Dodaj do ulubionych

Personel Parkitki chce strajku

IP: 195.117.153.* 09.05.06, 06:46
Ja mysle sobie tak:Religa zamysł ma dobry,gorzej z realizacją.Szpitale
powinny się urynkowić,czyli to pacjent powinien wybrac gdzie się chce
leczyć,a kasa powinna iść za nim do szpitala który wybrał.Wtedy konkurencja
wymusiła by solidność usług,dobre szpitale miały by pieniądze,SKOŃCZYŁA BY
SIE POWSZECHNA KORUPCJA WSRÓD LEKARZY i wszyscy byliby zadowoleni.Szpital na
Parkitce do liderów nie należy i gdybym ja miał wybór napewno bym sie tam nie
leczył.Za to pierwszy zrobił referendum i zastrajkuje.Panowie związkowcy
zapomnieli że czasy wielkich srajków sie skończyły.Niewiele da sie załatwić
poprzez tę forme protestu.Cierpią pacjenci którym co miesiąc z pensji potrąca
sie wcale niemałe pieniądze na służbę zdrowia.Jestem hutnikiem ...mnie także
co miesiac potrąca sie duże pieniądze na to aby służba zdrowia funkcjonowała
normalnie i guzik tak naprawde mnie obchodzi co się dzieje w szpitalu na
Parkitce.Wiem jedno płace i wymagam!!i jesli zachoruję w czasie strajku i
nikt nie udzieli mi pomocy to z pewnoscia spotkam sie w sądzie z ludzmi
odpowiedzialnymi za ten strajk.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: medyk Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 07:10
      kazdy z nas ,ubezpieczonych placi skladke zdrowotna i kazdy z nas moze
      zachorowac i leczyc sie w ramach nfz.rzecz w tym ze my medycy zarabiamy
      smieszne pieniadze,a to ze nie umieramy z glodu to nie wynik skorumpowanegom
      srodowiska lecz naszej ciezkiej pracy przez wiele godzin dziennie,praca na
      etacie ,dyzur,pogotowie ratunkowe,czasem prywatny gabinet.chcemy miec jeden
      etat dobrze zarabiac a czas wolny spedzac z rodzina,pozdrawiam i zycze
      wszystkim ze srodowiska medycznego dostatniego zycia i duzo wolnego czasu
    • Gość: maks... Personel Parkitki chce strajku - proponuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:04
      złożyc wypowiedzenia z pracy.
    • Gość: pacjent Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.hcz.com.pl 09.05.06, 09:05
      A niech strajlują
      co to za różnica
      i tak nikogo nie wyleczyli
    • Gość: prac służby zdrowi Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:09
      Placę i wymagam tez tak mówiłem, ale nie wiedzialem,że za jednego pacjenta
      przychodnia dostaje tylko w m=cu 5 zł, a na rok 60 zł na ludzi starszych ciut
      więcej. Czy to jest dużo jeżeli ma to wystarczyć na badania, usg, ekg, a jedno
      badanie holesterolu to 16,00 zl( a to nie sa małe kwoty),wynagrodzenie
      pielegniari , lekarza sprzątaczki, rejestratorki.. na wszystko mysi wystarczyć.
      Dopiero jak podjąlem prace w przychodni doszło do mnie ,że do przychodni z
      moich skladek idą grosze, a gdzie reszta?
      W szpitalach też nie jest tak różowo. Dlatego trzeba zrozumieć prac.słuzby
      zdrowia Oni NIE DOSTAJĄ WASZYCH WIELKICH SKŁADEK!
      • Gość: Płatnik składek Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:12
        TO GDZIE DO CHO...RY SĄ TE SKŁADKI ???????!!!!!!
      • Gość: pacjent. Re: Personel Parkitki chce strajku IP: 80.54.169.* 10.05.06, 13:16

Odpowiadasz na :

Gość portalu: prac służby zdrowi napisał(a):

Panie":pracownik Sł.Zdrowia" ciekawa jestem na jakim etacie zostałeś zatrudniony
        w owej przychodni bo skoro "holesterol" piszesz przez "h" to gratuluje .Myśle ze
        piastujesz stanowisko portiera,ale skad tyle wiedzy ile zarabia personel
        średni?ciekawe!
    • Gość: Medalijk Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:20
      Nie masz absolutnie racji.
      Ty wcale nie płacisz składek i "wymagasz",bo Ty jesteś jak ten chłop
      pańszczyźniany, którego za....nym OBOWIĄZKIEM jest płacenie podatków i
      parapodatków takich jak składki ZUS. Spróbuj tylko tych składek nie zapłacić a
      Twój właściciel czyli Twoje ukochane państwo tak ci tyłek złoi, że Ci się
      odechce. Mało tego, jak państwo będzie miało dobry humor (czytaj: jak dasz
      urzędnikowi temu i to co trzeba..) to spróbuje ciebie wyleczyć. Ale żadnej
      gwarancji ci nikt nigdy nie da , hehehe !!!
      Chcieliście "bezpłatnej" służby zdrowia, "bezpłatnego" szkolnictwa i innych
      "bezpłatnych" zdobyczy socjalizmu - no to płaćcie !!! Aż do u.....j śmierci.
      Kropka. Amen.
    • Gość: Krys Re: Personel Parkitki chce strajku IP: 212.160.172.* 10.05.06, 12:09
      Mój teść, który jest po udarze mózgu, przyjechał dzisiaj, po raz drugi, do
      Częstochowy z Myszkowa, aby udać się do kardiologa i specjalisty naczyniowego w
      Przychodni szpitalnej na Parkitce. Przez telefon poinformowano, że nie będzie
      dzisiaj przyjęć. Skończyły mu się leki. Taka sytuacja jest groźna dla życia. To
      skandal !!!
      • Gość: jot Re: Personel Parkitki chce strajku IP: 195.116.81.* 10.05.06, 14:14
        Niech mi przestaną potrącać składkę na ubezpieczenie zdrowotne.
        Będę płacił za wizyty w gabinetach prywatnych.
        Będę obsłużony wtedy, kiedy potrzebuję pomocy lekarza,
        a nie zapisać się do specjalisty na pażdziernik.
    • Gość: kasia Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:51
      Jacy wy wszyscy jesteście pełni jadu , zawiści.
      A pracujcie tyle godzin miesięcznie , co lekarze ( może 400?) , to też nie
      będziecie chodzili w podartych gaciach. A że akurat wasze dzieci nie będą was
      poznawać - to nic , przecież rodzice muszą się poświęcać , bo mają powołanie.
      Powołania nie da się zjeść ani nakarmić nim dzieci.
      Życzę Polakom mniej złości , zawiści i dbania o własne dobre życie , a nie
      dogryzania innym.
    • Gość: bobik Re: Personel Parkitki chce strajku IP: 82.160.8.* 11.05.06, 22:29
      Parkitka=umieralnia
      • Gość: antyzbulwersowany Re: Personel Parkitki chce strajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:35
        skąd wiesz ? umarłeś???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka