Gość: kate Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:48 Qrwa nie wiecie o co chodzi to nie wypowiadajcie sie na ten temat ciekawe czy jakby to był ktos bliski tez byloby wam tak lekko z tego zartowac to byli ludzie czyis bliscy czyis chłopak czyjas dziewczyna czyjes dziecko...nikt jeszcze nie wie kto zawinil wiec nie oceniajcie bo sami nie jestescie wiecej warci nikt z nas nie ma czystego sumienia wiec nie nam to oceniac łatwo sie mówi jesli tragedia nie dotyczy nas bezposrednio ale zycie ludzkie jest warte wiecej niz nam sie wydaje bo nie sposob go przywrócic wiec jak macie cos napisac to zastanówcie sie 10 razy czy macie do tego prawo bo niektórych rzeczy sie nie da cofnac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:19 A ja sadze że była wina po obu stronach. Tamci w tym passacie pędzili jak debile , skoro z taka siłą przywalili w ten autobus, a kierowca autobusu, swoją drogą to też powinien łaskawie sie obejrzeć zanim wyjedzie na droge. Sam od paru lat jestem kierowca i wiem jacy idioci sie zdazaja, bo mi wymusili kilka razy pierwszenstwo. No ale nie usprawiedliwiam tych z osobowki, bo to ich jest główna wina, zdrowo musieli przekroczyć pięćdziesiątke - mieli co chcieli. A zresztą te skrzyżowanie to jest jakieś feralne i to od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:22 No wieśniaki z okolicznych wioch, KTO NASTĘPNY ???? Rozwalajcie się bo chorzy ludzie czekają na młode, zdrowe organy do przeszczepów. Bo boju debile drogowi. Ogłaszam konkurs: KTO PIERWSZY ODDA ORGANY ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:44 Jak czytam tewasze wypowiedzi to mi sie niedobrze robi- szczgólnie pana Matiego któremu szkoda autobusu. Założe sie że jesteś małolatem któremu nudzi sie w domu wiec buszuje po necie i szuka zaczepki zeby z kimś się posprzeczać i porobić sobie jaja. Lecz się człowieku. Reszta inteligentów ktorzy nieznaja okolicznośći wypadku strasznie się mądzrzą ile to oni za kólkiem spędzili a jacy oni mądrzy. Zaś ci którzy napiszą coś mądrego lub są powiązani z ludżmi których ta tragedia dotkneł wdaja sie w bezsensowne kłutnie. Te przekleństwa i wyzwiska świadczą o was. Jednak wszyscy zapominamy o tym co najwazniejsze- o młodych ludziach ofiarach tej tragedii i ich rodzinach. Niewaidomo kto zawinił ale napewno kierowca passata czuje sie winny- to on pędził i to napewno powyżej 100km/h. Kto z was widział testy zdeżniowe jak bardzo się samochody niszczą? One są prowadzone przy prędkościach do 60 km/h i tam na szczeście niszczą się manekiny. Jeśli oni niemieli zapiętych pasów to cód że wogóle ktokolwiek przeżył! Ale najgorsze jeszcze się nieskończyło bo teraz będą reszte życia kalekami urazami fizycznymi i psychicznymi. Ich życie i ich rodzin znajomych zostało zniszcozne. To jest tragedia ludzka więc opamiętajcie się zamiast się mądrzyć kłucić i przeklinać. Śmierc człowieka zawsze jest tragedią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;;; Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:47 Licznik zatrzymał sie na 50 km/h... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuriel Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:47 I to był własnie wpis na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:48 A ty Autor jak chcesz się tu mądrzyć, to weź do rączki słowniczek ortograficzny i poprawiaj swoje błędy, bo czuć od ciebie wiochą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:06 Tak, bardzo szkoda mi Autobusu. TYLKO PYTAŁEM, CZY MA DUŻE USZKODZENIA. Nikogo nie obrażałem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:43 Człowieku! kiedy ostatnio myślaleś?! nie obrazac autobusow??!! uwazasz ze ludzie to gó.. a kawał blachy to bóstwo?! ja pier***e!!! autobusy sie je**ą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:57 Tak, dla mnie autobusy to bóstwo. I nie powiedziałem, że ludzie to gów.. i nigdy nawet tak nie myślałem. A co do drugiej częsci... Sam się jeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:08 wyluzuj. Ludzie zrobili z tego watku jakies swoiste "epitafium" choc jest to komentarz do informacji prasowej. Taka sama informacja jak smierc szalencow jest informacja o zniszczeniach. Ja Twojej wypowiedzi nie odczytalem jako "Ach zal mi autobusu" tylko jako konkretne pytanie. A skoro niektorzy nie potrafia czytac, to moze niech sie skupia i Cie przeprosza. Oprocz zmarlych, zywi tez zasluguja na szacunek. To jest zwykle forum dyskusyjne, a dyskusja dotyczy informacji prasowej ... i nic wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:44 Moja propozycja jest taka. Dawać prawo jazdy w wieku 30 lat a zabierać w wieku 60 lat. Ci przed 30-ką i ci po 60-ce są niebezpieczni na drodze dla siebie i innych użytkowników drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:52 Oj chłopie, naczytałeś się książek fantastycznych albo naoglądałeś tandetnych filmików i piepszysz jakieś głupoty o zatrzymywaniu się licznika po wypadku. Licznik to nie czarna skrzynka chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:03 Na mojej ulicy facet ma warsztat i tuninguje samochody. Podjeżdżają tu codziennie tacy MŁODZI SUPER KIEROWCY. I widzę codziennie jaką ci kierowcy mają sieczkę w głowie i co oni tu wyprawiają. Jakieś popisy, zrywy, obroty, pisk opon itd. Wielcy doskonali kierowcy, a na drodze kończą tak jak skończyli tamci z Żarek. Młodzi ludzie puknijcie się troszeczkę w te puste łby, bo będziecie kiedyś płakać jak tamten pirat ( o ile sami przeżyjecie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:31 Powiem wam tu jedno. Sam jestem młody i mam kolegów którzy jeżdżą samochodami. Ale tylko jeden z nich jeździ bezpiecznie i bez szaleństwa. Pozostali to oszołomy w swoich maszynach. Jeśli muszę jechać z którymś z nich to tylko z tym jednym. A wiecie dlaczego tylko z nim? Bo chcę żyć. Więc nie opowiadajcie mi tu głupot że wsiadając do samochodu z oszołomem, człowiek nie wie co go czeka lub co może się stać. Ci z tego wypadku których tak bardzo tu teraz żałujecie, jadąc w tym feralnym samochodzie, widzieli ile na liczniku ma ich kolega i co wyprawia. Ale założę się że żadne z nich nie powiedziało jemu...zwolnij, uspokuj się, nie popisuj się, nie szalej itp. Więc teraz niech mają pretensje tylko do siebie ( oczywiście ci którzy przeżyli ten wypadek ). Przemyślcie to sobie zanim wsiądziecie ze swoim kolegą do samochodu. Ja myślę głową, więc jeszcze żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:58 W momencie tego wypadku kierowca jechal z predkością 50km/h tak jest napisane w protokole policyjnym a chyba on nie klamie!! Wine ponosi kierowca autobusu "rutynowy kierowca" który jeździ dużym samochodem, uważa że wszystko mu wolno i wyskakuje na na droge z pierwszeństwem na pulsującym pomarańczowym i nikt mi nie wmówi że tam działaja światła bo mieszkam niedaleko i niedziałaja już ok godz 23. Wracali z dyskoteki owszem ale czy to oznacza że na dyskoteki jeżdzi sama nienormalna młodzież którym tylko popisówa w glowie?? Na testy wykrywające alkochol we krwi trzeba jeszcze poczekać, a może to kierowca autobusu był w stanie nietrzeźwym?? Zastanówcie się co piszecie nie znając faktów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:19 A ja myślę, że moglo być tak: passat jechał z prędkością 100-120, wszystkie swiatła przez które przejeżdżał wcześniej były wyłączone (migały żółte), dojeżdżając do skrzyżowania z ul. Źródlaną trafili akurat na moment włączenia się tych świateł (włączają się chyba właśnie o 5). Brawura, bezmyślność, nabuzowanie hormonami zrobiły swoje, gdy gó...rz zauważył czerwone i wysuwający się autobus było już za póżno nie zdążył zahamować i uderzyli przy prędkości 50 km/h - to by wyjaśniało dlaczego zginęła tylko jedna osoba, przy stówie nieżyliby wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:37 nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodda7 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 26.04.06, 20:57 Co Ty gadzasz za bzdury ???????????, jak będzie wiadomo w raporcie policyjnym ile jechal , po ekspertyzie to wam napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ageczka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:01 Na tej wsi są światła a winę za wypadek jak się okazało ponosi kierowca ałtobusu, a światło było pulsujące a nie czerwone. Wszyscy oni są zmojej miejscowości. To straszna tragedia tych młodych ludzi i nie ma w tym nic śmiesznego. Pamiętajcie, że każdy z nas mógł być na ich miejscu. znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:09 Ale wy tu wypisujecie głupoty. On jechał 50 km/h ??????? Śmiechu warte. Widziałem tego Passata i powiem wam jedno: NIE AŻ TAK ZNISZCZONY WYGLĄDA SAMOCHÓD KTÓRY JEDZIE 50 km/h. Więc nie wypisujcie tu głupot, jeśli nie widzieliście jak on wygląda po wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 13:20 Nie wiem czy wiecie, ale dotarła do mnie informacja, że jedna z rannych osób, które zostały przewiezione do szpitala zmarła :( Chodzi o kierowcę... Zatem mamy już dwie ofiary smiertelne tego wypadku.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaKnera Totalne bzdury wypisujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:51 Nie wygadujcie glupot! Kierowca zyje i pozostali pasazerowie tez zyja. Jacy ludzie sa pusci! Az mi sie nie chce Was czytac. Zginal Michal i to powinno Wam wystarczyc a to co tu pokazujecie to dopiero jest wies! Odpowiedz Link Zgłoś
zaginiony_mnich1 Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 13:24 A mnie żal jest tego autobusu z mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......;-( Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:35 Wcale nieprawda kierowca żyje.Niestety 3 osoby niezyją.Chłopak który zginął na miejscu 2 zostal przewieziony do szpitala po probach uratowania go zmarł.Dziewczyna przeszła dwie operacje ale niestety też zmarła.Kierowca jest w ciężkim stanie psychicznym.Co się stało to się nieodstanie.Każdy z nas mógł byc na ich miejscu.Zastanowcie sie jacy wy jestescie!!Zginęli ludzie moglibyscie sobie chociaz dac spokoj z tym autobusem.Budzet panstwa zrefunduje ta strate.Ale zycia tym osob niezrefunduje.Byli to moi znajomi cała miejscowosc w ktorej mieszkali jest pogrążona w smutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:37 Czyli jednego pirata drogowego mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:29 No widac ze typowy buc!!!!;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:46 ale Cie okreslila - "buc" haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:40 Cała twoja miejscowość pogrążona w smutku ? To macie teraz nauczkę wieśniaki aby bawić się w swojej remizie na potańcówkach, a nie przyjeżdżać do stolicy. U was nie ma świateł na drogach to paru piratów więcej przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:05 nie karmic Troll'a !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:33 Widac wlasnie kto tu jest wiesniakiem... a tak dla Twojej wiadomosci to Czestochowa nie jest stolica:/:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejsza Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:55 na naszych potańcówka w naszych remizach przynajmniej ludzie nie gina!!!! a wieśniakiem to ty jesteś bo nie szanujesz ludzkich uczuć!!!! i dobrze mówisz że u was to sami piraci jeżdżą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..=/ Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:13 Ale ty Maczo jestes podupiony hahaha...moze chama ze wsi nie wygonisz ale za to ciula w miescie znajdziesz...idz lepiej potanczyc do stolicy<lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaKnera Bol i wielki smutek.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:27 Powiedzcie mi dlaczego macie odwage wypisywac takie rzeczy ze autobusik wazniejszy lub ze sobie na to zasluzyli, ze wszyscy powinni... a nie macie odwagi sie nawet podpisac? Tylko jestescie anonimowi. Ja sie ujawniam od samego poczatku i nie wstydze sie powiedziec otwarcie ze pisac tak moga tylko kretyni. Nie wiecie co przezywa teraz kierowca-jakie zalamanie nerwowe przechodzi, bo Michal ktory zginal byl jego najlepszym przyjacielem. Pomysleliscie ze gdyby naprawde okazalo sie kierowca passata nie zawinil, to takim pisaniem mozecie mu do konca zrujnowac zycie? Bo na razie w to nie wierzycie. Czy ktos choc raz postawil sie w jego skorze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:43 Coś ci się wieśniaku podupiło, bo wieśniaka ze wsi wygonisz, tylko wsi z niego nie wygonisz. Taki jesteś wieśniacki inteligent, że nawet nie rozumiesz tego co ja piszę. Jak chcesz to dam ci parę lekcji czytania ze zrozumieniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania877 Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 14:26 Jak mozna być takim prymitywem.Wielki pan z miasta, ajak sie okazuje to tacy powoduja najwiecej wypadków, najcześciej jeżdża pod wpływem alkoholu i narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:51 Ludzie...co Wy tu wypisujecie..przegladalam wlasnie i to wcale nie prawda ze nie zyja 3 osoby!!! Zginal tylko Michal..- Oni ŻYJĄ!!...Jednym slowem szukacie taniej sensacji w tym co sie stalo...tyle wersji juz slyszalam ze moglabym napisac ksiazke na ten temat...dlatego zastanowcie sie wczesniej co piszecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:01 Bo my dziecko potrafimy się bawić, a wy wieśniaki oszołomieni miejską dyskoteką kończycie zabawę na autobusie lub drzewie. I zapamiętaj jeszcze jedno: CHAMA ZE WSI WYGONISZ, ALE WSI Z CHAMA NIGDY :-) :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:38 bardzo mi przykro, ale to byla widoczna wina kierowcy osobowego !! popisywal sie nic innego, przejechal na czerwonym swietle, myslal ze zdarzy, widocznie bardzo ale to bardzo mu sie spieszylo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Tragiczne zderzenie IP: *.myszkow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:44 SAM JESTEŚ WIEŚNIAK I CHAM!Może mi teraz napiszesz że nigdy się nie zdażyło żeby mieszkaniec Częstochowy wracając z dyskoteki spowodował wypadek??? Ciekawe! Myślicie że jak przy Jasnej Górze mieszkacie to wolno Wam osąszać i oceniać innych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:39 ty maczo to podaj tylko twoj adres to jak cie znajde to ci nogi z tylka powyrywam i nie obrazaj Michala bo to moja rodzina i choc jestem z Bytomia to nigdy nie powiedzialem ze jest wiesniakiem.DEBILU skonczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((( kolezanka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 25.04.06, 15:11 Łukasz to mój kolega. Teraz jest załamany i wiem ze nigdy sie z tego nie pozbiera. Jesli zawinił to poniesie kare, ale to juz nie my zadecydujemy. Jutro bedziemy wspierac na pobrzebie rodzine Michała, który zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:39 jak taki dobry kolega to moglas mu uswiadomic zeby nie jezdzil 200 km/h :/ bo jakiej to potrzeba sily zeby zepchnac AUTOBUS na drzewo !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś!!!!1 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:26 Widze żę Agusia jest tak zoriętowana w temacie, że szok a jaka mądra, no nic innego, poprostu nasza Agusia wymiata, żadzi. Jak nie wiesz jak to sie stało to sie nie odzywaj bura su*o. A szanownego kolege Matiego to tylko sztacheta w łeb. A dla kolegi Maczo mam cenną rade: ,,wez patelnie w prawą lub lewą rękę (zależy czy jestęś prawo czy lewo ręczny) i je***j sie nią z całej siły w łeb bo tobie chłopcze to już nic nie pomoże. jeszcze jedno jak chcecie pisać takie głupoty to znajdzcie sobie innna stronkę bo tu nie jest konkurs na najgupszy wpis na forum. TU LUDZIE CIERPIĄ i będą jeszcze cierpieć przez długi czas, a nie tak jak wy w pogioni za tanią sensacją!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:30 Dzięki, że mnie tak "wysoko" oceniłaś - może nie dla wszystkich jestem normalny na tym forum, ale mam prawo do swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:28 Ty "ktosiu" hahahahahah debil jakis jestes, wiesnika z myszkowa czy skas tam :D buraki wjechali do miasta, zapomnieli ze jest tu cos takiego jak swiatla itp a nie droga polna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:40 zamiast siedziec na tym forum to wez slownik jezyka polskiego do reki i sie moze troszke doksztalc;/ Kretynko!!! jestem tylko ciekawa co Ty bys zrobila gdyby to byl kto z Twojej rodziny lub znajomych??co?? dalej mialabys takie zdanie na ten temat czy ten parszywy usmieszek zniknal by z Twojej mordy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:44 oh :D odezwala sie :> ja sie z nikogo nie smieje, tylko widac ze kazdy broni swojego, Widocznie Ty tych swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:49 a powiedz mi droga kolezanko kogo Ty tam bronisz??autobusiku jak kolega MATI??a nie bronie ich dlatego ze ich znam tylko tu chodzi o ludzkie zycie...widocznie nigdy czegos takiego nie doswiadczylas i naprawde Ci tego nie zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:52 Słuchaj WKURZONA. Głupki i debile muszą ginąć na drogach aby ich już nie było wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:10 No to MIK gdybys znal cale wydarzenie to wtedy mozesz sie odzywac na ten temat...Wina byla kierowcy autobusu i jest to juz pewne niedlugo moze poczytasz o tym w gazetach moze wtedy inaczej podejdziesz do calej tej sytuacjii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnn Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:59 Skonczcie te dyskusje.jest to przestroga dla innych.Podobnych wypadków w Polsce jest wiele.Jak im zapobiec.Odpowiedż jest ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaKnera Bol i wielki smutek...tyle moge powiedziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:11 Wkurzona masz zupelna racje! A wszyscy ktorzy pisza na tym forum byli by dzisiaj na pogrzebie Michala i widzieli go w trumnie-zupelnie niepodobnego do siebie, to by sie zastanowili nad tym co pisza.Jak by widzieli ten przeokropny bol i smutek rodziny i dziewczyny Michala... Naprawde kierowca passata nie wjechal na czerwonym swietle i potwierdzaja to fakty. Naprawde reanimowal swoja kuzynke ktora siedziala z przodu przypieta pasami bezpieczenstwa. A predkosci napewno nie mieli duzej-jezdzilam z kierowca tego wypadku i Michalem do pracy w Electroluxie i do szkoly do Katowic i nigdy nie jezdzil jak wariat! Uwierzcie mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Bol i wielki smutek...tyle moge powiedziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:40 ONI tego nigdy nie zrozumieją...ale dobrze,że jesteś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaKnera Tragiczne i bardzo boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:47 Moze i jestem wiesniaczka jak piszecie o ludziach z Myszkowa i z Zarek ale mam serce, ktore nie moze przebolec tej tragedii. Mam nadzieje ze juz wkrotce wyjdzie prawda na jaw a moim przyjacielom zostanie przywrocone dobre imie a Michal bedzie mogl wreszcie spokojnie spoczac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Ewa Knera Re: Bol i wielki smutek...tyle moge powiedziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:49 Tak, powiesz pewnie że ona była zapięta pasami, a kierowca jechał 50 km/h. I w takiej sytuacji wszyscy są w stanie krytycznym. Powiem ci jedno. Pier....sz kobieto głupoty o któtych nawet nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Bol i wielki smutek...tyle moge powiedziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:41 jechali 50 km/h razy 3 = 150 chyba :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:36 ty chyba glupia jestes skoro myslisz ze to wina kierowcy !! jechali bardzo szybko, na czerwonych swiatlach i teraz odpowiedza na to - i juz odpowiedzieli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:53 ja jezdze normalnie, a nie 155km/h (tak jak to powiedzial kolega) i nikogo nie bronie tylko Ty wielce sie burzysz i klocisz ze autobus zawinil !!! pomysl dziewczyno i wychodzi na to ze Ty bronisz winnych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defekt Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:56 nieznacie ich to tak niemuwcie bo on napewno nie jechal 150 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:58 poczytaj cale forum to zobaczysz ze jakiegos kolesia ktos tam z rodziny pracuje w ministerstwie spr. i wie :> ale czy to prawda to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:25 Dziwczyno co mnie interesuje kto gdzie pracuje...zawinil kierowca autobusu i jest to juz potwierdzone i wez wkoncu przestan sie czepiac...a Ty to pewnie swoich kolegow bys obwiniala i jeszcze jakby zmarl to powiedzialabys ze dobrze!!??!! ze mu sie to nalezalo ??!!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:37 zazwyczaj dziewczynko est tak ze obwinia sie winnego !!! i teraz tak tez jest :) jechali po smierc - bardzo im sie spieszylo Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:04 Potwierdzone? Przez Ciebie chyba. Zastanów się jak to możliwe, że kierowca autbusu zawinił? Może to on przy...ał w Passata... bokiem, a później wycofał i przywalił w drzewo. Winę kierowcy Passata, lub w co nie wierzę zbytnio - kierowcy autobusu uznam za prawdziwą, gdy przeczytam o tym w Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 23:16 Jasne. Jechał 20 km/h i zmiótł dziesięciotonowy autobus przez tory tramwajowe na drzewo. Pomyślcie co wy wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:29 tak oczywiscie a jak juz byl na tych torach to jeszcze po nim tramwaj przejechal i nad nimi wszystkimi przefrunal garbaty aniolek!! stuknijcie sie w leb !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:38 a tym garbatym aniolkiem jestes ty :D Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:06 No to Ty się raczej stuknij w łeb, bo ty takie herezje wypisujesz i męczysz tym pieprzeniem głupot innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:09 widze ze nie ma sensu z wami porozmawiac!!!!!!!!!!!jak dla was jakis autobus sie liczy zamiast ludzkiego zycia to nie chce was znac!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:12 No to nie piszmy do siebie już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:14 ale naprawde nic cie nie rusza to ze zgineli ludzie, nie wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:20 Rusza mnie, ale jak ktoś mnie obraża to ja mu na przekór. Nie myśl, że nie żal mi tych ludzi, tego chłopaka, co zginął, czy rodzin. Poprostu też interesuje mnie autobus - tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:59 jakby uwazali to by zyli Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 26.04.06, 22:28 Weź się ppp ode mnie odstosunkuj. Pisałem coś o autobusie, że wypisujesz takie rzeczy pod moim postem? ... Boże, co za ludzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......:/:/:/ Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:31 dziewczyno ja ich nie bronie....!!!!!!!!!!!! chodzi o zycie ludzkie a nie o to ze na forum bedziemy sie klocili:/ to jest bezsensowne:/ Ty ich nie znasz wiec nie wiesz co moga przechodzic takie osoby... to jest ogromny bol i cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:44 ty Agusiu od siedmiu bolesci ci WIESNIACY jak to ich okreslasz studiowali i wcale nie byli chlopakami ze wsi a wasza zasrana Czestochowa(medalijkorze)kryje sie przy Bytomiu to jest miasto a nie wy gorole to wy do pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:40 no i prosze jakiego miastowego tu mamy;/ a jak bys nie wiedzial to Żarki juz od dawna maja prawa miejskie...!!!!!! a TY sam jestes Wieśniakiem nie potrafiacym uszanowac innych!!!! To co sie stalo to tragedia!!! Tragedia dla Wszystkich!!! I KAZDY KIEROWCA powinnien zdjac noge z gazu!!!nieszczesliwych wypadkow jest zbyt wiele..i zbyt czesto gina niewinne osoby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:50 no w tym przypadku to ten ktory spowodowal wypadek zginal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:44 po co piszesz na tym forum jak nie wiesz jak bylo?? wogole po co pisze cokolwiek jak Ciebie to bawi a tu nie ma sie z czego smiac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:47 jak narazie to ja sie z nikogo innego nie smieje jak tylko z Ciebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:49 Wieśniaki spać, bo rano trzeba wybrać jaja z pod kurek i wydoić krowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:51 gdzie jest to zdiencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Gosc Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:51 Forumowicze już wydali wyrok:) Może gazeta opisze jakieś szczegóły z ustaleń Policji jak tylko się dowie. Faktem jest że jeżeliby grzmotnął 50 km/h w autobus to żyliby chyba wszyscy. Ten wypadek powinien wam uświadomić że nie zapinając pasów z tyłu w momencie takiego uderzenia ciało ważące około 60 kilo waży 800kg!!!Czy to oświeca ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekb Re: Tragiczne zderzenie IP: *.myszkow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:37 Widzisz tak się składa że kierowca nie pochodził ze wsi, i u niego w mieście też są światła. Czy tylko Częstochowa to miasto??? MEDALIK..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:51 pisze do wszystkich,moj tata byl swiadkiem wypadku bo stal na przystanku,a wiec passat jechal ok 80-90 km/h i przejechal na czerwonym swietle,swiatla byly wlaczone,autobus wyjechal normalnie wolno odpowiednio na zielonym swietle,kierowca passata chyba sie zdrzemnał poniewaz nie bylo zadnej drogi hamowania zadnego probowania wyminiecia ani pisku opon,normalnie w takiej sytuacji daje sie po hamulcach,a tutaj nic z tych rzeczy nie bylo.i prosze nie zganiajcie jeden na drugiego jak to było skoro nie widzieliscie.pozdrawiam rodzine poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:29 moj tata tez byl swiadkiem, i oni nie moga zrozumiec ze winni poniesli kare, mysla ze dobrze jezdza - nieststy prawda bywa bolesna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:33 Najświeższe informacje - winny kierowca autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:34 skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:36 Od jojo - ponoć jego mama jest policjantką, więc wie wszystko na świeżo - wkrótce ma pisać o szczegółach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:37 moj tata tez jest policjantem i jeszcze nic nie wiadomo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:40 Może jojo wie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:41 moze wiec wiecej tego co chcialby wiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MINI Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:45 Mój wujek pracuje w ministerstwie sprawiedliwości, a tam mówia że to passat jechał 155 km/h a autobus jechał prawidłowo. Podobno kierowcy passata grozi do 15 lat więzienia za taką katastrofę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:45 "Najlepiej" byłoby tam być, zobaczyć jak było i ocenić sytuację bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:48 dokladnie!!!! jakby jechal 50 km na godzine to napewno by nie zepchnal autobusu na drzewo !!!!!! myslcie realnie ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:54 A dla mnie jest jeszcze jedna sprawa - autobus jechał prosto ze Źródlanej, skręcał w prawo, czy w lewo - jeżeli jechał prosto, to mogło go tylko leciutko przesunąc a kierowca nie zdąrzył zahamować i stanął na drzewie. Bo jeśli skręcał, to predkośc musiała być ogromna, jeśli jechał prosto - nie musiała być taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:20 no i wlasnie wam pisalam bo moj tata to widzial,stal na przystanku,wiec pisze jeszcze raz,autobus jechal prawidlowo na zielonym a passat darł dosc szybko(za szybko)na czerwonym,i wierze w to co moj tata mowi bo nie jest ani slepy ani nie jest daltonista,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:54 Twoj tata byl swiadkiem...teraz jest policjantem gratuluje zajebista jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:55 akurat dziewczynko jechal do pracy - komisariat 2 - na bór - przejazd akurat kolo miejsca wypadku - wiec sie nie odzywaj bo Ty tylko wiesz na mapie gdzie czestochowa jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 07:08 chyba komus sie glupio zrobilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:50 trzeba byc debilem zeby tak skomentowac czyjes nieszczescie ...... zeby CI idioto nie przytrafilo sie to samo :/ no zalosne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:57 myślałem że ludzie z czestochowy to normalny naród ...myliłem sie...ja mieszkam w Myszkowie i jednak wole Tu dalej mieszkać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: do aa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:40 jesli to do mnie bylo to nie wiem o co ci chodzi,napisalam jak bylo,a pozdrowienia przesylam z dobrego serca,zycze im duzo wiary i wytrwalosci,nie napisalam tego zlosliwie ,moze to tak odebrales,wiesz mi wiem co teraz przechodza,a ty od razu od debila mnie wyzywasz a zle przekaz odebrales.i nie zycz nikomu nieszczescia bo czasem moze sie to obrocic przeciwko tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:44 po pierwsze...mati ty to jestes pie..nym psychopata i lepiej sie nie oddzywaj gowniarzu bo mozesz w trabe zarabic za takie gadanie.jak ci szkoda autobusu to huj niech ci go szkoda ale stul juz leb bo sluchac cie nie mogen idioto ty...po drugie czy wy zastanowiliscie sie co piszecie?? wielce doswiadczoni kierowcy sie oddzywaja a przypomnieliscie sobie jak wy byliscie w wieku moim i moich kumpli ktorzy mieli wypadek?? NIE!!!! Bo robiliscie to samo a teraz wielce uczycie innych!!!! Teraz jest juz po fdakcie i nie ma co gdybac na ten temat stalo sie i sie juz nie odstanie!!! Znalem rowniez michala i bardzo mi go szkoda...jego rodziny i wogole...pasazerow tez znam dzis nmawet z jednym rozmawialem w szpitalu...prawdopodobnie bedzie mial opercaje w czwartek na kregoslup...a wy teraz rozmawiacie na temat autobusow czy to jest normalne?? Nie zycze nikomu zeby byl na miejscu obojetnie z ktorych osob ktore braly udzial w wypadku oraz ich rodzin...!! A wiecie co mnie najbardziej wku..a?? Ze znam tych chlopakow i michala tez znalem i dlaczego zawsze tacy ludzie maja pecha?? wypadki smierc itp itpd...bandyci i zlodzieje cpuny i inne gady zyja na tym swiecie i beda zyli!!!I to jest niesprawiedliwe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:05 Po pierwsze - proszę bez obrażania, bo ja cię nie uraziłem. Po drugie - jeśli nie możesz "słuchać" (ja bym nawet nie umiał usłyszeć napisanego) tego co napisałem, to jeśli wydzisz mój wpis, to go nie czytaj, skoro wiesz, co w nim będzie. Po trzecie - bardzo proszę, daj mi w trąbę, ciekawy jestem, jakby ci to wyszło. A autobusu na prawdę bardzo mi szkoda, bo na remont pójdzie dość dużo kasy, zamiast wydawać ją na pożyteczniejsze rzeczy. Pozdro dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Tragiczne zderzenie IP: *.c29.msk.pl 25.04.06, 19:58 myslę ze dla chłopców zŻarek to przestroga...to co sie stało..stalo sie naprawde..i na pewno nie chcielibyscie byc na miejscu tego kierowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.21.* 25.04.06, 20:07 najpierw napiszcie o co chodzi, a potem komentujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:36 A jednak to nie była wina kierowcy passata tylko kierowcy autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:46 Jeśli można - skąd masz te informacje?? Tylko szybko, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROK Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:49 Miałem kiedyś wypadek, gdy miałem na liczniku 80 km/h. Facet wymusił mi na czerwonym. Powiem wam tylko tyle że nikomu nic się nie stało pomimo tego że nikt nie był zapięty w pasy. Więc nie mówcie mi tutaj że ci młodzieńcy mieli na liczniku 50 km/h. Pusty śmiech mnie ogarnia gdy czytam takie wypowiedzi. Wsiądźcie ludzie do samochodu, poproście kierowcę aby jechał 50 km/h i zobaczcie czy przy takiej szybkości można nie przeżyć uderzenia w przeszkodę. Troszkę wyobraźni obrońcy tych piratów. Sami się tego domagali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafe Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.21.* 26.04.06, 13:18 Zgodze sie z toba ale nie do końca. W tym przypadku liczy sie nie tylko predkość samochodu (podejrzewam że w przypadku passata było to raczej 80 niż 50), ale różnica w masie pojazdów ( passat ok 2 tony, autobus 10-11 ton). przy tak znacznej różnicy mas rozpędzony passat zatrzymał sie prawie w miejscu ( a przyspieszenie/opóźnienie spowodowało że pasażerowie ważący normalnie 60- 70 kilo mieli w tym momencie mase 800 - 1000 kg), to było głównym powotem tak tragicznych skutków. Gdyby to było 160 jak ktoś tu napisał to autobus najprawdopodobniej by sie przewrócił albo obrócił wokół własnej osi a nie pojeczał dalej zmieniająć tylko tor swojej jazdy. nie wnikam w to kto był winny, ale podejrzewam (sądząc z opisów), że mogli oni niestety trafic na tzw moment zmiany dojazdowej. Chodzi tu o taką sytuacje że jeśli włączone są pulsujace żółte światła i do sygnalizatora przy drodze podporządkowanej dojeżdża auto to dostaje ono automatycznie zielone, a na głównej zapala sie czerwone. w takiej sytuacji jadacy autobus nie hamował by (w końcu miał zielone) i wjechał z prędkością około 40 -50 na skrzyżowanie tuz przed passata, który jeśli był dostatecznie blisko nie mógł nawet nie mieć czasu na hamowanie i jedynie próbować go omijać. Za taka wersja może przemawiać miejsce w które udeżył passat (tuz przed przednim kołem) oraz to, że autobus miał taka prędkość, że przeciął tory tramwajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:57 Co wsiowe chamy tak zamilkliście. Wyjmujecie słomę z butów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:03 Najwieksza wioche na tym forum pokazujesz Ty... wiec szkoda pisac z Toba!! bo nikt tu niepisze dlatego zeby sie z Toba klocic czy posmiac... a wogole na takich jak Ty my "wiesniaki" napewno z wiekszas inteligencja nie zwarcamy uwagi!! wiec jak sie chcesz z kims klococ czy kogos obrazac to zle trafiles bo to nie to forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:17 wiem już tylko tyle że wypadek spowodował kierowca autobsu i chciał zgonić na kierowce passata- bo policja to dowiodła. Światła na przejeżdzie były żółte a on jechał 50km/h i to autobusista wyjechał im.Więc kierowca passata sie nie będzie sie obwiniał za śmierć przyjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:20 Ale z jakich źródeł masz te informacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:06 no masz racje ze nie bedzie sie obwinial bo juz sie obwinia...jest na skraju wyczerpania psychicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:10 Słuchaj WKURZONA, z kimś mnie pomyliłaś, że mnie obrażasz. Ja tylko chce się z tobą przespać !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:22 nie wiecie co się stało wiec nie opowiadajcie głupot bo naprawde to nie była wina kierowcy passata tylko kierowcy autobusu jak napisał gość portalu jojo. Nie osądzajcie bez świaadomości co się stało [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:24 Powtarzam poraz trzeci - skąd to wiecie czyja wina?? Odpowiedz Link Zgłoś