Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl 17.07.06, 19:28 I bardzo dobrze ze ten budynek odzywska stopniowo swoj blask. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jadwi1 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.centertel.pl 17.07.06, 22:41 no, chociaz jeden z reliktow komunizmu zmieni sie w nowoczesna architekture, zeby jeszcze tak potworki z scislego centrum / megsam, merkury, centrum/ doczekaly sie zasluzonej innowacji Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 17.07.06, 22:57 Zapomniałes/łaś o podłożeniu sporej ilości trotylu pod "Puchatka" :) Jego przebudować się już nie da... Moim zdaniem powinien zostać zburzony, a w jego miejsce odbudowany ciąg kilku niewielkich kamieniczek w oparciu o archiwalne zdjęcia... To jest możliwe... Przynajmniej mielibyśmy prawdziwy Stary Rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki_czwa Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:01 Milo by bylo jakby nowa szklana ewelacja byla cala w jednolitej tonacji :) Tzn. kolor szkla w oknach byl taki sam jak pozostale szklane elementy elewacji. Wtedy nasz "Komobex" zyskal by wyglad nowoczesnego biurowca .. taki maly drapacz chmur :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 17.07.06, 23:06 Właśnie tak będzie wyglądał ;-) Cała elewacja będzie miała jednolity (prawdopodobnie niebieski) kolor :) To będzie tak wyglądało jak szklana elewacja na budynku zarządzania Pcz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:21 nie będzie niebieski. szkło będzie szare, lustrzane, mniej więcej takie, jak na klatkach schodowych wydziału metalurgii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:20 bo tak będzie. wiem, co mówię... (",) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:29 Heh październik miesiącem zakońconych budów :D Komobex i wiadukt na jagielońskiej...to mi sie zaczyna podobać. Co do Puchatka, megasamu i merkurego to tak zgadzam się je też pasowało by "zregenerować" albo wyburzyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.org / *.org 17.07.06, 23:41 Tylko szkoda ze nie zrobia od razu polnocnej strony, w czasie deszczu woda nam sie leje do biura :( Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 17.07.06, 23:48 Do kolekcji naszych miejskich upiorów jeszcze trzeba dodać: -Sezam -Dworzec PKS -Cepelię -Biblioteka Publiczna (jej remont obił mi się o uszy) -Pałac Ślubów -Filharmonia + wszystkie Społemy itd :-) BTW czy ktoś wie co przedstawia i z jakiej okazji postawiono pomnik koło Ronda Mickiewicza? Ten taki.... nie wiem no... w kształcie tuleji :-) - pamiętam go od małego, zawsze kojarzył mi się z komuną a wciąż nie wiem co to i po co :-) ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.prenet.pl 18.07.06, 02:20 Szkoda,ze nie ma nigdzie projektu jak bedzie wygladal ten biurowiec po remoncie,mylnie zwany Komobeksem,bo przeciez to byl budynek Monteksu,moja babcia pracowala w tej firmie:)Jeszcze tylko zburzyc i postawic nowy dworzec PKS,Cepelie-w jej miejsce postawic galerie handlowa(marzenie...)Zrobic cos z megasemam,bo wyglada jak jedna wielka tablica reklamowa!Ponoc amerykanie mieli przejac merkurego ,a jakos nic sie nie dzieje:/.hmm,trzeba go czym okleic albo w cholere zburzyc:P ten "biurowiec" od strony ryneczku to chyba juz calkowicie jest pusty??No i trzeba cos zrobic z Centrum,to chyba najpilniejsze sprawy, a tak to nie ma co narzekac,wreszcie miasto pieknieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:24 to nieprawda, że był to tylko montex. kiedyś był i komobex, a także biprorud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:50 Ja tam pamietam z boku napis PBMH (1 czy 2). Reklama wykonawcy czy biurowiec firmowy? Pozniej napisali tam Montex. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmicgirl1 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 18.07.06, 14:00 PBMH-2 Przedsiębiorstwo Budowlano Montażowe Hutnictwa 2 Potem Montex, budynek był ich a firmy inne wynajmowały tylko pomieszczenia, własnie były to Komobex i Biprorud :) Nazwa PBMH 2 była mniej rzucająca sie w oczy i trudniejsza do zapamiętania niż Komobex, stąd tak nazywano ten budyne i tak istnieje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:57 Komobex ... tam to się wóda lała ... piękne czasy były ... budowało się ten socjalizm w pocie czoła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teral Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 18.07.06, 07:59 lokas Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 18.07.06, 09:42 Hehe, nie to, że przeszkadza, tylko moim zdaniem kojarzy się z poprzednią epoką. Przydałby mu się jakiś remont, który dodałby mu blasku. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asw Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:41 Strupem też są pawilony przy Dekabrystów naprzeciwko akademików. Od ulicy to to jeszcze jakoś wygląda ... ale tam od tyłu to jest po prostu masakra, syf i brud. To jest trefne miejsce na handel ... ile tam już było różnych firm i sklepów ... mało kto, poza knajpami, był tam przez dłuższy czas - wszyscy albo plajtowali albo stamtąd uciekali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:28 właśnie... tyle rzeczy jest do zrobienia, wyremontowania i odbudowy, a nam się aquaparku zachciewa i linii tramwajowych. szczęście , że ten budynek to prywatna własność, bo na pieniądze z miejskiej kasy nie ma co liczyć. myślę, że niedługo wyremontowany będzie budynek DH Centrum - w końcu to ci sami właściciele , co budynku montexu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eth Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:40 To szpula:).Domyslasz się czemu to stoi własnie tam?;) Pozdro! Eth Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów 18.07.06, 10:46 A faktycznie... pasuje do szpuli :-) No tak, to teraz już wszystko jasne, dzięki! ;-)) Pozdrawiam. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:45 Tez mi sie tak wydawalo, ale nie bylem pewny. Skojarzylem, ze tam byl kiedys wjazd do Welnopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesese Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:47 leciutko pokitraly Ci się dzielnice. Ale spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Remont biurowca przy ul. Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:23 filharmonia już była remontowana. poniekąd przez tą samą firmę, która remontuje komobex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t_gawron A ludzie pracuja bez zabezpieczen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:45 Bez zabezpieczen na ostatnich kondygnacjach po 12 godzin w upale i pyle ze szklanej waty. Moze tym sie Gazeta zainteresuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: A ludzie pracuja bez zabezpieczen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:27 Jak widać twoi rodzice też "pracowali" bez zabezpieczenia. Nie wiem tylko, czy to szkoda, czy może dobrze... Szkoda, bo nie pisałbyś bzdur, a dobrze, bo przynajmniej sobie popiszesz... (",) Odpowiedz Link Zgłoś