Dodaj do ulubionych

jak mozna zrobic staz??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:22
hej wlasnie w tym roku skonczylam studia posszukuje pracy, ale dowiedzialam
sie ze jest mozliwosc odrobienia stazu. czy wie ktos jak to sie zalatwia,
bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ehh Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:04
      Musisz udać się do Urzędu Pracy i zarejestrować się jako bezrobotna oni
      pokierują cię dalej
      • Gość: m Re: jak mozna zrobic staz?? IP: 82.160.135.* 29.06.06, 16:58
        lepiej sobie znalezc samemu, jest wtedy szansa ze cie zostawia, po stazu z UP
        szanse sa w okolicy 5%
        • Gość: ja-ONA rada IP: 80.51.57.* 29.06.06, 17:49
          W PUP maja oferty stazow w wielu firmach. jednak z wlasnego doswiadczenia
          zaproponowalabym abys sama znalazla miejsce gdzie chcesz odbyc staz a dogadac
          sie z wlascicielem/kierownikie/dyrektorem a pozniej isc z tym do urzedu pracy.
          wczesniej musisz byc zarejestrowana jako bezrobotna.
    • Gość: ktosik Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.21.pl / *.21.pl 29.06.06, 21:06
      Szukaj pracy na własną ręke i w ostateczności _szukaj_ sama firmy, gdzie możesz
      stażować (zauważ, że napisałem szukaj, a nie bierz UP co dają). Wiem co mówię,
      bo dokładnie rok temu miałem taki sam problem i nie żałuję, że nie wziąłem
      dziadowskiego stażu z UP, a sam znalazłem pracę.
      • Gość: jedna z nich Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.man.czest.pl 29.06.06, 21:12
        Rup nie ma kasy by placic i skracaja ludzia staze o miesiac nie oplaca sie
        szukaj na wlasna reke roboty polecam i pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:53
      ja jestem zarejestrowana w up i kilka dni temu bylam pytac o staz. polega to
      praktycznie na tym samym co praktyki tylko dostaje sie pieniadze, ktore wyplaca
      up a nie pracodawca i w wysokosci najnizszego zasilku czyli 400zl z groszami...
    • Gość: Zosia Re: jak mozna zrobic staz?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:14
      w ostateczności wybierz staż, lepiej postarać się samemu coś znaleźć. Odbyłam
      staż w jednym z naszych urzędów i niestety nie ma się szans na pozostanie,
      jeżeli nie jesteś z rodzinki zatrudnionych w tym urzędzie. Efekt jest taki że
      pół roku zmarnowane za marne grosze..
      • Gość: Artur Re: jak mozna zrobic staz?? IP: 59.15.23.* 30.06.06, 13:31
        Ja tez odbylem 6 miescy w urzedzie i jak nie masz kogos wysoko mozesz zapomniec
        bo pozniej i tak jest konkurs i wygrywaja osoby z "ulicy"...
        • Gość: ona 400zl i pare groszy piechota nie chodzi IP: *.man.czest.pl 30.06.06, 20:45
          lepsze 400 zl i pare groszy w kieszeni niz siedzenie w domu i nie zarabianie
          kasy
          • Gość: marcin_r Re: 400zl i pare groszy piechota nie chodzi IP: *.21.pl / *.21.pl 30.06.06, 21:48
            Zależy kto ma jaką koncepcję na życie. W tym czasie można się obijać (jak sama
            napisałaś), można się czegoś przydatnego uczyć, takoż szukać czegoś na własną
            rękę (co może być w perspektywie czasu lepszym wyjściem niż marnowanie czasu za
            400 zeta). Na wszystko trzeba patrzeć rozsądnie i nieraz lepiej posłuchać siebie
            niż "życzliwych".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka