Gość: zaciekawiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:56 Proszę o opinię.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgr Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:02 pielęgniarstowo Odpowiedz Link Zgłoś
leandrao Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 20.07.06, 12:46 Jak juz chcesz zablysnac pacanie to chociaz zrob to z humorem. Co to jest pielęgniarstowo ? Ten skrot mgr przed toba oznacza tylko jedno - maly głupi rumcajs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:36 Wydzial inzynierii mechanicznej i informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriti Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: 212.87.244.* 17.07.06, 19:54 Sentyment mówi, że elektryczny rozum że WIMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 20:01 No chyba nikt nie ma wątpliwości, że WIMiI (www.wimii.pcz.czest.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Najlepszy wydział na PCz. 21.07.06, 09:34 Otóż to, zasłużeni dla województwa: www.zycie.czest.pl/index.php?show=2104200502 Prof. Janusz Włodzimierz Sztumski oraz dr inż. Aleksander Hrabia Gąsiorski uhonorowani zostali odznakami „Zasłużony dla Województwa Śląskiego". Uroczystość odbyła się wczoraj podczas walnego zebrania członków Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego. Obu laureatom serdecznie gratulujemy ! Gość portalu: kriti napisał(a): > Sentyment mówi, że elektryczny rozum że WIMI. Odpowiedz Link Zgłoś
nalesniku Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 17.07.06, 21:09 pcz to miernota dla nieudaczników, którzy nie mają szans na studia na prawdziwej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:32 takiej jak AJD - LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
cinek8777 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 17.07.06, 22:01 Ja sie skusiłem na Elektryczny, zobaczymy co z tego wyjdzie. skusiłem = złozyłem papiery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelG Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:13 Według mnie zdecydowanie elektryczny! Pozdrawiam PG Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: Najlepszy wydział na PCz. 17.07.06, 23:37 Zdania uczonych są podzielone. Albowiem: rozum mówi nie pij, lecz silna wola zwycięża... Oczywiście, że Elektryczny a WIMiI dla cierpliwych. Pożyjemy, zobaczymy. Zresztą cały wątek bez uprzejmej akceptacji xx jest bez mocy urzędowej. Poniedziałek - dzień krótkich krajowych delegacji służbowycyh. Gość portalu: PawelG napisał(a): > Według mnie zdecydowanie elektryczny! > > Pozdrawiam > PG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: 80.54.169.* 17.07.06, 22:15 Naleśniczku a jakie to ty studia zaliczasz ,pewnie tata płaci prywatne zebys cokolwiek skończył bo na PCz napewno sie nie nadajesz.Zaraz pewnie napiszesz Ze UJ ale tę uczelnie to widziałes w telewizorni.Miernota he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
nalesniku Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 17.07.06, 22:30 asystenciku z wydziału obróbki gówna pcz, nikt mi za nic nigdy płacić nie musiał. stdiowalem w warszawie - ta wasza pseudopolibuda jest przy warszawskiej jak jakaś zapomniana graciarnia, skup złomu. totalny syf i wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.21.pl / *.21.pl 17.07.06, 22:44 nalesniku rodem z PW gratulujemy Twoim profesorom, rodzicom nauki poszanowania wypowiedzi drugiej osoby. Nie wiedziałem, że tam też aroganctwa uczą. Wiesz, że sobie wystawiłeś, ekhm, świadectwo odwrotne do zamierzonego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: 80.54.169.* 17.07.06, 23:12 Marcin! Nic mu nie tłumacz ten kmiot i tak niczego nie zrozumie bo nawet nie ma matury a PW to owszem przyjmuje tak jak PCz ludzi po maturze i posiadajacych wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
cinek8777 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 17.07.06, 22:45 Dlaczego jeżeli ktoś studiuje na uczelni po za miastem to myśli, że złapał Pana Boga za nogi i jest kimś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:14 najlepszy wydział elektryczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:19 ja studiowalam na zarzadzaniu. nie udalo sie :/ ale coz... len ze mnie i tyle... nalesnik!! Musze ci napisac ze nie kazdy ma takie szczescie i nie kazdego stac na wyjazd na studia do Katowic a co dopiero do Warszawy... zakladajac ze kiedykolwiek w ogole byles w Warszawie :/ Slyszales takie powiedzenie: jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;)?? Odpowiedz Link Zgłoś
ex-m Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 17.07.06, 23:22 Nalesnik tak widział Warszawę jak ja na własne oczy Tsunai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Inżynieria i Ochrona Środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:23 Wydział bardzo niedoceniany, gdy wszystkim odpowiadam że tam studiuje to wszyscy po cichu za plecami się ze mnie śmieją, to ja im mówię idzcie spróbujcie zobaczycie jak jest fajnie (jazda na maxxa) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-m Re: Inżynieria i Ochrona Środowiska 17.07.06, 23:25 Katon,nie rozumie czy jest tak łatwo czy trzeba sie sprężać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Inżynieria i Ochrona Środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:36 napisałem że jest niedoceniany czyli trzeba się masakrycznie sprężać, na samym głupim pierwszym roku jakiś czas temu miałem: biologie, chemie, matematyke, fizyke itd. a to dopiero początek zwariowanych przedmiotów i nie ma przebacz Jak sie tam wybierałem też myślałem że będzie luz, a się cholernia zdziwiłem, a chcesz się więcej dowiedzieć www.is.pcz.czest.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiQ Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.prenet.pl 18.07.06, 06:21 A ja jestem na "Metalu" i nie narzekam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stk Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:01 TRW przyjmował, przyjmuje i będzie przyjmował po mechanice, elektrycznym i metalu ( profil związany z mechaniką). Reszta to rozszerzone liceum ( Zarządanie) no i strata czasu wytęzonego wysiłku na Budownictwie. Szkoda tych też po ochronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: 212.160.86.* 18.07.06, 11:51 hmmmm....wydział elektryczny nie należy do łatwych...Na informatyce zdecydowanie hardcorowo...ogólnie studia techniczne - czyli prawie same przedmioty ścisłe, nie należą do łatwych....Na wydziale elektrycznym - wydziale ślicznym, nudzic się nie można :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:00 Gość portalu: stk napisał(a): > TRW przyjmował, przyjmuje i będzie przyjmował po mechanice, elektrycznym i > metalu ( profil związany z mechaniką). Reszta to rozszerzone liceum ( > Zarządanie) no i strata czasu wytęzonego wysiłku na Budownictwie. Szkoda tych > też po ochronie. Koleś ty masz klapki na oczach, mam 3 kumpli w pracy po zaocznej mechanice, poprostu mi ich żal ja zwykły ochroniarz środowiska a bije ich na głowę w takich podstawach jak czytanie rysunków technicznych czy schematów elektronicznych (pokazuje takiemu na schemacie dławik a ten nie wie co to jest) a już nie wspomnę o podstawach programowania, które notabene chyba raczej są w dzisiejszych czasach potrzebne do takiej mechaniki przemysłowej, gdzie cała masa maszyn sterowana jest przez prościutki programik Co do informatyki na PCZ absolutnie się zgadzam że jest tam wysoki poziom. A zresztą wszyscy w częstochowie traktują TRW jak ziemię obiecaną, miałem tam okazje pracować przez niecały rok w firmie work service, wcale nie jest tak wesoło, ludzie chodzą jak roboty. A jek jesteś taki dobry to rusz się poza częstochowe do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 18.07.06, 20:52 Żaden, te wszystkie wydziały to razem kupa śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Gościa Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: 212.160.86.* 18.07.06, 22:10 To co nie jest kupą śmiechu wg. Ciebie ?? ALbo inaczej jaka szkoła jest dla Ciebie idealna i ktorą polacałbyś znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentbudownictwa Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:11 > no i strata czasu wytęzonego wysiłku na Budownictwie jeżeli trw to szczyt Twoich marzeń i tylko tam, według Ciebie,mozna prace znaleźć to dobry kierunek wybrałes/łas... cokolwiek studiujesz...:/ a wytężony wysiłek na budownictwie z pewnościa się przyda w wielu innych miejscach, gdzie ceni się fachowców z wiedzą, a nie z nadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do katon 2 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:42 pusty jestes bo trafiłeś na kogoś (z kim pracujesz) kto był cieńki i bedzie. Na każdym wydziale znajdzie sie taka osoba. Skoro trafiłeś na taką osobę oznacza to jedno - firma przyjmuje jednakowych debili. Prawdopodobni jesteś po ochronie i przelwasz swój gniew, frustracje na forum starając sie pokazać jaki to ten twój wydział nie jest. Stary zauważ że ochrona śr. sie już skończyła i gdzie znajdziesz prace? W TRW pracują goście nie wiem czy są po ochronie prawdopodonie nie ( zajmujący sie BHP i OCH ś) po zarządzaniu. To gdzie ty sie nadasz. Zauważ, że po mechanice przyjmują mase ludzi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:27 HAA tak myślałem że tak napiszesz, wcale nie twierdzę że tam niczego nie uczą i zdaje sobie sprawe z tego że w zasadzie na każdym wydziale jak chcesz się czegoś nauczyć to się nauczysz, wszystko zależy od ciebie. I nie przelewam swojego gniewu tutaj bo poprostu się na nikogo ani na nic nie gniewam mam narazie fajną pracę zgodną z moim kierunkim studiów, płaca nie jest jakaś astronomiczna ale na życie wystarczy, pozatym jak wcześniej wspomniałem na TRW się świat nie kończy. A co do zajmujących się ochroną środowiska i bhp w trw pan Z. ponoć żeczywiście skończył zarządzanie, ale kumpel mi mówił że ostatnio tam przybyła taka ruda dziewczyna z błeszna i jest (tu cie zaskoczę) po Ochronie Środowiska, widać zaczynają stawiać na fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stk Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 07:31 Nie ma tam żadnej rudej. Ale zauważ sam gdyby nawet była to jest jedna na setki studentów którzy kończą ten wasz wydział. A co z resztą? W kazdej firmie potrzebują po jednej osobie lub w ogóle po ochr. śr. Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarbar Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 19.07.06, 17:51 żaden (obecnie), w częstochowie nie ma dobrych uczelni. żeby się czegoś nauczyć i mieć dobre wykształcenie, trzeba z tego miasta wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan proper Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.v.pppool.de 19.07.06, 23:25 zgadzam sie z rabarbarciem, czewa to gó.. i ma gó..ane uczelnie - taka prawda, także objektywnie rzecz oceniajac. piszcie wiec raczej np. na jakim wydziale sa najfajniejsze laski do wyrwania, bo o poziomie naukowym - to szkoda czasu i troche to śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
cinek8777 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 19.07.06, 23:29 No o poziomie naukowym obJektywnie rzecz biorac szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.icis.pcz.pl 20.07.06, 12:16 Poziom wypowiedzi odpowiedni do nicka - nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.man.czest.pl 20.07.06, 19:38 Jak skończyłabym każdy z wydziałów na Polibudzie mogłambym się w taj sprawie wypowiedzieć,a ja skończyłam tylko Inżynierię Środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marty Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:42 i co robisz po tym kierunku? sama jestem na 1 roku ale mam powazne obawy czy dobrze wybralalm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon2 Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:16 Tak jak wszędzie, jak to lubisz to znajdziesz w tym zajęcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:14 ..czy wy studiowaliście na wszystkich kierunkach że wiecie który najlepszy??? ukończyłam PCZ na Wydziale Zarządzania i naprawdę nie wiem jak wygląda nauka na innych wydziałach ...Na Wydziale Zarządzania wygląda to tak... jesteś studentem więc jak chcesz zdobyć wiedzę musisz studiować, nie możesz zdać sie na moc edukacyjną wykładowców... jeśli chcesz ukończyć te studia to wystarczy że zdasz się na wiedzę przekazywaną przez wykładowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.07.06, 13:20 Wydział Inzynierii Procesowej Materiałowej i Fizyki Stosowanej, na metalurgii,moja siostra teraz tam broniła magistra i powiedziano im ze ten wydział jest na 3 albo 4 miejscu w polsce( jesli chodzi o wydziały)nasza politechnika niestety na 18, była bardzo zadowolona,chociaz przyznam ze kierunek nie jest łatwy,pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.icis.pcz.pl 21.07.06, 13:29 Wedlug roznych rankingow PCZ jest na roznych miejscach, np. wedlug stanowisk zajmowanych przez absolwentow na 6. wsrod Politechnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:45 Faktycznie jest prowadzona obecnie ocena parametryczna jednostek - wydziałów. Jest ona w miarę obiektywna, bo przyznawane są punkty za konkretne osiągnięcia, awanse, kadrę. Nie jest to żaden ranking. Według osiągniętej kategorii będą później dzielone pieniądze. Wydział Inzynierii Procesowej, Materiałowej i Fizyki Stosowanej wg. tej punktacji został sklasyfikowany na 4 pozycji wśród 110 jednostek o podobnym profilu w Polsce. Pierwsze miejsce zajął Wydział Inżynierii Materiałowej Politechniki Warszawskiej, następne dwa - chemie (poprawnie nazywają sie trochę inaczej) także Politechniki Warszawskiej i czwarte niedoceniany WIPMiFS. O innych Wydziałach jest oficjalnie głucho, a nie chcę powtarzać plotek. Odpowiedz Link Zgłoś
nalesniku Re: Jaki jest najlepszy wydział na PCZ??? 21.07.06, 15:51 "wedlug stanowisk zajmowanych przez absolwentow" - stworzenie takiego rankingu (wiarygodnego)jest nierealne. no chyba że w obszarze jednego zakładu pracy. więc nie pieprz głupot iksiku, wracaj lepiej czytać komiksy. Odpowiedz Link Zgłoś