Dodaj do ulubionych

Praca fotografa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 21:48
Hej, chciałam się spytać ile przeciętnie jest w stanie zarobić fotograf, któy
posiada włąsne studio (robi zdjęcia do dokumentów, jakiś waznych okazji typu
ślub, komunie, sesje itp) Oprócz tego chodzi po weselach i fotografuje je. Czy
ktoś się orientuje ile jest w stanie zarboić taki Fotograf??
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:00
      czy nikt tego nie wie ?? :(
      • Gość: kasia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:18
        ciągle nikt nic nie wie na ten temat?? :(
        • Gość: pstryk Re: Praca fotografa IP: 80.54.173.* 12.06.06, 13:52
          myslę że niektórzy wiedzą ale nie chcą Ci zdradzić:-)ja szczerze mówiąc się nie
          orientuję bo cykam półprofesjonalnie i nie mam studia, wiem że za sesję ślubną
          (ok. 200 fotek cyfrakiem, trochę "podrasowanych" na kompie, wiesz zmiana barw,
          efekty)kasuje się ok. 500 zł. Oczywiście nie jest to regułą i zaraz mnie tu
          pewnie zakrzyczą forumowicze że oni to płacili inne kwoty:-)pozdrawiam
        • Gość: Anana Kofana Re: Praca fotografa IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 12.06.06, 13:55
          Kasiu, watpie, zeby ktos odpowiedzial Ci na Twoje pytanie. Nikt nie bedzie
          pomagal potencjalnej konkurencji :) Sama musisz obliczyc sobie srednia ilosc
          klientow, zalozyc ceny i tylko w ten sposob obliczyc dochody
          • Gość: kasia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:11
            ja wiem, ze nikt nie chce sie zdradzic itd. ale ja poki co nie mam swojego
            studia itd :) do tego jeszcze daleka droga :) wybieram kierunek na studia
            własnie..dlatego chciałam się spytać i poradzić czy rboiąc to co chciałabym
            robic za jakies 5-6 lat :) to opłacalny zawód, czy może lepiej zdecyowac się na
            coś innego..mozę teraz gdy już wyjaśniłam czemu sie o to pytam, ktoś mi bedzie w
            stanie pomóc?? byłabym bardzo wdzięczna :)
            • Gość: fotograf Re: Praca fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:58
              największe pieniądze są z wesel, komunii itp. na początku trzeba zainwestować
              oczywiście w sprzęt, bo jakoś trzeba konkurować z innymi fotografami. sądze że
              po odliczeniu wszystkich opłat za prowadzenie studia na czysto wychodzi
              miesięcznie ok. 2000zł (tak jest u mnie). oczywiście w sezonie komunii kwota
              jest wyższa.
              • Gość: kasia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:04
                dziękuję bardzo za odpowidź :)a czy Pan/Pani opróćz zdjęc na różne okazje
                zajmuje się również wywoływaniem zdjęć itp??
    • Gość: jaaa Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:10
      a ja nic nie wiem na ten temat :]
      • Gość: ASIA Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:22
        a ja mam pytanie w którym zakładzie robią profesjonalne- dobre zdjacia do
        dokumentów? czarno- białe na dobrym twardym papierze, tam gdzie byłam to tylko
        bylejakość z cyfrówki.Moje pytanie o zakład fotograficzny w Cz-wie. Dziekuje za
        podpowiedzi.pozdrawiam.
        • Gość: ASIA Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:01
          jeszcze raz proszę , jak możecie podajcie adres dobrego fachowca który robi
          dobre zdjecia do dok. w moim przypadku również do dyplomu,Dziekuję.P.
        • Gość: czrno-biała Re: Praca fotografa IP: 80.54.173.* 13.06.06, 14:21
          Majchrowscy, II aleja w bramie, tam gdzie skate shop czy coś, polecam, ja
          używam zdjęcia od nich do wszystkich dokumentów, chociaz robiłam je 4 (!) lata
          temu...
        • Gość: kasia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:25
          Widzę, że ktoś się podpiął pod wątek założony przeze mnie....szkoda tylko że nie
          temat...Ja miałam jakieś pytania to założyłam wątek a nie podpinałam się pod
          czyjść już istniejący...
          • Gość: ASIA Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 07:38
            kasia przepraszam Cię jeżeli tym podpięciem się do Twojego wątku uraziłam Twoje
            ego.
    • Gość: niki Re: Praca fotografa IP: 80.54.171.* 13.06.06, 12:31
      Ja nie wiem jakie ty masz wymagania.A może nie ma takiego fotografa co by Ci
      spasował?
      • Gość: madzzia Re: Praca fotografa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:02
        oj bardzo duze :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka