK EDEK CHOJNOWSKI KRZYSZTOFIK OK !MASLANKA BE
          • Gość: ozier Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.man.czest.pl 08.03.06, 13:53
            Jak dobrze pamiętam to p. Struzik uczył matematyki - jeśli to on , to ja go
            niezbyt mile wspominam ;) ... zresztą w moich czasach (matura w 93r :D) nie
            mieliśmy szczęścia do wykładowców tejże matematyki ... mnie uczył p. Grochulski
            - skądinąd bardzo miły gość :) ... ale jako nauczyciel matematyki niespecjalnie
            się nadawał. Jaki blady strach padał na nas przy jego sławnych kartkówkach ;)
            ... oj aż strach było się bać ;) . No i chemiczka - nie pamiętam w tej chwili
            jej nazwiska , ale Ci co wtedy się tam uczyli pewnie widzą o kogo chodzi -
            kobieta absolutnie nie potrafiła nic nam przekazać , a swoją nieudolność
            przykrywała pod płaszczykiem - można by rzec - teroru ( może to za duże słowo -
            ale nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy ;P ) .... zresztą może z
            niemiłymi rzeczami już skończę :) .
            Bezapelacyjnie najbardziej kompetentną nauczycielką w tamtych czasach była dla
            mnie p. Kluba (jakiś czas temu wyszła za mąż i obecnie nosi inne nazwisko-
            niestety nie wiem jakie ) - polonistka , która naprawdę potrafiła oddać nam
            swoją wiedzą ( oczywiście pisząc "WSZYSTKIM" mam na myśli tych którzy tego
            chcieli ;P ) . To był zdecydowanie - jeśli mogę użyć tego sformułowania ;P -
            NUMER 1 dla mnie , ówczesnego grona pedagogicznego :) . Miło także wspominam
            naszą wychowawczynię p. Nitę . Myślę , że te dwie kobiety porządnie zadbały
            abyśmy znalezli się jakoś w "dorosłych" czasach :)
            Nie można także pominąć p. Świtałę vel JOJO :) .... to był orginał jakich mało !
            Patrząc teraz z perspektywy tych kilku lat mogę powiedzieć , że szkołę tą będę
            wspominał dość pozytywnie ... były plusy i minusy (jak to w życiu) - ale
            przeważają u mnie raczej te miłe wspomnienia :)
          • Gość: gość Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 08.03.06, 19:21
            Maślanka to był taki Strasburger z familiady .
            zawsze opowiadał jakieś głupawe kawały , po których
            wszyscy się śmiali . nie miał pojęcia , że z niego .
            • Gość: paweł Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 82.160.8.* 08.03.06, 20:06
              serdecznie [pzdrawiam wszystkich z V tech.mech,z rocznika 1995
              • Gość: adam Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.168.* 08.03.06, 22:38
                pani Kluba po zmianie nazwiska nazywa sie Bochenkiewicz.Ma u mnie wielkiego
                plusa.
                Kiedys jak mnie troche za nisko oceniła za recytacje wiersza :) pokazałem
                jej "gest kozakiewicza "... GnĘbiła mnie niemiłosiernie przez dwa lata, az w
                koncu uprałem firanki z zaplecza sali i stałem się wychwalany przez nią
                niesamowcie, na lekcjach, byłem stawiany jako wzor do nasladowania ze z łobuza
                wyrośli ze mnie ludzie( duzo prawdy w tym jest do dzis).Jezyk miała strasznie
                cięty. Mimo wieku spoko babka. Na ustnej maturze wpadła piąteczka:)
                pozdro dla Mikiego, Stacha, Erny, Baksa i innych.
                • Gość: były uczeń Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.man.czest.pl 09.03.06, 22:35
                  A tak przy okazji P. Kluba wyszła za mąż za swojego ucznia. I bardzo dobrze.
            • Gość: Bartek Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:16
              Hihi, dobre ;-) Ale coś w tym jest.
    • Gość: aga Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:16
      Fajnna szkoła
      • Gość: pawlo Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 82.160.8.* 09.03.06, 20:03
        to jest bardzo fajna szkoła
        • Gość: adam Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.168.* 09.03.06, 22:28
          podbijam temacik
          • Gość: Smith Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:42
            A ja jestem dopiero pierwszy ro kw tej szkoel i tezm isie podoba jak narazie o
            pani orzeł juz wiele słyszałem ze słynie ze studniowek p.hermanson tez fajna
            babka p potegi juz niema na poczatku roku odeszedł tak mowia ini nauczyciele
            ale inni mowili ze go zamkneli za jakies przekrety a tak to ogolnie szkola jest
            fajna pozdro dla całej klasy I,T'
            • Gość: gość Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 09.03.06, 22:57
              a z informatyków kto tam pozostał obecnie ?
              • Gość: smith Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:18
                z informatyki mnie uczy taka niska ale jest jeszcze taka z seroka dupa a tak to
                nie wiem moze sa jeszce jacys inni nauczyciele
                • Gość: hugo Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:34
                  A jeszcze był koleś od wf i siłowni- Lichota czy jakoś tak.Też się podobno
                  ożenił z uczennicą.Może to w tej szkole popularne?
    • Gość: lea Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:30
      Ja też bardzo miło wspominam naszą szkółkę oraz wychowawczynię Panią
      Krzywańską.Pieczołowicie próbowała nauczyć nas informatyki oraz dbała o to
      abyśmy nie chodzili na wagary.W pamięci utkwiły mi słynne lekcje wychowania
      fizycznego u Pani Orzeł. Niemiłosiernie katowała nas areobikiem i dziwnymi
      dyscyplinami sportu.moi Drodzy pamiętam jeszcze naszego Dyrektora Pana
      Szewczyka.Wprowadził życie szaolinki na słomie<pamiętacie >oczywiście -to taki
      specjalny rodzaj obuwia:0)identyfikatory,było jak w wojsku, ale to moze i dobrze
      • Gość: Alkmenka Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:15
        I całe miasto śmiało się, że to jest klasztor shaolinów :)))
    • Gość: xx Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.171.* 11.03.06, 18:32
      Kto pamięta prof. Dylusia od matematyki.
    • Gość: . Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.171.* 12.03.06, 13:47
      .
    • Gość: ola Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:41
      Szkola super!pozdrawiam wszystkich z liceum zawodowego wych.E.chojnowski rok
      1987
      • Gość: ania Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:11
        popieram ! to był fajny czas !! pozdrawiam wszystkich z tego rocznika!
        • Gość: adam Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: 80.54.168.* 15.03.06, 18:14
          pamietam jak przed rozpoczeciem roku szkolnego kiedzy szedłem do I klasy
          koledzy ze starsej klasy straszyli mnie mostkiem przed szkołą i pasowaniem kota.
          ja mlody byłem i dałem sobie dupe pasem wojskowym wytrzaskac. ale juz
          nastepnego roku odbiłem to sobie na swoich mlodszych kolegach.
          dobry motyw był tez jak sie wkrecilismy w trojke na stodnówke starszego
          rocznika ktora była organizowana w szkole. tak sie złozyło ze skonczylismy
          zabawe w WAKANSIE:) ok 23 ej i jedne z kolesi powiedzial ze studniowka dzis w
          naszej szkole. długo sie nie zastanawiając podjelismy decyzje ze pojdziemy.
          przed wejciem stali rodzice i pilnowali aby nikt nie powolany sie nie wkrecił.
          my jako mlodzi kreatywni 18 sto latkowie pozyczylismy marynarki od kolesi ktozy
          akurat sie wietrzyli na dworze zarzucilismy serpentyny pod szyjke zamiats
          krawacikow i jazda. jedna z lepszych imprez. szkoda ze wychowawca nas spotkał
          pod koniec ale poza wykładzikiem w poniedzialek na lekcji to luzik.
          bardzo tesknie za rtymi czasami kiedy wszystko było zupelnie inne...
          pozdrawiam absolwentów.
      • Gość: ola Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:38
        a kto jest za zjazdem absolwentow klasy E.Chojnowskiego z roku 1987 liceum
        zawodowe jak cos to piszcie na ole_ka@wp.pl PRZECIEZ TO BYLY NAJWSPANIALSZE LATA
    • Gość: xxx Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:36
      matura 1997 III t.p.z. Fajnie było.
      • Gość: aga Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:49
        i nie tylko wtedy fajnie bylo
    • Gość: wilku Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:22
      spedziłem tam troszke czasu ale było cool szkoda ze tak krotko tylko 6 lat hi
      hi ale jest szkoła THE BEST POZDROWJONKA DLA WSZYSTKICH NAUCZYCIELI szczegulnie
      ELEKTROTECHNIKI nigdy nie mjałem problemow w tej szkole polecam ja dla
      wszystkich i pozdrowienia dla tych ktorzy mnie znają . Pa miłych wspomnien
      WILKU..TARGOWA.
      • Gość: Gi....... Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:32
        Hej ja też chodziłem do tej szkoły jescze rok temu do klasy 3A i bardzo mile
        wspominam tą szkółke.Jest tyle tam miłych nauczycieli że szok bardzo miło
        wspominam moja wychowawczynia Hele :-) i puxniej druga Leganowską poprostu
        zajefajne babeczki.Pania od chwemi Michalik Kasie od anglika która mnie uczyła
        heheh i dyrektora który oszedł jak byłem w pierszej klasje popularnego JoJa
        heheh koleś z klasą :) Pozdro dla wszystkich z byłej klasy 3A i dla wszystkich
        obecnych uczniów.
        Ps.Heheh gracie może w piłkazyki bo ja tam pół domu przegrałem :P
        • Gość: marlenka18 Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:43
          pani Kinga, a nie Kasia M.
          • Gość: Gi....... Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 00:17
            W moim przypadku Kasia.. <lol>Były dwie grópy
    • Gość: Sławek Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:39
      To były super latka kończyem tam naukę w 1987 roku .
      wychowawczyni p.Mazur bardzo miło ją wspominam szczególnie z wycieczki do
      żywca:)w trzeciej klasie .A ponadto p.Tkaczyk,p.Koral p.Karlikowska super babka
      p.Świtała ze swoją słynną fryzurką P.Kaczmarzyk od historii te jego słynne
      wyjścia do muzeum i stawianie piątek za malowanie jego ogrodzenia przed domem,
      oraz super w-fista p.Sawko niestety ś.p. no i niezapomniany p.Chojnowski od
      P.O.(to taki głupi przdmiot z czasów komuny)ale nauczyciel był super
      szczególnie ta jego peruka i wizyty w kiblu na przerwach w celu lokalizacji
      palaczy.
      Były jeszcze z.....ste wożne które puszczały na dymka za symboliczą opłatą.
      Pozdrawiam całą klasę IIIe z rocznika 1987 elektromechanik pojazdów
      samochodowych oraz wszyskich nauczycieli z tamtych czasów których nie
      wymieniłem po prostu nie pamiętam nazwisk.
    • Gość: SK Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:13
      Pozdrowionka dla całej V TK (matura 97)

Co u Was słychać???
      • Gość: Jakob Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:26
        Pozdrowienia dla klasy 4b lo wychowawca p.Piersiak (matura 98)
        Napiszcie co u Was!
    • Gość: mar Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:20
      super buda, ale jak rozpoczynałem tam edukacje, to syf był straszny, z biegiem
      czsu zrobiła się tam naprawdę fajna i nowoczesna szkoła.
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów, szczególnie maturzystów z 97r.
      • Gość: tomasz jaskóła Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:35
        Witam!

Ja także kończyłem tę szkołe! Jetem z tego jak Wy wszyscy dumny.
        • Gość: James846 Re: Absolwenci Z.S.M.E. z Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:54
          Witam!!!
          ja ta szkole szkonczylem w 2005 roku.Przechodzilem do tej szkoly 6 lat.Spoko szkola i mile ja wspominam choc czasami nie bylo za wesolo.Poznalem tam sporo ciekawych osob.Wiekszosc nauczycieli byla ok mozna bylo z nimi pogadac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka