Dodaj do ulubionych

Knajpka ! - prosze o pomoc

19.06.06, 03:23
Mam zamiar otworzyc w naszym miescie stylową knajpkę. Zastanawiam sie nad
wystrojem i ogolnym klimatem jaki mialby panowac w lokalu.
Myslalem o typowo irlandzkim pubie albo czyms w stylu lat 60'.
Podstawa jak dla mnie jest klientela tylko w wieku 18+, a co byscie
powiedzieli na pianinko i przygrywanie ... oczywiscie bez rzępolenia :)
Powiedzcie czego brakuje Wam w naszym miescie. Wiem, ze jeszcze sie taki nie
narodzil co by kazdemu dogodzil, ale kazda pomoc jest na wage złota.
Obserwuj wątek
    • Gość: właściciel dobrej Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 06:36
      Jeżeli dziś nie wiesz w jakim stylu chcesz otworzyć lokal, to daj sobie wogóle
      spokój z tym biznesem, bo prowadząc ja nie będziesz miał do tego serca a w
      rezultacie klientów. Do tego trzeba miec serce i wiedziec co sie chce robic.
      Miec cierpliwosc bo klientów coraz mniej. Ludzie maja coraz mniej pieniędzy a
      młodych osób ubywa w miescie w zastraszajacym tempie. Lepiej ja otwórz w Anglii
      lub Irlandii.He he he
    • Gość: Kiq Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: *.prenet.pl 19.06.06, 08:27
      Ja potrzebuje w tym mieście knajpy w klimacie rockowo-metalowym.
      • Gość: Sphinx Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 09:35
        Knajpa w stylu rockowo - heavymetalowym to najgorsza inwestycja jaką można
        sobie wymyśleć.
        Klienci złażą się w większych ilościach tylko wtedy, kiedy jest zorganizowany
        jakiś występ(przeważnie badziewna, lokalna, amatorska kapela bez
        polotu...gwiazdu kosztują), kupują bilet ciągle narzekając że za drogo lub
        próbują włazić na krzywy ryj a alkohol zamiast zamawiać w knajpie piją przed
        wejściem. Czasem próbują brać na krechę. Niestety społeczność metalowa to po
        trochu trudne dzieci z marginesu, gimnazjaliści, licealiści i może trochę
        studentów. Później się z tego wyrasta albo słucha muzyki w domu nie obnosząc
        się z kudłami i czarnymi łachami. Mało kto z potencjalnych stałych klientów
        żyje z pracy własnych rąk, więc jeśli jest tym "stałym klientem"(stałym
        elementem wystroju) to najczęściej kupuje jednego browara i siedzi godzinami.
        Jacy klienci takie zyski......
        Sumując. Było już w Częstochowie kilka rockowo-metalowych knajp. Taka knajpa
        nie przynosi zysku. Jej nastawienie na określony rodzaj klienta wyklucza stałe
        bywalstwo tzw. "normalnych" klientów z grubszym portfelem.
        Daruj sobie inwestorze porady mojego poprzednika w dyskusji, bo pójdziesz z
        torbami. :o)=
    • inna-bajka Re: Knajpka ! - prosze o pomoc 19.06.06, 09:47
      Typowo irlandzki PUB, to świetny pomysł. Oczywiście, jeśli nie chcesz (mam
      nadzieję) iść na tandetę i brud (Sofa) oraz na taniochę i prowizorkę (Teatr
      from Poland), to z pewnością Ci się uda. Minusem całej inwestycji jest kasa,
      trzeba zainwestować. Jak zacznesz taką klijentelę ściągniesz. Jestem
      przekonana, że możesz odnieść sukses robiąc lokal z klasą, nawet mieć
      najdroższe piwo w mieście, a i tak będą walić do Ciebie drzwiami i oknami,
      oczywiście wyeliminuje to dzieciaków i chamstwo.
      Lokal z klasą i na poziomie, bez częstcowskiej taniości i prowizorki.
      Trzymam kciuki.
    • Gość: irish girl Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: 80.54.173.* 19.06.06, 12:43
      IRISH jak najbardziej, ale z fajną muzą i wystrojem- nie jak kiedys na business
      centrum-wchodzę a tam "Złote przeboje" w radio i piwo żywiec:-)
      radzę zostawić trochę wolnego miejsca na ewentualne koncerty, np. w Tawernie
      jak jest jakaś impreza to najlepiej zawisnąć pod sufitem bo na ziemi miejsca
      brak...życzę powodzenia i nie daj się tym pesymistom w stylu "nie uda się w tej
      dziurze"...prawdopodobnie sami mają knajpy i boją sie konkurencji...
    • Gość: norbert Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:40
      pub irlandzki dobry pomysł,ale mi sie marzy w tym miescie duzy pub z kilkoma salami nio i z duzym jednym parkietem,tak zeby mozna było i czasem potanczyc,posłuchac dobrej muzyki tzn.przyjsc na koncert a w tygodniu posiedziec w miłym klimacie,takiego miejsca mi troszke brakuje,bo u nas jest duzo pubow ale zazwyczaj niezbyt duzych,ostatnio spodobał mi sie nawet pub lochy,jesli chodzi o twoj pomysł z irlandzkim pubem to super bo czym jest wieksza roznorodnosc tym lepiej i ciekawiej w miescie,ogolnie mogłbys tez zrobic knajpe z klimatem regez bebenkami itp.,kongo swego czasu było kuznia warsztatow bebniarskich ale teraz cos cicho o tej sekcji,w kazdym razie co bys nie zrobił pamietaj najlepiej zeby było orginalnie,powyzej 18 latek,nio i nie tylko samo siedzienie i picie jakies inne atrakcje sa w cenie,powodzenia pozdrawiam
      • wed05 Re: Knajpka ! - prosze o pomoc 19.06.06, 15:46
        Dzieki za odpowiedzi !

Istotnie nie chce robic prowizorki, a prawdziwy lokal z klimatem.
        Mnie samemu brakuje takiej typowo irlandzkiej knajpki z muzyka, wystrojem itd.
        Co do pierwszego wpisu to tylko idiota zdecydowalby sie otworzyc orginalny lokal
        bez wysondowania jaka mialby popularnosc. Z tego co juz sie dowiedzialem wlasnie
        irlandzki pub jest w tym miescie najbardziej potrzebny.
        Pozostaje kwestia lokalizacji. Najchetniej bym umiejscowil go na Starym Rynku,
        ale obecny tam margines oraz brak typowego klimatu "rynkowego" tylko by
        odstraszało klientów.

Jezeli macie jakies pomysly prosze pisac, nawet na maila !

Pozdrawiam.
        • Gość: IRA Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: *.prenet.pl 19.06.06, 20:14
          NIe sądzę . Karczma u Zagłoby daje sobie świetnie radę. Wszystko zależy od cen
        • Gość: irish girl Re: Knajpka ! - prosze o pomoc IP: 80.54.173.* 19.06.06, 21:22
          a mógłbyś podać jakieś namiary na siebie, maila lub coś?
          • wed05 Re: Knajpka ! - prosze o pomoc 20.06.06, 05:31
            wed05@gazeta.pl :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka