Dodaj do ulubionych

Praca w Boże Ciało...

IP: *.eranet.pl 09.06.06, 02:10
Witam

Preoszę o wpisy ludzi, których zakłady pracy nie dają wolnego w Boże Ciało i
nie traktują tego dnia jako nadgodzin....
Ja zgłaszam TRW to na Rolniczej (obóz pracy - "PRACA CZYNI WOLNYM").
Obserwuj wątek
    • Gość: normalny Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 09.06.06, 06:48
      a co to za swieto ?? jakies brednie koscielne i tyle
      • Gość: Karolcia Re: Praca w Boże Ciało... IP: 80.54.168.* 09.06.06, 07:14
        Ja tez pracuej w Boze Cialo i zyje... A moze dlatego ze pracuje na stacji
        benzynowej... Takie zycie!!!
    • Gość: hmmmmmmmmmmm Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 07:16
      cos mi sie nie zgadza.pracuje w trw i wedlug grafika wszyscy maja wolne w boze
      cialo...
      • Gość: flamaster Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 07:21
        może kolega trzaska nadgodziny i jeszcze narzeka. nadgodziny nie są
        obowiązkiem...
        • Gość: slippp Re: Praca w Boże Ciało... IP: 80.54.169.* 09.06.06, 07:30
          co jak co, dla mnie takie swieta nie maja znaczenia, ale skoro juz z gory z
          innych przyczyn jestesmy do czegos zmuszani (np prohibicja przyjazd papieza)co
          dla mnie nie mialo znczenia, to dlaczego teraz skoro jest wieeelkie swieto to
          mam robic.a robie w spolem i to podobno do 17!!! zwykly sklep a sie zapie.....
          za marne grosze!!!
          • Gość: ;;;; Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:19
            w święto kościelne "Boże Ciało" nawet za czasów stalinowskich się nie
            pracowało.Ale są zawody- prace utrzymanie ciągłego ruchu wymaga pracy w
            swięta.Inną sprawą jest też praca w sklepach-kawiarniach-restauracjach ,w
            których praca jest w tym dniu- dla świetujących.
            Ktoś wspomniał o zapłacie -to jest kodeks pracy i umowy osobiste z
            pracodawcą.Znam pracodawcę, który zatrudnia tylko w dni świąteczne osoby do
            obsługi,jakie wynagrodzenie - takie jak sobie ustalą .O co raban?
            Pracuje Ktoś by świętował Ktoś.
            • Gość: magda Re: Praca w Boże Ciało... IP: 80.48.49.* 09.06.06, 12:00
              np.w sylwestra też nie wszyscy mają wolne i nie wszyscy się
              bawią.....,niektórzy też pracyją..,by inni mogli się bawić.Tak już jest.
          • Gość: :( Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:53
            stokrotka - praca do 19
            • Gość: CC Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:03
              Kino Cinema City
      • Gość: do hmmmmmm Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:31
        pracuje 1 i 3 zmiana
    • Gość: mimi Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.org 09.06.06, 12:38
      Zapraszam do reala na spacerek i toaletowy papierek...I niech będzie pochwalony....
      • Gość: jmk Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:00
        niech będzie Pochwa lony- nic z tego- LONA ma WOLNE.
        Taką to odpowiedź otrzymał przy przywitaniu/zapytałaniu od z burdelmamą pewień
        sukienkowy.
      • Gość: / Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:27
        Amen
        • Gość: ja Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 16:17
          zamiast na procesje to do pracy a co!!!
    • Gość: k Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 09:32
      i nie wiem o co tyle szumu, nie chcesz pracowac, wez dzien wolnego
      nie jestesmy panstwem koscielnym (choc wiekszosc tak mysli pewnie) zeby kosciol
      nam wyznaczal kiedy mamy pracowac a kiedy nie...
      a co robisz, jak masz wolne bo jest swieto? idziesz na zakupy, do teatru, do
      kina? tam tez ktos musi pracowac
    • Gość: zła Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:40
      Oczywiście ,że w TRW mamy wszyscy wolne w Boże Ciało!!!
      Dlaczego piszesz bzdury?
      • Gość: ja Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:51
        w trw,p4racuje 1 i 3 zmiana!!!tylko 2zm ma wolne.
        • Gość: ja Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:52
          chodzi o zaklad na rolniczej.
          • Gość: zła Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:20
            a TAK ! Przepraszam ! Byly zmiany w grafiku.
            Zm.II ma stary grafik , w którym wszyscy mamy wolne - przykro mi:~(
            • Gość: xxl Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:59
              na mirowskiej 15 pracują dyżurni ostry dyżur
              • Gość: Mikado Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:24
                Stoisko w M1 od 10,00 do 20,00. Centrala firmy daje wolne ale M1 nie pozwala
                stoiska zamknąć bo to żle wygląda. Taka polityka.
      • misiak32 Re: do złej.......... 11.06.06, 23:23
        "wszyscy" poza I i III zmianą..;;
        żałosne.....
        PRZETRZYJ OCZY!!!
        jak ci zamienią 50% dodatek nocny na 20% to może sie opamiętasz....
        ciekawe czy praca na 3 zmiany i cztery brygady za "średnio 1450zł" do ręki jest
        taka atrakcyjna.....
        panie "O" i panie "P"
        tylko chwile dzielą was od "przebudzenia z ręką w nocniku"
        kto będzie pracował za te "marne grosze"???
        kto wykona "jakość"
        kto wykona ilość
        może zauważyliście że 90% osób z "workera" nowo przyjętych to ludzie po 40-stce??
        że młodzi i zdolni omijają wasz zakład szerokim łukiem???
        przebudzenie z ręka w nocniku macie gwarantowane!!!!
        hihihi
        ale prawda jest taka "że nikt nie potrafi oszukac tak jak Polak Polaka"

• Gość: zła Re: do złej.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:30
          Do Misiaka32!
          Czytaj uważnie!
          przed zmianą grafiku wszystkie zmiany miały wolne!
          Grafik był zmieniany na dzień przyjazdu Ojca Świętego.
          • misiak32 Re: do złej.......... 13.06.06, 18:32
            A może więcej kontrargumentów..... bo "grafik" mnie nie przekonuje.....
            może coś na temat zabrania 50% dodatku nocnego???
            A może coś na temat 40-latków???
            a może coś na temat porzucania pracy przez młodych zdolnych??
            hehe
            NIC............
            • Gość: ZŁA Re: do złej.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:28
              Po co dyskutować o czymś co się dawno skończyło?
              40-latek też chce pracować(żeby pomóc dzieciom itd,itp )
              A młodzi zwalniają się bo mają większą szansę otrzymać lepszą pracę
              (najczęściej za granicą),bo mogą sobie pozwolić na porzucenie pracy ,bo są
              młodzi i zdolni,a gdy będą mieć 40 lat też będą "dbać"o pracę!i cieszyć się z
              tego co mają!
              hehe... i ty będziesz mieć 40 i więcej lat1
    • ka-8 Re: Praca w Boże Ciało... 12.06.06, 23:07
      Ciesz sie ze masz przynajmniej w inne swieta wolne. W moim zakladzie pracy praca
      trwa 365 dni w roku 24h na dobe, i wcale nie jest to fabryka... Pod tym wzgledem
      TRW to luzik. Postój kosztuje, a firma nie jest instytucja charytatywna.
      • Gość: werty Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.prenet.pl 13.06.06, 10:29
        co wy tu pier dolicie święto to święto państwowe kościelne bez różnicy ale
        zawsze znajdzie się jakaś gnida co każe pracować a to pewnie jakiś je bany
        prywaciarz na dorobku albo market nawet pod tym względem w albanii jest
        lepiej jakby się ludzie szanowali i nie chodzli na zakupy w niedziele i
        święta to by musieli zamknąć a gnida przyjdzi kupi pędzelek za złotówkę i 2
        kilo cementu i dla takich pier dolonych palantów sklepy są otwarte i niech nie
        pieprzą w marketach że ja zrobią niedziele wolne to trzeba będzie zwalniać
        ludzi bzdura tylko wolne się przesunie np. z wtorku na niedzielę i tyle w
        latach 70 soboty po południu niedziele i święta handlu nie było i co zdechłeś z
        głodu nie bo teraz jesteś pieprzonym menagerem
        • Gość: śnieżynka Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:04
          święć święto swoje ale nie przymuszaj do świętowania Twojego święta innych.
          W zakładzie święta są wtedy gdy pracodawca ustali święto!.W przeciwnym wypadku
          zakład zawsze będzie nieczynny bo któryś z pracowników ma świeto.
        • Gość: Czesław Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.man.czest.pl 13.06.06, 11:05
          W TRW są nadgodziny (tak zwane przymusowe ) – ale ogólnie to są NADGODZINY .
          • Gość: s Re: Praca w Boże Ciało... IP: 212.160.86.* 13.06.06, 11:21
            pracuje w Boze Cialo od 8 rano do 8 rano.W niedziele,w wigilie, Swieta Bozego
            narodzenia,sylwester,wielkanocne,1-3 maja itd.jak wypadnie tak musze isc.
            ktos musi pracowac zeby inni mogli sie bawic...
            • Gość: s Re: Praca w Boże Ciało... IP: 212.160.86.* 13.06.06, 11:23
              acha i nie biore za to zadnych nadgodzin
              • Gość: 12.12m Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:27
                to nie sa nadgodziny,juz dawno temu sie skonczyly jak cos to do odebrania.(trw)
        • ka-8 Re: Praca w Boże Ciało... 13.06.06, 12:35
          Hehe... wiesz, ten prywaciarz to nie co co myslisz. 5000 ciezarowek jezdzacych
          po calej Europie to nie byle cholewkarz z Wyczerp. :P
          • Gość: pracuś Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 20:58
            Co Wy sie tak przychrzaniacie ciagle do TRW -to nie pierwsza realacja stamtąd.
            Czy tam nie płacą i jeszcze coś trzeba robić ???
            Jak to jest???

W 13 wieku ustanowiono uroczystośc bożego ciała
            7 wieków tradycji chrześcijańskiej
            tylko skąd na to wolne brać kasiore

zatem popracuję sobie w czwartek)))
    • Gość: hmmm Re: Praca w Boże Ciało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:10
      kto pracuje??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka