Gość: Paweł K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 07:10 Jako wyborca tej parti czuje sie oszukany ze PO aprobatą Pani Respondek w nadchodzących wyborach samorzadowcch poprze obecnego Prezydenta Częstocowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jr Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.prenet.pl 19.07.06, 10:13 jezeli to prawda to ja tez jestem bardzo zawiedzony, coz nie pozostaje mi nic innego jak zaglosowac na innego kandydata bo na wrone ani pisowca nie zaglosuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Co to za partia PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:22 Co to za partia ta Platforma, skoro nie mają odpowiednich ludzi do kandydowania? Słyszał ktoś kiedykolwiek o częstochowskiej PO? Teraz mieli okazję coś dla Częstochowy zrobić, ale zdezerterowali. Człowiek nie potrafiący sobie poradzić z odśnieżaniem miasta (również podczas normalnej zimy) i łataniem dziur w drogach wiecznie ma być naszym Prezydentem? Czy my nie mamy innej alternatywy, tylko albo Wrona albo SLD? Co to za subtelne wyczucie nastrojów w Częstochowie, jakie wspaniałe odepchnięcie nas - wyborców Platformy! Czy władze PO bywają wśród zwykłych częstochowian? Oczywiście ubiorą tę decyzję w szatki wyższej racji. A ludzi, którym przyzwoitość i własne sumienie nie pozwalają głosować na Wronę, wyzwą zapewne od towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks... PO musi i wystawi swojego kandydata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:41 ze względu na wystawienie częstochowskiego kandydata z PiS-u.Trochę cierpliwości nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.icis.pcz.pl 19.07.06, 13:40 Na zlosc mamie odmroze sobie uszy - jak w starym kawale :)) A w rezultacie wygra PIS - jak w zyciu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa PO poparła Tadeusza W. 19.07.06, 13:32 Niestety na dzień dzisiejszy jest to informacja nieprawdziwa. Wystarczyło sprawdzić u źródła. Ale swoją droga to nobilitujące dla PO że Pan Prezydent tak bardzo chciałby mieć jej poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.czestochowa.agora.pl 19.07.06, 13:44 Gość portalu: Paweł K napisał(a): > Jako wyborca tej parti czuje sie oszukany ze PO aprobatą Pani Respondek w > nadchodzących wyborach samorzadowcch poprze obecnego Prezydenta Częstocowy... Jako wyborca PO powinieneś wiedzieć, że szefowa jest struktur i posłanka nazywa się Halina Rozpondek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:57 Chyba jednak to prawda, byl tydzien temu arykul w GW o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:39 Może i Wyborcza też chciała by tak jasnej polaryzacji układu politycznego w Częstochowie. Niemniej na dzisiaj Tadeusz Wrona nie jest oficjalnie popierany ani nie jest kandydatem PO na prezydenta miasta w wyborach samorządowych. Pozdrawiam. P.S.Chyba jednak prawda to tak jak z żywieckim "prawie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.icis.pcz.pl 19.07.06, 20:43 Wyborcza nigdy nie pisala ze Prezydent Wrona jest oficjalnie popierany przez PO. Zeby sie o tym przekonac, wystarczy czytac Gazete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:08 wcele sie nie dziwie za pani halina popiera pana tadeusza jeden wart drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joop Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:15 Gość portalu: xx napisał(a): > Wyborcza nigdy nie pisala ze Prezydent Wrona jest oficjalnie popierany przez PO > . > > Zeby sie o tym przekonac, wystarczy czytac Gazete. Tak, ale zawsze pisała że jest nieoficjalnie popierany przez PO, grając na umyśle, wmawiając manipulacyjne teksty tak by przyciągnąć odpowiedni elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: PO poparła Tadeusza W. 19.07.06, 21:15 Adamie, nigdy czegoś takiego nie pisaliśmy. Radzimy przeczytać dokładnie tekst: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3462503.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Skąd takie informacje? IP: 212.87.244.* 20.07.06, 01:03 Od czasu opublikowania tego artykułu nie pojawiały się przecież, żadne informacje w prasie na temat kandydatury prezydenckiej PO. Ciekawe,czy to zwolennicy Giżyńskiego piszą podobne brednie,a może jest to przejaw analfabetyzmu wtórnego(brak czytania ze zrozumieniem),tak powszechnego wśród zwolenników Polski dwóch braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Skąd takie informacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 06:05 Właśnie, chodzi o to czytanie ze zrozumieniem.Przecież pani Rozpondek wyrażnie przedstawiła swoje stanowisko.Poprze Wronę, jeżeli sama nie wystartuje.Czyżby to było niezrozumiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pliszka Re: Skąd takie informacje? IP: *.man.czest.pl 20.07.06, 09:57 Niech tak dalej kupczą , bo naród nie głupi " gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" Częstochowie potrzebna jest świeża twarz jak woda do życia. Wronę już znamy i mamy dość przechwałek i autoreklamy za nasze pieniądze. Może w najbliższych wyborach na znak protestu ludzie nie będą słuchać księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skąd takie informacje? IP: *.icis.pcz.pl 20.07.06, 12:12 Masz problemy z rozumieniem przeczytanego tekstu w gazecie. Stanowisko PO jest wielowariantowe - uwzglednia rozne mozliwosci - tymaczasem spora czesc czytajacych popelnia prosty blad logiczny i wybiera tylko jeden z wariantow. Tak na marginesie - to jeszcze jeden argument za wproawdzeniem matematyki na mature. Braki w tym zakresie przejawiaja sie na kazdym kroku. Matematyka uczy po prostu logicznego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:43 Stanowisko PO jest faktycznie wielowariantowe,tak jak i pana prezydenta. Jednoznaczna jest tylko żądza władzy, nie ważne z kim, byle do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.icis.pcz.pl 20.07.06, 12:48 Czysta demagogia w twojej wypowiedzi - w polityce rozpatrywanie wielu wariantow to normalna w calym swiecie sytuacja. To wynika z regul gry - cywilizowany swiat na tym dobrze wychodzi. To tylko u nas mozliwosc zawierania kompromisow traktowana jest jako zdrada. W rezultacie mamy ciagle wojny na gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: PO poparła Tadeusza W. 20.07.06, 13:03 Całe szczęście i z całym szacunkiem nie masz racji. Żądza władzy nie u wszystkich jest motorem do działań politycznych. na Forum masz przykład Ulissesa, społecznika, przedstawiciela młodego pokolenia któremu się po prostu chce zrobić coś dobrego dla miasta, który nie tylko tropi absurdy władzy ale także proponuje konkretne rozwiązania. Takich ludzi jest więcej i kategoryzacja ich jako żądnych władzy jest nieporozumieniem. Zresztą wystarczy się rozejrzeć wokół siebie i przestać postrzegać świat tylko w kategoriach wrogów, złodziei itd. Pozdrawiam P.S. xx-ie dziękuję za pozytywną inspirację. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: PO poparła Tadeusza W. 20.07.06, 21:01 Dzięki marcys_czwa za ciepłe słowa. Chciałbym dodać, że niezaleznie od tego czy uzyskam mandat radnego, czy też nie, życzę wszystkim mieszkańcom jak i sobie naprawdę sprawnie i rzetelnie działającej Rady Miasta... Chciałbym, aby był to zespół poważnych osób, dobrze przygotowanych do pełnienia funkcji radnego, a nie przypadkowej zbieraniny z jakigokolwiek klucza partyjnego... Zanim oddamy głos na kogokolwiek zastanówmy się czy znamy tą osobę i czy posiada odpowiednie kwalifikacje... Mamy szansę zmienić w zdecydowanej większości przypadkowo wybranych radnych w 2002 roku... Kierujmy się dobrem miasta w którym mieszkamy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.icis.pcz.pl 20.07.06, 21:04 Szanse mamy wielka ale na przeszkodzie moga stanac: - biernosc mieszkancow - manipulacje PIS-u i spolki jesli chodzi o prawo wyborcze - prawdziwy zamach na samorzadnosc Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: PO poparła Tadeusza W. 20.07.06, 21:19 Podzielam Pańskie obawy Profesorze... Te dwie rzeczy moga spowodowac, ze znów przez 4 lata będziemy przeżywac samorządowe komedie, albo i tragedie... O ile bierność społeczeństwa tkwi w woli ludzi, o tyle haniebne działania zmierzające do zamachu na samorząd są sprawą rządzących... Jako administratywista mogę powiedzieć, że zmiana ordynacji wyborczej na 3 miesiące przed wyborami to próba wyrównywania straconych punktów w sondażach przez koalicję... Nie zmienia się w żadnym cywilizowanym kraju ordynacji przed wyborami... To ewidentna manipulacja partyjna, w celu uchronienia i zabezpieczenia się przed klęską wyborczą... Dzięki proponowanym zmianom partie, które stoją na tzw. "kresce" mają realne szanse na zdobycie mandatów w wyborach samorządowych... To jest ewidentne sterowanie przyszłymi wynikami wyborów do samorządu... I to ma być to prawo i sprawiedliwośc? Patrzę na to obiektywnie - nie należę do żadnej partii... Ci którzy maja za zadanie stanowić prawo, kształtują je na własny użytek... To nie jest państwo prawa... Niestety, ale takie rzeczy to tylko w Polsce moga mieć miejsce... Żaden inny kraj UE na to sobie nie pozwoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:24 Dokładnie rok temu, gdy SLD chciało zmienić ordynację wyborczą do Sejmu na korzystniejszą dla siebie, Jarosław Kaczyński grzmiał z trybuny sejmowej "jakie to niegodne itd". Dzisiaj widziałem tegoż Jarosława Kaczyńskiego w telewizji: mówił dokładnie odwrotnie niż wtedy! Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: PO poparła Tadeusza W. 20.07.06, 21:34 W Polsce powinno się ustalić raz na zawsze ordynację wyborczą z odpowiednia metodą podziału mandatów np. systemem d?Hondta - tak jak to jest od 1993 r. i innych krajach UE... Jednak w Polsce jak zwykle ordynację ustala się na 3 miesiące przed wyborami - nie tylko w tych wyborach... Wszystko zalezy od partii jaka rządzi... Wówczas ustala się najkorzystniejsze rozwiązania wraz z odpowiednią metodą podziału mandatów promującą partie na topie lub "pod kreską"... Niestety, ale miał rację Otto von Bismarck mówiąc, że "Polakom wystarczy dać władzę, a sami się wykończą"... Myśl ponadczasowa... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_oranski ulissesie 20.07.06, 23:53 Od dłuższego czasu czytam twoje posty z których wynika że zmierzasz kandydować na radnego miasta Cz-wy. Czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i mniej- więcej określić z którym ugrupowaniem politycznym sympatyzujesz?,bo jak na razie twoim postom zawsze towarzyszą wpisy twojego sympatyka nijakiego Marcysia. Jeżeli od dłuższego czasu prowadzisz kampanię samorządową na forum,to chociaż bądź uprzejmy określić podstawową sprawę:jak zamierzasz pozyskiwać sympatyków jak nie wiadomo nawet- co,kogo i w jakiej dzielnicy chcesz reprezentować mieszkańców Cz-wy,cóż każdy przecież z obecnych radnych określa siebie społecznikiem działającego dla dobro mieszkańców naszgo miasta,jak jest naprwdę,to kwestia dyskusyjna. Jak można popierać osobę, która właściwie jest niewyraźna politycznie ,a istnieje jedynie wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: ulissesie 21.07.06, 00:58 > Od dłuższego czasu czytam twoje posty z których wynika że zmierzasz > kandydować na radnego miasta Cz-wy. Zgadza się... Nie zaprzeczam... > Czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i mniej- więcej określić z którym > ugrupowaniem politycznym sympatyzujesz? Myślę, ze na to przyjdzie czas... Nie zamierzam niczego ukrywać... Jak zaznaczałem wczesniej nie należe do żadnej partii i nie zamierzam tego stanu zmieniać... Wychodze z założenia, że należy oddzielić samorząd od polityki (na tyle ile jest to mozliwe)... Zamiast "sympatyzuję z ugrupowaniem politycznym" jak to ładnie okresliłeś wolę używać określenia "współpracuję"... Z sympatii niewiele może wynikać, a ze współpracy zawsze są jakieś efekty... Oczywiście mam na myśli współpracę na rzecz miasta i późniejsze efekty... > Jeżeli od dłuższego czasu prowadzisz kampanię samorządową na forum Może w Twoim odczuciu tak to wygląda, ale ja piszę to co zawsze, czyli o sprawach miasta i mieszkańców... Jesli wątpisz, to skorzystaj z archiwum forum GW i sprawdż tematykę w jakiej brałem/biorę/ udział od zawsze ;-)... Po prostu jestem sobą i żadna gorączka wyborcza tego nie zmieni... Patrzę na to co się dzieje na spokojnie... Owszem, pojawiają się tematy, posty skierowane przeciw radnym etc. (zapewne o te Ci chodzi), ale czy są one nieuzasadnione? Jakoś nikt nie kwestionował treści tych tematów... > jak zamierzasz pozyskiwać sympatyków jak nie wiadomo nawet - co, kogo i w > jakiej dzielnicy chcesz reprezentować mieszkańców Cz-wy, Mogę jedynie zdradzić w tej chwili, że będę startował z dzielnicy Wrzosowiak... Jest to obecny okręg wyborczy nr 5 (Wrzosowiak, Raków, Błeszno, Ostatni Grosz)... > cóż każdy przecież z obecnych radnych określa siebie społecznikiem > działającego dla dobro mieszkańców naszgo miasta,jak jest naprwdę,to kwestia > dyskusyjna. Zapewne tak mówią, ale w moim przekonaniu na tym się niestety kończy... Za słowami nie idzie odpowiednia praca... Ja w przeciwieństwie do nich wolę działać, a jak mnie określają ludzie to zostawiam im do wyboru... > Jak można popierać osobę, która właściwie jest niewyraźna politycznie ,a > istnieje jedynie wirtualnie. Zapewniam, że nie istnieje tylko wirtualnie... Jestem człowiek jak każdy piszący tutaj... Wbrew pozorom nie siedze 24h przed komputerem... Niewyraźna politycznie? Liczą się ludzie i ich działania na rzecz miasta... Jesli uzyskam mandat radnego, to nie zamierzam przenosić brudnej polityki na grunt samorządu... Zapewne będe współpracował z pewną partią, gdyż w pojedynkę radny niewiele znaczy... To trzeba ludziom już teraz jasno powiedzieć (zapewne liczni kandydaci do RM będą obiecywać rzeczy, których nigdy nie będą mogli spełnić)... Oczywiście nie będe też torpedował dobrych pomysłów, jesli takie przedstawią inne ugrupowania... Wystarczy nam przykład utraty kilku milionów zł na renowację parków podjasnogórskich tylko dlatego, aby zrobić na złość obecnemu Prezydentowi... Straciła na tym Częstochowa... Ja nie jestem hermetyczny na współpracę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: ulissesie 21.07.06, 09:05 Przywołany w Twoim poście czuję sie zobowiązany odpowiedzieć. Podobnie jak Ty zadałem sobie trud przeczytania większości wpisów Ulissesa więc moja ocena jego postawy nie wynika tylko z osobistych sypmpatii. Zresztą osobiście poznaliśmy się w dość przypadkowych okolicznościach dwa dni temu. Także moja ocena Ulissesa ukształtowała się przede wszystkim na podstawie jego działalności. Poza tym lubienie lub nie ma znaczenia przy mojej ocenie i akceptacji działań zmierzających do poprawy działań samorządu. Pytasz jak można popierać osobę, która jest niewyraźna politycznie? Zastanawiam się czy przynależność do jakiegokolwiek ugrupowania determinuje twoją ocene w kategoriach dobra i zła. Sądząc z wpisu tak niemniej nie jest to kryterium obiektywne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_oranski Re: ulissesie 21.07.06, 12:16 Czy przynależność do ugrupowania politycznego determinuje dobro lub zło? Według wielu tak. Gdybyś należał albo Ulisses należał do SO, tym samym utożsamialibyście się z ideologią tej partii , co za tym idzie dawalibyście przyzwolenie i legitymację moralną do sprawowania władzy przez przestępców,których w tym ugrupowaniu akurat nie brakuje. Powiedzmy że mieszkam w jednej z dzielnic o której Ulisses wspomniał we wcześniejszym poście,a z częśś jego poglądów podzielam, nie widzę jednak tych działań w swojej dzielnicy poza oczywiście dość trafnymi spostrzeżeniami nt. naszego miasta które mogę przeczytać na FCZ. Nie ma ludzi apolitycznych,także w samorządzie,sczególnie tuż przed wyborami. I co z tego, że nawet mógłbym oddać głos na Ulissesa jak on prawdopodobnie chce tworzyć komitet wyborczy który nie ma szans wejsć do RM(skąd to stwierdzenie? Jeszcze nigdy nie wchodziły w Cz-wie do RM małe,nowotworzone komitety wyborcze, nawet jeżeli miały naprawdę dobre i zdrowe podejście do spraw miasta). Jeżeli się mylę co do twojej działalności Ulissesie,to przepraszam,ale proszę podaj choć jeden przykład ze swojej działalności w mojej dzielnicy : Błeszno. Będę wdzięczny za odpowiedź.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: ulissesie 22.07.06, 13:30 > Gdybyś należał albo Ulisses należał do SO, tym samym utożsamialibyście się z > ideologią tej partii, co za tym idzie dawalibyście przyzwolenie i legitymację > moralną do sprawowania władzy przez przestępców,których w tym ugrupowaniu > akurat nie brakuje. Nie mamy jednak takiego problemu, gdyż ani ja, ani zapewne Marcyś nie nalezymy do ugrupowania SO przepełninonego przestępcami... Potrafię patrzeć trzeźwo na to co się dzieje w Polsce i nie pozwolę się nikomu omamić... > Powiedzmy że mieszkam w jednej z dzielnic o której Ulisses wspomniał we > wcześniejszym poście,a z częśś jego poglądów podzielam, nie widzę jednak tych > działań w swojej dzielnicy poza oczywiście dość trafnymi spostrzeżeniami nt. > naszego miasta które mogę przeczytać na FCZ. Chciałbym zauważyć, że za działania w dzielnicy odpowiada rada dzielnicy jak i radni wybrani z danego okręgu wyborczego. Jeśli nie widać żadnych działań, to obciąża ich konto... Tym bardziej nie będziewidaćmoich działań... Trudno, abym np. za swoje pieniądze montował oświetlenie, układał chodniki etc... Jestem zwykłym obywatelem i mam ograniczony zakres możliwości działania - pomimo tego, że próbowałem niektóre sprawy i problemy sygnalizować... Przeforsować jakikolwiek pomysł w UM Częstochowa jest bardzo trudno... Przekonałem się o tym wielokrotnie... Wystarczy wspomnieć znaną sprawę oficjalnej nazwy dla stadionu. Do tej pory nie zostało nic uczynione w tym kierunku, pomimo tego, że ja wywiązałem się w pełni ze swoich zobowiązań... To jest właśnie przykład możliwości obywatela, a zarazem "wsparcia" takich społecznych działań przez władze... Mając odpowiednie uprawnienia, moża skutecznie działań i wówczas obywtel moze oceniać efekty... Inaczej jest to walka z wiatrakami i może się kończyć co najwyżej na dyskusji na FCz... Takie są realia... > Nie ma ludzi apolitycznych,także w samorządzie,sczególnie tuż przed wyborami. O apolityczność jest bardzo trudno, jednak istanieje możliwość ograniczania polityki w samorządzie... Należy pamiętać, że to oddziałań właśnie tych ludzi zależy w dużej mierze jak będzie się żyło mieszkańcom... To nie premier Kaczyński, były prezydent Kwaśniewski czy też Jan Rokita będą budować to miasto... Jeśli nie porozumiemy się (a RM jest organem kolegialnym) w sprawach dot. miasta i mieszkańców, to wszyscy na tym będą systematycznie tracić... Niekiedy trzeba pominąć uprzedzenia partyjne i wziąć się do pracy... > I co z tego, że nawet mógłbym oddać głos na Ulissesa jak on prawdopodobnie > chce tworzyć komitet wyborczy który nie ma szans wejsć do RM(skąd to > stwierdzenie? Jeszcze nigdy nie wchodziły w Cz-wie do RM małe,nowotworzone > komitety wyborcze,nawet jeżeli miały naprawdę dobre i zdrowe podejście do > spraw miasta). Zapewniam, że nie tworzę i nie będę tworzyć żadnego komitetu wyborczego... Podzielam Twoją opinię, że taki twór ma znikome szanse. Wystartuję z listy pewnej partii jako osoba stowarzyszona (bezpartyjna)... Póki co nie zdradzam szczegółów, prosze o cierpliwość... Jestem osobą poważną i podchodze do tego powaznie... Jeśli do czegoś się zabieram to robię to "od a do z" z dbałością o kazdy szczegół... > Jeżeli się mylę co do twojej działalności Ulissesie,to przepraszam,ale proszę > podaj choć jeden przykład ze swojej działalności w mojej dzielnicy : Błeszno. > Będę wdzięczny za odpowiedź.Pozdrawiam. Tak jak pisałem wyżej... Jestem zwykłym obywatelem i cięzko jest przeforoswać jakikolwiek pomysł, zaznaczyć problem w UM Częstochowa... Zajmowałem się kilkoma sprawami dot. ogółu miasta... Jesli chcesz porozmawiać bardziej szczegółowo to chętnie zapraszam do kontaktu mailowego: stadionckm@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: PO poparła Tadeusza W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:04 nie licz na glosy w wyborach samorządowych! Bo kim ty jesteś i jaki masz program??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: PO poparła Tadeusza W. 24.07.06, 09:35 Żółć wylewaj gdzie indziej. Bycie przeciw dla samej zasady i krytykanctwo pozostaw na później. Na razie Ulisses jest tajemniczy i oceniaj bo przez to co robił dotychczas a nie przez to co Ci się wydaje. Tu nie ma miejsca na mniemanologię stosowaną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozior Co zrobił Ulisses dla Częstochowy???. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:52 Niech się pochwali mały wągier swoimi dokonaniami. Ja twierdze że nic nie zrobił tylko bezpłodnie plecie ozorem o sprawach o których nie ma pojecia. Do tego robi to w taki sposób jak by był jakimś autorytetem. Jak mozna być takim idiot.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wensday silesia Do koziora matoła IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.07.06, 11:23 tak sie sklada, ze mam rodzinke w Czewce w jednej z wymienionych tu dzielnic. Mysle, ze zaglosuja na niego, bo tez czytaja forum. Lepszy on niz cwok twojego pokroju. Wystarczy sledzic forum, aby wszystko wiedziec. dziwi mnie iż ludzie sa takie swinie jak ty. Jestes towarzyszem? a moze zazdroscisz mu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Do koziora matoła IP: *.prenet.pl 23.07.06, 16:45 nie rozumiem ludzi ktorzy twierdza ze ulysses sie nie nadaje do RM skoro do tej pory nic nie zrobil. polecam takim osobom sprobowac zrobic cos dla swojej dzielnicy, i przebic sie przez administracje urzedu miasta. jezeli nie jestes kims waznym to nic nie zalatwisz bo zostaniesz olany. fakt ze ocenic ulyssesa bedzie dopiero po tym jak sie dostanie do rady i po skonczeniu kadencji, ale skreslanie go od razu bo duzo gada a nic nie zrobil to jest bezsensowne. PS. odnosnie ordynacji wyborczej to widac ze to jest skierwoane przeciwko opozycji bo wiadomo ze PO nie sprzymierzy sie z SLD bo tak powiedizalo i w przeciwienstwie do PiS nie rzuca slow na wiatr (pije tu odnosnie stosunku wczesnijeszego pisu do samoobrony), lewica i tak miala sie polaczyc na wybory wiec tu tez nie ma zyskow z tej ordynacji. wiec zostaje nam wspaniala koalicja rzadzaca i wprowadzenie samoobrony do miast gdzie nigdy nie dostawala glosow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Co zrobił Ulisses dla Częstochowy???. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:05 popieram, co on sobą prezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
spoldzielca Re: Co zrobił Ulisses dla Częstochowy???. 23.07.06, 20:32 Dlaczego potraficie tylko krytykować podejrzewam, że Ulisses będzie kandydować z PO i myślę, że z tej opcji ma on wielkie szanse bo tam nikt nic co robi Ulisses przynajmniej się stara, a z obecnymi radnymi to totalna porażka jedynie radni BANASZKIEWICZ, PINIS i KALASIŃSKI odpowiadają na korespondencje pozostali zlewają totalnie co się do nich pisze. Załatwienie jakiegoś problemu z obecną radą to prawie raczej nierealne. www.glospolnocy.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Co zrobił Ulisses dla Częstochowy???. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 20:46 Ci radni odpowiadają na korespondencje, bo nic innego nie potrafią zrobić, po prostu nie maja chłopcy roboty, bo kto by im zlecił? Musza dużo o sobie mówić i pisać, co by zaistnieli w pamięci wyborców w odpowiednim momencie.To szczególne osoby, ale nie w sensie pozytywnym.Nie chce łamac regulaminu forum i szczerze pisać, co o nich myślę, bo redakcja GW nie zamieSciła by tego Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Start z listy PO jako osoba stowarzyszona 25.07.06, 13:31 spoldzielca napisał: > podejrzewam, że Ulisses będzie kandydować z PO Zgadza się... Teraz moge to oficjalnie potwierdzić... Startuję z listy Platformy Obywatelskiej, choć nie należe do partii... Mam status osoby stowarzyszonej... Myślę ,że rozwiałem wszelkie watpliwości w tej sprawie... Więcej informacji o programie etc. zostanie podanych w odpowiednim czasie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_oranski Ulisses 23.07.06, 21:24 Jest młodym częstochowianinem. Jeżeli ma pomysły na rozwój Częstochowy,sczególnie jako przedstwiciel młodszego pokolenia z odpowiednim wykształcenie, powinien starać się o mandat radnego. Wybierając takich radnych, chyba możemy pogrzebać szanse na wejście do Rady Miasta-ludzi z partii Leppera,którzy swoją edukację zakończyli najczęściej na poziomie podstawówki,a chcą się prześliznąć do władz samorządowych dzięki cudowi nad urną jaki proponuje PIS,SO,LPR. Jeżeli działa gdzieś w ramach społeczności częstochowskiej czy organizacji,jeżeli interesuje się sprawami miasta to chyba ma duże szanse. W jedność prawicy czy lewicy nie wierzę,chyba że na papierze. Szczególnie,gdy sytuacja w kraju staje się tragiczna. Jedno tylko zastrzeżenie:propoagandę sukcesu uprawiają inni w Polsce,po co dodatkowo powielać takie negatywne wzorce zachowań?! Odpowiedz Link Zgłoś