Gość: katon2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:02 Ja go popieram, dobrze mu zrobił, widać musiał mu powiedzieć coś bardzo ubliżającego skoro tak opanowany człowiek mu wypłacił. Są chwile w życiu faceta kiedy musi się tak zachować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łyku Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:08 i tak miało być!!! ZIZU odszedł... ale dobrze zrobił!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 00:15 Nie popieram. Ale mnie tam nie bylo. Niestety na ulicy paryskiej przed chwila, dowiedzialem sie ze ten Wloch znany jest z fauli psychologicznych. Jego faul porownywany jest z kopnieciem w krocze przez Anglika. To spoufalajace sie objecie Zidana i i powiedzenie czegos , w takich emocjach, ja bym sobie zyczyl, aby Zidane wytoczyl mu sprawe sadowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty też walisz Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.prio140.trustnet.pl 10.07.06, 00:19 z bańki jak ktos ci nagada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 00:26 Gość portalu: ty też walisz napisał(a): > z bańki jak ktos ci nagada? Chyba raczej Ty. Bo walisz mi tekst 'z banki' nie rozumiejac tego co napisalem. Napisalem wyraznie, w pierwszym akapicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddi666 Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.org 10.07.06, 00:22 Dobrze tak cieciowi jak ktos sie nie potrafi opanowac to nie powinien na trawke wchodzic. Po za tym prawdopodobnie powiedzial mu że jest przyblędą arabska (jakos tak) a czy tak nie jest reprezentacja francji prawie wszystkich ma z obywatelstwem francuzkim a z pochodzenia algierskiego itp i to ma byc druzyna narodowa(nie mowie ze jestem jakims rasista lub cosik tedy-chodzi mi po prostu o to ze skoro wystawia sie druzyne danego kraju to raczej powini to byc prawdziwi obywatele danego kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 00:27 Gość portalu: eddi666 napisał(a): _________________________________ Sugeruje podstawowy kurs: historii Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelmilau Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? 10.07.06, 01:48 jestem prawie magistrem ziom ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:44 Zachowal sie jak idiota,zalosny koniec wielkiej kariery ,zreszta przypomne mecz Juve-HSV ,kiedy to wasz Bog Zidane zlamal nos pilkarzowi z Hamburga walac go z glowy w twarz.Niestety wiekszosc z was nie ma pojecia ,ze taki mecz sie odbyl ..niedzielni kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 00:48 Gość portalu: Oj napisał(a): > Zachowal sie jak idiota,zalosny koniec wielkiej kariery ,zreszta przypomne mecz > > Juve-HSV ,kiedy to wasz Bog Zidane zlamal nos pilkarzowi z Hamburga walac go z > glowy w twarz.Niestety wiekszosc z was nie ma pojecia ,ze taki mecz sie > odbyl ..niedzielni kibice. No to kiepsko sie znasz na futbolu. Za takie 'incydenty' nie przyznaje sie nagrody "fair play", a zdaje sie ,ze Zizou takowe otrzymal. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? 10.07.06, 01:07 Juventus przegrał w Lidze Misztrzów z HSV Hamburg 1:3 i zajął ostatnie miejsce w grupie. Czerwoną kartkę w tym meczu zobaczył Edgar Davids i... Zidane... O ile pamiętam to własnie za uderzenie głową przeciwnika z Hamburga... Nagrody Fair Play nie otrzymał (nie dam sobie uciąć reki), ale zostawał trzykrotnie najlepszym zawodnikiem wybieranym przez FIFA - 1998,200,2003... To tyle w sprawie uściślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 01:26 Nie wyrazilem sie precyzyjnie. Zizou otrzymujac tytul Pilkarza Swiata, stal sie rowniez mistrzem w kategorii "fair play". To jedno z glownych kryteriow FIFA, podlug ktorego pilkarz otrzymuje ten tytul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiprokwo do ulissesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:55 I ty się zamierzasz bić o stołek radnego??? Do bani z takim radnym, co błędy ortograficzne robi! Śmiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: do ulissesa 10.07.06, 20:47 Zapewne chodzi Ci o słowo "Misztrzów"... Jakbyś nie zauważył, to litera "z" leży na klawiaturze obok "s" i było to przypadkowe naciśnięcie drugiej litery podczas pisania (nie zauważyłem tego). Nie świadczy to w żaden sposób o mojej znajomości ortografii... Widzę, że jak nie można znaleźć na kogoś "haka" podczas rzeczowej wymiany zdań, to szuka się takich bzdur (na które nikt normalny nie zareagował)... I nie dotyczy to tylko tego tematu, ale także innych w których zabierałem głos... > I ty się zamierzasz bić o stołek radnego??? Oczywiście... Zdania w tej sprawie nie zmieniłem i nie zmienię. Sformułowanie "bić o stołek" w stosunku do mnie jest określeniem obraźliwym... Ten "stołek" jak piszesz jest wynikiem uzyskania mandatu radnego - czyli legitymacji do działań na rzecz naszego miasta i mieszkańców. Będę starał się o mandat radnego (uprawniający do podejmowania określonych wcześniej działań), a nie tylko i wyłącznie o sam "stołek" na 4 lata. A to jest spora różnica... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: do Ulissesa IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 00:43 Ulissesie, dwa ponizsze linki do artykulow. Jeden z nich podaeje lite boiskowych ekscesow Zidane'a. Dlaczego Zidane bije sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3476215.html Zinedine Zidane, bohater naszych czasów sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3476188.html Pozdrawiam, cytat z tego ostatniego: "Niewielu jest piłkarzy, którzy mogliby pierwsi rzucić w Zidane'a kamieniem." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 01:13 Zreszta Panowie i Panie a i miedzy poetami dochodzilo do rekoczynow. Swiatowej slawy literatow;) Wloch niewatpliwie, psychologicznie sfaulowal nadmiernie celnie. Ma w tym wprawe i znokautowal Zizou. Ot to wyzszosc Wlocha nad elegancja Zizou. Zizou legenda pozostanie, Wloch odejdzie, jak kolejny materac wymieniony na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelmilau Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? 10.07.06, 01:47 Kocham Ziziu wiem ,że tamten cham powiedział coś strasznego :( cóż facet tak reaguje Nadal Kocham Francję , Zizu & all that !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 02:33 " Gość portalu: mt7 napisał(a): > Uważam, że władze piłkarskie powinny przeprowadzić śledztwo w tej sprawie i > przykładnie ukarać prowakotora. Brutalność słowna i rasizm mogą być bardziej > gorszące niż fizyczna reakcja. Bardzo mnie to wszystko dotknęło i pozbawiło > radości z widowiska. Dopiero teraz polubiłam Zidane`a." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=272&w=44959148&a=44959523 ____________________________________________________________________ Ha! Przegladam sobie teraz fora ten temat. Okazuje sie, ze nie jestem odosobniony w Polsce;) W mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 03:48 "Przepraszam (...) nikt nie mowil , ze to bedzie takie proste...." Tak leca slowa piosenki do tego krotkiego fimu o ZIZOU: www.youtube.com/watch?v=LhcM4WP2cTc&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
polackmaly Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? 10.07.06, 06:09 tak dla rownowagi, skladanka o jednym z najwiekszych boiskowych bandytow swiata www.youtube.com/watch?v=7HblsV-urHg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan3k Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: 212.87.240.* 10.07.06, 08:14 mnie tam go nie szkoda, skoro jest taki super to powinien sie opanowac a tak mamy tylko tiny.pl/tlpv ;] i teraz juz nie bedzie udez go z banki tylko z zidana;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: 212.160.86.* 10.07.06, 17:25 Ja tez popieram Zidana mial racje nie wolno obrazac.powinien mu po meczu jeszcze dokopac,postąpil po jak prawdziwy chłop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.man.czest.pl 10.07.06, 17:53 Ten włoski dupek pewnie mu ubliżał przez cały mecz.Słyszałam,że prawdopodobnie nazwał go terrorystą.Mało kto pewnie wytrzymałby tyle co Zinedine.Myśle,że cios z baśki w klatę to było jedno z lepszych wyjść.Równie dobrze przecież mógł mu napluć w twarz,a to byłoby już chamstwo.Moim zdaniem zachował się jak mężczyzna.Całusy dla mojego Zidane'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:36 widzę że nie jestem jedyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:45 Zidane za słabo mu przyłożył!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:37 Musiał mnu coś powiedzieć o kolegach bo Italiano do grzecznych nie należą. Ale zachował się OK. Szkoda tylko, że tak wyglądał jego pożegnalny mecz Odpowiedz Link Zgłoś
ziabcia Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? 10.07.06, 23:45 Wiecie co? Jak tak czytam te Wasze wypowiedzi tutaj i na innych forach na temat tego co się stało, to mi ręce i czułki opadają... Ludzie, spekulujecie co Materazzi powiedział Zidanowi i wymyślacie niestworzone historie... Kurde, przecież to jest śmieszne, ciekaw jestem co jeszce włożycie w usta tego człowieka. Wróżka Wam powiedziała, że Materazzi rzucał rasistowskie hasła? A może z ruchu warg wyczytaliście? Bądźcie poważni... Przecież to jest żenujące! To parodia, że wszyscy na całym świecie prześcigają się w fantazjowaniu co powiedział, a czego nie. Czemu nikt nie pomyślał, że może Zidanowi bardzo zależało na zakońćzeniu kariery reprezentacyjnej w wielkim stylu, a kończący się remisem mecz coraz bardziej wzbudzał w nim niepewność i poddenerwowanie. W takiej sytuacji niewiele potrzeba by się wściec. Materazzi mógł równie dobrze zażartować z jego łysiny, ale zrobić to w nieodpowiednim momencie, a Wy od razu wymyślacie niestworzone historie. To właśnie polska mentalność. Nikt nie poczeka, aż sprawa się wyjaśni, tylko wszyscy będą prześcigać się w wymyślaniu jak najkontrowersyjniejszych scenariuszy. Inna sprawa, że jakkolwiek Materazzi sprowokował, Zidane nie zachował się jak na piłkarza i człowieka tej klasy przystało. Piłkarzem jakim był takim był ( ja osobiście nie rozumiem rozpływania się nad jego geniuszem ), ale grał dobrą piłkę i ten incydent tego nie zmieni. Ale rozwodzenie się w taki sposób nad jego ostatnim wybrykiem w historii występów reprezentacyjnych może więcej mu zaszkodzić niż usprawiedliwić. Fair Play w piłce nożnej nie usprawiedliwia takiego zachowania, niezależnie od jego przyczyn. Lepiej zapomnieć to co się stało, a nie rozdmuchiwać. Żegnam się zirytowany bzdurnymi insynuacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 23:57 Ziabciu, nic w tym dziwnego, ze rozwija sie przypuszczenia. Zwlaszcza na goraco, zaraz po tym incydencie. Tak jak pisalem powyzej, ze Zidane sam wyjasni co sie wlasciwie wydarzylo. Za 4 dni ma sie odbyc konerencja prasowa, wowczas sie dowiemy. P.S. Francja nie tyle przezyla szok po przegranej Blekitnych co moralny wstrzas po tym szokujacym epizodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziabcia Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 08:10 >Tak jak pisalem powyzej, ze Zidane sam wyjasni co sie wlasciwie wydarzylo. >Za 4 dni ma sie odbyc konerencja prasowa, wowczas sie dowiemy. Jak dla mnie to trąci to groteską. Gdyby Materazzi powiedział coś naprawdę obraźliwego, Zizou powiedziałby o tym już nastepnego dnia. A 4 czy 5 dni później? Jak dla mnie to czas na wymyślenie odpowiedniej historyjki. Temat powinien skończyć się z momentem zejścia Zizou z boiska. Jego rozciąganie jak gumki w majtkach może tylko zaszkodzić bądź co bądź gwieździe trójkolorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 12:22 Ziabciu, raczej nie jest to groteska. Po pierwsze, Zidane, z pewnoscia zaluje swego chuliganskiego wybryku. I jest tym wszystkim zalamany. On obocnie doskonale sobie zdaje sprawe, ze nie powinien dac sie wyprowadzic z rownowagi. On sobie zdaje sprawe, ze i byc moze przez ten incydent Francja zostala wicemistrzem. Bylo to zreszta odczuwalne, jak ten wybryk wplynal negatywnie na Blekitnych. Odbywa sie wiele, wiele rozmow, a i pomiedzy zawodnikami Blekitnych i samym Zizou. Musza opasc emocje zarowno u niego, jak i wloskiego zawodnika. Za kulisami odbywaja sie rozmowy pomiedzy agentem Wlocha jak i Francuza. Poprzez solidarnosc zawodowa, Zizou doskonale sobie zdaje sprawe, ze jak napisal jeden z francuskich dziennikow "z aniola stal sie demonem". Aniolem tak de facto to on nie byl, ale FIFA wznosila na piedestal pilkarzy, ktorzy jednak brutalnoscia nie grzeszyli, lecz byli czarodziejami futbolu. Niestety, taka dzis mamy pilke. Zbliza sie ona do amerykanskiego futbolu (ktorego nigdy nie lubilem), gdzie komponent agresji jest wlaczony w gre (szczegolnie w lidze wloskiej). Zidane wypracowal sobie potencjal na poza boiskowa dzialalnosc przeciw rasizmowi i agresji. Ten 'image' to jego przyszla prawdopodobna kariera. Stad i tez, obecnie mowi sie i tydzien czasu zanim sie wypowie. On teraz musi sobie ulozyc plan na rszte swego zycia. On teraz musi udowodnic, ze upadli bogowie, to tak naprawde sa ludzmi, ktorzy ukaza swiatu, ze zawsze istnieje szansa na podniesienie sie poza emocjami na czlowieka prawego charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 12:30 Poprzez solidarnosc zawodowa i Wloch i Francuz probuja sie dogadac przed konferencja prasowa. W koncu Wloch dobrze wie, ze "Niewielu jest piłkarzy, którzy mogliby pierwsi rzucić w Zidane'a kamieniem." ___________________ Poprawilem zdanie z powyzszego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:36 Pod względem technicznym uderzenie Zidana było perfekcyjne, idealny wyskok z obu nóg, głębokie wychylenie się do tyłu a następnie szybkie przemieszczenie korpusu do przodu i skumulowanie całej energii uderzenia na części czołowej głowy. Materazzi ma naprawdę dużo szczęścia, że ma 196 cm wzrostu gdyby nie to nie miałby nosa i górnych jedynek. Widać że Zizou sporo trenował przed meczem.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 12:52 Gość portalu: XXL napisał(a): > miałby nosa i górnych jedynek. Widać że Zizou sporo trenował przed meczem.... ; > ) Zizou gdyby chcial to i podskoczyl do zebow. A trening otrzymal w swym dziecinstwie i czasach mlodosci. W jednym z get francuskich przedmiesc. Jako 16 latek, gdyb zaczynal kariere, zaczal byc wychowywany. Za chuliganski wybrek w swym debiutanckim klubie, musial i sprztal ltajac ze sciera po klubowych korytarzach. Szorujac podloge. Byl jak to sie mowi w jezyku 'pro' od trudnej mlodziezy: reformowalny. I za to sie go ceni. Przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Zreszta, IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 13:40 Zreszta, przysluchuje sie otwartym oknom. Gdzies tutaj na paryskim podworku (6x6) w srodku kamiennic, graja sobie w pilke dzieciaki i ich rodziny. Gania sobie malec z 10, koszulka Zidane'a. I to on krzyczy, gdy zagranie nie jest 'faire': Faul. Prowokacja. I ja to czuje". I tak sobie graja. Wiecej jest dyskusji na temat 'fair play' niz samej gry. Rodzice sa w tym meczu arbitrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziabcia Re: Zreszta, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:10 Prawda jest taka, że przez czas jakiś będzie się o tym mówiło, obawiam się że podobny faul ( jesli można to nazwać faulem ) zawsze będzie kojarzony z Zidanem i tym meczem o najwyższej randze w świecie piłkarskim. Gdyby zrobił to w jakimś meczu w fazie grupowej, szumu by nie było. A tak ludzie to zapamiętają. Ja nie chcę nikogo oczerniać. Ale denerwuje mnie że ludzie prześcigają się w oczernianiu Materazziego, nie znając prawdziwych przyczyn takiego zachowania Zidane'a. Czytaliście ostatnie "rewelacje" np. na onecie? jakies brazylijskie telewizje przeczytały z ruchu warg co powiedział Materrazi... Normalnie aż śmiać się chce. Weźcie pod uwagę jedną znamienną rzecz. Większość francuskich mediów jest w szoku. Nikt nie może zrozumieć czemu wielki Zizou tak postąpił. Ale nikt nie piętnuje Materazziego, tak jak się to robi tutaj. Włosi zawsze prowokowali na boisku i każdy wie to nie od dziś. Poczytajcie wypowiedzi Bońka, który grał wiele lat w Italii. A tak na marginesie bardzo charakterystyczna jest jeszcze jedna rzecz w tych wszystkich komentarzach. Wszystko jest czarne, albo białe. Albo Materazzi jest wcieleniem diabła, albo Zidane jest porywczym imbecylem. Jakoś nikomu nie przyszło do głowy że obaj mogą być tak samo winni tego co się stało. Prawda zawsze jest po środku, a tego jakoś nikt zdaje się nie widzieć. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Zreszta, IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 14:27 Gość portalu: ziabcia napisał(a): przyszło do głowy że obaj mogą być tak samo winni tego co się stało. Prawda > zawsze jest po środku, a tego jakoś nikt zdaje się nie widzieć. > > pzd Jakzesz nie? Przeciez po szoku i opamietaniu sie, zreszta nawet wowczas szukalem odpowiedzi obiektywnego stanu rzeczy, ktory latami byl jakos dziwnie pomijany przez FIFA, ktora oscylowala w kierunku, podlug regul 'amerykanskiego futbolu' (ktorego nie lubie), a nie 'fair play' tradycji europejskiej pilki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima I o to chodzi IP: *.dsl.club-internet.fr 11.07.06, 16:29 Byl (Zidane) jak to sie mowi w jezyku 'pro' od trudnej mlodziezy: reformowalny. I za to sie go ceni. Przede wszystkim. Czas na nowa i elegancka kariere. Ku dobru i walki 'fair paly' ze stereotypami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Boska główka Zizu - co sądzicie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:17 Za pare lat B. Wołoszański wyjaśni co się wtedy naprawde stało i co powiedział włoch Odpowiedz Link Zgłoś