Dodaj do ulubionych

Narzekanie na brak pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:42
Tak narzekacie na brak pracy.Wystarczy trafić na dobre miejsce kupić busika a są nie drogie i można ludzi wozić.Dużo to nie kosztuje i licencja też nie jest majątkiem.Co wy o tym sądzicie
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:48
      Taki bus trochę kosztuje. Po za tym to nie jest tak od siup wozić ludzi. Trzeba
      tak dopasować rozkłada aby nie kolidował z rozkładem PKS lub MPK. a rozkład
      ustala zarządca sieci komunikacyjne(miasto lub gmina)po za tym na najbardziej
      opłacalnych liniach jest tylu busiarzy ze następny się nie wciśnie w rozkład.
      • Gość: jr Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.prenet.pl 13.07.06, 20:27
        dodatkowo trzeba miec odpowiednie prawo jazdy, zalozyc firme ktora ubezpieczyc
        od wypadkow, okreslic trase jazdy, najac jeszcze jakiegos kierowce do pomocy, bo
        samemu nie da sie jezdzic caly dzien. niestety to nie takie proste jak juz
        wczesniej wspomniano
        • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:41
          Jakoś mój znajomy jeździ cały dzień i nie musi uzgadniać żadnego rozkłądu jazdy.Busik tak dużo nie kosztuje nie przesadzajcie.
          • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:41
            Jeśli Twój znajomy jeździ i nie uzgadniał rozkładu to znaczy że robi to
            nielegalnie i nie może się zatrzymywać na przystankach PKS czy MPK tylko za nimi
            lub przed nimi. A rozkład musi być ustalany żeby Nie zabierać pasażerów MPK czy
            PKS. właśnie prze takich jak Twój znajomy upadają PKS.

A i busik to nie może być byle nyska tylko spełniać pewne przepisy.
      • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:42
        Jakoś mój znajomy jeździ cały dzień i nie musi uzgadniać żadnego rozkłądu jazdy.Busik tak dużo nie kosztuje nie przesadzajcie.Wystarczy prawko kategori B
        • Gość: 12.12m Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:09
          to przeslij mi kase na tego busika to tez bede jezdzic,teraz to wymysliles,nie
          ma co.
        • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:53
          A i nie może być prawko kategorii B ponieważ trzeba wyrobić uprawnienia na
          przewóz osób a do tego potrzebne jest prawo jazdy zawodowe.
          • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:01
            Wystarczy prawo jazdy kategori B do 10 osób i busik do 3,5 tony.Najpierw przeczytaj przepisy a póxniej komentuj.Skoro sie staram to chyba wiem co można.Do 10 osób i do 3,5 tony wystarczy kategoria B.Idziesz do urzędu miasta i starasz sie o zezwolenie.Sam tak robie i nie widze w tym problemu tyle,że to trwa.Wystarczy iśc na Nowowiejskiego i dowiedzieć sie o dotacje z Unii.Ja własnie tak robie.
            • Gość: bagażowka Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 14.07.06, 10:05
              to skoro tak wszystko doskonale wwiesz i masz swojego znajomego od busika
              wszystkowiedzacego, to po co tu zadajesz te pytania palancie. Kup sobie busika i
              woz ludzi do gdanska i z powrotem, pogadamy za 2 miesiace jaki to wspanialy
              interes, ale wtedy mozesz mioec pretensje do znajomego od busika. a teraz
              zjezdzaj gnojku
              • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:49
                Nie zadaje tylko jak widze isiotów na forum którzy nie mają pracy to daje pomysł.Nie mówie że do Gdańska ale dobrą trase znaleść i nie widze żadnego problemu
                • Gość: 12.12m Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:51
                  "idiotów" a nie "isiotów" to raz,skad mam wziasc na busika to dwa,daj mi na
                  prawo jazdy to trzy.osoba bezrobotna nie śpi na kasie pozyczki tez nie moze
                  wziasc bo nie ma pracy.-to cztery.
                  • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:00
                    Trzeba pomyśleć troche.Kase mam od rodziców kolega zainwestował bo pożyczył a jak zarobił to oodał
                    • Gość: 12.12m Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:40
                      no własnie...tez tak myslalam...od rodzicow....hmmm
                      • Gość: bebe Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:00
                        a ja ci, spokojniutki, życzę powodzenia. myślę, że ci się uda, tylko nie
                        zawracaj sobie głowy wpisami frustratów na forum!
                        • Gość: optymistka Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.supernet.pl 15.07.06, 22:02
                          super pomysl z tym busikiem
                          wedlug mnie warto czasem zaryzykowac :)
                        • Gość: spokojniutki Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:45
                          A ja sie nie przejmuje.Tylko chciałem poddać pomysł ale widocznie nikt nie chce pomyśleć a narzekac każdy potrafi
                          • Gość: 12.12m Re: Narzekanie na brak pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:22
                            ja uwazam ze kazdy pomysl jest dobry,ale nie kazdy ma na ten start skad
                            wziasc,jezeli ty masz to sprobuj,rodzice ci pomoga to twoje szczescie.ale
                            pamietaj ze nie kazdy to szczescie ma.pozdrawiam i powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka