Dodaj do ulubionych

do wlascicieli pitt bulli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:48
czy moglibyscie zakladac swoim pupilom kagance?czy musi stac sie tragedia
kolejna zeby cos do was dotarło,jak mozna wysylac 10-letniego chlopca z
pittbullem wiekszym od niego na dwor bez kaganca,czy w razie ataku utrzymacie
swoje psy?watpie.pies jest tylko psem i w kazdej chwili moze mu sie cos
ubzdurac,byla moda na rootweilery, teraz jest na te maszyny do
zabijania.ludzie badzcie odpowiedzialni.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 19:44
      Jeśli ktoś puszcza dziecko z takim psem to chyba pies raczej nie jest agresywny
      i bez zaczepki nie zaatakuje..........
      Nie panikuj..........
      Poza tym te maszyny do zabijania mają dużo mniej ofiar na swoim koncie od
      rottweilerów.
      I jeszcze dodam że nie mam amstaffa ani żadnego podobnego psiaka (jakby ktoś
      chciał mi zarzucić ze pewnie bronie je bo mam takiego).
      • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:52
        ile sie znalo takich nieagresywnych psow,a pozniej w uwaga na tvn jest co
        ogladac.
        • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 20:04
          Zwykły średniej budowy kundelek może Cie bardzo dotkliwie pogryźć i też wiele
          takich jest wyprowadzanych przez małe dzieci.
          • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:06
            tak ale uscisk szczeki sie rozni.
            • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 20:15
              No może jest większy, ale na tej zasadzie to bokserzy, kulturyści i wszyscy im
              podobni powinni chodzić po ulicach w kaftanach bezpieczeństwa, bo "nie wiadomo
              co im do głowy uderzy"..........
              • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:25
                nie porownujmy ludzi do psow.ja widzialam pittbula w akcji facet go ciagnal za
                jadra bo podobno tylko tak ofiare pusci,pies mu wybil bark bo w amoku dostaja
                strasznej sily,a facet lezal i krzyczal zeby mu ktos pomogl bo nie mogl wstac z
                wybitym barkiem i wiesz co nikt mu nie pomogl bo siedzial przy nim jego
                pittbull.
                • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 20:33
                  Ale to tylko i wyłącznie jego wina bo tak sobie go WYCHOWAŁ !!!! Nie wiem kto mu
                  podał ten "genialny" sposób z łapaniem za jądra, ale w każdym razie pies bardzo
                  dobrze mu zrobił. Jeśli taki pies złapie kogoś i niechce go puścić to należy go
                  dusić jakimś paskiem lub grybszym sznurkiem, wtedy gwałtownych reakcji nie będzie.
                  • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:40
                    on go tak pociagnal ze mu wybil bark.dla mnie to jest chore.pitbulle byly psami
                    do walk, w genach maja agresje i tyle.
                    • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:11
                      Widze że mało wiesz o tej rasie. Wogóle to powiedz mi czym rożni sie pitbull od
                      amstaffa (których jest zdecydownie więcej na ulicach) ??
                      Agresja w genach ?? Bardziej predyspozycja wynikająca z budowy ciała i
                      nieustępliwego charakteru.....
                      A chore to jest to że ludzie którzy nie mają pojęcia (tak zresztą jak Ty) o tych
                      psach i nie umiejący ich odpowiednio wychować kupują je i potem są tragedie.
                      Najcześciej są to ludzie o niskim poczuciu własnej wartości, którzy chcą ją
                      sobie podnieść mając takiego psa.
                  • Gość: hmmm Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:42
                    dla mnie temat"proszę o zkładanie psom kagańców" jest śmieszny, włąściciel
                    każdego psa ma OBOWIĄZEK zakładać psu kaganiec gdy wychodzi w miejsce gdzie są
                    ludzie. znęcanie się nad zwierzętami to inna sprawa...
                    P.s nigdy nie można przewidzieć reakcji psa nawet "łagodnego"
                    • Gość: piter Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:14
                      Ziele wez sie gosciu puknij w łeb i nie porównuj ludzi do psow. Pitbull to pies
                      obronny, jest z natury agresywny. Ok można go wytresowac wychowac... ale nie
                      wiadomo co takiemu psu strzeli kiedyś do łba. Ileż to raz się zdarzało: pies
                      dotkliwie pogryzł kogos, a taki był spokojny wcześniej. Ja boję się przechodzic
                      koło takiego psa bez kagańca, straż miejska powinna nakładać kary za brak
                      kagańców , szczególnie u takich groźnych psów.
                      • Gość: studencik Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 07.04.06, 21:21
                        Ale Wy nie rozumiecie... to jest teraz taki szpan... "O jaki ja nie jestem
                        zajebisty, ide ze swoim zajebistym pieskiem i jestem niezniszczalny..."
                        wszystkie psy wychodzace na spacer powinny miec zakladane kagance ( moze oporcz
                        pekinczykow itp.). A ludzie ktorzy nie zakladaja tych kagancy to poprostu DEBILE
                        i nic wiecej! koniec kropka. Moze sie kiedys opamietaja ale jak tu mowiliscie
                        wczesniej - chyba MUSI dojsc do tragedii :((
                        • Gość: Olo Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:35
                          tylko, że są psy z natury łagodne i są psy z natury agresywne, czyli takie
                          które mają mały margines tolerancji. Oczywiście są wyjątki, bo z każdego psa
                          można zrobić agresora. Nie mniej np. taki bokser, który jeśli nie jest szkolony
                          na agresje, to nawet kopiąc go, czy popychając nic Ci nie zrobi i nie widzę
                          potrzeby żeby taki pies chodził w kagańcu, bo prędzej po ryju dostanę od
                          jakiegoś przygłupa za nic niż taki pies mnie ugryzie. Zresztą np boksery są
                          polecane do domów gdzie są dzieci właśnie ze względu na łagodność i tolerancje
                          na zaczepki. Tak więc bezwględny nakaz używania kagańców to przesada. Ale psy z
                          tzw groźnych ras powinny obligatoryjnie chodzić w kagańcu idąc np chodnikiem.
                          Bo taki pies nawet jeśli jest łagodnie wychowany, to jeśli przypadkiem ktoś mu
                          coś zrobi, np nadepnie, to wychowanie nie pomoże, bo taka jest ich natura.
                      • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:23
                        Mylisz sie, to nie jest pies obronny. To są psy bojowe - może sam najpierw sie
                        puknij w główkę zanim napiszesz głupote.
                        Z mojego doświadczenia wynika że te sytuacje typu "coś mu nagle strzeliło do
                        głowy" to są zazwyczaj z winy człowieka - i tu chce wyraźnie zaznaczyć ze chodzi
                        mi o psy na codzień spokojne. To są zdarzenia typu: pies był łagodny jak baranek
                        i nagle zagryzł dziecko - tylko nikt już nie dodaje że dziecko przez godzine
                        wykręcało i ciagnęło go za uszy. Oczywiście nie mówie że psy mają prawo zagryzać
                        jak sie je ciągnie za uszy, ale nie mówcie że psy atakują od tak sobie. Zawsze
                        jest jakiś powód, nie są to głupie zwierzęta, często swoją mądrością
                        przewyższają włascicieli.
                        • Gość: widz Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:30
                          zgadzam sie z poprzednikiem. sam widziałem jak jeden palant będąc na spacerze z
                          rodzinką "smyrał" takiego pieska patykiem a potem robiła to jego młoda córeczka
                          (kilkuletnia) oczywiście dla zabawy. więc niech się ludzie nie dziwią jak potem
                          taki pies jest agresywny. psychika każdego i nawet psa ma swoje granice!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:34
                            Dokładnie tak, ludzie szanujmy zwierzęta, nie traktujmy ich jak zabawkę dla
                            dziecka, bo one sie do tego nie nadają. Jak widzimy że dziecko sie drażni z
                            psem, to zwrócmy mu uwage lub dajmy klapsa, napewno będzie go to mniej boleć niż
                            jak pies mu "da klapsa".

Psa można kupić dziecku, ale już starszemu (odpowiedzialnemu) jako toważysza do
                            zabawy.
                            • Gość: Miodzik Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:40
                              Gość portalu: ZIELE napisał(a):
                              > Psa można kupić dziecku, ale już starszemu jako toważysza do zabawy.

Toważysz? Przez "ż"?!!!
                              Widać, że kolega nie miał okazji studiować na WUML-u...
                              Tam takie "byki" by nie przeszły!
                              • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:43
                                posprawdzaj jeszcze inne moje posty jak nie nic lepszego do roboty
                        • Gość: studencik Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 07.04.06, 21:30
                          To moze te psy ZIELE powinny swoich wlascicieli prowadzac na smyczy?
                          Tu nie chodzi o to zeby byla nagonka na PSY !! Tylko na ich wlascicieli! zeby
                          wrescie zaczeli myslec do kur... nedzy !
                          • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:37
                            Jeśli masz na myśli dresów z psami to sie zgadzam, ale nie zgodze sie że każdy
                            pies powinien nosić kaganiec.
                            • Gość: PRAWO Re: do wlascicieli pitt bulli IP: 82.160.8.* 08.04.06, 07:47
                              A JA SIE NIE ZGADZAM ZE KAZDY PIJANY KIEROWCA POWINIEN BYC KARANY PRZECIEZ NIE
                              KAZDY PIJANY POWODUJE WYPADEK JETS PRAWO I KONIEC INACZEJ MOZNA GDYBAC
                            • Gość: Sphinx Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:04
                              Możesz się nie zgadzać. Ja uważam, że każdy pies powinien mieć założony
                              kaganiec. Zwłaszcza w miejscach gdzie są duże skupiska ludzi. Np. w tramwajach.
                              Tępota i ograniczenie niektórych właścicieli psów jest czasami porażająca.
                              Kiedyś jakaś idiotka zablokowała ruch, bo wlazła do tramwaju z bydlęciem bez
                              kagańca a motorniczy nie chciał jej zabrać. Oczywiście wyzywała na czym świat
                              stoi.
                              Mnie też spotkała irytująca historia. Jechałem sobie niedzielę tramwajem
                              elegancko ubrany w jasny garnitur. Przy PKSie wsiadł jakiś śmierdziel z
                              bokserem. Po chwili to bydle zaczęło sobie wycierać mordę w moje spodnie. W
                              momencie kiedy zwróciłem na to uwagę właścicielowi ten sukinsyn bezczelnie
                              zapytał czy tak bardzo mi to przeszkadza.
                              Takim idiotom wydaje się, że świat powinien być podporządkowany ich
                              czworonogom. Ja się z tym nie zgadzam. Psom w miejscach publicznych - mordy na
                              kłódkę. Nie będzie przypadkowych pogryzień i innych problemów z związanych z
                              nieodpowiedzialnością idiotów posiadających psy.
                            • Gość: straznik Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:25
                              kazdy
                        • Gość: kinilog Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:32
                          A jakiej rasy był pies, który tej Francuzce pół twarzy zjadł? Tej, co to
                          później przeszczepili jej twarz od jakiejś nieboszczki...
                          • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 21:38
                            Jamnik szorstkowłosy
                        • Gość: hahaha Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:24
                          ciebie na pewno, kazdy z czworonogów... nie jeste to pies obronny tylko
                          bojowy.. hihihi. do boju Zielony do boju
              • Gość: hahaha Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:19
                Ty zielony buraku, jak czytam Twoją wypowiedź to nie wiem czy sie smiac czy
                plakac.... Zareagowałem śmiechem ale placze nad Tobą... Jak mozna porownac psa
                do czlowieka?! Dobra styknie, a jeszcze jedno. Nie watpie ze atak na czlowieka
                to rzadkosc ale co z innymi psami. Bylem swiadkiem sutuacji kiedy amstaf (bez
                kaganca z niesspelna 10-letnim opiekunem) rzucil sie na innego czworonoga
                (opiekuka też mlodziutka ze swoim ukochanym zwierzatkiem). Nie zycze Ci aby
                Twoja corka doznala rownie ciezkiego szoku psychicznego jaki nastapil po tej
                sytuacji. Boi sie wychodzic na dwor, nie wspominajac o pozostalych
                konsekwencjach zdarzenia... bez powazania (nie znosze glupoty mam nadzieje ze
                sie z tego wyleczysz Zielony!!!)
      • Gość: zły bolek Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:08
        wlasciciele tych psów to zwyczajne Zakapiory!!!!i burakiTe psy maja chyba mózki
        bardziej rozwinięte od właścicieli!!
        • Gość: Man in the hood Re: do wlascicieli pitt bulli IP: 80.54.168.* 08.04.06, 14:45
          Fakt jak sobie pieska wychowasz taki jest ale jest male ale Psy rasy amstaff
          pitbul rottwailer maja dosc mocno rozwiniety instynkt obronny i czasami moga
          zle odebrac sytulacje Troszeczke inaczej ma sie styulacja jesli chodzi o inne
          zwierzeta bo te pieski czesto bywaja agresywne w stosunku do innych i byle
          szczekniecie ze strony innych pieskow potrafi ich wyprowadzic z rownowagi
          Oczywiscie dzieci i osoby starsze nie powinny wychdzic z takimi psami na dwor
          ze wzgledu na to ze nie beda w stanie ich utrzymac Myslcie tez czasem o innych
          psach ...
    • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:59
      sluchaj panie ziele nie mow ze nie mam pojecia o tym co pisze i zycze ci zeby
      ci pittbull pol dupy wygryzl,ciekawe co wtedy bedziesz gadal.
      • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 08.04.06, 22:21
        Hehe, zapewniam Cie że nigdy mi nie wygryzie..........
        • Gość: 12.12m Re: do ziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:33
          zebys sie nie zdziwił
    • Gość: aa Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.21.pl / *.21.pl 08.04.06, 16:18
      Dzisiaj widziałem jak z popularnym 'amstaffem' szedł mężczyzna/chłopak chory na
      zespół DOWNA. Pies ważył chyba tyle co on i był bez kagańca. Oczywiście to
      piesek prowadził Pana, a nie odwrotnie. Rozumiem że to dla chorego człowieka
      może wielka frajda, ale chyba ktoś kto mu takiego psa sprawił, również był
      niespełna rozumu.
      Ręcę opadają.
      • Gość: do aa Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:26
        chyba wiem o kim mowisz bo wlasnie wczoraj o tym pisalam o tym chlopaku bo
        chodzi po moim osiedlu.nie dodalam tylko ze ma zespol downa./
        • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:46
          a jeszcze jedno kiedys szedl z dwoma,wiec bez komentarza.
          • Gość: misia Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:39
            Całkowicie popieram twoje zdanie Ziele. Tylko odpowiedzialni i rozsądni ludzie
            powinni decydować się na posiadanie psa. Psi charakter zależy przede wszystkim
            od wychowania, a nie od jego genów. Mam suczkę, która jest mieszanką
            rottwailera i owczarka niemieckiego i w tej chwili jest już staruszką. Nigdy,
            jak to ktoś napisał nie strzeliło jej nic do głowy, bo była wychowywana "z
            głową". Zwierzętą trzeba pokazać, że są kochane, a napewno tym samym się nam
            odwdzięczą. Należy podkreślić, że agresji uczą tylko i wyłącznie głupi i
            nieodpowiedzialni ludzie!!!
            • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 08.04.06, 23:12
              Co Ty tam wiesz - 12.12m wie wszystko najlepiej ;)))))))
              Pozdrawiam normalnych ludzi :)
              • Gość: 12.12m Re:do ziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:26
                a co bylo z łagodnym owczarkiem ktory zagryzl noworodka w lozeczku?ja wiem ze
                psa trzeba wychowac ale tak jak wsród ludzi spotyka sie debili co gwałca
                morduja i zabijaja tak samo wsrod zwierzat sa wyjatki.i nie pisz ze wszystko
                wiem najlepiej bo ja tylko stwierdzam fakty.nie zagryzl ani nie pogryzl ci pies
                nikogo w rodzinie to dlatego tak mowisz.
                • Gość: Sphinx Re:do ziele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:57
                  12.12m . Nie gorączkuj się. Olej gościa. On gada tego rodzaju durne komunały
                  odkąd pamiętam. Potraktuj tego zoofila beznamiętnie. Powinno się go wystrzelić
                  na planetę małp albo zostawić w środku puszczy amazońskiej bez scyzoryka.
                  • Gość: 12.12m Re:spinhx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:33
                    masz racje trzeba olac goscia.
                  • Gość: ZIELE Re:do Sphinx IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 16:25
                    Sphinx Ty mały pisiorku, Twoje opinie o mnie mam głęboko w czterech literach, bo
                    ja nie szanuje ludzi którzy nie lubią zwierząt i wszystko co z nimi związane im
                    przeszkadza.
                • Gość: ZIELE Re:do 12.12m IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 16:29
                  wcześniej piszesz żebym nie porównywał ludzi do zwierząt, teraz sam porównujesz.
                  Raz pies mnie ugryzł......... i żyje, dobrze sie mam i nie panikuje :))
                  A Ty kiedykolwiek zostałeś pogryziony ??
                  • Gość: 12.12m Re:do ziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:15
                    tak i wcale mnie to niesmyrało.
            • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:34

Może być agresywny w stosunku do innych psów
              Rasa tylko dla doświadczonych właścicieli
              Uwaga: Pewne problemy mogą być wyeliminowane przez odpowiednio dobrane szkolenie
    • marcelmilau Re: do wlascicieli pitt bulli 09.04.06, 02:00
      pies to pies.Zaufania do końca nie masz.Już rasa , którą można szybciej
      sprowokować do ataku własnie jak Pitt to wogóle...ale tak naprawdę jaki debil
      puscza gnoja z takim psem..choćby miał kaganiec zobaczy np. kocuca i zapiźdża
      przez podwórko ciągnąc twoje dziecko po chodniku P A R A N O J A .Wiecie ludzie
      nie mają wyobraźni.Ja mam bokserka trzymam go na smyczy i puszczam go czasem bo
      bawi się z dziećmi na podwórku ! w zime ciągnął im sanki i miały ubaw:)
      pokażcie mi takiego ROTTWAILERA CZY PITT'A ?!! hmmm:> no ciężko wiem :)
      Ludzie , którzy mają takie sory jebni@te psy mają chyba jakieś kompleksy :)
      • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:30
        ja własnie tez mam bokserka jest ze mna 8lat tak wesołych psow nigdy nie
        widzialam,byl zazatakowany przez piitbula,ja prowadzilam swojego psa na smyczy
        a tamten dolecial,mam roczne dziecko a moj pies okazal sie super towarzyszem i
        opiekunem
        • Gość: misia Re: do 12.12m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:45
          To prawda, że nie wolno generalizować, ale podkreślam jeszcze raz - TO ZALEŻY
          OD WYCHOWANIA. Podam przykład: ten właśnie przyjazny dla dzieci bokser
          wyskoczył z auta, wyciągając przy okazji dziecko i zaatakował moją suczkę; od
          razu chciał jej podgryźć gardło ( nie skomentuje ), a kiedy ją broniłam skoczył
          na plecy i ugryzł. Dodam, że suczka była właśnie po operacji usunięcia
          nowotworów, z czego jeden miała właśnie na szyji. Nie rozumiem więc dlaczego
          tak zawzięcie atakujecie jedne rasy, a bronicie drugie?!
          • Gość: 12.12m Re: do misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:31
            ok,zgodze sie z toba,ale najwiecej slyszy sie o pogryzieniach przez piit bulle
            rottweilery itd,chodzi mi opogryzienie ludzi a nie innych psow,ja nieslyszalam
            zeby bokser zagryzl swojego wlasciciela a o pitt ... jest nabierzaco.
            • Gość: misia Re: do 12.12m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:37
              A co to za różnica czy pogryzie psa, czy człowieka. Napaść szału to napaść
              szału. Nie ma róznicy żadnej. W końcu i tak taki piesek może atakować ludzi. A
              swoje zdanie o wychowaniu podtrzymuje nadal - bez względu na rasę.
              • Gość: do misia Re: do 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:29
                u nas w kraju jest duza roznica,inaczej jest jak zastrzelisz psa a inaczej jak
                zabijesz czlowieka.
        • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:49
          wqlasnie przeczytalam o tych psach na stronce i pisze ze sa bardzo dominujace a
          stopien posluszenstwa jest niski,wiecej juz nie musze wiedziec ,utwierdzilam
          sie w tym ze wiem co pisze.
          • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:20
            www.vetmozga.com/artykuly/rasy-agresywne.php na tej stronce macie
            wykaz psow agresywnych piit bull jest na 1 miejscu ciekawe czy wlasciciele tych
            psow maja pozwolenie na nie.
            • Gość: aa Re: marcelmilau IP: *.21.pl / *.21.pl 09.04.06, 17:36
              Nie mają pozwoleń, ponieważ to nie są psy rasowe. To sa kundle.
              • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:42
                ale pier....lisz,zanim cos napiszesz to pomysl/
                • Gość: moniq75 Re: marcelmilau IP: *.hcz.com.pl 10.04.06, 10:49
                  Niestety aa ma rację. Pozwolenie wymagane jest tylko w przypadku psów tzw.
                  rasowych tzn. z rodowodem. Te, które owego nie posiadają traktowane są jak
                  kundle. Czyli te wszystkie bestie, które mijam na swoim osiedlu i których
                  reakcji obawiam się za każdym razem kiedy moje dzieciaki albo zbyt radośnie
                  brykają ( "piesek" może odebrać to jako prowokację, albo zbyt dziarsko patrzą
                  psu prosto w oczy ( jedno jest takiego wzrostu, że ma wzrok na wysokości oczu
                  średniej wielkości psa)- te zwierzaki z przerośniętymi czaszkami to tylko
                  kundelki. A poza tym do tej pory nie widziałam, aby patrol Straży Miejskiej
                  choćby pouczył właściciela takiego psiaka. Czyżby też się bali. Przecież normę
                  można wyrabiać wlepiając mandaty babciom sprzedającym pietruszkę albo
                  właścicielom ratlerków bez kagańców.
                  • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:05
                    wlepiaja mandaty albo upomnienia szczegolnie latem,bylam swiadkiem,i wlepiaja
                    wszystkim nie zaleznie co za rasa.
                  • dzejes Re: marcelmilau 10.04.06, 12:16
                    Nie ma obowiązku trzymania psów cały czas w kagańcu.

Kaganiec+smycz jest obowiązkowy w pociągach, autobusach i innych środkach komunikacji - o tym stanowią regulaminy przewoźników. W przypadku PKP niezbędne jest również zaświadczenie o szczepieniu p-ko wściekliźnie.

W pozostałych przypadkach pies ma być na uwięzi ALBO w kagańcu.
                    Dodałbym do tego, że samorząd lokalny powinien wyznaczyć tereny bezsmyczowe, gdzie psy mogłyby się wybiegać bez narażania właścicieli na mandaty.

Obowiązek trzymania psa na smyczy I w kagańcu dotyczy psów z przytoczonej tu listy.
            • Gość: ZIELE Re: marcelmilau IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 16:33
              Nie ma czegoś takiego jak psy agresywne - to pisał jakiś kretyn, a kolejny daję
              tego linka na forum !!!!!!!!!!!!!!!
          • marcelmilau Re: marcelmilau 09.04.06, 15:39
            Ty się utwierdzaj dalej.
            Mam 3 boksera
            1. żył lat 13 rodzice go kupili tuż przed moimi narodzinami i towarzyszył mi
            przez lat 13
            2. żył lat 11 żadnych zastrzeżeń
            3. ma 2,5 roku żadnych problemów.
            Nie mówię tu o tym ,że jest to rasa czasem nieznośna boksery do 2 roku życia
            potrafią pewne żeczy niszczyć np. w domu ok...ale to nie jest to samo co
            gryzienie ludzi, dzieci itp.
            Jest może leniuszkiem ale można go dobrze wychować.
            • marcelmilau Re: marcelmilau 09.04.06, 15:40
              sory za błąd "żeczy" może to od czytania RZECZY na necie:)
            • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:57
              ja sie utwierdzilam na temat pitt buli a nie bokserow,cos zle zrozumiales.
              • marcelmilau Re: marcelmilau 09.04.06, 17:58
                Oj:) to jestem gapa :) przepraszam :)
                • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:44
                  nie ma za co,spoko.
            • Gość: 12.12m Re: marcelmilau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:30
              wiem bo tez mam bokserka,jak byl malutkito szkodzil ale mu przeszlo.
        • Gość: Veesta Re: marcelmilau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:50
          Nie mozesz wszystkich mierzyc jedna miara ... Ja z kolei mam nieprzyjemne
          doswiadczenie z bokserem, ktory stal kiedys przywiazany przed sklepem bez
          kaganca i na wszystkich sie rzucal i chcial ugryzc ...
      • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 10:28
        Znam dzisiątki takich psów. Wymienionych ras oraz innych uznawanych za groźne.
        Znam także sporo jamników, które są niestabilne psychicznie.
        Dodam jeszcze, że pit bulle to psy, które powinny byc całkowicie pozbawione agresji w kierunku ludzi i jesli takowa przejawia - winny być wykastrowane.
        To wynika z historii rasy i ich przeznaczenia.
    • Gość: tyran Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.man.czest.pl 09.04.06, 11:49
      smutna sprawa z tymi psami, ostatnio zrobiły się modne, gustowny dodatek do
      dresów, szerokich spodni czy tandetnych skór - wiadmo kto ma takie psy i raczej
      nie z miłości do zwierząt...
      • Gość: kika Re: do wlascicieli pitt bulli IP: 80.54.171.* 09.04.06, 17:57
        Zakładanie kagańców powinno być obowiązkowe.
        • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:23
          jestem za.
      • marcelmilau Re: do wlascicieli pitt bulli 09.04.06, 18:02
        absolutnie się z Tobą zgadzam niestety dla niektórych to moda i "dodatek" :(
        • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:52
          Elżbieta Ślimak, mieszkanka Masłońskiego, wsi w gminie Poraj z rozszarpaną
          twarzą trafiła do szpitala. Kobieta została pogryziona przez psa rasy dog
          niemiecki.
          • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:58

W związku z rosnącą w ostatnim czasie na terenie naszego kraju liczbą
            pogryzień, również ze skutkiem śmiertelnym, przez psy ras uznawanych za
            agresywne, przypominamy o ciążących na ich właścicielach psów obowiązkach.

Zgodnie z art. 10 ustawy o ochronie zwierząt wymagane jest zezwolenie
            właściwego organu gminy (prezydenta, burmistrza, wójta) na posiadanie psa rasy
            uznanej za agresywną. Wykaz tych ras zawiera rozporządzenie MSWiA, wymienione w
            nim są: amerykański pit bull terrier, pies z Majorki (Perro de Presa
            Mallorquin), buldog amerykański, dog argentyński, pies kanaryjski (Perro de
            Presa Canario), tosa inu, rottweiler, akbash dog, anatolian karabash,
            moskiewski stróżujący i owczarek kaukaski.

Właściciel psa jednej z tych ras zobowiązany jest w terminie 30 dni od nabycia
            psa do złożenia pisemnego wniosku o wydanie zezwolenia do właściwego ze względu
            na miejsce zamieszkania organu gminy. Nieprzestrzeganie zasad trzymania
            zwierząt przez właścicieli, np. brak kagańca czy smyczy, może skutkować
            nałożeniem grzywny lub skierowaniem wniosku o ukaranie do sądu.

Mając na uwadze ostatnie niepokojące wydarzenia związane z pogryzieniem przez
            psy policja zapowiada zaostrzenie działań wobec osób naruszających przepisy
            dotyczące utrzymywania psa.

• Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:02
              Psy nie są winne, to tylko instynkt. A z kolei człowiek, dopóki sam nie
              ucierpi, nie zrozumie, że ma jakies obowiązki związane z pupilem i jest za
              niego odpowiedzialny.
              • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:04
                Małżeństwo zagryzione przez własnego psa

W miejscowości Sątopy- Samulewo (Powiat Bartoszyce) pies, mieszaniec
                rottweilera, zagryzł mężczyznę - swojego właściciela. Żona, prawdopodobnie w
                wyniku tych dramatycznych zajść, miała zawał.

Zwłoki małżonków znalazł w niedzielę wieczorem przed domem ich syn. Mężczyzna
                miał ślady licznych pogryzień, kobieta tylko niewielkie okaleczenia.
                Podczas oględzin miejsca tragedii stwierdzono, że pies zaatakował małżeństwo w
                mieszkaniu. Znaleziono tam ślady krwi. Prawdopodobnie obydwoje starali się
                uciec z domu.

Policja ustaliła, że pies już wcześniej wykazywał się agresją. Teraz przebywa
                na obserwacji weterynaryjnej, prawdopodobnie jednak zostanie uśpiony.

źródło: onet.pl
                • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:08

3 marca do Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii trafiła półtoraroczna
                  Krysia pogryziona przez psa rasy amstaf. – Do wypadku doszło około godziny 10.
                  Do mieszkania przy ulicy Szabatowskiego w Chorzowie, w którym mieszkała
                  dziewczynka z mamą przyszedł ojciec z psem, którego niedawno zabrał ze
                  schroniska.

i moglabym tak przytaczac przyklady bez konca.
                  • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 10:33
                    Ale o czym Ty mówisz?
                    To oczywiste, że zdarzają się pogryzienia - w 99% na skutek zaniedbań właścicieli.

Ostatnio bokser pogryzł "panią" - była afera i się okazało, że "pani" kopała psa, gdy ktoś przechodził koło furtki, bo chiała go "nauczyć" pilnowania.

Praktycznie wszystkie historie pogryzień mają takie dno - głupote właścicela lub innego człowieka.
                  • Gość: blablabla Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:35
                    no to teraz mam prośbę do wybitnych znawców psów, ich charakterów i ras, typu
                    12.12m i innych domorosłych kynologów wejdźcie na tą stronkę i rozwiążcie test
                    www.pitbullsontheweb.com/petbull/findpit.html dodam, że tylko jeden
                    piesek na zdjęciu to pitt bull i jestem ciekawy za którym razem traficie
                    (chociaż sądząc po waszych wypowiedziach powinno zająć wam to tylko chwilkę),
                    a tak na przyszłość jak się nie ma o czymś pojęcia to sie na ten temat nie
                    mówi, ani nie wypisuje debilnych teori na forum.
                    Ps. nie jestem posiadaczem psa znajdującego sie na liście psów niebezpiecznych
                    i jak najbardziej jestem za tępieniem bezmózgiego dresiarstwa posiadającego
                    kundle w typie pita, pozdrowienia dla ziela który jako jedyny ma pojęcie o czym
                    pisze....
                    • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 10:46
                      To ja dorzycę jeszcze jedno zdjęcie:

img84.imageshack.us/img84/2832/hah8mz.jpg
                      I co to jest za pies?
                      • Gość: blablabla Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:49
                        hehe moim zdaniem ale nie jestem pewny na 100% bo zdjecie troche zniekształca
                        jest to staffik najukochańsza i nawspanialsza rasa na świecie :)
                    • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:48
                      znam sie na rasach psów i nie musisz mnie tu testowac,przetestuj siebie z
                      zakresu kynologii USTAWA jest jasna jak slonce a wy dalej nie rozumiecie o co
                      chodzi,te psy sa podobne do siebie bo jest wiele odmian ale pittbull ma
                      charakterystyczna ceche do rozpoznania o ktorej ani ty ani slynny zed zapewne
                      nawet nieslyszeliscie.skoro wlasciciele nie chca sie do tej ustawy stosowac to
                      za kazdym razem jak zobacze pittbulla bez kaganca telefonik na straz
                      miejska,pare razy zaplacicie mandat to i kagance zaczna z polek sklepow znikac.
                      • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 10:51
                        Jeśli znasz się na rasach to wymień tę tajemniczą cechę. Zapewne chodzi Ci o mord w oczach O_o

Poza tym w ustawie nie ma mowy o psach w typie..., czy podobnych do... (choć były takie plany).

Tak więc jedynie właściciele pit bulli "z papierami" moga być pociągnięci do odpowiedzialności za uchybienie tym przepisom.
                        • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:56
                          to nie mord w oczach.
                          • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 10:57
                            No to napisz, ułatwisz zadanie domorosłym strażnikom porządku.
                            Nie wstydź się.

A tak serio: sama wiesz, że palnęłaś głupotę i tyle.

• Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:00
                              kup sobie ksiazke o tych psach tam sa wypisane wszystkie charakterystyczne
                              cechy.albo udaj sie na wystawe tam tez mozna sie co nie co dowiedziec.
                              • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 11:12
                                Czytałem niejedną książkę, byłem na niejednej wystawie - głównie jako wystawca. Teraz wybieram się 30 IV do Opola na międzynarodową.
                                No powiedz na co mam zwracać uwagę.
                                Prosze ładnie.
                                • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:03
                                  jestes wystawca i mnie sie pytasz?wstyd.
                                  • dzejes Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 12:10
                                    Heh, wykręcaj kota ogonem, wykręcaj.
                                    Trzeba było od razu przyznać się do błędu.
                                    • Gość: 12.12m Re: d0 dzejes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:47
                                      cos sie tak mnie uczepil?co?na tym forum to zawsze jest co jeden to madrzejszy
                                      itak sie z toba niedogadam bo tobie chodzi o co innego i mnie chodzi o co
                                      innego.wystawiaj sobie swoje pieski a ja bede wystawiac swoje i po problemie.i
                                      nie klocmy sie kto ma racje a kto nie bo psy sie z nas smieja,i dalej robia
                                      swoje.ja nie mowie ze kazdy pittbull to zabijaka,odpowiedni
                                      wlasciciel,odpowiednie szkolenie i fajne z nich pieski,a jesli chodzi o kagance
                                      to powinny nosic wszystkie psy(juz o tym pisaleam)chodzi o to ze trafiaja w
                                      nieodpowiednie rece.u mnie na osiedlu facet sam sobie szkolil psa.zakladal
                                      sobie rekawice na reke i go szczuł.wiec bez komentarza.
                      • Gość: blablabla Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:01
                        łooo jaki ty tępy jesteś koleś, no to może oświecisz wszystkich co to za cecha,
                        jeśli ci chodzi gameness (jeśli wogóle masz pojecie co to) to ciekawe jak to
                        rozpoznasz u psiaka, który jest na spacerze ze swoim włascicielem,a ustawa na
                        którą sie powołujesz jest totalnym bublem prawnym bo po pierwsze w polsce nie
                        jest oficjalnie uznawana rasa AMERICAN PIT BULL TERRIER,a po drugie jest bardzo
                        mało psów rodowodowych, ustawa mówi o rasach, a w Polsce 98% to kundle w typie
                        danej rasy
                        • Gość: aa Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.21.pl / *.21.pl 10.04.06, 13:50
                          Pragną zauważyć, że 12.12m to kobieta. więc trochę szacunku ;)
                    • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:54
                      pittbull to 16 odroznie pittbulla od boxera albo od cane corso.
                      • Gość: blablabla Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:04
                        no no co za elkowencja nie wiem czy zauważyłeś , że jak sie kliknie na dane
                        zdjęcie to wyswietla sie jaka to rasa więc, więc po prześwietleniu pierwszych
                        15 w końcu trafiłes na dobrą odpowiedż brawo jestem pełen podziwu
                        • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:12
                          to po co przysylasz takie fotki,skoro oceniasz mnie z gory?mowisz o sobie?
                          twierdzisz ze jestem tępy?bo chce aby rasy uznawane za agresywne tam gdzie jest
                          skupisko ludzi mialy zalozony kaganiec?przeciez nie wymagam rzeczy
                          niemozliwych,chce zapobiec tragedii ktorych juz i tak bylo za duzo,i nadal
                          uwazam ze wszystkie psy powinny nosic kagance!!!!i ty też!!!
                          • Gość: blablabla Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:30
                            nie staram sie zwrócić uwagę tobie i innym tego typu ignorantom, że pies
                            podobny do pita nie musi być pitem a gdyby był prawdziwym pitem to niemiałbyś
                            najmniejszych powodów do obaw, że chodzi bez kagańca, bo jak juz ktoś wcześniej
                            napisał pit w odpowiednich rękach i z pewnego źródła nie zaatakuje człowieka,
                            bo nie do tego była stworzona ta rasa,a wręcz przeciwnie zakorzenioną ma wielką
                            miłość i oddanie do człowieka. Więc wina nie leży po stronie psa tylko
                            nieodpowiedzialnych dupków, którzy nie maja pojęcia co to za rasa i jak z nia
                            należy postępować, idealnym przykładem było wspomniane powyżej pogryzienie
                            właścicielki przez boksera, którego głupia baba trzymała w kojcu na podwórku
                            pewnie wiedząc tyle o jego cechah charakteru i przeznaczeniu, ile ty. Mandaty
                            natomiast powinny dostawać wszystkie osoby, które wychodząc na spacer z psem
                            nie potrafią nad nim zapanować bez względu czy jest to kundel wygladający jak
                            pit, amstaff czy jamnik ewentualnie rozwydżony jork ujadający na wszystko w
                            koło, bo psa trzeba wychować niezależnie od rasy
                            A kaganiec mi już zdjeli podobno jestem już spokojniejszy i nie zagryzam innych
                            piesków na spacerze :)
                            • Gość: 12.12m Re: do blabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:45
                              i tu sie z toba zgadzam.
                      • Gość: ZIELE DO 12.12m IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 16:47
                        Napisz proszę jak odróżnić pitbulla od amstaffa ?? Bardzo mi na tym zależy........
                        • Gość: do ziele Re: DO 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:44
                          amstaff
                          O American Staffordshire Terrier :
                          Piesek o średniej wiekości (pies 46-48cm, suka 44-46cm), dużej muskulaturze,
                          krótkiej sierści, bardzo towarzyski i oddany właścicielowi. Chętnie uczestniczy
                          w zabawach i różnego typu szkoleniach - gdzie może wykorzystać swoją ogromną
                          inteligencję. Zawsze pogodny, wesoły, figlarny i pełen wigoru. Nadaje się do
                          hodowli domowej, jeśli zapewnić mu długie spacery i bardzo dużo ruchu. Rasa ta,
                          niestety, nie jest przeznaczona dla każdego, ze względu na duża siłę wymaga od
                          szczenięcia bardzo stanowczej ręki i dużej kontroli. Prawidłowo wychowany i
                          wyszkolony Amstaff może być wspaniałym psem rodzinnym a nawet psem używanym w
                          terapiach osób niepełnosprawnych. Psy te charakteryzują się silną osobowością i
                          dużym temperamentem, więc są dla osób stanowczych i opanowanych, które będą
                          konsekwentnie wymagały posłuszeństwa i prawidłowych zachowań.

• Gość: ZIELE Re: DO 12.12m IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 23:58
                            To nie jest odpowiedz na moje pytanie :)
                            Napisz jakie są różnice miedzy tymi psami (pitbullem i amstaffem), droga
                            znawczymi "agresywnych ras" hahaha
                            • Gość: magdi Re: do ZIELE IP: 203.124.133.* 19.04.06, 16:22
                              Nie wiem czy warto sie klocic o to czy pittbull czy amstaff powinien nosic
                              kaganiec. Kazdy zna swojego psa i mu sie wydaje, ze nic do psiej glowy nie
                              strzeli, ale moze sie mylic. Ja mam boksera i wiem, ze to potulny i dobrze
                              ulozony piesek, ale przepisy sa. Ma nosic kaganiec i tyle. Autor watku ma racje
                              wypuszcanie psow bez kagancow, do tego pod opieka malych dzieci, nie jest
                              najlepszym pomyslem. Widze przypadki glupich wlascicieli, popisujacych sie
                              swoimi psami. Ja swojego znam, ale cudzego nie, wiec wole zeby wszystkie nosily
                              kagance. Pozdrawiam.
                        • Gość: do ziele Re: DO 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:57
                          Obecnie różnice między astem a pitem są niewielkie. Pit może mieć umaszczenie -
                          białe,wątrobiane,czarne podpalane które to kolory są dyskryminowane u ast

AST ma szeroką czaszkę i wyraźnie zaznaczony stop. Głowa średnij długości,
                          dobrze wysklepiona. Wyraźnie widoczne mięśnie policzkowe. Szczęki silnie
                          zarysowane.
                          Pit ma również szeroką czaszkę, ale już o wiele mniej zaznaczony stop. Przez co
                          czaszka "spłaszcza" się.

Chyba to ci wystarczy
                          • Gość: ZIELE Re: DO 12.12m IP: *.ar.wroc.pl 11.04.06, 00:00
                            No jeszcze mogłaś dodać że są pity w typie buldoga (małe, krępe) i terriera
                            angielskiego (wysokie na łapach, węższa klatka piersiowa).
                            Ale pewnie tego w internecie nie znalazłaś :)
                            • Gość: do ziele Re: DO 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:40
                              spadaj dupku bo nie wiem co ode mnie chcesz tak naprawde to odpowiedzialam ci
                              na pytanie,wiec idz sie lecz bo nie wiem o co ci chodzi.dopiepszasz sie do mnie
                              od samego poczatku,wlasnie wejdz sobie na internet i sobie poczytaj,bo chocby
                              nie wiem co ci napisala to i tak zaraz wydrwisz moja wypowiedz.wiec panie
                              zielenie pisz do mnie wiecej,bo wcale mi na tym nie zalezy.
                              • Gość: ZIELE Re: DO 12.12m IP: *.ar.wroc.pl 11.04.06, 14:33
                                Sorry, ale tego posta napisałem zanim mi odpowiedziałaś na pytanie.
                                • Gość: 12.12m Re:do ziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:45
                                  no to co innego
                    • Gość: aa Do blablabla IP: *.21.pl / *.21.pl 10.04.06, 13:45
                      Trafiony zatopiony.
                      Masz jeszcze jakieś zagadki ? ;)
                    • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 10.04.06, 16:43
                      Hehe, zdjęcia troche małe, ale dośc szybko trafiłem :)
                      Pozdro dla Blablabla :)))
    • Gość: Veesta Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:19
      A ja mam swoje zdanie... Kupilam pitbulla red nose'a nie dlatego zeby
      szpanowac. Kupilam bo mieszkam sama w nieciekawej dzielnicy. Kupilam bo
      potrzebowalam miec kogos w domu a nie cztery puste sciany i nie piszcie zebym
      znalazla sobie faceta i zrobila dziecko. Nie o to chodzi. Mojego psa a
      wlasciwie suczke wychowuje w zdrowych warunkach w zdrowym srodowisku. Moja Gaja
      kocha dzieci zawsze jest bardzo ostrozna w stosunku do dziecka i obserwuje
      doroslych czy nie robia krzywdy dziecku... Byc moze dlatego ze od malenkosci
      zabieralam ja do ludzi, do dzieci, pozwalalam ja glaskac, szarpac i ie z nia
      bawic ... I ufam jej, ze nikomu krzywdy bez potrzeby nie zrobi i ufam jej, Ze
      stanie tylko w obronie koniecznej do walki jak kazdy pies.
      • Gość: aa Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.21.pl / *.21.pl 10.04.06, 13:54
        Gość portalu: Veesta napisał(a):
        > I ufam jej, ze nikomu krzywdy bez potrzeby nie zrobi i ufam jej, Ze
        > stanie tylko w obronie koniecznej do walki jak kazdy pies.

Nie każdy pies jest psem obronnym.
        A jeśli chodzi o zaufanie to obyś się nie myliła - bo ktoś może to przypłacić
        kalectwem lub śmiercią.
      • Gość: stefek burczymucha Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:34
        W jakim ona jest wieku? I czy miała już kontakt z innymi psami?
        • Gość: heh Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:11
          Czesc dyskutanci-kynolodzy.Wczoraj pod sklepem ugryzl mnie jakis jamnikopodobny
          kundel...zastanawiam sie czy isc,z tym do telewizji,czy do gazety.poradzcie!!
          oczywiscie zdaje sobie sprawe,ze takie psy nie musza nosic kaganca,nie
          potrzebuja smyczy,wiec dramat bedzie slaby:(
          Z pozdrowieniami-wlasciciel mega-spokojnego amstaffa w kagancu(po drugim stoniu
          szkolenia,zdanym bardzo dobrze)
          • niktszczegolny Re: do wlascicieli pitt bulli 10.04.06, 20:48
            Chyba raczej na policję lub straż miejską...
            • Gość: heh Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:34
              nie zalapales przekazu,ale to nic.
              trzy zdania...a wiec drodzy dyskutanci pamietajcie:nie ma glupich psow,sa tylko
              glupi wlasciciele.wszelkie pseudokynologiczne dyskusje budza tutaj jedynie
              irytacje,bo:ktos kto mial do czynienia z amstaffem wie,ze to madre inteligentne
              i posluszne psy.ktos kto naogladal sie:interwencji,uwagi i innych
              wstrzasajacych superprodukcji,ktore jeszcze doprawil super ekspresem albo
              faktem,ma tak mocno merytoryczny argument,jak merytoryczny jest przekaz tych
              audycji/gazet.
              oczywiscie kazdy pies powinien chodzic na smyczy i w kagancu..na czele z tymi
              malutkimi szczekaczami.
              • Gość: stefek burczymucha Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:02
                To teraz historia z życia wzięta : mojego psa (mieszaniec wilczura) zaatakował
                amstaff. Urwał skórzaną smycz (był przywiązany pod sklepem) i skoczył mu odrazu
                do gardła. Że akurat miałem glany to tłukłem bydle ile miałem tylko siły w
                nogach. Zero reakcji a lałem po brzuchu, udach próbowałem trafić w jądra i w
                pysk ale z tym ostatnim bałem sie że trafie w swojego psa. Dopiero właściciel
                dosłownie oderwał tą bestie od mojego psa. Więc nie mów że sie naoglądałem uwag
                interwencji itp. bo widziałem co to potrafi. A żeby śmieszniej było niewiele
                brakło a złamał bym sobie nogę na tej kupie mięśni (tydzień kulałem).
                • Gość: heh Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:27
                  ja widzialem podobna historie z mieszancem owczarka niemieckiego i innego
                  kundla,ale wiem wiem.mniej nosne,w koncu to nie amstaff.
                • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:24
                  no wlasnie nie wszyscy widzieli te psy w akcji.nie idzie ich niczym oderwac
                  gryza az zagryza.,kiedys byly organizowane walki psow,zakladano im wtedy
                  specjalne metalowe kły.ŻYCZE WAM ZEBYSCIE ZOBACZYLI TE PSY W AKCJI.moze by cos
                  do niektorych dotarło.
                  • Gość: gość Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:54
                    sam sobie założ metalowe kły i rzeczywiście obejrzyj interwencję lub poczytaj
                    superexpress
                    • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 00:00
                      ale ja tego nie popieram to o co ci chodzi
                      • Gość: do ziele Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 00:01

