IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:57
Czy ktoś mi moze powiedzieć coś na temat "Citibank" . Czy jest on wiarygodny
i czy lokaty w im są pewne ?
Obserwuj wątek
    • lopezmiki Re: Citibank 01.07.06, 14:08
      Moze zainteresuj sie KB Kredyt Bankiem:)
      • Gość: `Marta Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:01
        Słyszałam, że maja dobrą promocję na lokaty - ale jeżeli chodzi o wiarygodność
        tego nie wiem
        • Gość: radson Re: Citibank IP: *.man.czest.pl 10.07.06, 13:48
          jestem klijentem city
    • Gość: Werder Re: Citibank IP: *.prenet.pl 03.07.06, 07:38
      Citibank to połączenie Banhu Handlowego w Warszawie SA (jednego z najstarszych
      w Polsce) i grupy bankowej Citi. Tak więc jeśli chodzi o bezpieczeństwo to
      raczej je gwarantuje. Jest to natomiast bank ze zminimalizowana obsługą.
      Oczywiście w ich punkcie wpłacisz/wypłacisz pieniądze, założysz lokatę itd.
      Natomiast jeśli będziesz chciała czegokolwiek od nich to wszystko robi
      Warszawka.Ja miałem tam i konto i lokaty. I w penej sytuacji sie po prostu
      wypięli nie pomagając rozwiązać sytuacji. Teraz jestem w Multibanku. Na razie
      chwalę. :)
      • Gość: hudyhudy Re: Citibank IP: *.lublin.mm.pl 07.07.06, 08:07
        a ja mam i sie ciesze !
      • Gość: Olga Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:25
        Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Czy możesz napisac jakie mogą w tym banku
        zaistnieć problemu które rozwiązywać będzie Warszawa ?
        • Gość: tywa Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:31
          Ja mam u nich od wielu lat. Nigdy problemów nie rozwiazywala warszawa. Wszystko
          da się załatwić w oddziale (pod np. Cinema-City) - wpłaty, wypłaty, lokaty,
          przelewy... do wyboru, do koloru. Obsługa zawsze jest miła i pomocna.
          Szczególnie fajny jest łysy facet, ale kobitki też są super. Polecam.

ps. czasem mają promocje i jak zakładasz lokate przez internet to jest lepiej
          oprocentowana
        • Gość: Citimen Re: Citibank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:54
          jakakolwiek reklamacja, odroczenie itp
          wszystko wawka
    • Gość: niezadowolona Re: Citibank IP: 195.189.52.* 07.07.06, 11:53
      mam od kilku lat konto w city, ale coraz bardziej jestem
      niezadowolona.Szczegolnie z obslugi.Stanowisk do obslugi klienta jest kilka, ale
      teoretycznie, bo zawsze kiedy tam jestem , a jestem dosc czesto, czynne jest
      jedno, w porywach dwa.Wiecznie kolejki.Dwa razy zle zadysponowane zlecenia stale
      (splaty rat), na moje uwagi uslyszalam odpowiedz, ze kolega, ktory przyjmowal
      zlecenie nie zna pewnie dobrze angielskiego.Ani przepraszam, ani pocaluj sie w
      nos.A gdybym nie dopatrzyla sie bledow konsekwencje ponosze ja , a nie
      niedouczony pan z banku.Pewnego razu uroczy lysy pan nie przerwal rozmowy
      telefonicznej z kolega ( trwalo to dosc dlugo, bo zdazylam sie zorientowac, ze
      poszukiwali jakiegos sprzetu na allegro), a na moje zniecierpliwienie i uwagi
      odpowiedzial, ze przeciez moge chwile poczekac i nie przerywajac rozmowy z
      kolega przyjmowal ode mnie zlecenie stale.Dopiero po uwadze, ze chyba mu
      przeszkadzam laskawie przerwal rozmowe. I w momencie pryslo moje zadowolenie z
      tego , ze po raz pierwszy trafilam na moment, kiedy nie bylo kolejki.Nie polecam
      banku, poza tym maja bardzo drogie kredyty i obwarowane przeogromnymi
      formalnosciami, a potrzebowalam tylko 2000 !( slownie dwa tys zl.).Poszlam do
      eurobanku i kredyt w tej wysokosci otrzymalam w ciagu 15 minut.Gotoweczka, z
      duza mniejszym oprocentowaniem.W przyszlym miesiacu *na bank* zmieniam bank :)
      • exenet Re: Citibank 07.07.06, 17:19
        Ja zmienilem prawie rok temu na Inteligo, mialem dosc dziwnych rzeczy ktore sie
        tam dzieja np: nie mam przyznanego debetu ani nic takiego a udalo mnie sie
        wyciagnac z bankomatu wiecej kasy niz mialem na koncie. O fakcie dowiedzialem
        sie pare dni pozniej jak dostalem poczta ponaglene zeby splacic dlug? + kare.
        Moje szarpanie sie z szity bankiem trwalo prawie miesiac. Kazdy człek z infolini
        mowil cos innego. Jeden kazal mi zaplacic to co wyciaglem ponad co mialem na
        koncie - to rozumiem + zaplacic kare i nie ma innej mozliwosci, ale za co mam
        placic kare skoro to nie moja wina ze ich system jest powalony ( to wyszlo na
        sam koniec szarpania sie z bankiem ze maja cos nie takz systemem bankomatowym).
        Drugi mowil podobnie zeby splacic "dlug" oraz napisac pismo do banku - tylko
        dlaczego to Ja mam cokolwiek pisac skoro superduper bank sam sobie nie radzi z
        samym soba.

Podziekowalem im bardzo szybko, mialem dosc obaw o moje pieniadze ktore kazdy
        mogl przelac znajac login i haslo.Tak ten bank jak jeszcze w nim bylem w 2005
        roku nie mial zadnych zabezpieczen jak kody jednorazowe lub token, biedni
        informatycy mysleli ze SSL wystarczy.
    • Gość: XYZ Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:00
      zauważyłem, że teraz wszystkie banki maja podobne oprocentowania lokat i
      kredytów, nie ma większych różnic ale w kazdej chwili może dojść do jakiegoś
      wiekszego zakłócenia w tym systemie bo nasza polityka w tym zakresie jest taka
      jak widać
      • Gość: Mario Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:23
        Słyszałem, że to dobry i tani bank. Jest dlugo na rynku, nie inwetuje w
        budynki, zatrudnia tylko skromna obsługę
        • Gość: Lesio Re: Citibank IP: *.org / *.org 10.07.06, 16:39
          tani ? hmm ja mialem dosc placenia 7 zl za nic.
          • Gość: Igrek Re: Citibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:24
            ja tam sie nie martwie o forso - bo na biezaco ja wydaje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka