Gość: ciekawy IP: 82.160.21.* 25.04.06, 20:03 a co tam w brembo słychać jednym i drugim ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yhym Re: BREMBO IP: *.grosz.prenet.pl 25.04.06, 23:15 brembrają sie jedni z drugimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:16 WŁosi wywalili w Dąbrowie prezesa(G.P).Dyr.do spraw jakości z W.P.T sam się zwalnia(S.O). Odlewnia totalny bajz..(Alteratywy 4 -Z SADZENIEM ściętych drzewek na oficialne otwarcie odlewni 80% to delikatnie mówiąc "elementy niedopracowane"(ten sam czlowiek odpowiada za jakość i technologię).Potrafi tylko gadać() ALE ZROBIĆ coś dobrego to ... Coraz większa rotacja operatorów cnc.Coraz gorsze płace a coraz większe wymagania.JAKOŚĆ ,JAKOŚĆ I JESZE RAZ ILOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: BREMBO 27.04.06, 03:01 Witam... Heh, ciekawe czy już jest tam gorzej niż w TRW czy jeszcze lepiej??? Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 27.04.06, 13:36 a miało być tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mc neo Re: BREMBO IP: 193.93.90.* 25.04.07, 23:29 skąd wiesz jak jest w brembo czy w trw skoro tam nie pracowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:05 Nie przejmój się w TRW jest to samo jakość i ilość. Tylko nie wydaje mi się żeby ilość z jakością szły w parze. Ale cóż jak się stoi z boku i patrzy na wykonywaną prace to wszystko ładnie pięknie wygląda, a efekty widać po czasie. pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:18 W CZ-WIE tylo ciotki i pociotki-.obcy nie mają szans. tyko paru normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 27.04.06, 14:37 będzie jeszcze gorzej - załatwi to pewna niewiasta, zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: BREMBO 28.04.06, 02:56 Witam... Czyżby kolega miał na myśli Panią Cymerman??? Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 19:43 Jak doprowadzić firmę do ruiny? ZATRUDNIĆ PANIĄ ANIĘ! (A STARY "POLDISK " TAK DOBRZE SIĘ ROZWIJAŁ I BYLI ZADOWOLENI KLIENCI I PRACOWNICY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: BREMBO IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:33 Ogólnie to w TRW lepsze zarobki, a jak wygląda praca w BREMBO to nie mam pojęcia bo nikt nic nie mówi o tym zakładzie. Próbowałem podjąć pracę w BREMBO ale nie mam tam nikogo znajomego i nie nie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 03.05.06, 11:39 większość tu pracujących to kumotry, a jak wiadomo prowincja nie ma netu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:59 Nie żałuj,praca beznadziejna a zarobki co rok mniejsze (według PIT). Paranoja.Nikt niechce podjać zadnych decyzji w obawie oswoją d... Praca metodą "sychanowa".(winny ten w ..dole).Próbują oszczedzać grosze na wszystkim a wydają tysiące na bzdety. Włoski pic -jak mówiono w latach 70-tych. Cągłe boje związków zaw. z wymienioną tu panią "AC" i zarządem o prawa pracownicze.(robienie załogi w balona to normalka -zwłaszcza w pracy ciągłej, i udawanie że nie ma pracy ciągłej i nie ma norm itp. (winny ten w dole) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg-gosc Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:11 Narzekacie cudownie jest :) A juz najlepiej jak przyjedzie delagacja jakas - istny popis jak to wszystko u nas jest OK. A tak przy okazji, w czwie tez macie nowa ochrone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 07.05.06, 20:41 jest. a co tu taka cisza, tak wam dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUCK A.C Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:16 głowy do góry słyszałem że menda A.C wylatuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 09.05.06, 19:07 a coś bliżej na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walićAC Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:31 Czy wiecie coś o tych pieniądzach które próbują wywalczyć a raczej odebrać związki (dla pracowników w czterobrygadówce,za te dni których pani A.C.nie uznawała wbrew kodeksowi pracy).Czy to jest przyczyną niełaski(A.C) u włoskich szefów. Może to kolejny przekręt cwanej baby aby przeczekać i podpisać nowy lukratywny kontrakt na posadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrzejejtak Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 12.05.06, 18:39 nie znam za bardzo szczegułów, ale z każdej posady można wylecieć tak jak g.p. po niej będzie większy chuk, a raczej okrzyk radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:36 No "brembole" tacy jesteście zastraszeni czy tak wam dobrze że nic więcej nie piszecie? To może z innej beczki; Nieznany sprawca uszkodził tablicę informacyjną na stołówce w D.G.Zgineło podobno tylko jedno zdjęcie, znanego wszystkim ''ŁABĄDŻIA"który został sfotografowany z ukrycia jak pływał ze znajomymi ze stada.Pogłoski mówią że odpoczywał po crash testach dla EMAG-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zm04 Re: BREMBO IP: 212.160.93.* 19.05.06, 15:56 Dajcie wreszcie Łabądkowi troche spokoju,proponuje teraz nagonke na "wyzwolonych" malarzy z 3 bo to są dopiero ćwoki a Łabądź już nawet nie może bo sie tak zestresował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:27 szkoda ze te rozmowy sie skonczyły, było ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:44 możemy zacząć nowy temat np: czy w Brembo ( częstochowa ) sa "team leaders" , bo u nas sa i ja uważam że jest to bardzo dobry pomysł, a wy co o tym myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 20.05.06, 11:31 1.najlepszy kierownik.............2.najlepszy malarz..................3.najlepszy i niezastąpiony elektromechanik.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:12 Nie wiedza lecz chęć szczera zrobią z ciebie TEAM LEDERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:05 Pomysł ciekawy ,wykonanie fatalne. Jedyne co potrafią ''liderzy" to poroznosić raporty. Team Lderzy z założenia powinni znać proces produkcji i umieć poradzić sobie z podstawomymi problemami i oczywiście umieć pracować na wszyskich podległych sobie gniazdach a z tym różnie bywa.Widać że pracownicy z "problemami" szukają przezbrajaczy lub DUR a nikt nie idzie do "liderów" bo oni są całkowicie nieporadni. Nowy pomysł dyrekcji by nie pracowali RACZEJ DZIWNY Na razie to wyjątkowa fucha -większe pieniądze za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim lider Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 22.05.06, 13:55 a ja zostałem tim liderem bo mnie kiero lubi a ja jego wczesniej bylem dzokerem ino mi sie znudziło bo nie było co robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:23 Też chcę brać kasę za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:16 ja tez chce kaske za nic, niektorzy maja. jaki jest sposob na sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustafa Re: BREMBO IP: *.telpol.net.pl 24.05.06, 22:32 panowie zapraszaszam na BREMBOWO.FORA.PL - jest napewno czytelniej a bedzie o wiele ciekawiej.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timlider Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 25.05.06, 18:04 brembowo.fora.pl/ mało znane, ale się roskręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: będę tim lider Re: BREMBO IP: 82.160.21.* 29.05.06, 12:54 jesteście mistrzami w wyśmiewaniu innych, ale o własne dupy nie potraficie zadbać. a ta strona, co adres powyżej została założona przez dyr., nie dajcie się nabrać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandzio Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:54 Uważajcie na Johnego 11 Palców i Harrego Pottera bo PODPIE..JĄ NA MAXA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEGA KANDZIA Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:55 SŁYSZAŁEM, ZE LIZĄ CZYJS TYŁEK ! PRAWDA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 05.06.06, 10:41 tak, to prawda i timliderzy też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukającypracy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:22 a ja z innej beczki, jak można dostać się do brembo/warto w ogóle?jak zarobki? i czy da się bez znajomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:55 zapraszam na strone www.infopraca.pl - należy poszukać pracodawcy brembo. da sie załapać bez znajomości tylko ostra selekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 07.06.06, 21:05 brembowo.fora.pl/index.php no, robi się ciekawie, a igrzyska coraz bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:08 Jeżeli ktoś chce pracować w tym cyrku to jest właśnie nabór bo dużo osób spierd... z tej "firmy" a tam się nie ceni fachowców Cieżka praca fizyczna+mobbing.Wyliczą wam czas pracy do 0,1 sek.Inżynierowie na maszynach to normalka .Nawet "Adeco"-wcy woleli nie mieć z nią .interesów.To co obiecują w ogłoszeniach to lipa.Chyba że chcecie do swojej CV -ki dodać nazwę "BREMBO" bo to NA NAIWNYCH jeszcze robi wrażenie.Dużo Was nie nauczą bo czego można nauczyć się od pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 08.06.06, 20:26 z tego co wiem, to do 0,001 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: BREMBO 13.06.06, 22:50 Witam... Jakieś 10 miesięcy temu miałem okazję tam pracować na Utrzymaniu Ruchu, oferowali mi wtedy na początek 2450 PLN miesięcznie na rękę. Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 14.06.06, 16:18 do dość dużo, chłopcy na produkcji mają niecały 1000 i złamane życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:48 wymienione tu brembowo.fora.pl umrą smiercią naturalną bo nie każdy chce się rejestrować a bez rejestracji nie da się nawet skontaktować z mustafą- ADMINEM a co dopiero je przejrzeć.SPORO JEST LUDZI KTÓRZY TYLKO CHCĄ POCZYTAĆ Wygląda na to że jest to próba wyłapania tych co tu pisali i zamknięcia tego wątku.Obym się mylił.Jeżeli się jednak mylę to admin zamiast zmuszac do rejestracji powinien po prostu USUWAĆ posty łamiące regulamin dura lex.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:06 a dyrekcja zwłaszcza ta nowa zaskoczona że ; ludzie sie buntują i oczekują innego traktowania i innnej zapłaty, jeden ze związków jest w sporze zbiorowym z zarządem firmy ludzie nie mają zaufania ani do dyrekcji ani związków zaw. brak planowania np w DąbrowieG.STOI ZAZWYCZAJ PO KILKANAśCIE TIRóW i ci biedni kierowcy koczują pod bramą firmy po kilka dni (Z PIąTKU NA PONIEDZIAłEK I NIE TYLKO)a co mówią o takich porządkach (logistyce)to sobie możecie wyobrazić To wizytówka a co wśrodku? może to typowy włoski styl zarządzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: BREMBO IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:46 myslisz ze w cz-wie jest inaczej jest jeszcze wieksze bagno.chodzi makaron jeden z drugin na czele z krzykaczem i sie dopieprzaja do wszystkiego juz zrobili team liderow abysmy nie caly czas zapier..... na lini jeszcze troche i dojdzie do tego ze beda nad nami stali z kijem a takich pojeb...cow nie brakuje na czele stoi "misiek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:32 "misiek" -Darek czy to ten ?(od księgowej) Bo jak pamiętam to lubiał podp..I LUBIAł CHAMSKIE DOWCIPY. Swoją drogą Jadżka ustawiła swoją rodzinę I ZNAJOMKóW nieżle Jak były wyjazdy DO WłOCH TO ZAłOGA NIC NIE WIEDZIAłA A ONI MIELI JUż PASZPORTY. Z PRZENOSINAMI DO DąBROWY BYłO TAK SAMO.. .Makarony unas brużdża niemiłosiernie.Gów.. się znają a wtykają łapy we wszysko a jak jakaś demolka to oczywiście zaraz spier...ą i ONI NICZEGO NIE ROBILI ,PRZY NICH BYłO DOBRZE Ech ,życie Temperatura na hali ok-40 st.a pot leje się strumieniami. Niedługo chyba każą nam dopłacać za tą 8 godz saunę i przerzucanie tych ciężarów Kiedyś GRZESIEK(były prezes) obiecał nam klimę (ALBO COS WTYM STYLU ),ale nie ma już go i oczywiście nowa dyr. umywa ręce Oni mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: BREMBO IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:45 O nim wlasnie mowa. to prawda pot leje sie po dupie strumieniami ale po co zakladac klime jak " biale czarnuchy" moga zpier... w takich temperatuch my jestesmy od czarnych robot a jak za malo zrobisz lub cos jest nie tak to przynajmniej jest na kim sie wyzyc,po to sa wlasnie team liderzy jak nie bedziesz robil albo bedziesz sie opie..l to maja dzwonic na czerwona linie i podpie..c.niech jeszcze wiecej osob poprzyjmuja a zwlaszcza dziewczyny to napewno bedzie mniej wadliwych sztuk albo jakis innych dojebek, a zreszta o czym my mowimy na hali ponad polowa to znajomi kierownikow lub rodzina z gory.ludzie uciekaja drzwiami i oknami z tego zakladu bo tu nic dobrego nie bedzie jak juz ogloszenia z work service sa w autobusach i tramwajach to juz jest zle jeszcze troche to w przedszkolach beda takie oglaszenia naklejane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:05 no coż wymagają coraz większej produkcji w przeliczeniu na pracownika a niestety sami nie chcą robić to wymyślają dla siebie rożne dziwne stanowiska informując makaronów ze (na papierze prod. wzrośnie) zaoszczędzili na pracowniku (ROBOLU) np 3min czasu pracy x30 ludzi x 30 dni x 12 mies i KASA JEST.a jak zatrudią swoich na takich stanowiskach (poganiaczy)to na nich się nie da zaoszczędzić (funkcyjne itp.)trzeba więc ciąc koszty przez obiżenie płac i zwiększenie prod. Zastraszyć ludzi(tych starych)i przyjąć byle kogo najlepiej młodego by zapier.. "za miskę ryżu"i się nie odzywał.I tak się kiedyś ( może )nauczy a będzie mieć nadzieję że go brembo zatrudni. Czwarty wymiar pracy(-tak mają workerzy )--ODCHUDZANIE W PRACY ZA DARMO GWARANTOWANE- taki napis powinni drukować na koszulkach swoim prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: BREMBO IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:56 to jest prawda ze powinni dodac ten napis na koszulce ( odchudzanie w pracy za darmo ) niektorzy sa naprawde naiwni i wierza w to ze zostana przyjeci przez brembo ale niech dalej sobie w to wierza a niedlugo sie rozczaruja jak ich wypieprza z dnia na dzien.moim zdaniem to wlasnie mlodzi powinni sie buntowac i sprzeciwiac temu wszystkiemu ale widze ze robia na odwrot zgadzaja sie na wszystko.tak jak w TRW prezydent wrona dal ultimatum tej firmie ze koniec zatrudniania ludzi poprzez firmy zewnetrzne i teraz musza przyjac ponad 200 osob aby dostali pozwolenie na budowe i powiekszenie sie zakladu. jestem tego zdania ze ilosc nie idzie w parze z jakoscia wiec powinni sie zdecydowac albo robia na ilosc albo na jakosc (pozniej sie dziwia ze tak duzo jest wadliwych rzeczy.wola przyjac nowe osoby poprzez work service ktorzy odchodza po 2 tygodniach jak sie przekonaja jaka jest praca a zdarzaja sie wyjatki ze i po 2 dniach rezygnuja a kto na tym cierpi firma bo traci kase na przyuczenie a takze pracownicy ktorzy ich przyuczaja maja pozniej nerwy i chodza wkurzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały miś Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:44 Nie ma za co dziekować...Poprostu przed pracą w tym "cyrku" trzeba się bronić. Wszyscy spierdzialają z Brembo,tylko patrzec jak szybko nie bedzie miał kto tu pracować.A tak poza tym chcą zrobić z Brembo drugie TRW.Zastraszanie podpierdzialanie jeden drugiego.Mimo to ze komuś sie grubo powinno dostać, bo niestety zaciski nowego typu mają wade konstrukcyjną i hałasują podczas pracy,to nie obwinią za to konstruktora tylko operatora...Ehhh szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 23.06.06, 17:07 czy w tym zakładzie na śląsku jest lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomma Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:15 pozdrawiam wszystkich ludzi z brembo trzymajcie sie panowie i panie u nas tez jest oboz pracy my jak byl papierz w obozie konce. to myslelismy ze wpadnie do nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:02 Oczywiście że na śląsku lepiej , LEPIEJ NIE MÓWIĆ np pracownicy kontroli jakości pzyjęci przez WORK.mają za zadanie za pomocą MŁOTKA I PRZECINAKA EW .STALOWEGO PRĘTA SPRAWDZAĆ DROŻNOŚC KANAŁÓW WENTYLACYJNYCH W ODLEWACH o wadze ok.20-35kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:33 Jutro brembusy spotykają się na arenie-CKS-u na igrzyskach-czyli pikniku zorganizowanym przez dyr.W ostatnim momencie dołożono do porcji grilowej 2szt piwa bo jakoś tłumów zapisujących się nie było. Zorganizowano dowóz gladiatorów -pracowników z okolic śląska. Podobno 15 autokarów. 2zmiana dostała wolne-DO ODPRACOWANIA w najbliższym okresie rozliczeniowym GLADIATORZY -proszeni są o godne reprezentowanie załogi KLAKIERZY-o ciągłe oklaski dla organizatorów ŁABĘDZIA- o spokojne siedzenie na gnieżdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter74 Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:55 chłopie nie wypisuj takich bzdur 1000 za2 tygodnie musisz troche dużej popracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łza Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 16.07.06, 10:19 praca w brembo to kanał . Organizacyjni niby ISO ,ale tylko dla wizyty(audyt). tz; logistyka bierze szal za lizanie du... .Zawalanie obowiązkami 1-etat a obowiązki za trzy.Poziom kultury przełożonych - PLEBS ! - przy korycie . Preferęcje dla zatrudniających się umiesz lizać du... wskazane wazeliniarstwo - wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 20:59 totalna kicha!!!awans dostaja ci co podpie..ja!nic nie umieja,a chodzi m.innymi o Kropidlo,klosowicz,hadzynski...chodzi o BREMBO w Cze- wie..kierownictwo nie zdaje sobie sprawy ze kiedys i ich podoierdolą,za wzgledy u Cedrowicza i u innych(nie dotyczy A.Brzoski)zrobią wszystko bo tylko oni tolerują takie zachowanie;pracownik ktory ma predyspozycje nie ma szansy przebicia bo takie gląby i podpirrdalacze mu nie dają,jak kierownictwo montazu pozwala na to!!!Nosal jest taki sam albo o niczym nie wie!Cedrowicz to totalne hamidlo nie powinien byc kierownikiem zmiany,takimi ludzmi byli kapo w obozach koncentracyjnych!jak glowne kierownictwo pozwala na traktowanie ludzi w ten sposob!czy zaklad stac na takie zbedne etaty?!(dotyczy ostatnich na montazu),a co robi wieckowski?i za co ,on nic nie umie i o niczym nie ma pojecia.dlaczego nie awansują ci ,ktorzy powinni?!ci ktorzy mają ogolny podgląd na wszystko,ktorzy sobie radzą w karzdej sytuacji!po co są coroczne oceny pracownikow?!punktacje?!dla statystyk?bo do stawki godz.to raczej nie.w kazdej normalne firmie awans nalezy sie ludzią wybijającym sie a nie WAZELINIAZĄ i hamą typu CEDROWICZ i KROPIDLO, oni dbają tylko o swoje interesy i zeby im bylo dobrze...cdn w miare sytuacji w firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:30 jak pisalem wczesniejszy list,to nie przeczytalem wczesniejszych(berdzo przepraszam,ale naprawde berdzo),misiek to darek klosowicz ,jemu wojsko przerwalo podstawowke a hądzynski to "pola"a woleją na niego "wsciekly byk"(ma 60kg.wagi pzy wzroscie 188cm)tacy ludze nie mają sie czym wykazac tylko podpie..niem,ale to do czasu...to9 ludzie pokroju CEDROWICZA i KROPIDLA a ma dojsc trzeci(wiem ale nie powiem,zobaczymy jaki bedzie)z kierownikow zmian to nic nie mozna powiedziec na Adama i Zbyszka (oby tak zostalo)reszta to tepe janki ktorzy nawet jezyka nie znają(ani wloski ani angielski)sakierownikami tylko dlatego ze jebią pracownikow za byle co i są ludzmi pokroju Klosowiczow i Hadzynskiego,Cedrowicz jest ma swoj swiat oraz pedalski tatuaz i mysli ze jest MACHO (frajerska pala)nic sobą nie reprezentuje prucz hamskiego zachowania a Kropidlo jest jeszcze lepszy,gdyby nie gral w pilke to nie wiem czy by tu nadal pracowal...nie chce mi sie dzisiaj juz pisac,zobaczymy co zycie pokarze ...pozdrawiam normalnych pracownikow BREMBO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed do szaraka Re: BREMBO IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:01 kazdy jest wku....ny tym co dzieje sie w zakladzie ale jak juz piszesz takie rzeczy to moze bez nazwisk bo wszyscy mozemy miec przeje..e jeszcze bardziej niz jest. wystarczy ze napiszesz a kazdy wie o kogo chodzi niepotrzebne sa te nazwiska kazdy wie kto dostal posade za nic tzn po znajomosci.musieli ci strasznie podpasc kierownicy ja narazie niemoge powiedziec nic zlego o nich bo fer wobec mnie i ja staram sie byc fer wobec nich ale nie do przesady, z niektorymi kierownikami da sie zalatwic jakies sprawy i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem a na jednym sie zawiodlem wiem za ma on w dupie szarych roboli woli sie zajmowac swoimi pupilkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsenny Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 25.06.06, 02:16 oj oj chyba naprwde nie znacie sytuacji albo nie chcecie jej znac i popatrzyc na to z innej strony... tych, ktorych oskarzacie lub bronicie jest kilku ale maja przej...ne na calej linii a to z powodu tego co jest nad nimi... co ten czlowiek tak naprawde robi? wlazi bez wazeliny w d... makaronow w okularach, drze ryja na niczym sie nie znajac i szuka dookola kogos na kogo moglby zepchnac co mu daja do zrobienia z gory. a poniewaz wszyscy, ktorzy mu nie podlegaja go olewaja wszystko spycha na swoich podwladnych czyli kiermontow. on po prostu nic nie robi. o przepraszam - jak tylko moze to siedzi na gg w pracy umawiajac sie z kolejnymi kochankami albo tez robi to samo przez telefon lub tez jedzie cos zaru...c w wiadome miejsce (uzywajac do tego celu 600 lub innej berliny po to chyba zeby bardziej sie rzucac w oczy) i mysli (a moze tylko udaje), ze nikt o tym nie wie - tymczasem cala firma o tym huczy. jakis czas temu to go w ogole nie bylo mozna zastac ale chyba ktos sie w tym polapal i go pod...lil do okularnikow i teraz musi siedziec na dupie. dlatego plata sie po hali i wpird...la tam gdzie nie potrzeba. TO jest najwieksze niporozumienie w tej firmie co do kierownikow... nie bede bronil zadnego z kiermontow ale im wspolczuje takiego szefa co im tylko roboty dopi..la a w niczym nie pomoze a jedynie przeszkodzi... ciekawe czy dyrekcja wie o tym jak jest postrzegany prze jego zaloge? a zwlaszcza co na to dzial personalny... chyba, ze tez spolkuje z personalnym, przeciez z tego co mozna uslyszec na linii, ktora wszyscy musza zaliczyc to niwyzyty ogier i jak mowia inni ku....rz co zadnej chetnej (podobno tez do pracy) nie odpusci... pomyslcie tylko, ze w pewnych gronach chodza opinie, ze jest wolne miejsce szefa produkcji (obr + mont) po tym co poszedl na dyrektora zakladu i ze wlasnie towarzysz krzykacz ma byc wkrotce na nie nominowany bo ma dobra opinie u szefow... to dopiero bedzie checa... ale i rozczarowanie dla innych... popatrzcie na to z tej strony a pozniej oceniajcie kogo chcecie i jak chcecie czekam na wasze opinie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszczu Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 10:17 I tak ogółnie bedzie na montażu przej...ne.A tak na przyszłość proszę sie opanować i bez nazwisk,za to naprawde może kogoś spotkać przykra kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:11 szaraku miarkuj trochę,to że ty liczyłeś na awans o niczym nie świadczy. To ze jest przejeb.. to fakt a awanse i zasługi to innna para kaloszy. Do pracy potrzeba innych umiejetności a do kierowania ludzmi też innych I to właściciel lub jego pełnomocnik decydują kogo gdzie zatrudnią a nam pozostaje smiech lub odejście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: BREMBO IP: 80.54.171.* 26.06.06, 00:41 Mysle Bezsenny że przeginasz. Mysle ze jego wspolpraca z kierownikami zmiany sie dobrze układa, a przynajmniej nie widać aby kogoś faworyzował a któregoś je..ał za darmo. To co piszesz świadczy o tym że załoga go nie lubi i nie akceptuje. A gdzie są te osoby?? Znasz takie?? Ile ty pracujesz że wiesz jak jest na montażu?? Ja pracuję od początku na montażu i niewidzę aby było tka jak mówisz. Czy pracujesz z tymi osobami ktróre są przyjęte przez znajomość albo bezpośrednio z zewnątrz prze Worka?? Które lepiej pracują?? W większości te osoby które są przez worka mają wszystko w dupie, a po znajomości (niby) starają się pracować, bo ktoś za nie ręczy i daje głowe. Nie poleci się osoby za które później będzie się jeb....nym. A co do kierowników z tego co widać jak rozmawiają razem z rana i piją kawę (hehe jeden sie wyłamuje i nie pije kawy :- ))to chyba nie jest tak najgorzej miedzy nimi. No chyba że masz bezpośrednie informacje od nich :-)) A myślę że co do osoby która ludzi wkur...wia to kolorowy inaczej. Człowiek który ma ci ułatwić pracę a ludzie dopiero się na niego wkur..ją. Człowiek ma klapki na oczach i to jest chore. brak całkowitej współpracy z kimkolwiek i też co widać z krzykaczem czasami. Ma swoje chore pomysły i co najgorsze to się szefostwu podoba. A krzykacz że stara się aby to wszystko jakoś hulało a że musi postępować jak mu makarony każą, no cóż, myśle że to jego praca. Ciekawe co ty byś zrobił na jego miejscu?? A ostatnia plotka jaka chodzi to to że właśnie na jego miejsce szykują kolorowego. Hehe .Wtedy to będzie jazda!!! Ile osób poleci za opier..anie się. A krzykacz powinnien przyjechać w nocy na montaż. To by dopiero zobaczył jak się pracuje!!! Mówisz że on się opierd..la?? A co powiesz na Kojotów?? Czy wy tego nie widzicie co się dzieje, jak nie mają kierownika??? To są dopiero opierd..cze!!! Na kawce od 13.45 do 14.45 i nic nie robią. A jedna z plotek była taka właśnie na to miejsce (kierownika jakości) był właśnie brany pod uwagę krzykacz Albo żona zwolnionego z magazynu. On i ona widząc co jest grane na tym stanowisku i wiedząc ile trzeba siedzieć w pracy na tym stanowisku podziekowali. A może i by było dobrze gdyby krzykacz tam poszedł, mielibyśmy wtedy za szefa może kolorowego :-)). A co do jego życia prywatnego to myślę że to jego prywatna sprawa i tyle. Nie złapałeś go za kut..sa to nie pier..ol. Czuję że sam miałbyś ochotę własnie wykożystać tą całą sytuację z tymi laskami jak byś tylko mógł. Myślę że gościu po prostu ma swojego zycia prywatnego dość i próbuje coś zacząć od nowa. A takimi tekstami możesz komuś zepsuć życie. Więc zastanów się nad tym co piszesz. MOim zdaniem skoncentrujmy się na tym forum na robocie a nie o tym co ktoś robi w łózku i z kim. NIkt ci nie zaglada w łóżko i ty tego nie rób komuś. Jasne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: BREMBO IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:16 ja pracuje z ludzmi z work service i niezgadzam sie z toba to fakt ze niektorzy maja wszystko w dupie i leja na wszystko sam bym takich wypier...lil z roboty ale sa i tacy ktorzy sie staraja i pracuja lepiej niz niektorzy co pracuja od poczatku .firma niepotrafi docenic takich ludzi i jakos ich zatrzymac. moim zdaniem powinni takich ludzi ktorzy dobrze pracuja i staraja sie trzymac w firmie i jestem przekonany ze znacznie spadlyby procentowo sztuki ktore i ida do klienta z dojebkami takimi jak wywalone gumy itp. ale niektorzy wychodza z zalozenia ze niema ludzi niezastapionych ja sie jednak z tym niezgadzam.jesli firma woli co tydzien przyjmowac nowych pracownikow worka ktorzy niewiadomo ile popracuja to jest juz ich problem i tym sposobem firma traci pieniadze ktore musi wydac na takich ludzi ktorzy sie zwalniaja nawet po kilku dniach jedynie trzeba sie na wkur...c aby ich chociaz troche przyuczyc a zdarzaja sie osobniki strasznie oporni na nauke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsenny Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 16.07.06, 00:51 miałem już nie odpowiadać na Twoją zaczepkę ale co tam - znowu jestem bezsenny... 1) jezeli za wspolprace uwazasz zrzucanie wszystkich obowiazkow jakie spadaja na krzykacza od jego bossow a ktorych nie pozwalaja sobie wrzucic na kark inni to ok wspolpraca uklada sie dobrze - jedyny problem, ze chlopaki coraz chudsi jakos (i to nawet kolega buła)... nawet team liderzy jacys tacy marniutcy - jeden chetny, cos wie ale bardzo nerwowy a drugiemu to jak napisal jeden z forumowiczow chyba faktycznie wojsko przerwalo szkole podstawowa (i to chyba zaraz po I komunii). ciekawe kto dokonywal tych wyborow: krzykacz, makarony czy kiermonty? wstyd!! a inzynierowie zapie..ja na liniach i sie jeszcze musza cieszyc, ze maja robote? i to jest ta mozliwosc kariery w strukturach miedzynarodowej organizacji... nie mam osobisci nic do tych gosci ale maksimum na co ich stac to szefowac linii z 3 osobami... 2) jezeli pomoc dla nich sprowadza sie jedynie do przejscia i zjebki pomiedzy jedna laska na GG a druga to OK... 3) montaz znam dosyc dobrze chociaz nie pracuje na nim od poczatku - zreszta nie trzeba pracowac od poczatku aby wszystko wiedziec - wymiana informacji dziala najlepiej z wszystkiego... 4) nie mam nic przeciwko osobom ani zatrudnionym na stale ani tymczsowym, z tym, ze praca tymczsowych juz wychodzi bokiem (reklamacje na okraglo od wiekrzosci klientow) - ale tak szefa jakosci brak od praktycznie roku, szef montazu ma wazniejsze sprawy zawodowe i inne :), szefa technologi tez ostatnio rzadko widac (jedyny co czasami cos wie) wiec i nie ma sie co dziwic, ze jest jak jest; 5) co do kolorowego to ja nie mam nic - a jezeli kogos denerwuje to tych co sie im robic nie chce - dostal gosc pewnie kolo 10 tysiakow (wiem co mowie) to i pokazac sie szefostwu musi, ze wart tej kasy jest; za taka kase kazdyby tak robil:) 6) powtorze jeszcze raz - brak krzykacza nie tylko nie pogarsza sytuacji ale ja poprawia (co pokazal ten tydzien)- nie ma kto mieszac i jest spokoj 7) fakt, ze krzykacz lubi sie makaronom podlizac - zwlaszcza jak cos uslyszy z czym moze do nich poleciec i im to pokazac; 8) jak czarny zajmie jego miejsce to spelni sie wiadomosc, ze krzykacz pojdzie jeszcze wyzej jak to pisale wczesniej; 9) kojotow to juz nie ma. madrala co sie gowno zna odchodzi kontrolowac wytryski do agd a pozostali sie miotaja zeby szybko cos znalezc i spi... ciekawe czy w makaroniarni to wiedza ze nikt niczego nie kontroluje a jedynie ok sie na wszystkim przybija (czy dobre czy zle byle ilosc byla)... a podobno kiedys brembo bylo symbolem jakosci... 10) masz racje, ze nie powinieniem sie zajmowac jego zyciem prywatnym. wiesz pewnie jednak rownie dobrze jak ja, ze chcac nie chcac cala zaloga (wlaczajac w to addeco i workersow) jest wtajemniczana w te sprawy pracujac na nie psujacej sie nigdy linii - a informacje sa zawsze z pierwszej reki. mnie sie to juz dawno znudzilo ale jest wieku co czeka na kolejne akty przedstawienia; ja mu tam nie zazdroszcze lasek (moze miec codziennie inna) - z tym, ze nie musi o tym na drugi dzien wiedziec cala hala - dla mnie gosc jest zerem i nie ma zadnego autorytetu ani moralnego ani kierowniczego bo skoro sobie z wlasna baba nie umi poradzic to ch... nie chlop. niech zaczyna na nowo z blondi albo kontynuuje ze stara ale niech to robi po cichu bo wstyd. codzienne opowiesci (prawdziwe lub nie) o jego wyczynach na ewno autorytetu wsrod zalogi mu nie dodaja a wrecz przeciwnie. poza tym faworyzowanie osob z rodziny kosztem innych pracownikow (wiesz o czy mowie) nie jest chyba zbyt moralne a mozna je nazwac bezczelnym. bo nie ma gorszej rzeczy jak wykorzystywanie pozycji sluzbowej do celow prywatnych - a on i zwlaszcza ona robia to w sposob arogancki i chamski. 11) o robocie nie ma co pisac - jak ci sie jaja na tym goracu na hali zagotuja to i rzygac sie chce jak o robocie slyszysz 12) twoje ostatnie zdanie swiadczy o tym, ze pikus = krzykacz. sam sie zdemaskowales :) 13) to byla moja ostatnia odpowoedz w tym temacie i nie zamierzam dalej dyskutowac bo swoje wiem podobnie jak i wiekszosc montazystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: BREMBO IP: 80.54.171.* 25.06.06, 23:52 Myślę pikuś że jesteś sfrustrowany że ciebie nie wybrano. A dlaczego mieli by ciebie wybrać?? Czy uwazasz że się nadajesz?? A mozę znasz kogoś kto sie nadaje na te stanowiska?? A może po prostu idź do krzykacza i powiedz mu że chcesz awansować i pokaż swoje atuty. Myślę że można z nim porozmawiać o tym. Jeszcze nikogo nie zjadł za to że ktoś się go pytał o coś. Ja potrafiłem sie przełamać i porozmawiać z nim i nie żałuje. Normalny facet i nie widzę abym miał gorzej. A co miałem powiedzieć to powiedziałem. A co asz do Miśka, hadzika czy innych?? Wiesz jakie jest ich zadanie?? Ja myślę że zobaczyć jakie są problemy na liniach i spróbować je rozwiazać. Moim zdaniem jesteś sfrusrowany i tyle .A ja ci proponuję iść i porozmawiać z krzykaczem a zobaczysz że nie pożałujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: BREMBO IP: 80.54.171.* 26.06.06, 00:43 Mail powyżej był do szaraka. Nie do pikusia (czyli samego siebie):-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:17 Szaraku liderzy są o dupę roztrzaskać to oczywiste i 80% znich o tym wie że Nie dość ze nic nie umjeją to moją całkowity brak wyobrażni jak to wszysko powinno funkcjonować. za komuny taką funkcje spełniali brygadziści i majstrowie ale oni się na robocie znali ,liderzy "ni wząb"Próbują więc pokazać swoją wyższość drąc ryja.NA RODZINE I ZNAJOMKÓW w Cz-ewie NIE WYPADA wiec pozostaje reszta Niektórzy zawsze mieli ciągotki do pod..ania I LIZUSOSTWA ijak widze to się nie zmieniło NA IGRZYSKACH dało się to też zauważyć To też jest element obcowania wśród "swoich" a tam etyki i zachowania nie uświadczycie, liczy sie tylko "co JA z tego będę miał". Gdyby tak na te stanowiska wybrac najlepszych np.zgodnie z punktacją to kto by robił prod.A typowali min. kierownicy i żaden znich bata na siebie nie będzie kręcił a ci wybrani ciągle teraz będą miedzy młotem a kowadłem i w brembo cz-wa to standard ze najpierw "swoi potem mniej swoi", a na końcu inni. (W D.G.TEŻ TO JEST ).To ze przy okazji skorzystał jeden chłopak nie związany układami-jego szczęście .Swoje umie i język też zna.Jego akurat lubią więc w czym problem czyżbyś był taki zawistny? Powiedzcie lepiej co sądzicie o pikniku? Ja skomentuję to tak; 2,5godz stania w kolejkach na 1,5 godz przyjemności gratulacje dla znawców budowy wózka widłowego zwłaszcza tych z biura np p. KASI (a mówili że biura na niczym takim się nie znają oprócz ORGANIZOWANIA TAKICH KONKURSÓW tj.UKŁADANIU PYTAŃ I ODPOWIEDZI). Tylko dzieci miały trochę uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:28 Powiem wam coś!!! wszyscy mowia o tym forum ,a nikt nie raczy sie wypowiedziec.na montazu nawet wydrukowano na papier.kazdy przyznaje racje tylko strach im chyba nie pozwala dolaczyc do was. chwala dotychczasowych autorom.dobry watek.dawajcie dalej. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:05 plus to taki że płacą bez zaległości, regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: BREMBO montaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:18 brembowo.fora.pl/viewtopic.php?t=74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:10 hehe tak wlasnie i z tego sie bardzo ciesze ,ale mogli by wkoncu podnies ta wyplatke do 2500zl!!to raczej nikt by niemyslal o wyjezdzie za granice !!!yoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:52 Szykuje się strajk w obu zakładach brembo(Cz-wie i Dąbrowie g.)POD KONIEC MIESIACA, TERMIN NA RAZIE NIE USTALONY Dyrekcja a włoaściwie pani A .C. NIE CHCE ZROZUMIEć żE LUDZIE CHCą tylko tego co im się prawnie należy i nie dadzą się bezkarnie oszukiwać. WIęKSZOść ZAłOGI OPOWIEDZIAłA SIę ZA STRAJKIEM. Ochrona (prawdopodobnie w porozumieniu z dyrekcją) próbowała w Dąbrowie Górniczej UNIEMOżLIWIć LEGALNE REFERENDUM ZORGANIZOWANE przez związek zawodowy "Solidarność 80 Małopolska "przed bramą główną .Twarda postawa związkowców i znajomość prawa tym razem zwyciężyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:25 a to ciekawa znajomość prawa, skoro sami związkowcy stwierdzili w ogłoszeniu na drzwiach, że mają sprawę w sądzie grodzkim...... proponuje im się jeszcze trochę douczyć....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWY Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:27 widzę że niektórym nie wsmak działalność związkowa.Gdyby "góra"NIE LECIAłA W BALONA Z PRACOWNIKAMI nie były by potrzebne związki zaw.Przypominam że zaczeło się żle dziać w firmie z chwilą zatrudnienia pani Annny C. LUDZIE MUSIELI SIę BRONIćI DLATEGO POWSTAłY ZWIąZKI ZAW. Im więcej ludzi w związkach tym bardziej musi się liczyć z nimi dyrekcja. ZASTRASZANIE JUż NIESTETY NIE SKUTKUJE I DOBRZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kac Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 15.07.06, 23:28 wg mnie zwiazki sa spoko i ida we wlasciwym kierunku czyli do strajku, makarony musza zrozumiec, ze to nie folwark w ktorym mozna robic co sie chce i nikt nie podniesie lba... co do anny c. to jak dojdzie do prawdziwego strajku i rzeczywiscie uda sie zatrzymac wszystko na kilka godzin i byc moze z tego powodu zatrzymaja sie klienci to jej glowa pewnie zostanie poswiecona w imie porozumienia. pytanie jest co bedzie dalej - we wlochach wymienili personalengo (wszyscy mowili o nim b. brzydko) a teraz z nowym Panem dyrektorem jest jeszcze gorzej bo on tylko szuka kogo by tu skrocic o czesc ciaqla nad ramionami... byleby u nas nie bylo podobnie. kobita jest wredna - to fakt - ale w tym co robi jest duzo bledow i nie ma ona zbyt wielkiego doswiadczenia w zwalczaniu zwiazkow i w ogole w negocjacjach placowych - w merlonim zajmowala sie glownie bezpieczenstwem pracy oraz w koncowej fazie rekrutacjami.. jesli zatrudnia zawodowca z prawdziwego zdarzenia to po ptokach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsenny Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 16.07.06, 01:09 obawiam sie, ze zwiazki bedo mialy duzy problem. jak chodza sluchy zle sie w gommie dzieje i moze nawet pasc... jak by sie tak stalo to przed brama u nas i w trw stanie kupa ludu co za kazda kase pojdzie robic co kaza. a wtedy anna c. i makarony beda mialy w reku silny argument co do bezpieczenstwa zatrudnienia, stabilnosci firmy i tskir tam banialuki. wg mnie trzeba dzialac teraz szybko, zeby wyrwac co sie da bo pozniej to g... z tego bedzie. jak sie tak z ta gomma stanie to juz po nas... nie ma ktos jakiegos informatora co tam u nich naprawde slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy lex Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:57 W Gommie PO PROSTU ZMIENIŁ SIE INWESTOR teraz są nim francuzi a poza tym takie samo dziadowanie I STOSUNKI jak w Brembo. Radzę poczytać onich na tym forum . Jest tego dużo I WYPOWIADAJĄ się ludzie szczerze.Przyjemnej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:41 ku.. nikt niechce ..e strajku,tylko zle sie dzieje ze szefostwo leci z nami w chu.. !!borsuk weno zadzialaj tez z tymi wajchami z urlopami !!pozdro dla SOLIDARNOSCI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:59 Jak to nie chce strajku? załoga wypowiedziała się ZA STRAJKIEM (skoro nie da się inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:51 ehhehehe POZDRO OBRÓBKA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:33 podobno 25.07. na 2godz.-na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czym zajmuje sie.. Re: BREMBO IP: 195.189.52.* 19.07.06, 13:50 czym zajmuje sie ta firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:13 systemy hamulcowe- przemysł motoryzacyjny koncern ma na świecie wiele fabryk. W Polsce; w Czestochowie montaż i zaciski i Dąbrowie G.-odlewnia i wydział obróbki tarcz hamulcowych (przeniesiony parę lat temu do specjalnej strefy ekonomiczne-"podziękowania "dla byłych włodarzy miasta ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planlekcji Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 20.07.06, 11:54 chyba idzie na lepsze, brawo S 80' !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:15 wypowiedź jednego z kierowników WPT na forum brembowo Oceńcie sami jakie panują stosunki i jakich ludzi wybierają za kierowników ((Dąbrowa G) "chciałbym widziec jak Ty ...... byłbys kierownikiem ! byłbas szmatą czy konfidentyem >? masz opcje telefon do mamusiu bo to Ci dobrze wychodzi lalusiu !! a jak narzekasz to Cie szybciutko zwolnimy !! powiedz tylko, a sie posatram!!! nie wiem czy wtedy bedzie CI tak wesulutko !! pozdrawiam" _________________ oli Dobre?!Istny wzór do naśladowania! Sądząc z poziomu tej wypowiedzi to osobnik ów chyba nie ukończył nawet podstawówki albo cierpi na jakąś chorobę psychiczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 20:39 już jets kontrola z pip między innymi z obliczaniem urlopów od 1997 roku przepisy się nie zmieniły , no cóż niektóre osoby twierdzą że jest ok ! to się okaże . Pozdro dla wszystkich produkcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin brembowo Re: BREMBO IP: *.telpol.net.pl 22.07.06, 15:17 panowie panie zapraszam cała częstochowską załoge na brembowo.fora.pl/ forum rozrosło sie i objeło czestochowe - narazie tylko dwa działy ale licze na wasza wspólprace.. forum cały czas sie rozwija.. ze wzgledów "bezpieczenstwa" dostep do forum mają tylko osoby zalogowane!!! pozdrawiam i zapraszam mustafa ibrahim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:57 co maja zwazki robic jak brembo zatrudnia nowych ludzi ktorzy dostaja umowy na 2 lata i oni boja sie postawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:01 Skoro ma dojść do strajku to na lepsze chyba nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:49 Czy nie uważacie że powinno być NORMALNIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:07 nareszcie paru ludziom w związku zależy na tym by wszyskich traktować jak ludzi a nie jak chołote.KONIEC z mafijnym i rodzinnym wyzyskiem. Ma być zgodnie z kodeksem pracy! Pracownicy mają swoją godność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qszinetto Re: BREMBO IP: *.tenmax.pl 21.07.06, 17:06 hehe po pierwsze to nie s 80 a solidarnosc malopolska a po drugie ania do domu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: BREMBO IP: *.prenet.pl 22.07.06, 11:16 teraz, to dopiero jest klika, anka wszędzie swoich obsadziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATRIX Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 23.07.06, 22:45 Klika to jest ale na tym forum. Posprawdzałem troche adresów IP pojawiających się na tym forum i powiem tylko tyle, że kto myśli, że brembowo.pl jest kontrolowane przez AC i spólkę to się grubo myli, natomiast niebezpiecznei to jest naprwdę tutaj... proponuję zamykać it o syzbko zanim komuś się krzywda stanie. Na brembowie - owszem - normalni muszą się rejstrować ale przynajmniej admin kontroluje, kto się loguje i kto czyta. Tutaj natomias stado wynajetych hackerków prubuje rozgryźć i doasować pojawiających się gości... Do Was należy ocena co lepsze... Pozdr. Neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 25.07.06, 21:46 ano nic. tylko po tym strajku to parę osób nie będzie miało przedłużonej umowy na czas określony, parę osób po raz kolejny nie dostanie podwyżki, a na resztę co się ujawniła znajdzie się jakiegoś haka... jednym słowem polowanie na czrownice. ale jeżeli tym razem chodzi o głowę kogoś bardzo ważnego więc nie ma się co dziwić, że stosy będa płonąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:00 I po stajku, część ludzi zastraszyli kierownicy mówiąć młodym prac.że to od nich zależy czy przedłużą im umowy.Niektórzy woleli wziąć urlop na żądanie (BO BALI śę KIEROWNICTWA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:59 Nie bójcie się wypowiadać, co z podwyżkami? co z traktowaniem pracowników? niektórym o to chodzi by na tym forum było cicho o Brembo i próbują nas straszyć(że nas znajdą,że hakerzy itp- bajki dla dzieci) bo wtety mogą wszystko robić po swojemu .( pamiętajcie brudy pierze się tak by nikt nie widział a oni boją się prawdy i chcą by wszysko zaschło i wtedy nikt ich nie ruszy ) BRAK PROTESTóW Z NASZEJ STRONY śWIADCZYł BY O TYM żE W BREMBO JEST CUDOWNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beck Re: BREMBO IP: *.crowley.pl 01.08.06, 11:38 Zgadzam sie nie dajmy sie pajacą zastraszyć tylko walczmy o swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:50 czesc moglby mi ktos powiedziec, jak odbywają sie rozmowy kwalifikacyjne na operatora obrabiarek numerycznych, mam miec taką rozmowe i chciałbym sie troche przygotowac, chodzi mi głównie o zakres zanjomosci rysunku technicznego (bo o to bede mnie pytac) i oczywiscie o moja znajomość obrabiarek (ktora jest znikoma), jesli ktos mogłby mi doradzic albo cos podpowiedziec w powyzszych kwestiach bede bardzo wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:58 Ważny raczej wiek i byś się nie upominał o kasę( pózniej)Wystarczy że jesteś młody (głupi )i silny inne cechy nie wskazane. Przyjmują nawet piekarzy . Tokarzy , frezerów czy mechaników praktycznie brak.Większość nowoprzyjętych nie ma pojęcia o rysunku tech. i przyrządach pomiarowych. (zwróć uwagę na symbole np chropowatości Ra 2,4; równoległości A//B 0,02 itp)-powodzenia KASA-ok. 10,5/godz po 1- 2 latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beck Re: BREMBO IP: *.crowley.pl 01.08.06, 23:41 hehehe ten z kim bedziesz gadał tez nic nie bedzie wiedział <LOL>,po prostu nie daj sie zrobic w h..a i udawaj ze cos kumasz.Takie jest Brembo-z..e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:23 Po prostu "niektórzy" załatwili sobie robotę po znajomosci i nie mają pojęcia o obróbce Wiedzą tyle co wytresowana małpa tj. nacisnąc zielone , otworzy się nacisnąc czerwone stanie itp więc nie dziwota ze nie umią nauczyć a swojej"wiedzy" będą strzec.Zresztą wiedza po szkole rolniczej czy też piekarskiej a nawet górniczej znacznie odbiega od tego co nazywa się obróbką skrawaniem TUTAJ NIESTETY TRZEBA NIERAZ POMYśLEć A NIEKóRYM TO SPRAWIA BóL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:18 a co tam w brembo słychać jednym i drugim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:41 To widzę że wszyscy zadowoleni z podwyżek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beck Re: BREMBO IP: *.crowley.pl 07.08.06, 16:35 Z jakich kuwa podwyzek??Stary w jakim swiecie ty zyjesz??Słyszalem o podwyzkach od 10gr-50gr hahahaha ale ja osobiscie dostalem guwienko:P Pewnie pracujesz w biurach to dostales:P Przyznaj sie ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:11 Widzę że jesteś wkurzony i dobrze /. Tego się domyślałem,podwyżki jak zawsze fikcyjne,czyli pani Ania ROBI NADAL CO CHCE I TO NIE TYLKO W D.G a ty trafiłeś jak kulą w płot z tym biurem. Czy twoje znajomości skończyły się się na załatwieniu sobie pracy w brembo? cZY TEż NALEżYSZ DO TYCH mniej swoich bo TU (w cz-wie)ROBIą SAMI ZIOMALE I RODZINKA i dlatego Ty robisz tutaj a my dojeżdżamy do D.G od wielu lat za taką samą kasę .Chcesz to się zamienimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beck Re: BREMBO IP: *.crowley.pl 08.08.06, 18:27 Pani ANIA niech obciagnie koniowi ihhhaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:02 słyszałem że "miska" zdegradowali (może ktoś poczytał o nim na tym forum?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 09.08.06, 21:59 nie został zdegradowany ale prezsuniety na inny odpowiedzialny odcinek tzn. w tym momencie odcinkiem tym jest rozwożenie komponentów po liniach. po urlopach planowane jest zatrudnienie kolejnych "worków" więc wróci on na swój normalny posterunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:35 nareszcie urlop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembowo.fora.pl Re: BREMBO IP: *.telpol.net.pl 23.08.06, 22:46 witam jeszcze raz zapraszam na BREMBOWO.FORA.PL postanowiłem udostepnic jeden temat dla wszystkich opisujacy tą sytuacje.. wezcie pod uwage ze gdyby forum było publiczne to kazdy mógł by sprawdzic adres ip.. tak nie ma takiej możliwośći.. tresc tematu + ankieta.. na brembowo!! brembowo.fora.pl/viewtopic.php?t=159zapraszam.. meil i pytania do admina : mustafaibrahim@o2.pl najpierw przytocze kilka wypowiedzi.. z forum gazety.pl, potem wyjasnienia.. brembowo.pora.pl ta strona, co adres powyżej została założona przez dyr., nie dajcie się nabrać ! wymienione tu brembowo.fora.pl umrą smiercią naturalną bo nie każdy chce się rejestrować a bez rejestracji nie da się nawet skontaktować z mustafą- ADMINEM a co dopiero je przejrzeć.SPORO JEST LUDZI KTÓRZY TYLKO CHCĄ POCZYTAĆ Wygląda na to że jest to próba wyłapania tych co tu pisali i zamknięcia tego wątku.Obym się mylił.Jeżeli się jednak mylę to admin zamiast zmuszac do rejestracji powinien po prostu USUWAĆ posty łamiące regulamin dura lex.... a wiec... 1) jaka podpucha ?? powiedz mi jak was mają wyłapac?? 2) jestem takim samym fizolem jak wiekszosć na forum.. 3) forum było odblokowane.. i co ?? haos.. beszty, wyzwiska itp... nie nie bedzie odblokowane.. zalogujcie się!!! przeciez was nie wywalą za samo zalogowanie a gdy zobaczycie jaki tam klimat (czy moderatorem jest dyrektor czy tez nie) to może nawet napiszecie jakiegos posta.. $) to forum jest dla nas.. dla wku..onych bremboli !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:34 Slyszalam ze u was niezle zarabiaja i wysylaja na rozne szkolenia zagraniczne,jak to jest naprawde i kto jedzie,,po jakim czasie przejmuja ludzi z firmy do brembo,,jaka jest tam praca dla kobiet i czy one tez maja szybka szanse przejscia,,słyszalam ze jak przejmuja do brembo to dostaje sie 13zl na godz. czy to prawda??Prosze o odpowiedz..Z gory dziekuje..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:27 po znajomości to może . ( kuzyn kierownika , żona itp) a normalnie 8-8,5 zl a na kontrakcie 2 letnim(najczęściej-10 do 10,5zl przez cały czas). podwyżka jeśli jesteś dupolizem 10-50 gr na rok -przy stałym etacie.( podwyżki zapisane w regulaminie dla 50%załogi ! resztę sobie poczytaj i zastanów się dlaczego ludzie z tąd uciekają.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 26.09.06, 09:48 uciekają bo robi się tu taki syf że szkoda gadać weż cie Ricambi panie siedzą i myślą o niebieskich migdałach a i tak biorą premie a my z lini musimy się napie..ć a i tak zjebią nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BREMBO IP: 212.160.93.* 28.09.06, 10:03 Mysle ze malo wiesz o ricambi skoro tak mowisz. Oczywiscie sa prace (np. sygnalizatory) kiedy jest spokojnie, ale idz tam i popracuj pakujac klocki hamulcowe lub zaciski. Myslisz ze ricambi nie jest rozliczane z produkcji?? Jest tak fajnie?? No to dlaczego wiekszosc ludzi narzeka na ricambi, jak ma tam isc?? Wiekszosc nas z linii idzie tam tak naprawde poopie..c sie i tak naprawde zanim masz cos do roboty to juz wracasz na swoja linie. Nie bronie ich ale i nie mam zamiaru przytakiwac ze sie opie..ja. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:20 Co wy pier.....Klocki,pinze i reszte ciezkiego sprzetu to robia jak przychodza ludzie z linii. Jak watpisz to zobacz jakie grube dupy maja panie ktore tam pracuja.jedynie Beata(nie chwale ze jest pracowita) trzyma wage.to pozostalosc z posteriore. wyslij jedna z nich lub ktoregos ze starszych panow na linie a sie zwolnia lub poleca do mezow o zmiane. Pozdrawiam......pracownikow linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 00:39 co powiecie na temat ucieczek z Brembo??? kolejna osoba wyjezdza na saksy...tym razem OLGA K. moze ktos sie wkrotce obudzi?? w takich warunkach to sie nie da...krzykacz lazi i wkur.....czarny wymysla nowe bzdury i ulatwienia(powoli zaczynam rozumiec skinow)....makarony wlasnych domow nie maja i pracuja do 20..to skandal. wezcie sie wszyscy za ricambi i reszte nierobow a nie za pozadnych pracownikow. pozdrawiam.....pracownikow linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 07:56 Faktycznie z ricambi jest jak piszecie.Ludzie z linii=pinze+klocki.Gdy przychodzimy na dłużej nagle się znajduje cięższa robótka ale gdy na godzinę to nic z tych rzeczy bo jest możliwość że panie i panowie z ricambi musieli by sami skończyć pakowanie.Co do Olgi:szkoda.Ale jak tak dalej będzie to na liniach zostanie sam work.work=reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 12:22 dzieki ze mnie poparles w moim toku myslenia!! zastanawia mnie jeszcze dlaczego ricambi ma placone trp(srednia z hali)? te nieroby wielokrotnie zarabiaja wiecej od ciezko pracujacych na linii. oprocz wiekszej pensji jeszcze co podwyzki to oni sa pierwsi w kolejce(tutaj nie ma co sie dziwic wymienmy tylko ich nazwiska a odpowiedz sama sie znajdzie) taka Agnieszka N.ktora 8h siedzi i wpier..... ciasteczka popijajac kawa ma wieksza stawke niz np.Łysy(żródło:brembowo) ....ale zostawmy juz tych ciezko pracujacych ricambowcow.... pozdrowienia...dla pracownikow linii w szczegolnosci dla Łysego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niwolnik z pól pom Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 13:12 Pozdrawiam Brembo. Chce się zapytać jak się ma wasz nowy technolog D.? Uciekł z Sili he he he. tez pracuje u włoskich wykorzystywaczy, warunki płacowe są dużo gorsze niż u was:(( Jest bardzo duża rotacja pracowników i przychodzi coraz to więcej reklamacji; wiadomo nowy musi się nauczyć. Myślicie,że Sila robi coś w kierunku utrzymania starych, wyzskolonych pracowników. Po prostu im się bardziej opłaca ponosić konsekwencje reklamacji, niż dać ludziom podwyżki i ich związać z zakładem. Niskie koszty to podstawa. Tak więc nie liczcie na poprawe i przygoyujcie się na jeszcze więcej worków. puta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:22 Trp z hali.Gdy maszyny miały pod dostatkiem materiału(były takie czasy gdy operatorzy nie mieli czasu na ricambi)to na ricambi nie mogli za cholerę wyrobić normy(stare obsady).Ale gdy czasy się zmieniły(ludzie z linii poszli na ricambi)znów wzrosła wydajność ricambi.Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: BREMBO IP: *.realestate.net.pl 01.10.06, 19:45 Ciekawe skad masz takie informacje ze normy wzrosly w momencie kiedy osoby z linii poszly na ricambi?? Powiedzmy sobie szczerze ktory z nas idzie na ricambii i pracuje z pelnym zaangazowaniem?? Hehe. Bo ja wiem jedno. Ja napewno nie. A co do pracy na ricambii. Z tego co wiem to plany przynosi Justyna a nie oni sobie ustalaja co maja robic. A ze tam jest klimat jak w domciu to co innego :)) ale mysle ze to mozna pozazdroscic. Zastanowcie sie dlaczego tak jest jak jest??. Bo ja wiem dlaczego. Logistyka przestaje sobie radzic z planowaniem i zaczyna sie bagno. Zbyszek w magazynie nie moze sobie poradzic i brak porzadnego kierownika powoduje ze jest coraz wiekszy chaos. A kto odpowie od kiedy tak jest??? Skojarzcie kiedy przyszedl nowy kierownik logistyki i nowy optymalizator :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:13 co do ricambii to skonczylem ten watek. jednak bardzo mi przykro ze TY nie pracujesz w pelni zaangazowania. jesli chodzi o logistyke to teraz jest taki burdel,ze ciezko wyczaic co oni w biurze pala,wachaja lub pija. logistyka to jedna wielka banda.przez nich cierpi magazyn,wozkowi oraz operatorzy. jesli w najblizszej przyszlosci ktos sie za to nie wezmie to jak szybko makarony przyjechaly tak szybko wroca do swojego tepego kraju. czemu wszyscy widza takiego sprawy a nikt nie reaguje? pozdrawiam...pracownikow linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:36 logistyke powinni wy.. w 100%,pamietacie byl jeden kupis i bylo wszystko oka,a teraz juz mowia ze sprzedalismy towar na przykladowa 6miliardow ,byl plan na 9 a min.7,5 kogo to jest wina .Jak maszyny stoja bo niema odlewow albo linie bo niema pieprzonych gumek !!a tak wogule to zbliza sie premia roczna to chyba wielka lipa z niej hehheeh.pozrdo obrobka:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:40 a jeszcze cos smiesznego .!!:]ostatnio claudio chcial obrabiac palete nowego wspornika na mori<kazal przywiesc wozkowemuodlewy:]szukali dwa dni i nieznalezli,nagle ktos obudzil sie z logistyki ze odlewy sa od miesiaca w porcie,ehheehh,i brembo ma teraz do zaplacenie troche kary hehhe.ku.. niemoge co sie dzieje z tym zakladem .heheheh.pozdro obrobka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 02.10.06, 17:44 wy wszyscy tak pie..cie ze was szkoda jak komus nie pasuje to zwolnijciesie.Niepamietacie byl strajk czemu nikt nie strajkowal i nie walczyl o swoje.A teraz jakies docinki.Najlepiej pisac a nie walczyc o swoje.Ile maci lat matołki......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 02.10.06, 17:51 Na temat ricambi to długa droga każdy broni a naprawde jest tak że siedzą panie z wielkimi dupami,brakiem włosów i ruchami powolnnymi i wpie..ją batoniki pływają w obłokach a jak już wiadomo że przychodzi ktoś z lini to odrazu pinze lub klocki a potem strasznie mówią że jak mludzie z lini wpadają to buble robią.Trzeba zrobić wkońcu porządek na ricambi z tymi KIEROWNICZKAMI................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIŚKA Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 02.10.06, 17:57 WOGÓLE TO O CO CHODZI W TEJ PRACY WSZYSCY PODPIE..JĄ SIĘ NAWZAJEM.NA PIERWSZYM MIEJSCU BAŚKA Z EVO TO NAJWIEKSZE STARE PRUCHNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIŚKA Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 02.10.06, 17:57 WOGÓLE TO O CO CHODZI W TEJ PRACY WSZYSCY PODPIE..JĄ SIĘ NAWZAJEM.NA PIERWSZYM MIEJSCU BAŚKA Z EVO TO NAJWIEKSZE STARE PRUCHNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:35 1.miśka brawo.baśka z evo jest znanan z tego ze podp....la.czy ostatnimi czasy znowu zaczela ten proceder?jest jeszcze Marcin W.(to on wyslal emaila ze zdjeciem sztuki ferelnej i obsada ducato 250 musiala odrabiac 10h gratis-cale szczescie wykucili sie i ostatecznie nie pracowali),a Misiek jak zostal liderem (koniec juz znamy).jak bedziesz znala nastepnych i ich przypadki to pisz. 2.Lalka jak zauwazylem bardzo ci sie nie podoba ze sie udzielamy.wiec sluchaj kobieto ktora sobotnie noce spedzasz w lozku kierownika. dobrze wiesz o strajku na hali.chetnych bylo bardzo malo.ja mialem nocke w ten dzien(to mnie nie tlumaczy),ale chce bys wiedziala ze zony,siostry i reszta kumoterstwa nie bedzie strajkowac na swoja rodzine(m.in.TY nie strajkowalas) dlatego na montazu nie wypalilo ze strajkiem.wyobraz sobie Agnieszke ktora strajkuje(w domu wpier...). strajk musi byc zorganizowany z prawem i jakims sensem,a nie jak te nasze zwiazki(amatorstwo) chcialy.czasy gdzie jeden mogl przeskakiwac plot a reszta mu bila brawo minely.widzialas pozniej na tablicy ogloszen,ze pani C.twierdzila przez dlugi czas o nielegalnym strajku. moze kkiedys ktos sie wezmie za kumoterstwo i za strajk z rozmachem.tylko ze wtedy ty stracisz prace. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 07.10.06, 08:17 słyszeliście o nowince o nowym ROMANSIE W BREMBO jak nie to czytajcie ANNA MICHALAK I MARIUSZ JURCZAK /BRASILE/ I wcale się z tym nie kryją, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CTX Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 16:37 I niech cię to nie interesuje ciemniaku!!! Jeśli nawet to jest prawdą to jest ich prywatna sprawa i nic nikomu do tego.Taki post może poważnie komuś zaszkodzić a jego wiarygodność jest nikła.Więz zachowaj takie info dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 18:14 zgadzam sie w zupelnosci z CTX-em!!! to forum robi sie powoli jak jakas telenowela meksykanska. lalka gó.... cie to obchodzi kto z kim i gdzie(jesli oczywiscie to jest prawda) proponuje o zakonczenie tego forum.wylaczmy je na dobre.to jest przykre co tu sie wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 09.10.06, 10:55 wogole o co wam wszystkim chodzi czy to wazne kto z kim spi wazne zeby dzieci byly zdrowe.najlepiej zajmijcie sie wlasnymi sprawami a nie jakims gownem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:47 ważne bo ta para obrabia tyłki wszystkim do okoła odwracając uwage od siebie(zabardzo obrośli w piurka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 02.10.06, 20:52 małżonek dopilnuje aby kierownikowi logisyki nic się nie stało... bardziej o to zadba niż o losy zakładu... podobno w Curno dostają gęsiej skórki, kiedy słyszą że "para karierowiczów" jadalej za rok wróci aby wzmocnić kadrowo sztandardowy Zakład Brembo. wczesniej uda sie jej chyba zniszcyć fabrykę w częstochowie (przynajmniej bardzo się stara)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 02.10.06, 20:55 ma się bardzo dobrze. zarabi sobie (jak to w technologii koło 4000 brutto), robota spokojan, o 16,15 do domu, do tego premie, nadgodziny itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO (aaaa jacek) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:48 obrobka!!jak to ku.. jest ze jeden dostaje premie uznaniowa 100zl albo wogule,a drugi 350zl,za tyle samo godzin i taka sama prace!!!prosze sie wytlumaczyc panie aaaa jacku,slyszalem ze zwiazki sie tym zajely,to moze sie pan wytlumaczy!!!!tak niemozna robic ,ja mam nauczke ze jusz w postuj nieprzyjde bo sie poczulem ch..owo!najsmieszniejsze jest to ze najlepiej dostala brygada 02 czyli zwiaskowcy!!pewnie dlatego bo sie pan ich bojii heheh:] a tych zwyklych spokojnych roboli mozna u.. .to oni tez sie wrescie odezwa:] i bedzie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO (aaaa jacek) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:53 czy to prawda że w D.G zdegradowali kierownika zmiany za MOBING PRACOWNICZY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: BREMBO (aaaa jacek) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:44 przydalo by sie nam tutaj aby aaaa jacek wy.. stad jak najdalej bo umie tylko pojemniki rowno ustawiac:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:01 Podobno chcą wysyłać was do roboty do Dąbrowy Górniczej? Czyżby ślązakom przejadło się brembo ze stawkami rzędu 8-10zl i przerzucanie ręcznie wielu ton żeliwa w kilkunastosekundowych odstępach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:37 po prostu włoska organizacja polskie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: BREMBO IP: 213.199.204.* 03.10.06, 22:33 Witam wszystkich i szczerze gratuluję tym, którzy brudząc we własnym gnieździe upajając się boską znajomością ortografii i wyszukanym słownictwem czują się w internecie niesłychanie anonimowi ...nic bardziej mylnego.Pozdrawiam i życzę owocnej ...pracy, bo z pisaniem tekstów dajcie sobie poniektórzy państwo spokój..odetchnie ludzkość...i serwery gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 11:56 nie mam nic przeciwko firmie ale mam dużo przeciw tym którzy chcą zamknąć usta wszyskim oponentom myśląc że to oni- zarządzający-ą nietykalni Czemu się tak boicie prawdy? Może się boicie że ktoś w końcu zaskarży was i poda do sądu? (TAK JAK ZROBILI TO w D.Górniczej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 15.10.06, 19:33 Ile zarabia elektryk informatyk w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CF.GOMMA Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 09:49 serdeczne pozdrowienia dla starego milego kolegi Piotrusia W sle kumpelka z przewodow z bylej firmy KONKURENCYJNEJ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA DO 1978 minia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 09:52 ale z Ciebie analfabetka dziewczynko TAK PISZEMY NAZECZONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymisiek Re: DO 1978 minia IP: *.man.czest.pl 18.10.06, 17:39 a tak wracając do romansu Michalakowej i Jurczaka to pisałem że mnie to nie obchodzi ale tak szczerze mówiąc to niezły kibel bo mogliby w pracy być nie zauwarzani a oni mimo wszystko ...On jest rozwodnik ona mężatka (jeszcze)może im się to uda.POWODZENIA NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny BREMBO czy TRW?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:38 Lepiej isc do Brembo czy do TRW?? Jak radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube [...] IP: *.crowley.pl 19.10.06, 10:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 11:34 up p.s. cube, jezeli nie nauczysz sie kultury to bedziesz na cenzurowanym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: brembo czy trw IP: *.crowley.pl 20.10.06, 12:36 Głupie pytanie zadajesz,głupie jesteś nigdzie cie nie przyjmią:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:47 Nie glupie, po prostu szukam pracy i chcialem sie dowiedziec, po przeczytaniu kilku watkow na temat brembo, czy wybrac trw czy brembo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: brembo czy trw IP: *.crowley.pl 21.10.06, 10:58 Jest jeszcze jedno pytane czy cie beda chcieli chociaz w jednej z tych firm:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:03 brembowo.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 14:43 Zlozy sie papiery to sie zobaczy, jak nie bedą chcieli to ich strata, poszukam pracy gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:38 Czy w Czestochowie są jakieś zmiany na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eins Re: brembo czy trw IP: 212.160.86.* 10.11.06, 23:44 leprze już byo... zz kontemplują podwyżki wywalczone jedynie dla swoich czonków i sympatyków (Anula zamknęa im w ten sposób buzię), niektórzy się jeszcze ludzą, że do nich nie dotarly aneksy bo się gdziś zapodzialy... a poza tym sukcesy i kolejne ucieczki - ale najlepsze jeszcze przed nami bo pare naprawde kluczowych ludzi dla firmy dogrywa sobie nowe kontrakty... zapowiadają, że tm razem się nie wycofają anie nie wrócą - jeżeli tak będzie to marny los brembo cz-wa, nie trzeba wspominać ilu operatorów cnc zakwalifikowao się na wyjazdy do FR i GB i tylko czekają na sygnal... a Anula śpi bo myśli, że Łaszcyca z Bednarzem dadzą ogoszenie na Infopraca i na drugi dzień będzi do niej kolejka... niestety, zostay w PL same nieudaczniki, nieroby albo cykory... ubaw sie zacznie jak wybudują cynkownię i zacznie śmierdzić po okolicy (nowoczesna linia do cynkowania produkcji wloskiej zapewne - jak 90% syfu zainstalowanego na zakladzie - każdy widzi jak pracują nowoczesne maszyny Vigel a jak np SW). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: brembo czy trw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 01:43 wszyscy widza co sie dzieje kiszka troche jest,nic tylko szukac cos na zachodzie bo tam doceniaja operatorow CNC.wiadomo jest paru klakow ktorzy uwarzaja ze wiedza wszystko ,ale wsumie oni zostana he;] pozdro obroka;] [WHITE] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: brembo czy trw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 01:44 sora za bledy :] pissssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:11 w D.G chodzą słuchy o podwyżkach płac w związku z licznymi ucieczkami prac. za granicę i do innych firm w Polsce (operat. cnc) i licznymi "chorobowymi"( podobno miało byc 200-300 zł dodatku za niechorowanie i nie wykorzystywanie urlopu na żądanie !?) a co słychac w Cz-wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CTX Re: brembo czy trw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:24 Podobno zmarł jakiś dyrektor(funkcja jak Anna C)wszystko było w porządku tylko grabarze się wkurzyli,musieli 7 razy bisować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy. Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:37 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bober Re: brembo czy trw IP: *.com 01.12.06, 18:31 W częstochowie cisza na temat kasy pozdrowienia dla zm.04 z .D.G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: brembo czy trw IP: 212.87.241.* 25.12.06, 11:34 a co nie płacą pensji ja pracuje w gommie / taki sam syf jak u was / ale zawsze płacą nawet przed terminem , nigdy nie spóźnili się nawet o 1 dzień , szystkie premie też płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: brembo czy trw IP: *.com 01.12.06, 18:17 popieram cię w 200% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: brembo czy trw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:19 wypowiedź jednego z kierowników WPT na forum brembowo Oceńcie sami jakie panują stosunki i jakich ludzi wybierają za kierowników ((Dąbrowa G) "chciałbym widziec jak Ty ...... byłbys kierownikiem ! byłbas szmatą czy konfidentyem >? masz opcje telefon do mamusiu bo to Ci dobrze wychodzi lalusiu !! a jak narzekasz to Cie szybciutko zwolnimy !! powiedz tylko, a sie posatram!!! nie wiem czy wtedy bedzie CI tak wesulutko !! pozdrawiam" _________________ oli Dobre?!Istny wzór do naśladowania! Sądząc z poziomu tej wypowiedzi to osobnik ów chyba nie ukończył nawet podstawówki albo cierpi na jakąś chorobę psychiczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: BREMBO IP: *.man.czest.pl 23.12.06, 15:42 pewnie najlepiej zgonic na nowych.Jak wy starzy pracownicy bys cie sie postawili to my mlodzi poszlibysmy za wami.ale wy jestescie ............wiec zal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siadacz Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:59 Zgadzam sie z "Mala"...co robia zwiazki procz zwalania winy na nowych? NIC duzo krzycza,obiecuja i nic z tego nie mamy. pracuje juz pare lat w tej firmie i nic dobrego o tych panach nie moge powiedziec. pozdrawiam Mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik gommy Re: BREMBO IP: 212.87.241.* 25.12.06, 11:38 czy to prawda że mają u was znieść system 4 brygadowy , u nas też tak pracujemy ale to chory system , jak to zlikwidować ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: BREMBO IP: 83.13.134.* 28.12.06, 09:28 ja mam pytanie do osob pracujacych w Brembo w Dabrowie Growniczej a mieszkajacych w Czestochowie. Czy w lutym tego roku chodziły pogłoski, ze maja Wam zlikwidowac przewozy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 03 Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:48 Co rok chodzą.Teraz podobno ma być większy bo mają zatrudniać więcej osób z Cz-wy ( wszystko zależy ile osób w danym momencie złożyło wypowiedzenia a miejscowi zapałem i przywiązaniem do pracy nie grzeszą.Próbowano zorganizować nawet drugi typowo śląski przewóz ale sprawa wzięła w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOMMA Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 07.01.07, 17:53 Tak z ciekawości jakie są u was zarobki ,w gommie 9.14/h dla operatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomma Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 07.01.07, 17:56 to średnio wychodzi 1200-1300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombka Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:33 dyszka na h plus premia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombka Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:38 to praca dla sprawnych i szybkich na montażu,chorych hardcorowców lubiących podejmować walkę z rzeczami martwymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczek Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 18.01.07, 20:29 No i nici chyba z podwyżek, bo się Związkowcy rakiem wycofali z tego co wcześniej uzgodnili... W jednym tylko mają rację - nie można podpisywać na 3 lata bo to jest za dużo czasu w naszej polskiej rzeczywistości - co do reszty to bym się zgodzil i podpisal aby weszly te podwyżki od lutego. Jak nie to będziemy czekać to przyszlego roku bo AC i spólka na pewno nie popuszczą. Co o tm myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający_pracy Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:37 Jak się dostać do tej firmy ? Można jakieś konrety? Pozdrawiam ( jakieś opnie debilne to podziękuję , darujcie sobie głupich tekstów). Szukam pracy - może tam są przyjęcia? Można jakieś konrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:54 zdaj papiery do work service na Kościuszki, może po jaqkimś czasie cię przyjmą,popracujesz,1200 z kilkoma nadgodzinami,bez nadgodzin nie awansujez do B.ps.manualnie sprawny i umiejący chociaż trochę liczyć ,jeśli np. chcesz iść na montaż,na obróbkę +siła mięśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CTX Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:34 Chyba na montaż jest potrzeba więcej siły bo musimy dźwigać zaciski które składają się z kilku elementów(odlewów)+ dodatki a nie 1 goły odlew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:30 Znowu w D.G Włosi zamieszali i wywalili parę osób z dyrekcji 10 MINUT I POZAMIATANE! I ZNOWU ZMIANY. NOWE BE.. STARE CACY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siadacz Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:00 Co sadzicie o nowym kierowniku K.Owczarku?? Mial ciepla posadke i zamienil ja na taki badziew. Robi to co robil(naprawa maszyn) plus obowiazki kiera,cztero-brygadowka,zje..y od malego krzykacza. Czy jest zdrowy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uciekinier Re: BREMBO IP: 217.153.246.* 22.02.07, 15:38 Pozdro dla całej starej ekipy Brembo, szczególnie dla montażu i magazynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:59 Rzeczywiście myślałem że Owczarek jest trochę mądrzejszy.Jeśli musiał iść na kierownika to trudno ale jeśli chciał (może żona ambitna)to zupełnie debilna decyzja.Teraz będzie miał urwanie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczek Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 04.03.07, 15:31 i profity i nagrody mu sie skoncza... juz nie bedzie jezdzil z technologia na odbiory linii. zamiast niego pojada dw Adamy albo Adam i Rafal... a i nie bedzie mial czasu pomyslec o optymalizacji czegokolweik i nici z dorocznej nagrody Brembo... ale coz wybral kierownnicza kariere. za to opier...l bedzie zawsze - czy to slusznie czy tez nie... brembo to bardzo dziwna firma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:28 TRAGEDIA .W zakładzie w D.G był poważny wypadek .Robot przygniótł pracownika do linii produkcyjnej.Gość jest w śpiące. Wszystko przez bałagan i pośpiech . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczek Re: BREMBO IP: 212.160.86.* 05.03.07, 21:07 no to kiepsko zaczyna nasz byly dyrektor... a brembo ma nauczke, ze nie warto sie pozbywac watoscowych ludzi... ciekawe kto za to pojdzie siedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:17 jak chodzą słuchy 70% wcześniej ustalonych podwyżek w D.G zostało skreślonych przez dyrekcję. Tak się dba o kadry! Ważny jest tylko NOWY napływ TANIEJ siły roboczej bez względu na kwalifikacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: BREMBO IP: 80.54.174.* 18.03.07, 05:25 Chłopaki-chciałem przeprosić za podglądanie was po treningach(wiecie gdzie) Skóra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:19 Nie podszywaj się pod skórę buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś! Re: BREMBO IP: *.realestate.net.pl 10.04.07, 13:28 Słyszeliście o nowej starzystce w jakości? tatuś inspektor a kochanek kierowniczek! ponoć zna AS-a napewno! i to dogłębne!Hihihi Nie ma to jak załatwić sobie pracę dupą! Życzę powodzenia starzystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bremboinfo Re: BREMBO IP: *.strefa.com 25.04.07, 20:57 W tej kontroli słyszałem że niezłe jaja się dzieją. Koleś po własnym ślubie nie może doprosić się o normalny urlop, tatuś inspektor bierze na telefon kiedy chce i jest to traktowane jako normalny wypoczynkowy a jak zadzwonił inny bo nagle potrzebował to już musiał na żądanie brać. Bardzo niezdrowa atmosfera tam podobno panuje z powodu tej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witcia Re: BREMBO IP: *.gl.digi.pl 26.04.07, 18:37 Ty, która to jak ma na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx759 Re: BREMBO 10.05.07, 12:35 Brembo syf nad syfy jeżeli chcecie zarabiać po 900 zł to idżcie tam pracować a będziecie mieli niezapomniane wrazenia , np; uzeranie się z pie..nym czarnuchem ktury myśli że pozjadał wszystkie rozumy albo z innymi niezbyt inteligętnymii kierownikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: BREMBO IP: *.realestate.net.pl 10.05.07, 15:04 chłopaki z 03 czy to prawda że ten MIKRON nie podbijał zimą wysyłek bo tam jest zimno?Podobno kiepski z niego inspektorek! ponoć wszyscy narzekają na niego? Odpowiedz Link Zgłoś
ktbb Re: BREMBO - do misiakila 10.05.07, 17:13 CZY TEN WĄTEK MOŻNA PODPIĄĆ DO PINESKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsungg Re: BREMBO - do misiakila IP: *.strefa.com 03.06.07, 00:07 co koledze ktbb się nie podoba?!?!?!?! ........ a może kolega właśnie jest gwiazdą tych wypowiedzi i stąd ta propozycja????????? Wątek należy kontynuować bo ta "wspaniała" firma a właściwie jej dyrektor personalny "AC" wpadła na wspaniały pomysł płacenia kasy za przyprowadzenie niewolnika do pracy. Dodam że osiągniesz sukces w postaci 1500zł jeśli ten niewolnik załapie się na piętnaście miesięcy pracy.....genialne...????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: BREMBO - do misiakila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:15 zrodbili z nasz białych murzynów... nic dziwnego ze wszyscy myślą o zwalnianiu się... za 900zł to ja mam gdzieś taką harówkę... co do pani AC to naprawdę bura su...ka z niej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:08 No to jeszcze 100 pln nam zabierają za niechorowanie.Coś mi się wydaje że w lipcu to 1/3 załogi odwiedzi lekarza a w sierpniu znowu będzie ta stówa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BREMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:30 Jednak nie zabrali tylko połączyli dodatek za niechorowanie z dodatkiem za 4 brygady.Dziwne jest to że jak się zachoruje to traci się dodatek za 4 brygady.To że zachoruję przez np 4 dni to oznacza że przez resztę miesiąca nie pracuję w 4 brygadach? Odpowiedz Link Zgłoś
zaryty Re: BREMBO 11.08.07, 00:00 jak patrze na to gniazdo i w ogóle na emagi to mnie h...j szczela polewam z nich ostro Odpowiedz Link Zgłoś