Dodaj do ulubionych

Ginekolodzy-Położnicy

IP: *.prenet.pl 03.04.06, 17:12
Niedawno dowiedziałam się że zostanę mamą. Dużo dobrego słyszałam o oddziale
położniczym w szpitalu na Mickiewicza. Czy ktoś mógłby mi polecić któregoś
lekarza stamtąd. Byłabym wdzięczna za podanie przychodni w której przyjmuje
oraz adresu gabinetu prywatnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: jakubisia Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:42
      polecam dr Tomasza Strzelczyka jako lekarza do prowadzenia ciąży szpitala nie
      polecam daj spokój... dodam rodziłam tam 1,5 roku temu

pozdrawiam, powodzenia droga mamusiu
    • Gość: 12.12m Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:01
      wybierzesz taki szpital jaki uwazasz bo kazdy ma inne opinie,rodziłam tam rok
      temu i nie polecam,natomiast chodzilam do lekarza z parkitki bo tam mialam
      rodzic ale tez zwatpilam,znajomi ostatnio b. chwalą pck.a lekarza polecam
      jarosława wiktora z parkitki i strzelczyka z mickiewicza.
    • justyla Re: Ginekolodzy-Położnicy 04.04.06, 00:56
      Polecam bez watpienia szpital na PCK i dr.Jerzego Sikorę.Jest moim lekarzem od 9
      lat,[rowadził 2 ciąże,był przy porodzie.Przyjmuje w przychodni na Tysiącleciu i
      gabinecie prywatnym Plac Daszyńskiego9/10 tel 3665775
    • wisienka1978 Re: Ginekolodzy-Położnicy 04.04.06, 10:17
      Cześć.
      Też niedawno musiałam podjąć taką decyzję i też wybrałam Tysiąclecie.
      Jest na forum cały wątek o ginekologach (bardzo rozległy) możesz wejść jest tam
      lista 10 najgorszych i 10 najlepszych lekarzy zrobiona na podstawie opinii
      forumowiczek.
      Ja znalazłam ciekawą opinię pielęgniarki na temat lekarzy (myśle, że można jej
      wierzyć):
      "Jestem pielęgniarką i powiem wam tak, wszystkim się nie dogodzi, nawet
      najlepszy lekarz ma swoich wrogów, poza tym osoby nie mające do czynienia z
      medycyną moga źle interpretować pewne fakty, napiszę tak
      Bilski - niekompetentny ZBÓJ,
      Bińczyk - świetny fachowiec, ale drogi,
      Owsiejko - miła, zero zdzierstwa,średnio-kompetentna,
      Maćkowiak - uroczy fachowiec,
      Brzezinowa - fachowiec świetny, ale bardzo humorzasta,
      Sikora - przereklamowany,
      Ściegienna - rutyniara,
      Najman- świetny fachowiec i przemiły człowiek,
      Oleksik- uroczy facet,
      i tak by można pisać duuuużo"
      Ja wybrałam jedną osobe z listy na razie za wcześnie na moje oceny ale po
      ilości kobiet ciężarnych, które do niego chodzą widze, że dobrze zrobiłam.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ka Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:23
        czy teraz kazda baba ktora zajdzie w ciaze bedzie zakladac osobny watek o
        ginekologach??ruszcie tymi pustymi lbami i skorzystajcie z wyszukiwarki!
        • Gość: jakubisia Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:08
          ALE O CO CI CHODZI NIE PASUJE NIE CZYTAJ...............
        • wisienka1978 Re: Ginekolodzy-Położnicy 04.04.06, 12:21
          Czy to był tekst do mnie. Czy też ty "pusty łbie" nie umiesz posługiwać się
          komputerem. Szkoda, że jak twoja mama była w ciąży nie było forum, (wybrałaby
          odpowiedniego lekarza) może urodziłoby się normalne dziecko, a może zaleciłby
          usunięcie.
          • Gość: Ka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:45
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Ka Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:10
              O biedaczek(-ka) tak się do niego w domu zwracają. Nie wiem czy wiesz ale to
              nieładnie tak na obcych ludzi mówić.
              Cóż trzeba było dziadków wysterylizować.
              • Gość: hmmm Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:44
                Aż przykro przglądać takie posty. Jeżeli Ciebie to nie interesuje to po co w
                ogóle tu wchodzisz i czytasz. Jak ktoś z rodzaju męskiego się pyta na
                forum "kiedy ma przelecieć laskę" to nikt do nikogo nie mówi - jak to
                stwierdziłeś - po staropolsku w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j. Musisz sam stwierdzć że
                zachowałeś się prostacko i tyle. Już szykujesz pewnie wiązankę dla mnie, ale to
                poświadczy o Twojej inteligencji, a musisz przyznać, że kulturę wynosi się z
                domu. Pozdr wszystkie przyszłe mamy.
        • Gość: Sussi Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.prenet.pl 06.04.06, 15:55
          Nie rozumiem, co Ci może przeszkadzać w tym, że został założony nowy wątek na
          ten temat. Przecież nikt nie zmusza Cię do odpowiadania na wszystkie wątki,
          jakie pojawiają się na forum. A co do pustych łbów to może warto nauczyć się
          omijać tematy, które Cię nie dotyczą.
    • kasia26_a Re: Ginekolodzy-Położnicy 05.04.06, 00:05
      hmmm, rodzilam 2 lata temu na Mickiewicza i dosc dobrze wspominam ten szpital oprocz jednej poloznej.Typowa cholera.
      Pierwszy porod odbieral mi dr Bilski.Czysto przypadkowo bo mial akurat dyzur. Moja lekarka miala wazniejsze sprawy wtedy- " musiala" z coreczka wyjechac na korepetycje.
      Jestem teraz w 7 miesiacu i od samego poczatku chodze do Bilskiego.Mam do niego zaufanie.

Zaufanie to podstawa w wyborze lekarza. Jesli tego nie czujesz szukaj dalej.Niewazne czy nazywa sie Bilski, Olek Owsiejko czy Kowalska.Wazne zebys mu mogla zaufac
      • Gość: hmmm Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:33
        Ja rodziłam u Korn Marka, przesympatyczny facet i polecam go jako lekarza
        prowadzącego ciąże jak i odbierającego poród.
        • Gość: Kaśka Dr Jabłoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:41
          Mieszkam w centrum Częstochowy na ul. Kopernika. W Częstochowie mam do
          dyspozycji być może 50, być może 100 ginekologów. Od lat jestem pacjentką
          doktora Henryka Jabłońskiego. Mieszka w Wanatach, ul. Topolowa 15 (15 km od
          Częstochowy w stronę Katowic). Jeśli chcecie mieć do czynienia z kompetentnym
          lekarzem i przy okazji zobaczyć jak powinien wyglądać i być wyposażony gabinet
          lekarski odsyłam Was do doktora Jabłońskiego. Telefon weźmiesz sobie z Panoramy
          firm lub z TPSA.
          • bbedziaa Re: Dr Jabłoński 25.08.06, 19:03
            Bardzo proszę o informacje dotyczące kosztów wizyty u dr Jabłońskiego / także
            USG/ oraz w którym szpitalu pracuje.
            • Gość: Ania Re: Dr Jabłoński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 19:11
              dr Jablonski jest zastepca ordynatora w Blachowni a za wizyte bierze okolo 60
              zl, to naprawde konkretny lekarz, za usg nic nie placisz i masz kiedy sobie
              zazyczysz. wszystko w cenie wizyty.

Bardzo go polecam i szpital w Blachowni rowniez, jeszcze nie slyszalam by ktos
              sie skarzyl.
        • Gość: ciężarna Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:59
          Cieszę się że masz takie dobre zdanie o Kornie! Też do niego chodze i za 3
          miesiące będę rodzić. Trohę mnie przeraziły te opinie na temat parkitki ale mam
          zaufanie do lekarza i wiem że krzywdy nie da mi zrobić! Ja z kolei 7 lat temu
          rodziłam na Mickiewicza i o ile nie mogę złego zdania powiedzieć o
          pielęgniarkach noworodków to o położnych niewiele (bo nieiwle pamiętam) a o
          lekarzach nic dobrego! Dziecko o wadze ponad 3800g i urodzone 5 dni po terminie
          urodziłam w zamartwicy! Poród był za długi i lekarze jakoś nie kwapili sie do
          aktywnej pomocy! Także tam już nie pójdę rodzić! Być może zmieniło się wiele ale
          złe wrażenie pozostało! Pozdrawiam
    • Gość: Larysa Re: Ginekolog z PCK IP: 195.116.246.* 25.08.06, 21:07
      Ja rodziałam w tamtym roku.Prowadził mnie p. dr. Ziębiński. Najbardziej
      fachowy,sympatyczny i kompetentny facet w dziedzinie położnictwa jakiego znam (
      no.. nie znam ich tak dużo). Bóle porodowe nadeszly w 2 dzień świąt Bożego
      Narodzenia. Na porodówke wybrałam sie o 22.. i połóżna powiedziała, że napewno
      nie urodzę do 6 rano.Myślałam,ze zwariowała, bo bóle miałam jak cholera. Mąż
      mój zadzwonił do mojego lekarza, który wyobraźcie sobie przyszedł do szpitala o
      4 rano na nogach, bo śniegu było w bród i jechać sie nie dało.Zapytałam co tu
      robi o tej porze, a on,że martwił sie o mnie, bo miałam olbrzymi brzuch (syncio
      4 kg 100) i w ogóle byłam olbrzymia :-) Urodziłam o 14 nastepnego dnia przez
      cc. Nie zapomnę tych 16 godzin w bólach, ale gdyby nie mój lekarz, który
      notabene nie wziął złotówki za poród,gdyby nie jego zaangażowanie, moje
      zaufanie w jego fachowość, i upragniony syn... chyba nie zdecydowałabym się na
      następne dziecko... a tak..mam nadzieję,że jeżeli kiedyś zajdę znowu w ciążę
      wszystko będzie już przyjemnością oddania się w ręce fachowca. Także zaufanie
      do lekarza i wiara w jego kompetencje to podstawa. Pozdrawiam i życzę
      powodzenia. To naprawdę najcudowaniejsza chwila w życiu kobiety- wziąść swoje
      dziecko w ramiona!!!
    • Gość: edi Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:08
      koleżanka rodziła na blachowni i prawie straciła by córke,gdyby nie przyszedł
      drugi lekarz i natychmiast zrobił cesarke,na szczęście niedotlenienie jakiego
      doznała nie odbiło się na jej zdrowiu
      • Gość: Ania Re: Ginekolodzy-Położnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:05
        ehhh pierwszy raz slysze o takim przypadku w Blachowni no ale nie napisalam
        wczesniej ze nie bylo tylko ze ja nie wiem by ktos cos zlego pisal.Dla kazdego
        inny lekarz jest ok, ile ludzi tyle zdan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka