Gość: martusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:22 hej wlasnie w tym roku skonczylam studia posszukuje pracy, ale dowiedzialam sie ze jest mozliwosc odrobienia stazu. czy wie ktos jak to sie zalatwia, bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ehh Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:04 Musisz udać się do Urzędu Pracy i zarejestrować się jako bezrobotna oni pokierują cię dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: jak mozna zrobic staz?? IP: 82.160.135.* 29.06.06, 16:58 lepiej sobie znalezc samemu, jest wtedy szansa ze cie zostawia, po stazu z UP szanse sa w okolicy 5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-ONA rada IP: 80.51.57.* 29.06.06, 17:49 W PUP maja oferty stazow w wielu firmach. jednak z wlasnego doswiadczenia zaproponowalabym abys sama znalazla miejsce gdzie chcesz odbyc staz a dogadac sie z wlascicielem/kierownikie/dyrektorem a pozniej isc z tym do urzedu pracy. wczesniej musisz byc zarejestrowana jako bezrobotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.21.pl / *.21.pl 29.06.06, 21:06 Szukaj pracy na własną ręke i w ostateczności _szukaj_ sama firmy, gdzie możesz stażować (zauważ, że napisałem szukaj, a nie bierz UP co dają). Wiem co mówię, bo dokładnie rok temu miałem taki sam problem i nie żałuję, że nie wziąłem dziadowskiego stażu z UP, a sam znalazłem pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna z nich Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.man.czest.pl 29.06.06, 21:12 Rup nie ma kasy by placic i skracaja ludzia staze o miesiac nie oplaca sie szukaj na wlasna reke roboty polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:53 ja jestem zarejestrowana w up i kilka dni temu bylam pytac o staz. polega to praktycznie na tym samym co praktyki tylko dostaje sie pieniadze, ktore wyplaca up a nie pracodawca i w wysokosci najnizszego zasilku czyli 400zl z groszami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:14 w ostateczności wybierz staż, lepiej postarać się samemu coś znaleźć. Odbyłam staż w jednym z naszych urzędów i niestety nie ma się szans na pozostanie, jeżeli nie jesteś z rodzinki zatrudnionych w tym urzędzie. Efekt jest taki że pół roku zmarnowane za marne grosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak mozna zrobic staz?? IP: 59.15.23.* 30.06.06, 13:31 Ja tez odbylem 6 miescy w urzedzie i jak nie masz kogos wysoko mozesz zapomniec bo pozniej i tak jest konkurs i wygrywaja osoby z "ulicy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona 400zl i pare groszy piechota nie chodzi IP: *.man.czest.pl 30.06.06, 20:45 lepsze 400 zl i pare groszy w kieszeni niz siedzenie w domu i nie zarabianie kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: 400zl i pare groszy piechota nie chodzi IP: *.21.pl / *.21.pl 30.06.06, 21:48 Zależy kto ma jaką koncepcję na życie. W tym czasie można się obijać (jak sama napisałaś), można się czegoś przydatnego uczyć, takoż szukać czegoś na własną rękę (co może być w perspektywie czasu lepszym wyjściem niż marnowanie czasu za 400 zeta). Na wszystko trzeba patrzeć rozsądnie i nieraz lepiej posłuchać siebie niż "życzliwych". Odpowiedz Link Zgłoś