Dodaj do ulubionych

Ludzie co z wami!!!!!!!!

IP: 212.160.90.* 18.10.01, 12:10
Patrzac na statystyke Czestochowianie to zyja chyba odcieci od internetu ledwo
ponad 1200 postow, czyzby w moim rodzinnym miescie sie nic nie dzialo. Nawet
Bialystok jest od nas lepszy. Rozruszajmy to forum!!!!!!!! proponuje temat co
mi sie podba a co nie w moim miescie!
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Właśnie! IP: 195.94.222.* 18.10.01, 14:49
      Ja też zastanawiam się dlaczego watek częstochowski jest taki niemrawy.
      Wytłumaczeń może być kilka: albo ludzie nie maja dostępu do tego forum
      (ograniczony dystep do internetu) – wiadomo, ze na przykład w Warszawie wygląda
      to trochę inaczej, dużo ludzi pisze w pracy itd, albo ludzie z Częstochowy
      udzielają się na innych, bardziej uniwersalnych wątkach, albo… nie maja nic do
      powiedzenia na temat Częstochowy.
      Co mi się nie podoba w Częstochowie? Właśnie to, że jest taka nudna i niewiele
      się tu dzieje, ludzie w większości żyją z dnia na dzień. Dlatego wyjechałam z
      Częstochowy do stolicy i jestem z tego powodu bardzo zadowolona!
    • Gość: choco Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: *.czes.gazeta.pl 18.10.01, 15:46
      na tym forum nic się nie dzieje, co zaglądam, to nic nowego...
      dzisiaj się ucieszyłam, bo przez jedną dobę doszły aż trzy posty, sukces!
      a niedługo wyniosę się do Wa-wy :(
      • Gość: elle Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: 195.94.222.* 18.10.01, 15:59
        Właśnie, ludzie zaglądają, widzą, że nic się nie dzieje i wychodzą. Błędne koło!
    • Gość: DM Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: 12.15.16.* 18.10.01, 16:00
      Gość portalu: gregor napisał(a):

> Patrzac na statystyke Czestochowianie to zyja chyba odcieci od internetu ledwo
      > ponad 1200 postow, czyzby w moim rodzinnym miescie sie nic nie dzialo. Nawet
      > Bialystok jest od nas lepszy. Rozruszajmy to forum!!!!!!!! proponuje temat co
      > mi sie podba a co nie w moim miescie!

Piszesz pewnie ze Stanow. W Czestochowie malo kto wie, ze Bialystok w Ameryce
      wystawiony jest na posmiewisko. Ludzie z Bialegostoku i bialostockiego sa inni.
      Czestochowa nie jest w tym przypadku wyjatkiem. W ogole malo kto o tym w Polsce
      wie.

Jak juz jestesmy przy Bialymstoku.
      Pracowalem kiedys w szkole nauki jazdy. Uczylismy jezdzic ciezarowkami. Trafil
      nam sie kursant z Bialorusi. I caly czas nadaje, ze on stary kierowca, umie
      jezdzic, ze pare lat jezdzil na Zachod. Jedziemy po ulicach a klient co zakret,
      to zalicza krawezniki. W koncu pytam sie to gdzies ty jezdzil na ten Zachod?
      A on na to: - No jak to gdzie do Bialegostoku.
      • Gość: gregor Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: 212.160.90.* 19.10.01, 08:42
        Nie pisze ze stanow tylko z Wroclawia gdzie akuratnie miszkam i pracuje (jakos
        tak po studiach tu zostalem). Przyklad Bialegostoku podalem bo zauwazylem ze
        maja wiecej postow a to przeciez mniejsze miasto. Dzisiaj jade odwiedzic
        rodzinke i moje rodzinne miasto, ciekawe co sie przez 2 tygdnie zmienilo?? Moze
        w koncu to kino skoncza budowac!
    • Gość: choco Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: *.czes.gazeta.pl 18.10.01, 16:13
      cos się ruszyło ;)))))
      • Gość: Jontek Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 10:03
        W Częstochowie podoba mi się moja dziewczyna!
        • Gość: naska Re: Ludzie co z wami!!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.10.01, 11:10
          droga elle nie wiem co ci sie tak strasznie podoba w warszawie ze obrazasz moje
          rodzinne miasto.Tak sie sklada,ze sie wychowalam w Czestochowie i czasem tu
          przyjezdzam moze jest "nudno" ale przynajmniej spokojnie i ludzie sa jacys tacy
          normalni,no i moja droga czegos takiego jak zielen nie trzeba szukac w
          encyklopedii. w Warszawie mieszkam 10 lat i chociaz tam duzo wiecej sie dzieje
          to tak naprawde to jedna wielka wiocha moja droga.Wiekszosc ludzi z ktorymi
          rozmawiam gdyby tylko mogla to by sie wyniosla. Dlaczego tu jestem to sama
          wiesz skoro tez tu mieszkasz(w-wa)Moze wystarczy tylko troche wiecej checi i i
          w Czestochowie bedzie sie cos dzialo.teren do dzialan jest. A'propos Elle w
          ktorej jestes dzielnicy na forum w W-wie?wrzuc cos kiedys na Zoliborzu on tez
          ginie:) pozdrawiam
          • Gość: elle do nastki IP: 195.94.222.* 19.10.01, 11:47

Ja też wychowałam się w Czwie. Co mnie trzyma w Wawie? Oczywiście studia i praca,
            choć nie twierdzę, że to jest moje miejsce na Ziemi. Nie zgadzam się, że Wawa to
            wielka wiocha, różne wrażenie można odnieść w zależnosci od tego, z kim ma się
            do czynienia. Zieleń też jest, a jakże, powiedz mi, że w Cz-wie czy na Śląsku
            jest w centrum miast więcej parków i drzew. Choćby Żoliborz, gdzie mieszkam, jest
            bardzo fajny pod tym wgzlędem. Ja też czasem lubię przyjechać do Czwy, ale dwa
            dni mi wystarczą, bo wtedy zaczyna dobijać mne nuda i brak energii wśród ludzi na
            ulicy. Mówię o moich wrażeniach, nie mówię, że tak musi być naprawdę. Ja mogę Cię
            zapewnić, że wiekszosc ludzi z ktorymi rozmawiam W CZĘSTOCHOWIE, gdyby tylko
            mogla to by sie stąd wyniosla. Pozrawiam.
            • Gość: elle Re: do naski IP: 195.94.222.* 19.10.01, 11:52
              jeśli chodzi o miasta, to czasem pojawiam sie na ogólnej "Warszawie", a nie
              dzielnicach :-)
              • Gość: naska Re: do elle IP: *.chello.pl 25.10.01, 20:15
                OK zgadzam sie z Toba w dniu w ktorym pisalam tego posta bylam akurat niezle
                wsciekla na caly swiat stad taka krytyczna ocena W-wy.Powiedzmy tak i jedno i
                drugie miasto ma plusy i minusy a tak na marginesie rozbawila mnie ta wiadomosc
                odnosnie tego gdzie mieszkasz rozumiem dlaczego zauwazasz zielen w W-wie ja tez
                mieszkam na Zoliborzu konkretnie na Sadach i tu rzeczywiscie jest OK pozdrawiam
                Ciebie i Zoliborz i oczywiscie Cz-we:) naska
                • Gość: elle Re: do naski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 22:29
                  Hej, jeszcze raz cię rozbawie, bo ja mieszkam rzut beretem od Sadow, konkretnie
                  za Billą! Jest fajnie, pod warunkiem, że rano tramwaje się nie psują :-)
                  pozdrawiam Sady!
    • Gość: silver No właśne!!! IP: *.gold.pl 19.10.01, 19:38
      Hmm... Naprawdę wyglądamy marnie na tle innych miast. Nie mowię tu tylko o
      forum, ale o całej Naszej Częstochowie. Jesteśmy pomijanie, lekceważeni i
      uznaje się Nas za coś czego nie powino być. Począwszy od zabrania nam statut
      wojewódźtwa, poprzez okradanie Naszego pogotowia z karetek, urzędów z
      komputerów. Zresztą sami wiecie. Nie organizuje się u Nas żadnych imprez.
      Poprostu wieje taką nudą, że aż nie chce się mówić. Nawet ostatno Nasze MPK
      zaczęło malować autobusy na jakieś białe, zamiast rzucić na nie jakąś kolorowę
      reklamę.
      • sababa Jest srednio 26.10.01, 02:16
        Ja tez nie mieszkam juz w Czestochowie. Mam mieszane uczucie. Przyjezdzam dosyc
        czesto. Najbardziej mnie wkurza brak kina! To jest przegiecie! Ogolnie jednak
        Czestochowa robi symapatyczne wrazenie. To, czego przede wszystkim brakuje to
        wylaczone z ruchu centrum! Moilo sie ju o tym do bolu ale to prawda! Miasto
        tej wielkosci powinno miec miejsce, gdzie mozna sie spotkac, oczywiste dla
        wszystkich... Tak to jest jak nie ma rynku! Generealnie nie jest jednak tak
        zle! Zieleni jest duzo ale nie jestem w stanie ocenic czy wiecej niz gdzie
        indziej. Mam rodzine na Zolibozu! Tam rzeczywsicie jest zielono! A ja uwielbiam
        Wroclaw i sie zastanawiam czy tam nie zmieszkac... Byla u mnie - gdy bylem w
        Czestochowie - znajoma z Lodzi - powiedziala mi ze jest wspanialy chleb - tez
        razowy ze Spolem - i wspaniala ksiegrania - U Chlopakow!
        • Gość: elle Re: Jest srednio IP: 195.94.222.* 26.10.01, 08:49
          Masz rację, księgarnia U Chłopaków nie da się porównać z niczym. Mistrzostwo
          świata. Bardzo mi ich brakuje.
        • Gość: Marcin Re: Jest srednio IP: *.*.*.* 26.10.01, 09:18
          Księgarnia U chłopaków jest nie do pobicia. Bylem w wielu miastach i
          ksiegarniach, ale to sa mistrzowie swiata!!! Tylko chylic czoła!
          A chleb w Czestochowie jest jedyny. Nigdzie nie ma takiego chleba. Wlasciwie to
          przyjezdzam jesc chleb...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka