ja1998 24.07.06, 16:45 witam czy ktos wie ile w Częstochowie czeka się na rozwód? nie ma dzieci w związku dzięki za odpowiedż pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K. Re: rozwód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:28 Rozwód bez orzekania o winie, bez dzieci w związku, bez jednoczesnego podziału majątku - na drugiej rozprawie (pierwsza ma na celu pogodzenie małżonków i tylko tego rozprawa dotyczy) już orzeczenie o rozwodzie - miesiąc i po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: rozwód 25.07.06, 14:29 Na pierwsza -i coraz częściej już ostatnia! - rozprawę czeka się jak już ktos napisał ok 4 m-ce. Nawet jeśli jest dziecko w związku,ale bez orzekania o wienia, podziału majątku etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1998 Re: rozwód 24.07.06, 17:35 a jak długo czeka się na pierwszą sprawę po złożeniu pozwu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1998 Re: rozwód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:00 czy nikt nie wie? proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: rozwód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:49 ja czekalam 4 m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viriana Re: rozwód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:38 Ja też czekałam 4 miesiące. Ktoś wcześniej napisał, że jeśli jest rozwód bez orzekania o winie i bez dzieci, to uzyskuje się go na drugiej sprawie. Ja mam dzieci i orzeczenie o wyłącznej winie męża ,i też odbyło się to na drugiej sprawie (pierwsza była pojednawcza), więc chyba nie ma reguły, bo każdy przypadek jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1998 Re: rozwód 26.07.06, 10:10 dziękuję za wszystkie odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie w jaki sposób pozew jest dostarczany stronie pozwanej ja składam go w sądzie i co dalej się dzieje? czy to ja muszę się kontaktować czy sad wysyła pozew? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koriolan Re: rozwód 28.07.06, 19:35 Tym sie już nie musisz martwic, Sąd sam dorecza pozew pozwanemu, ty musisz tylko wskazać aktualny adres do doreczeń (bez adresu ani rusz!) Odpowiedz Link Zgłoś