• Re: DO 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Gość: do ziele 10.04.06, 23:57 + odpowiedz

Obecnie różnice między astem a pitem są niewielkie. Pit może mieć umaszczenie -
                        białe,wątrobiane,czarne podpalane które to kolory są dyskryminowane u ast

AST ma szeroką czaszkę i wyraźnie zaznaczony stop. Głowa średnij długości,
                        dobrze wysklepiona. Wyraźnie widoczne mięśnie policzkowe. Szczęki silnie
                        zarysowane.
                        Pit ma również szeroką czaszkę, ale już o wiele mniej zaznaczony stop. Przez co
                        czaszka "spłaszcza" się.

Chyba to ci wystarczy.pisze bo chciales roznice.
    • Gość: elfino Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:43
      smiac mi sie chce jak was czytam, maszynki do zabijania itp.,ludzie z byle
      kundla mozna zrobic morderce ,a to raczej nie te psy sa grozne a ich
      wlasciciele i ich brak odpowiedzialnosci,a to ze 10letni chlopiec spaceruje z
      pitbullem nieoznacza ze zaraz musi stac sie tragedia, a pozatym mam2 2 takie
      pieski i bardziej boje sie reakcji ludzi niz tych psow...jesli chodzi o kagance
      to mysle ze te psy ktore sa naprawde grozne to juz je maja ,a to ze pit bull
      to nie oznacza odrazu ze3 morderca"czlowiek- brzmi godnie - a tez saje sie
      morderca ,i wcale niejest oceniany z gory...wiec proponuje troszke literatury a
      potem dopiero duskusje na temat tych pieskow...
      • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:46
        kolejny madry...mnie si9e juz gadac na ten temat nie chce,nie przekrzycze was
        na ten temat,niech piittbulki,amstaffy,rottweilery nadal biegaja sobie wsrod
        piaskownic,niech dalej atakuja,niech zagryzaja wam dzieci i nie róbmy z tym
        nic,pozdrawiam wszystkich,do usłyszenia.
      • Gość: aa Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.21.pl / *.21.pl 11.04.06, 14:59
        Z kundla można zrobić mordercę, ale bulla wytarczy źle ułożyć, aby się nią stał.
        Wiele się starać nie trzeba.
        • Gość: ja Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:50
          przeczytalam wasze opinie i musze powiedziec ze zagadzam sie z tymi osobami
          ktore sa za kagancami dla psoow bo kto to widzial zeby pies idacy na smyczy
          ugryzl??a mnie sie to wlasnie zdazylo :/
          • Gość: 12.12m Re: do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:52
            no wlasnie,bywa i tak,ja mijajac kogos z psem moge sie potknac a pies to
            odbierze jako atak i zaatakuje,zreszta nie trzeba sie potykac,ja tez mialam
            taki przypadek i nie wiem dlaczego pies zaatakowal,moze sie zle spojrzalam
            trudno powiedziec.nie czuje sie bezpiecznie gdy biegaja psy bez kagancow
            • Gość: do 12.12m do 12.12m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:46
              siedze sobie w pokoju,obok mnie w tej chwili lezy moj amstaff.ostatnio byla u
              mnie kolezanka ze swoja siostrzenica lat 4.dziewczynka usiadla na moim
              psie,wlozyla mu palec do oka,zaczela ciagnac za uszy i...nic.nie wiem ile razy
              jakies wyrywajace sie rodzica dzieci(tego nikt nie widzi),podbiegaly do mojego
              psa,ciagnely go za ogon:krzyczac mu prosto do ucha-piesek,i...nic.

12.12m!!ja rozumiem,ze watek jest naprawde "godny larum",ja rozumiem,ze kazdy
              moze tu dac upust swojej wielkiej wiedzy i madrosci,ale mysle,ze prawdopodobnie
              nie masz takiego psa...a co za tym idzie nie masz o tych psach pojecia.Twoja
              fobia na temat tego typu ras jest tylko i wylacznie Twoim(!) problemem.idac
              Twoim tokiem myslenia moglbym za chwile poprosic,na tym forum o zbiorowa
              lobotomie dla wqrwiajacych mnie sasiadow...

p.s.biorac pod uwage Twoje dywagacje w tylu:

Gość portalu: 12.12m napisał(a):

> no wlasnie,bywa i tak,ja mijajac kogos z psem moge sie potknac a pies to
              > odbierze jako atak i zaatakuje,zreszta nie trzeba sie potykac,ja tez mialam
              > taki przypadek i nie wiem dlaczego pies zaatakowal,moze sie zle spojrzalam
              > trudno powiedziec.nie czuje sie bezpiecznie gdy biegaja psy bez kagancow

...usprawiedliwia Cie tylko jedno:nadmiar czasu.

p.s.natomiast jesli czujesz sie niebezpiecznie kiedy widzisz psy bez kagancow
              zadzwon na strasz miejska,policje,tudziez opieprz na maksa wlasciciela,a potem
              idz do psychologa.nie rob smrodu wokol rasy i wokol wlascicieli psow,o ktorych
              nie masz zielonego pojecia,a gdzie jedynym argumentem jest Twoja fobia!!!!
              obrazasz w ten sposob mnie,mojego psa i setki innych tego typu osob,ktore
              niekoniecznie wedlug pewnego wyobrazenia sa ubrane w dres,chodza w grupach i
              glosna krzycza.

na koniec proponuje zakonczyc czat pt."co by bylo,gdyby".widzisz 12.12m....ja
              mam taki paskudny nawyk,ze wierze w ludzi,wierze w to,ze kazdy ma mozg i Tobie
              tej wiary tez serdecznie zycze.howgh!!

• Gość: 12.12m Re: do 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:19
                oj ale mi nawrzucales,skad wiesz jakie mialam psy,jakiego teraz mam,i czy mam
                pojecie nie napisalam nic co mogloby cie obrazic,i przepros swojego amstaffa i
                nie p[ozwalaj na wkladanie palcow do oka temu biednemu pieskowi bo w koncu sie
                w nim nazbiera,niech tobie dziecko kolezanki podlubie w oku pociagnie cie za
                uszy,dziwi mnie ze na to pozwalasz(i jak mam wierzyc ze czlowiek ma mozg?)
                • Gość: 12.12m Re: do 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:31
                  do psychologa idz ty i pamietaj ze kazdy jest cierpliwy do czasu,ja ci nie
                  zycze tego zeby sie stala tragedia ale zastanow sie ,psa zaboli i ugryzie,w
                  pierwszym dniu sobie pozwoli,w drugim tez ale nie wiesz ani ty ani nikt inny
                  jak zareaguje w trzecim,od poczatku chodzilo mi o to zeby zakladac psom kagance
                  a ty mi wyskakujesz jak to twojego psa mozna szarpac,dlubac w oko itd.zeby
                  sobie czasem momentu nie wyczekal.bo podejrzewam ze byles blisko w trakcie
                  szarpania.ja kocham wszystkie psy,mam boksera angloamerykanskiego ale ty chyba
                  nie wiesz jak taki bokser wyglada,wiec nie bede o nim pisac.a wiec zegnam cie
                  zycze ci powodzenia a twojemu amstaffowi duzo cierpliwosci i mocnych nerwow.
                • Gość: do 12.12m Re: do 12.12m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:39
                  Gość portalu: 12.12m napisał(a):

> oj ale mi nawrzucales,skad wiesz jakie mialam psy,jakiego teraz mam,i czy mam
                  > pojecie nie napisalam nic co mogloby cie obrazic,i przepros swojego amstaffa
                  i
                  > nie p[ozwalaj na wkladanie palcow do oka temu biednemu pieskowi bo w koncu
                  sie
                  > w nim nazbiera,niech tobie dziecko kolezanki podlubie w oku pociagnie cie za
                  > uszy,dziwi mnie ze na to pozwalasz(i jak mam wierzyc ze czlowiek ma mozg?)

nikt nie mial tutaj zamiaru nikomu wrzucac.sorry,ale wnoszac po poziomie Twojej
                  odpowiedzi nie widze dalszego sensu tej dyskusji.
                  powodzenia!
                  • Gość: 12.12m Re: do 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:46
                    masz racje nie dyskutuj nie na temat.
                    • Gość: barry Re: do 12.12m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:51
                      a ja popieram 12.12m i jestem za zakladaniem kagancow
                      • Gość: 12.12m Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 10:56
                        no wiec widze ze zdania na ten temat są podzielone,i oby tragedii bylo coraz
                        mniej,pozdrawiam was i dzieki za pogawedke.
    • Gość: Sphinx Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 11:43
      Jechałem niedawno na Północ autobusem lini 24. Krótki, niskopodłogowy. Pełno
      ludzi. Na jednym z siedzeń siedział jakiś oberwaniec nito ćpun ni to pijaczek z
      psem(chyba pitt bull, porównywałem wygląd w internecie i najbardziej
      przypominał pitt bulla) u nogi.Facet brudny, czarny, kudłaty(chyba pijany lub
      naćpany). 3 przystanki przed końcem wysiadał a wtedy jeden młody facet rzucił
      mu na odchodne ale grzecznie: "Ten pies chyba powinien nosić kaganiec".
      Oberwaniec zareagował agresją:"Uważaj, żebyś tobie przepadkiem kagańca nie
      założyli". I zaczął coś o jakichś zasadach, że niby piec do 3 miesięcy nie musi
      nosić kagańca i takie tam duperele. Pies choć widac że młody,był już duży i jak
      już pisałem raczej pitt bull. Jeśli takiego za młodu nie przyzwyczai się do
      noszenia kagańca to trudno będzie nauczyć go tego później. Przepisy MPK mówią:
      § 5.

1. Pasażerowie mogą przewozić w autobusach i tramwajach małe zwierzęta trzymane
      na ręku i bagaż ręczny, jeżeli istnieje możliwość takiego umieszczenia ich, aby
      nie utrudniały przejścia i nie zagrażały bezpieczeństwu pasażerów oraz
      bezpieczeństwu ruchu.
      2. Za opłatą przewidzianą w taryfie mogą być przewożone psy jeśli posiadają
      założony kaganiec i są trzymane na smyczy.

Uważam, że kontrolerzy powinni systematycznie i bezwzględnie karać mandatami
      właścicieli psów przewożących je bez biletów, bez kagańca i nie na smyczy.

Przepisy są po to aby się do nich stosować.
      • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 13:01
        popieram
      • Gość: Gościu Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.04.06, 14:04
        Groźny pieś zawsze bedzie groźny niezaleźnie jak bardzo oswojony - zawsze moze
        być coś co go zdenerwuje i z tego powodu zaatakuje - każdy pieś powiniem
        chodzić w kagańcu i na smyczy.
        Jeśli jest inaczej odpowiedź jest tylko jedna - DZWONIĆ NATYCHMIAST PO STRAŻ
        MIEJSKĄ LUB POLICJĘ niech zrobi porządek z debilami co nie przestrzegają
        obowiązujących przepisów!!!! Zapłacą raz, drugi trzeci mandat to zaczną ubierać
        pieski w kagańce.
        To samo dotyczy sprzątania po pupilach, wszedzie tylko widać zasrane chodniki,
        trawniki, gdzie sie nie stanie tam sie wejdzie w gó... Niech sie ludzie w
        końcu nauczą stprzątać po pieskach skoro je mają, a jak nie chcą sprzątać tzn.
        że nie zasługują na pieska skorą nie mogą wziąć za niego takiej
        odpowiedzialności - tylko karać i walić kolegium. Mniej psów mniej zasranych
        chodników, mniej pogryzionych dzieci. Ja tak robie, jak widze jakiegoś
        bulteriera biegającego w samopas bez kaganca i smyczy po promenadzie, łape za
        telefon i daje cynk straż miejską po paru minutach przyjezdzają znajdują
        własciciela kasują mandat lub kierują na kolegium. Zapłaci koleś pare razy lub
        go pociągaja po sądach to sie nauczy jeden z drugim trzymać pieska na uwięzi i
        z kagancem na pysku.

• Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:18
          masz racje.trzeba tak robic bo nie mam zamiaru chodzic na obkoło.
          • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 19.04.06, 15:24
            Zaraz pękne ze śmiechu hahahaha - "na obkoło". 12.12m czy Ty jesteś z dzielnicy
            Raków ?? - odpowiedz bo pytam poważnie.
            • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:56
              nie nie jestem z rakowa i nie peknij ze smiechu a to na obkoło to o co ci
              chodzi?bo nie rozumiem
              • Gość: ZIELE Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.ar.wroc.pl 19.04.06, 16:11
                Tak chodzi mi o "na obkoło" hahahahaha........

A Twój bokser chodzi w kagańcu i na smyczy oraz czy sprzątasz po nim za każdym
                razem ?? Nawet jak ma biegunke (chętnie bym to zobaczył jak to sie wtedy robi) ??

I jeszcze jedno pytanie do madrali wypowiadających sie na temat sprzątania
                psich odchodów: gdzie trzeba je wyrzycać ?? Do tych małych koszy na śmieci ??
                Wiecie jak będzie z nich śmierdziało, zdajecie sobie sprawde ?? Po drugie na co
                idą pieniadze które płacimy do UM za psy. Wiem że są miasta w których
                właściciele psów dostają specjalne tekturowe tacki do sprzatania, a przy
                trawnikach są montowane specjalne kosze na odchody..... W takim układzie mozna
                coś od właścicieli psów wymagać..........
                • Gość: 12.12m Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:12
                  cos zle mnie zrozumiales bo dokladnie mi chodzi o to co tobie.moj pies chodzil
                  na smyczy i w kagancu ale od momentu jak podlecial inny pies i go pogryzl,(moj
                  sie nie mogl wybronic bo mial kaganiec)chodzi tylko na smyczy.jestem za tym aby
                  wszyscy byli odpowiedzialni za kły swoich piesków,a nie tylko nie liczni a
                  jesli chodzi o kupy to zgadzam sie z toba.niech cos zrobia zanim zaczna wymagac.
                  • Gość: zyta Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.04.06, 20:42
                    przeczytałam wszystkie posty gdzie rozpisujesz się na temat WYPROWADZANIA PSÓW
                    W KAGAŃCU czemu ty nie dostosowujesz się do przepisów, twój pies chodząc bez
                    kagańca moze pogryźć człowieka
                    • Gość: do zyta Re: do wlascicieli pitt bulli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:08
                      moj pies chodzil i na smyczy i w kagancu bo czuje sie za niego odpowiedzialna
                      ale od momentu jak zostal pogryziony chodzi na smyczy ale bez kaganca.jesli
                      wszystkie psy beda na smyczy(chociaz) to nikomu sie nic nie stanie.a zeby sie
                      wybiegal to mozna znalesc jakies odpowiednie miejsce a nie na placu zabaw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka