Gość: Kuba (ZSSB) Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:51 Ludzie do czego to doszło, rozumiem wlepiać mandaty za malowanie albo nie wiem ale za pomoc chłopakowi przecież to jest jakaś paranoja. To szczyt bezduszności. Ciekawe jakby to ich dzieci były chore napewno rozwieszaliby plakaty prosząc o pomoc. No Comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Ada Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.abhsia.telus.net 25.04.06, 17:52 "Waszko" jak bedziesz starszy to bedziesz wiedzial ze tylko biedni ludzie sa po to by ich karac. Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 17:54 Strażnicy miejscy mają zmienne kaprysy i jak ich "coś" najdzie to sie nagle aktywizują w kompromitujący sposób.W czasie relaksujacych spacerkow po miescie nie widzą brudu,psich kup ,nieprawidłowo zaparkowanych samochodow i żadnych innych przejawow łamanie prawa.Ciekaw jestem czy mandat otrzymalby też kolega syna straznika chorego na bialaczkę?Z pewnością nie, bo kolega syna straznika to swój czlowiek a takich się nie karze. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoten strażnicy miejscy, czy miejskie cyborgi? 25.04.06, 17:56 Niestety głupota i brak sumienia nie bolą, a szkoda! Gdyby bolały , delikwenci mogliby pójść po poradę i może nawet jakieś wspomaganie by się znalazło, a tak wiecej szkody niż pożytku z tego strażniczego pilnowania porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszczek Podajcie numer konta IP: *.europe.hp.net 25.04.06, 17:56 Podajcie numer konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Duda Org. Re: Podajcie numer konta IP: 195.117.153.* 25.04.06, 20:09 Fundacja "Iskierka" ING Bank Śląski Oddział w Zabrzu nr Konta: 30 1050 1588 1000 0023 0342 1412 na hasło: "Dla Mateusza Różańskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t_gawron Nieuki i nieroby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:02 Za nasze podatki zajmuja sie marnowaniem czasu i uprzykrzaniem zycia innych. Za co sie tak czepiacie buraki? Ze jestescie straznikami bo do Policji sie nie dostaliscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita Strażnicy się pozamieniali z ch....mi na główki 25.04.06, 18:02 prawdopodobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Łamanie prawa... IP: *.krakow.pl 25.04.06, 18:05 To zalezy od restrykcyjności prawa i sposobu jego egzekwowania. Jezeli policjanci nagle zatrzymają WSZYSTKICH kierowców jadacych zakopianką (przy średnim lub dużym natężeniu ruchu) z prędkością wyższa niż dozwolona to zapanuje porzadek czy anarchia (w sensie totalny bezład)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpwpwp MOJE ZDANIE IP: *.student.uni-kassel.de 25.04.06, 18:17 To że chłopaki pomagaja koledze to się chwali, lecz że rozwieszaja plakaty w nielegalnym miejscy - to źle i to że zostaną ukarani to dobrze. Dzaialnie w dobrejsprawie nie ejst usprawiedliwieniem łamania prawa, tym bardziej że można rozwieszac plakaty w miejscach do tego udostepnionych - wilk syty i owca cała.... Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: MOJE ZDANIE 25.04.06, 19:09 > Dzaialnie w dobrejsprawie nie ejst usprawiedliwieniem łamania prawa, tym bardziej że można rozwieszac plakaty w miejscach do tego udostepnionych - No chyba nie doczytałeś atykułu Coś tam pisało o pasach dla pieszych, i o tym że ich niewolno przejechać. (tych pieszych :) ) A swoją drogą, nie dotarło do głów urzędników, że nie obywatel dla niego, ale on dla obywatela? te cele od lat z powodzeniem stosuje się na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: MOJE ZDANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:06 Tylko chlopcze Nie ma w czestochowie miejsca w ktorym mozna powiesci plakat nie majac pozwolnia.. 2 slupy na daszynskiego i bieganskiego wymagaja pozwolenia.. pozostale mijesca sa nielegalne.. a dodam ze tam gdzie pisalo ze nie wolno plakatowac ulotki nie zostaly zawieszone!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 18:25 Z drugiej strony jaka teraz z tego reklama w prasie. Moze sie znajdzie dzieki tej calej aferze jakis hojny sponsor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:27 Moim skromnym zdaniem,cieć,zwykły cieć w ten sposób się dowartościowuje.Straż miejską wymyślili zresztą ludzie którzy dostali się do władzy przez przypadek i tam dostrzegli możliwość samorealizacji.W poważnym zmaganiu z życiem nie daliby sobie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I_TAK_POWIEM Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:38 "...wielka MI STRAŻ, ZA DARMO PIENIĄDZE BIORĄ MOJE PIENIĄDZE, $#%@#% JE..ANE.." OTO CAŁA ESSENCJA MOJEJ OPINI NA TEMAT STRAŻNIKÓW Z TEXASU ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:28 Tytuł w stylu FAK'tu. Mandat nie jest za pomoc tylko za sposób pomocy - to wielka różnica ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden z SM Re: Brawo.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:29 ....wszystko mi w takim razie wyjaśniły nazwiska i numery....można się po nich tego spodziewać:-/ Kiedyś chwaliłem się pracą w SM - od jakiegoś czasu już mi wstyd.Ale żyć trzeba i rodzina na utrzymaniu:(. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat56 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 19:35 Mili dyskutanci.Widać że żyjecie na księżycu.Panowie Komendanci S.M. to kolesie prawicowych samorządowców.Pośrednio sami ich wybraliście.W Warszawie strażnik jest zmuszany pod grożbą utraty premii izwolnienia zpracy do przynoszeni mandatów i produkowania wniosków do S.G.Nie ważne za co i wobec kogo.Ci co mają po około 100 mandatów i 100 wniosków do S.G.,w ciągu 6!miesięcy!!!,mają dodatki służbowe po okoł 1500zł.miesięcznie.Litościwi strażnicy mają po100 ,200 zł. lub 0!!.Dlatego trwa dziki wyścig za wynikami.Panowie Komendanci najlepiej czują się na imprezkach plenerowo-kościelnych.Takiej obłudy izdziczenia w S.M.jeszcze nie było.Obecnie nawet dla ''szkolnych; liczą się tylko wyniki a nie bezpiecz. dzieci w szkole.Doszło do totalnej patologii,w tym fałszowania statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat56 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 19:41 tomcat56 napisał: > Mili dyskutanci.Widać że żyjecie na księżycu.Panowie Komendanci S.M. to kolesie > prawicowych samorządowców.Pośrednio sami ich wybraliście.W Warszawie strażnik > jest zmuszany pod grożbą utraty premii izwolnienia zpracy do przynoszeni > mandatów i produkowania wniosków do S.G.Nie ważne za co i wobec kogo.Ci co mają > po około 100 mandatów i 100 wniosków do S.G.,w ciągu 6!miesięcy!!!,mają dodatki > służbowe po okoł 1500zł.miesięcznie.Litościwi strażnicy mają po100 ,200 zł. lub > 0!!.Dlatego trwa dziki wyścig za wynikami.Panowie Komendanci najlepiej czują si > ę > na imprezkach plenerowo-kościelnych.Takiej obłudy izdziczenia w S.M.jeszcze nie > było.Obecnie nawet dla ''szkolnych; liczą się tylko wyniki a nie bezpiecz. > dzieci w szkole.Doszło do totalnej patologii,w tym fałszowania statystyki p.s Policjanci są zaszokowani metodami i sposobem premiowania Strażników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tomcat56 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:14 Piszesz o Warszawie, a w Częstochowie jest to samo, jak bedziesz miał za mało interwencji np. z art.77kw lub z art.63a, lub z art.144 to dostaniesz pismo że jesteś nieprzydatny do służby. Dwa takie pisemka i po pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:54 najprostrzy sposob zarobku.. karac mandatami slabszych i mlodszych a ci co zabijaja i kradna chodza bezkarnie po ulicach.. takich ludzi jak ci chlopcy powinno byc wiecej.. na swiecie jest malo ludzi z tak dobrymi sercami.. i jeszcze za to zostali ukarani.. smiechu warte.. ale nie mozna za duzo wymagac przeciez to tylko Polska policja:/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat56 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 21:16 A co myśleliscie barany.. państwo prawa jest dla tych których stać na dobrych prawników!i mają kasę.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat56 Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami 25.04.06, 21:22 Tumany!!Strażnik nie jest premiowany z Bezpieczeństwa tylko z ilości wlepionych wam mandatów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:16 Co za beznadziejna cio.. z tego strażnika. Gdyby to była inna sytuacja to by mnie rozbawił tekst "że nigdzie też nie ma napisu, że nie wolno ludzi na pasach przejeżdżać" I to coś "strzeże" naszego bezpieczeństwa - to kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.krakowian.pl Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:03 Z treści artykułu wynika, że wisiały tam także ulotki reklamowe firm kredytowych. Rozumiem, że z adrese skoro ktoś się tam reklamował. Ciekawe czy panowie strażnicy w taki sam sposób jak tych chłopców potraktowali właścicieli owej firmy. To niestety nie jedyny przykład bezmyślnego postępowania straży miejskiej. Podobnie jest z zakładaniem blokad na koła samochodów zaparkowanych w miejscach do tego nie przeznaczonych. Logicznie biorąc, skoro przeszkadza to powinien być jak najszybciej przestawiony a blokada to uniemożliwia. A co jeżeli ktoś zatrzymał się tam bo przyjechał po osobę chorą lub niepełnosprawną. Nikomu źle nie życzę. Również nie życzę białaczki strażnikom. Życzę im jednak by nie tylko wiedzieli co to jest białaczka ale i rozumieli czym ta choroba jest i umieli odróżnić chęć niesienia pomocy od chęci zarabiania. Panowie strażnicy, zapewniam was, że myślenie nie boli. Sprubójcie, może wam się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:06 Strażnicy mogli pouczyc osoby klejące na wiadukcie.Mandat to nie wszystko! Ale przewidywali że mogą być obserwowani przez kadre kierowniczą która z braku pracy chodzi po mioeście za strażnikami i ich śledzi.Więc po co ryzykować ukaraniem przez kadre kierowniczą! Takie sytuacje mają miejsce od paru lat i nikogo to nie interesuje.A szczególnie władze miasta! Mandat za rozklejanie ogłoszeń to dla kadry kierowniczej to wynik na miare nagrody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomuś - Żeromski Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 00:05 Żenada , poprostu złość mnie ogarnęła jak przeczytałem ten artykuł . Banda idiotów , którzy nie potrafią zrozumieć dobrych intencji ludzi , którzy w jakiś sposób chcą pomóc swojemu koledze ze szkoły . Pozdrowienia dla ludzi , którzy dzielą się sercem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:29 A jakie numery mieli ci strażnicy? To może ich znam i opisze swoją opinie na ich temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiezaleznyGlosRast Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:42 porabani sa juz im powoli odwala oni tylko patrza gdzie by tu przychaczyc jakiegos frajera z ktorego mozna sciagnac flote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:00 popatrzecie na siebie co piszecie życzycie im najgorszego a prawie 100 % Polaków to katolicy ale nikt z was ich nie rozumie jesteście tacy sami jak oni albo gorsi ci co piszą o głupocie kontrolach to pewnie frustraty z strazy ,którzy są jak dzieci ktoś mnie pokrzyczy skontroluje to idę do mamusi się poskarzyć bo może pomoże lub zwalać na wszystko na innych bo ja jestem niewinny mnie tu przysłali. Może zostawimy ten wąte w spokoju bo tu chodzi o ważniejsze sprawy .Może był ich błąd ale starają się go naprawić i dajmy może temu spokój bo zaczyna sie tu wkradać personalne sprawy a to niepotrzebne. Pewno wielu z was jak ma problem to do nich dzwoni o załatwienie sprawy i jest wtedy ok bo załatwili/ Ja ich nmjie tłumacze ale staram się zroziumieć bo powinno byc to wszytko poukładane anie róbta co chceta. chłopkom z liceum ktoś powinien powiedzie I chyba nauczt\yciele ) gdzie można to rozklejać a gdzie nie są instytucje (chyba które wytrażają zgodę na plakatowanie) .A na sam koniec gdzie są istytucje które maja nam pomagac w chrobach i jeszcze jedno piszecie o babciach al na pewno jak coś kupicie od nich złego to do nich dzwonicie -zastanówcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora! Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:33 ty sie juz przymknij frustracie! juz wczesniej wyskakiwales z takimi glupimi tekstami, ze ci ktorzy sie krzywia na polecenia od kadry, to idioci, ktorym nie chce sie pracowac! sam jestes dzieckiem, bo nie masz swojego zdania w wielu dziedzinach z zycia. idz do roboty w strazy to zobaczymy co bedziesz chcial a co musial robic! znalazl sie "obserwator", pozal sie Boze. a jak juz tam popracujesz to zobaczymy jak sie bedziesz wypowiadal.. do twojej wiadomosci: jestesmy oceniani pod katem ILOŚCI interwencji a w zwiazku z nimi pod katem ILOŚCi np; mandatow. raz albo 2 razy w roku czesc z nas otrzymuje pisma z wytykiem, ze "tylko" 2 interwencje podjal straznik np; z art. 63 "a", czyli naklejania ogloszen. dziwisz sie teraz jeszcze, ze oni nalozyli te mandaty?! ja ich nie bronie, bo osobiscie ich nie lubie, ale takie sa wytyczne - frustracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:57 szanowni Panstwo, czepiajcie sie dalej i obrzucajcie blotem wszystkich czarnuchow za czyn dwojki. ja nie ukaralbym grzywna tych uczniow. jednak sa tacy (opisani w artykule), ktorzy dla "dobrej" opinii komendantury i prezydenta potrafia baaardzo wiele. i pamietajcie o tym w przyszlosci, a zwlaszcza wtedy, gdy jeden z nas "przyczepi" sie do Waszej osoby z zamiarem ukarania za popelnione wykroczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 12:10 zlodzieje biegaja po ulicach a oni zabieraja pieniadze choremu czlowiekowi WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:16 ZMIENIĆ WŁADZE W STRAŻY MIEJSKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ci mali szaraczkowie dadzą sobie rade na ulicy, i nie bedzie mandatów za plakaty na cele chorych osób! Ale trzeba poczekać do wyborów na prezydenta miasta! W obecnej chwili nasz panujący komendant jest święty w oczach pana W....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:30 ty co sie tak frustrujesz odpisujesz mi .Najlepiej idź do pracy prywatnie to posmakujesz co to praca i jak cie sznują.Ja tam pracuje prywatnie i wiem dobrze.Masz stała pensje pewno dodatki i jeszcze klapiesz na firmę .Jak jestes taki madry to idź i im powiedz otwarcie w oczy a nie na forum anonimowo tak to kazdy potrafi.pewno jesteś kiepski bardzo kiepski i nie pisz takich bzdur żebys nie ukarał ,pewno bys był pierwszy bo do końca nie znasz prawa.Ja troche ostatno czytałem o waaszych słuzbach i nie jest to tak dokońca jak piszesz.A najlepiej jak po godzinach swojej frustrujacej pracy idź i posprzątaj ulotki do tego byś najlepiej sie nadawał.Popatrz w lusterko jesteć cienki bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:50 piszessz równiez o jakiś statystykach .W każdej pracy jestes rozliczany czy na produkcji czy w administracji.Co może bys chodził i tylko patrzył to może za ciebie postawic makiete straznika i ona by brała pensję a może tylko dorabiasz w strazy na emeryturę a krecisz swoje i wykorzystujesz innych. Znalazł sie filantrop weź się do roboty. Black to też chyba nieudacznik tylko potrafi pisac i n ic więcej Poczytaj jak jest w krajach zachodnich ja tam bywam -za takie rzeczy to byś kwiczał i nie pisz głupot nie wprowadzaj ludzi w błąd bo to jest bardzio szkodlie. Obwiniaci za wszystko straż a gdzie są inne instytucje i sami ludzie pewno pies sie zesra wina strazy ,kotoś zaśmicie wina strazy,zła pogoda wina strazy itd.opamietajcie się. Ostatino dzwoniłem do strazy w sprawie porządkowej i osoba ,która przyjmował telefon wszytko mi wyjaśniła co jak i gdzie ma m załatwić moim zdaniem tak to powinno być.A musiśz wiedziec ,że nie jestem mieszkancem Cz-wy .A osoba która przyjmowała telefon powiedział ,że może to sama zgłosic do gminy byłem w szoku ,że można tak uprzejmie załatwic interesanta.Czy tojest źle że tak postępują Może ta sprawa był wypadek przy pracy zrozumcie ich. O zachowaniu tego przyjmujascego powiadomiłem rodzinę w Cz-wa ,że mozna im zaufać i wam wszyskim z Cz-wa żyuczę takich iopiekunów . wiecej nie będeł pisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esbek Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:30 Czytając tą przyjemną literaturę dochodzę do bardzo prostych , a zarazem realnych odczuć. Nie ma co rwać szat za te mandaty.Nastąpiło wykroczenie i kara musi być Ubolewam nad faktem takiego załatwienia zdarzenia. Zapytał bym się tych co nałożyli M.K.K. czy wzięli pod uwagę przy nakładaniu kary art. 33 kodeksu wykroczeń? ot taka pragmatyka....... Może lepiej by wyglądał wniosek do Sądu, przy odmowie przyjęcia M.K.K. Nie mniej jednak dopuki tą formacją będzie kierował, kierowali tacy zwolennicy prawa po swojemu to podwładni będą tak a nie inaczej wykonywać swe obowiązki . powód jest bardz prosty ludzie ci boją się swoich przełożonych, którzy za nie małe pieniążki potrafią upie.... strażnika a komendant wtedy jest, cały w skowronkach. Ostatnio w tej formacji dzieją się bardzo dużo ciekawych rzeczy. Rozwiązanie S.M. w tego typu sposóbnie nie wchodzi w rachubę. Natomiast wykluczenia z tej instytucji osób z poza miasta Częstochowa to popieram. Niedługo odbędzie się druga tura przyjęć na Strażnika dyktando i te sprawy tu się należy bacznie przyjżeć czy wszystko odbywa się zgodnie z prawem , czy nie ma matactwa!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abolswent Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:02 niestety musze sie zgodzic z Widzem, ulissesem i kilkoma innymi osobami, ktore twierdza ze mandaty zostaly wypisane slusznie (choc wystarczyloby ich nie przyjac lub wlepic pouczenie). chlopaki wykazali sie glupota - w zadnych miejscsach publicznych, oprocz takich ktore zostaly do tego celu wyznaczone, nie wolno nic wieszac. To, co powiedzieli GW, ze chca zaplacic z pieniedzy ktore wczesniej zebrali dla mateusza - no comments... i nie mowcie ze jestescie tylko dobrymi licealistami ktorzy chca pomoc biednemu koledze - to was naprawde nie usprawiedliwia od tego, by lamac prawo i robic bezsensowny szum medialny, w sprawie, w ktorej nie macie racji. Co najgorsze, nie zauwazylem zebyscie przyjmowali w ogole krytyke. Wiecie juz teraz doskonale (skoro wczesniej nei wiedzieliscie) ze plakatow wieszac nie wolno, a mimo to nadal uparcie trwacie przy swoim... to fakt, SM mogla zastosowac ulgowo pouczenie, ale wcale nie musiala i miala do tego prawo. Co gorsze, idac w czwartek alejami widzialem na przystankach ponalepiane ulotki, pieczatki MPK jakos brak... czekacie az dojada Wam z kara kilka tysiecy, czy moze teraz jestescie takie chojraki ze bedziecie nawet na szklanych drzwiach magistratu wieszac, bo z wami jest tv, radio, GW i kto wie co jeszcze... zanim cos powiecie, podacie do publicznej wiadomosci i zrobicie, pomyslcie, pozniej wychodza takie problemy, w ktoych nie macie racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Strażnicy miejscy w walce z plakatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 10:41 wedlug mnie straz miejsta to same barany czepiaja sie za wszystko nawed ze sie siedzi na ławce ajk niemozna siedziec niech je kur... wykopią ... chcieli pomuc koledze oni ich karali tak to niech te barany ze strazy miejskiej sami ziora pieniadze i dadza dla tego chłopaka !! Odpowiedz Link Zgłoś