Dodaj do ulubionych

Auto z komisu na raty

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:13
Witam czy ktoś się może wie jak wygląda i czy jest w ogole możliwość wzięcia
samochodu z komisu na raty?jakie warunki trzeba spełniać i jakie
zaświadczenia przedłożyć? który komis polecacie?bardzo prosze o podzielenie
się własnymi doświadczeniami na ten temat.Dziękuję za wpisy.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dudi_82 Re: Auto z komisu na raty 08.03.06, 20:04
      www.gepardauto.pl/ - znajdziesz tutaj komisy w Częstochowie i wiele
      informacji na temat zakupu auta na kredyt.

Ja swoje autko kupiłem w komisie na ul. Św Jadwigi "Auto Joker". Komis jest ok.
      Z resztą wszystkie komisy sieci GePard są godne polecenia. Jest tylko jeden
      haczyk! Radzę wziąć kredyt w jakimś banku i z gotówką iść do komisu a nie w
      komisie załatwiać kredyt. Jeśli kredyt załatwiasz przez komis to musisz się
      liczyć z tym, że do czasu spłacenia auta co rok musisz opłacać AC.
      Co do GePard’a to dobre jest też to, że na używane auto masz pół roku gwarancji.
      • Gość: inkwizytor Re: Auto z komisu na raty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:11
        Fakt, GePard daje gwarancję, ale tylko na sprawdzone przez siebie auta. Jeżeli
        auto jest niepewne, to nie ma żadnej gwarancji. Poza tym coraz więcej komisów i
        sieci komisów daje kilkumiesięczne wgwarancje na samochody.
        A jeżeli chodzi o składkę AC, to biorąc auto na kredyt typowo samochodowy
        musisz ją opłacać, ale w zamian masz niżej oprocentowany kredyt, bo
        zabezpieczeniem kredytu jest samochód. Inaczej nie musisz opłacać składki, ale
        co wtedy jak Ci ukradną auto? Odszkodowania nie dostaniesz a kredyt nadal
        spłacać musisz. Nie radzę oszczędzać na AC.
        • dudi_82 Re: Auto z komisu na raty 08.03.06, 20:35
          Z tego co wiem, GePard daje gwarancje na wszystkie swoje auta, które są nie
          starsze niż 10 lat i mają nie więcej jak 150kkm na liczniku (przynajmniej tak
          było rok temu gdy ja kupowałem auto). Dają taką gwarancje bo wiedzą co
          sprzedają. Auta, które przyjmują do komisu sami sprawdzają. A co do kwestii AC
          ja nie mówię że warto na tym zaoszczędzić. Chodzi o to, że niektórzy AC opłacać
          nie chcą dlatego podpisywanie umowy kredytowej, która do tego zmusza jest bez
          sensu. A po co brać kredyt w komisie skoro przy stałych dochodach można bez
          problemu wziąć zwykły kredyt konsumencki w byle jakim banku, auto kupić już za
          gotówkę i nie obciążać auta żadnymi cesjami itd. Poza tym biorąc kredyt w
          komisie auta nie możesz sprzedać do czasu spłacenia go.
          • Gość: inkwizytor Re: Auto z komisu na raty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:22
            Może i dawali gwarancję na wszystkie auta rok temu, ale jak pod koniec
            ubiegłego roku szukałem czegoś dla siebie to widziałem wyraźnie, że część aut
            miała gwarancję a część nie. Gwarancji nie miały najczęściej auta z zagranicy,
            przy czym nie wszystkie auta są przez nich sprawdzane. Sam trafiłem na auto, co
            do którego pochodzenia nie było żadnych bliższych informacji, a nawet nie było
            dokumentów samochodu.
            Mimo to i tak uważam, że GePard jest jedną lepiej zorganizowanych sieci komisów
            samochodowych, ale generalnie przy zakupie auta z drugiej ręki trzeba zachować
            maksimum ostrożności.
            Co do kwestii AC i kredytu samochodowego. Oczywiście, indywidualną rzeczą jest
            to ktoś chce opłacać składkę AC czy nie i w to nie wnikam. Faktem jest też, że