przyladek.dobrej.nadziei 12.04.06, 16:17 Swego czasu slyszalem, ze modne sa Kobylczyce ale to troche daleko od miasta. Jakie sa wasze typy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maksym Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:19 Gdybym mial kupowac dzialke to tylko w Redzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 12.04.06, 16:20 Gość portalu: maksym napisał(a): > Gdybym mial kupowac dzialke to tylko w Redzinach. Nigdy tam nie bylem. Ladnie tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksym Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:25 Uwazam, ze tak, a po za tym nie jest to biedna miejscowosc i ma dobre polaczenie z Czestochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniaa23 Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:27 no nie wiem co ma byc takiego specjalnego w Rędzinach, osobiście polecam Wyczerpy, tutaj jest spokojnie w miare ladnie no i blisko do centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksym Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:31 Wyczerpy? Zobacz jak wygladaja nawierzchnie ulic tu i tam, a po za tym w Redzinach placi sie nizsze podatki od nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:03 Z centrum miasta przeprowadziłam się na Zacisze- jest super-rano budzą mnie koguty i czuję się jak na wsi, a jednocześnie w ciągu 10 minut mogę być spowrotem w centrum- polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 12.04.06, 17:09 Gość portalu: www napisał(a): > Z centrum miasta przeprowadziłam się na Zacisze- jest super-rano budzą mnie > koguty i czuję się jak na wsi, a jednocześnie w ciągu 10 minut mogę być > spowrotem w centrum- polecam! Mnie bardziej interesuje miejscowosc poza miastem. Mam dzilke na zachod od Czestochowy ale miejscowosc nie jest atrakcyjna. Mysle, ze poludniowe tereny sa cikawsze. Moze Janow ale to tez daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 12.04.06, 17:14 Na jurze sa bardzo ladne dzialki, ale czesto "odizolowane". Natomiast np. Redziny, Wierzchowisko sa dobra lokalizacja ze wzgledu na dogodne polaczenie z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 12.04.06, 18:08 morning.calm napisał: > Na jurze sa bardzo ladne dzialki, ale czesto "odizolowane". > Natomiast np. Redziny, Wierzchowisko sa dobra lokalizacja ze wzgledu na dogodne > polaczenie z centrum. Takich miejscowosci jest duzo. Z mojej dzialki (w kierunku Katowic), na Rakowie jestem w 10 minut. Ale ciekaw jestem gdzie jest jakas ladan super miejscowosc, w ktorej wartaloby zamieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 13.04.06, 08:24 gmina mykanów - spokojna i zalesiona Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa23 Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 13.04.06, 09:19 apropo nawierzchni, to chciala bym przypomniec ze aby dojechac do Rędzin trzeba przejechac przez wyczerpy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo101 Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod dom-RZąSaWy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:35 ja proponuję dzielnicę RZĄSAWY. cicho, spokojnie, autobus miejski, park przydworski (uznawany przez Urząd Miasta za rezerwat przyrody), szkoła, kościół, kanalizacja w tym roku i chodniki. W planach zagospodarowania przestrzennego budowa hali sportowej przy SP nr 51, i budowa Węzła Drogowego na obrzezach dzielnicy...dużo miejsc pracy będzie!!!! Za pare lat budowa potęrznej sieci dróg(ze względu na dojazd z dróg lokalnych na autostrade)lokalnych i co za tym idzie - Nowe Osiedle Domków Jednorodzinnych. Wiele osób z "miasta" tu sie sprowadzilo w ostatnich latach i nie załują...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camey Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.karoo.KCOM.COM 13.04.06, 14:03 Rędziny mają przedszkole,co najmniej dwie szkoły podstawowe,gimnazjum ,kosciół, gminny dom kultury a co najwazniejsze-gminny osrodek zdrowia z szeroka gama swiadczen;kardiolodzy, chirurdzy,dermatolodzy,ginekolodzy,stomatolodzy,okulisci, neurolodzy,labolatorium analit.,itd. do cenrum jedzie się ok.15 min.jest też lokalna komunikacja tańsza niż w Cz-wie.poza tym ludzie są bardzo mili.to jest coś specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasek Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:28 Najlepiej to kolego gdzies nad morzem śródziemnym, lub w klimacie który zapewni Ci ciepło przez cały rok. Postaw sobie tutaj domek i martw się póżniej jak go ogrzać a raczej skąd na to wziąć kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 12.04.06, 21:41 Gość portalu: kasek napisał(a): > Najlepiej to kolego gdzies nad morzem śródziemnym, lub w klimacie który zapewni > > Ci ciepło przez cały rok. Postaw sobie tutaj domek i martw się póżniej jak go > ogrzać a raczej skąd na to wziąć kasę. Niech cie o to glowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:59 A ja wybralbym Herby , poprostu atrakcyjnie polozone miasteczko w 10-15 min. jestes w Czewie, lasy, jeziora do okola,poprostu obcujesz z przyroda. Do uprawiania jakiegokolwiek nie wyczunowego sportu idealne warunki, mikroklimat gwarantowany. Odkryj Herby i ich okolice, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa bingo Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:45 Każdy ma prawo chwalić swoją okolicę.Ale nie wypisujmy głupich porad.Za 10minut przyjedzie się do centrum z Zacisza ,za 10minut z Herb chyba do Blachowni. Rozumiem,że forum stworzono po to żeby ludzie popisywali się swoimi pomysłami, poglądami,ale świrów i głupoli jest stanowczo za dużo.Młodzież ma dzisiaj wymadania górnolotne,ale niech to będą wypowiedzi więcej przemyślane i odrobinę logiczne.Bez złośliwości PAnie i Panowie.Bez uszczypliwości.Nie czyń nikomu złego co Tobie nie miłe.Jest to mój apel do wszystkich bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:59 Ja od trzech lat mieszkam w Blachowni, ale nie tej Gomułkowo-Gierkowej( tego bym nie przeżyła a na bank mój zmysł estetyczny by nie pozwolił mi na to) Mieszkamy sobie na nowym osiedlu pod lasem (za stawem).Nigdy w życiu nie zamieniłabym się na dom na przereklamowanej Grabówce czy Lisińcu. Faktycznie mieszkanie "poza" ma wiele plusów. Wbrew pozorom jest sporo ciekawych miejsc na obrzeżach Częstochowy, wiem bo 3 lata temu byliśmy w temacie razem z mężem. Olsztyn-super!!! Ale drogo jak chole... Rędziny nawet nieźle (to nowe osiedle w Koninie)ale jeźdżą tam wielkie mesie z kamieniołomów do cementowni... Marianka- za bardzo wsiowa(droga i domy przy niej, nawet chonika nie ma) Aleksandria extra lecz to ceny za działki dla vipów (chyba, żeby się pokusić na tzw. ciątanie) Blachonia była najbardziej dąstępnym finansowo miejsce dla nas, lecz z tego co wiem to z dnia na dzień to się zmienia...Działeczki jak nasza były za około 35 tys(1500 m) teraz sąsiad sprzedał za 55 tys mniejszą.Jedyny minus to dojazd (trzeba się liczyć z tym,że na rodzinę muszą być dwa samochody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: do goscia bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:02 Przykro mi bardzo ze kolega "do goscia bingo" ma takie slabe rozeznanie topograficzne w regionie. Dla informacji miedzy mastem Czestochowa a Herby od tablicy koncowej i poczatkowej jest tylko 9 km., wiec ten odcinek w ciagu 10 min. jestes w stanie pokonac nawet rowerem, nie mowiac o mechanicznym srodku lokomocji, acha i dodaje jestem mieszkancem Czestochowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz Re: do goscia bingo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:20 Za to kolega Bingo ma bardzo slabe rozeznanie w jezdzie rowerem...a moze ma taki szybki rower? (czepiem sie ale rower to tez mechaniczny srodek transprtu;-)) co do tematu to jestem za redzinami z w/w powodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: do goscia bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:24 napedzany sila miesni i to bylo sila przewodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: do goscia bingo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 15:28 Tak z Częstochowy do Herb czy Herbów (jak kto woli) 10 min rowerem???chyba odrzutowym. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luks Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:48 Najlepsza lokalizacja w Redzinach to tereny w poblizu gimnazjum, stamtad wszedzie jest blisko, a poza tym maja tam wytyczac nowe dzialki i ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 13.04.06, 20:57 Gość portalu: luks napisał(a): > Najlepsza lokalizacja w Redzinach to tereny w poblizu gimnazjum, stamtad > wszedzie jest blisko, a poza tym maja tam wytyczac nowe dzialki i ulice. Co w koncu lepsze Redziny, czy Konopiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.brama.prenet.pl 17.04.06, 11:45 ja trzy lata temu kupiłem działkę na wjeździe do kamyka. Kupiłem ją na przetargu od gminy co od razu zmniejszyło mi połowę kosztów administracyjnych. Jest cisza, blisko las, obok zalew borowieckiego, stawy hodowlane w kopcu. A jeśli muszę to w 8 minut jestem przy realu, jadąc prawie pustą drogą a nie przeciskając się z lisińca czy grabówki. Poza tym ziemia jest na tyle tania że po zbudowaniu domu mam masę miejsca na zieleń, droga dojazdowa jest tak szeroka że mozna postawić samochód a i tak dwa inne samochody się miną. Nie zaglądam sąsiadowi do garnka jak tylko podniosę żaluzję, tak jak to jest na wielu prominentnych osiedelkach dla noworyszy, gdzie domeczki upchane są jeden obok drugiego aby wykorzystać każde ziarenko piasku, a wylizane ogródecki są parodią ogrodu. Polecam te okolice, zwłaszcza że gmina kłobuck wystawia w najblizszym czasie na sprzedaż działki w okolicy tzw. Kłobuck - Smugi, to tuż obok Kamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:51 Mirów, Olsztyn. W pierwszym przypadku dogodny dojazd do centrum, ładna i spokojna okolica, bliskość skałek i rzeki. W drugim przypadku-ładne widoki,dojazd do centrum nieco dłuższy lecz tereny do spacerów mogą zrekompensowac niedogodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:02 Może w Konopiskach.Całkiem przyjemna gmina tylko chyba droga ale warto popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 80.51.222.* 13.04.06, 14:39 POLECAM GMINE kONOPISKA...........GAZ.SANITARKA, CHODNIKI, DROGE TEZ MAJA POPRAWIAC, POLE GOLFOWE W ROZBUDOWIE, OSTATNIO NA BOISKACH NA pAJĄKU NIEZŁE IMPREZKI,CÓZ CO JESZCZE?PIKNE OKOLICZNE LASY.......POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 13.04.06, 17:42 Gość portalu: Pele napisał(a): > Mirów, Olsztyn. > W pierwszym przypadku dogodny dojazd do centrum, ładna i spokojna okolica, > bliskość skałek i rzeki. > W drugim przypadku-ładne widoki,dojazd do centrum nieco dłuższy lecz tereny do > spacerów mogą zrekompensowac niedogodności. Olsztyn, jakos mnie tam nie ciagnie, moze dlatego, ze to dziura. Jest tutaj moze ktos z Janowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: klama, sprzedam dzialke IP: *.gliniana.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:41 Brzeziny Kolonia (gmina Poczesna). Dzialka budowlana pow. 2024 m2, uzbrojona (woda, prad), ogrodzona (brama wjazdowa kuta 6m, furtka 1m). Na dzialce spory blaszany garaz (moze sluzyc za magazynek na czas budowy). Wymiary 30m x 60m x 45m (taki trapez :) Ladna, spokojna okolica. Jeden z bokow dzialki lezy w granicy administracyjnej miasta (czyli do Cz-wy jeden krok, ale podatki juz do gminy Poczesna :) Sprzedaje, bo nie mieszkam juz w Cz-wie. Dla zainteresowanych - numer kontaktowy znajdziecie na ogrodzeniu dzialki (pierwsza dzialka po prawej za tablica "Czestochowa koniec" przy drodze z Cz-wy do Brzezin Kolonii - ul. Korkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
kreedka Re: klama, sprzedam dzialke 17.04.06, 00:03 Prościej byłoby podac cene, ale jak zwykle wszyscy sie boja i najlepiej sie fatygować i dzwonić....a cena to podstawowa selekcja w obecnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: klama, sprzedam dzialke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:40 Art nie bede jechal do Konopisk ogladac jesli nie podasz ceny poczatkowej dla dalszych negocjacji. Daj maila i pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... szukałbym czegoś na zachód od miasta IP: 82.160.8.* 13.04.06, 18:22 Tak naprawdę ładnie, to jest np. w Pierzchnie, Libidzy, Białej. Bardzo atrakcyjna może być Kalej, czy miejscowości w stronę Wręczycy (a zobacz jaka ładna jest np. Wydra). Oczywiście okolice Blachowni, Konradowa itd. Z drugiej strony miasta pewnie Srocko - może i nienajładniej się nazywa, ale i blisko i ładnie. Oczywiście warto poszukać miedzy Częstochową i Mstowem (Jaskrów). A gdzie bym nie szukał - przereklamowany Olsztyn z często zamkniętym przejazdem kolejowym po drodze (tam to wiadukt by się przydał). Dla mnie Kusięta i inne pobliskie miejscowości również ten przejazd załatwia. Ale przede wszystkim unikałbym północnych miejscowości w gminie Poczesna. Niestety, ja wiem, że wysypisko w Młynku-Sobuczynie jest bezpieczne, ze wcale nie śmierdzi, a ten zapach, dolatujący stamtąd w upalne dni jest moim wymysłem, mimo to jednak ja ten zapach (może tylko w wyobraźni) wyczuwam. Warto rozejrzeć się za to w Dźbowie i okolicach Konopisk. Choć może nie np. w Wygodzie - tam będzie zjazd z autostrady A1 i może być nieciekawie. Myślę, że właśnie przebieg tej autostrady (hałas) również powinno się wziąć pod uwagę przy szukaniu odpowiedniej działki. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: szukałbym czegoś na zachód od miasta 13.04.06, 18:47 Gość portalu: jasiu... napisał(a): > Tak naprawdę ładnie, to jest np. w Pierzchnie, Libidzy, Białej. Bardzo > atrakcyjna może być Kalej, czy miejscowości w stronę Wręczycy (a zobacz jaka > ładna jest np. Wydra). Oczywiście okolice Blachowni, Konradowa itd. Bede musial sprawdzic. W w/w znam tylko Blachownie. > Z drugiej strony miasta pewnie Srocko - może i nienajładniej się nazywa, ale i > blisko i ładnie. Oczywiście warto poszukać miedzy Częstochową i Mstowem (Jaskró > w). > > A gdzie bym nie szukał - przereklamowany Olsztyn z często zamkniętym przejazdem > kolejowym po drodze (tam to wiadukt by się przydał). Dla mnie Kusięta i inne > pobliskie miejscowości również ten przejazd załatwia. Ale przede wszystkim > unikałbym północnych miejscowości w gminie Poczesna. Poczesna odpada. Nie lubie tej miejscowosci. > Niestety, ja wiem, że > wysypisko w Młynku-Sobuczynie jest bezpieczne, ze wcale nie śmierdzi, a ten > zapach, dolatujący stamtąd w upalne dni jest moim wymysłem, mimo to jednak ja > ten zapach (może tylko w wyobraźni) wyczuwam. > > Warto rozejrzeć się za to w Dźbowie i okolicach Konopisk. Choć może nie np. w > Wygodzie - tam będzie zjazd z autostrady A1 i może być nieciekawie. Myślę, że > właśnie przebieg tej autostrady (hałas) również powinno się wziąć pod uwagę prz > y > szukaniu odpowiedniej działki. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: internetowe strony biur nieruchomosc IP: *.du.simnet.is 13.04.06, 18:35 mam prosbe - czy mozecie podac konkretne strony internetowe biur handlu nieruchomosciami w czestochowie, o ile takie oczywiscie maja, z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
basiorra Re: internetowe strony biur nieruchomosc 13.04.06, 18:44 Mój znajomy ma do sprzedania działkę w Kobyłczycach. Info na maila gazetowego. Pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: internetowe strony biur nieruchomosc 13.04.06, 18:48 basiorra napisała: > Mój znajomy ma do sprzedania działkę w Kobyłczycach. Info na maila gazetowego. Tak, jak wczesniej pisalem, slyszalem, ze Kobylczyce sa modne, jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: internetowe strony biur nieruchomosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:39 Zajrzyj na Cisie koło Blachowni, mam tu nawet ładna działkę zaraz koło lasu piękna okolica, cicho i spokojnie. Jest tu szkoła, przedszkole, kościół,sklepy, autobus nr.51.4km stąd trasa wiedzie przez las jest miejscowość Węglowice a tam: Ośrodek wypoczynkowy, basen, boiska do gry, stadnina koni, mini ZOO duża szkoła gimnazjum i podstawowa.Ale tam możesz tylko dojechać własnym samochodem lub rowerkiem. Nic dodać nic ująć.Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: internetowe strony biur nieruchomosc 13.04.06, 20:24 Gość portalu: Bajka napisał(a): > Zajrzyj na Cisie koło Blachowni, mam tu nawet ładna działkę zaraz koło lasu > piękna okolica, cicho i spokojnie. Jest tu szkoła, przedszkole, kościół,sklepy > , > autobus nr.51.4km stąd trasa wiedzie przez las jest miejscowość Węglowice a tam > : > Ośrodek wypoczynkowy, basen, boiska do gry, stadnina koni, mini ZOO duża szkoła > gimnazjum i podstawowa.Ale tam możesz tylko dojechać własnym samochodem lub > rowerkiem. Nic dodać nic ująć.Zapraszam Przejade sie tam, gdy wroce do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre źródło Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:07 Nie wiem skąd się wiął pomysł na Kobyłczyce. Nic gorszego nie mogłoby Cię spotkać, jak zamieszkanie tam. A wiem to z własnego doświadczenia. Ludzie wredni, plotkarze nie mający nic poza tym do robienia. Wcześniej ktoś próbował założyć nawet post pod nazwą "Kobyłczyce wieś sexu i buznesu" ( czy jakoś tak ). W pełni się z tym zgadzam! A poza tym to w zimę fatalny dojazd, lub jego zupełny brak, gdy śnieżku dużo! Odradzam!!! Polecam Jaskrów, zaraz za Wyczerpami. Powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam dzialki przy brata alberta IP: 80.54.168.* 13.04.06, 21:09 witam chcialbym sie dowiedziec co myslicie o dzialkach pozłozonych w ulicach bocznych od brata alberta po lewej stroni jadac od dz polnoc. mam opcje na dzialke wtym rejonie. z gory dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dzialki przy brata alberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:27 jakiś czas temu to były exlusiv działeczki do momentu jak rozeszła się fama o budowie trasy w pobliżu. Idz sobie do UM i przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji zapytaj się oplany zagospodarowania danego obszaru na przyszłość(każdy może zarządać wglądu w takie dokumenty,( wiem że znajomi tak zrobili przed kupnem działy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: dzialki przy brata alberta IP: *.pl / 193.138.240.* 15.04.06, 15:25 Masz rację to była tylko fama. Mam działkę na Wierzchowisku i jestem zorientowana gdzie i w jakim miejscu ma przebiegać obwodnica. Na dobrą sprawę teraz z Brata Alberta też jest blisko do trasy i to od wielu lat a jednak wiele osób buduje się tam. Jedną z najważniejszych rzeczy przy wyborze działki pod budowę jest nie tylko dogodność dojazdu do centrum ale też to czy teren nie jest podmokły. Wierzchowisko ma bardzo ładne tereny, z tym że cena działek ostatnio poszła w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:39 Na Parkitce w okolicaach Małopolskiej jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:49 na lisincu jest do sprzedania całkiem ładna ;) i jak najberdziej budowlana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 80.54.168.* 14.04.06, 18:58 o tej trasie wzdluz brata alberta wiem, ale ona ma isc po prawej stronie a moja dzialka mialaby byc po lewej oddalona daleko od tej trasy dojazd od niej do michalowskiego to 1200 m. jesli macie jakies fajne dzialki ( min 1000 m2) pod domek piszcie waldemar79@o2.pl dziekuje i pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 80.54.168.* 16.04.06, 12:16 do ja. jesli masz cos ciekawego to daj znac na maila powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 16.04.06, 15:26 Ja z mężem 4 miesiące temu kupiliśmy działke w Aleksandrii.Okolica bardzo ładna ,zalesiona,cisza,spokój.Nie wiem jak jest z cenami ale my za 1300m2 dalismy 30 000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do paula Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 17:08 To jest działka czy kawałek pola. Czy jest przy drodze utwardzonej. Czy przy tej drodze znajduje się woda ,kanalizacja ,energia elektryczna. Czy jest ogrodzona. Proszę o informację. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula242 Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 18:16 tak jest przy drodze asfaltowej a nawet dwóch bo to działka narożna.Niedługo przed naszym kupnem została ogrodzona takze ogrodzenie mamy nowe.Prąd jest na działce ,woda też.Nie wiem tylko co masz na myśli czy jest to działka czy kawałek pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traks Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 195.117.19.* 22.04.06, 14:05 Za komuny Aleksandria to byla wioska zabita dechami, jezdzilem tam do wujka, ale nie wykluczam, ze od tamtej pory zmienilo sie na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 80.54.168.* 22.04.06, 15:27 co sądzicie o dzialce o wymiarach 21m szerokosci i 65 długosci w dobrej lokalizacji przy zabudowanej częsci okolicy ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: 80.54.168.* 23.04.06, 16:53 ponawiam czy ktos sie orientuje czy dzialka o wymiarach szer 21 m i długosc 65 m nadaje sie pod domek z garazem ok 130-150m ??? moze znacie kogos kto jest w stanie wycenic działkę? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.04.06, 17:29 Przeczytalem wszystkie posty i nie znalazlem MSTOWA czy tez WANCERZOWA,a przeciez to tylko 15 km od Centrum. Tam zamierzam sie osiedlic.Dzialka w cenie 35-40 tys. komunikacja dobra widoki ,Warta samochodem za 15 minut jestem w Alejach.Wies i niskie podatkiNie za duzo ludnosci,szkola we Mstowie lasy miejsce na narty na pobliskich wzgorzach.Tam bede mial dom Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 22.04.06, 17:34 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > > Przeczytalem wszystkie posty i nie znalazlem MSTOWA czy tez WANCERZOWA,a > przeciez to tylko 15 km od Centrum. Tam zamierzam sie osiedlic.Dzialka w cenie > 35-40 tys. Ile wychodzi za metr? > komunikacja dobra widoki ,Warta samochodem za 15 minut jestem w > Alejach.Wies i niskie podatkiNie za duzo ludnosci,szkola we Mstowie lasy > miejsce na narty na pobliskich wzgorzach.Tam bede mial dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:01 A co sądzicie o Wręczycy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosia Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.pl 24.04.06, 10:42 Działka na ul. Kolarskiej - Grabówka 35 m szeroka 13 arów.Bardzo blisko renomowana publiczna szkoła podstawowa i gimnazjum.Niestety brak drogi nawierzchnia tylko utwardzona.Wszystkie media w ulicy. Działka narożna.Być może dla kogoś będzie to wymażone miejsce na dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.icis.pcz.pl 27.04.06, 18:53 Wlasnie dobra szkola i gimnazjum wydaja mi sie bardzo wazne - zreszta duzo wazniejsze niz nawierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:04 ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosia Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? IP: *.pl 28.04.06, 13:42 Odpowiadam na pytanie "ile" szczegóły pod numerem 606712581 Odpowiedz Link Zgłoś
torys Re: Gdzie najlepiej kupic dzilke pod budowe domu? 27.04.06, 17:57 Dla mnie jedno jest pewne, lepiej kupic dzialke poza miastem niz na peryferiach Czestochowy. Placi sie mniejsze podatki, a poza tym dzielnice na obrzezach sa strasznie zaniedbane. Gminy podmiejskie maja prawo do unijnych dotacji na rozwoj terenow wiejskich, wiec mozna sie spodziewac, ze infrastruktura bedzie tam lepsza niz na peryferiach Czestochowy. Odpowiedz Link Zgłoś