31.07.06, 17:02
Witam!!!!!!!!!

Mam pytanie dotyczace pracy na produkcji w TRW a mianowicie chodzi mi o to
czy jest to bardzo cięzka praca i czy się opłaca, czy łatwo się tam dostać
przez workera? Proszę o jakieś konkretne informację na ten temat.Dziekuję!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 12.12m Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:16
      poszukaj sobie bo na temat trw jest sporo watków.ja napisze ci tylko tyle;praca
      ciezka.
    • Gość: trwiak Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:34
      można poleżeć, ale i można zapierniczać wszystko zależy gdzie trafisz. A przez WORKER a przepraszam WORK popracujesz 3 latka i jak Bóg da to przejdziesz.
      Jestem absolutnie poważny
      • Gość: Alojzy Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:55
        przecież teraz przechodzą do trw z workera co miesiać. Budują nową hale takze
        niemcy nastawili sie bardzo poważnie co do przyszłości zakładu to i zarobki
        zwiekszą sie. Teraz przelicz typowy niemiec zarobi tam 2000 E czyli 8000 zł. My
        polacy zarobimy 1300 zł przelicznik 7 razy mniej dotego 9 razy wiecej
        wyprodukujemy. 1300 zł to są grosze dla niemców takze myśle ża zarząd bedzie
        podnosił stawki bo inaczej nikt nie będzie pracował za to. A i workerzy
        beąszybciej przechodzić do trw. A zresztą nie ma co na rzekać na zarząd
        przecież to rząd polski wymyslił tego workera!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: 12.12m Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:19
          w workerze pracuje sie dwa lata z hakiem.a ty ALOJZY zejdz na ziemie.
          • Gość: 12.12m Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:21
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44233076
            poczytajcie.
    • Gość: ja Re: TRW PRACA IP: 80.48.157.* 31.07.06, 23:56
      TO JEST OBÓZ PRACY ALE TRZEBA TAM BYC,ABY TO ZROZUMIEĆ.NAJGORZEJ MA PRACOWNIK
      PRODUKCJI,A ZARABIA NAJMNIEJ!TAM WYCISNA ZCIEBIE WSZYSTKIE SOKI.A JAK JUŻ
      BĘDZIESZ LEŻAŁ BO PADNIESZ TO I TAK CI COŚ DAJĄ DO ROBOTY,BO JESZCZE ODDYCHASZ
      I MOŻE PARĘ SZTUK WYPRODUKUJESZ.TAKA PRAWDA.PORESZTĄ NIECH SIĘ WYPOWIEDZĄ INNI
      I POTWIERDZA CZY KŁAMIĘ.
      • Gość: pracownik Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 08:14
        > TO JEST OBÓZ PRACY ALE TRZEBA TAM BYC,ABY TO ZROZUMIEĆ.NAJGORZEJ MA PRACOWNIK
        > PRODUKCJI,A ZARABIA NAJMNIEJ!TAM WYCISNA ZCIEBIE WSZYSTKIE SOKI.A JAK JUŻ
        > BĘDZIESZ LEŻAŁ BO PADNIESZ TO I TAK CI COŚ DAJĄ DO ROBOTY,BO JESZCZE ODDYCHASZ
        > I MOŻE PARĘ SZTUK WYPRODUKUJESZ.TAKA PRAWDA.PORESZTĄ NIECH SIĘ WYPOWIEDZĄ INNI
        > I POTWIERDZA CZY KŁAMIĘ

zgadzam sie z tym, niestety, ale to jest prawda. Taka jest polska rzeczywistosc-
        jeden drugiego chce jak najbardziej wykorzystac:(((
        • Gość: jaro Re: TRW PRACA IP: 80.48.157.* 01.08.06, 10:02
          ja też się z tym zgadzam,mało tego płace sa tam tak zróżnicowane,że głowa
          boli.Robimy tę samą robotę,a kazdy ma inaczej płacone różnice te siegaja do
          kilkaset złotych i co smieszniejsze dyrekcja nie widzi wtym problemu.Najwyzsza
          pora,zeby przejrzeli stawki i sie nad tym zastanowili,a nie powtarzali ze w trw
          sa dobre zarobki,no chyba ze 1300zł na reke to dla nich dobry zarobek!
          • Gość: pracownik Re: TRW PRACA IP: 80.48.157.* 01.08.06, 11:17
            całkowicie się z tym zgadzam,to jest prawda
        • Gość: pracownica Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:03
          zgadzam sie z tym bo tak jest.
          • pola815 Re: TRW PRACA 01.08.06, 10:18
            Dobrze poczytać te opinie ponieważ znalazlam wczoraj ogloszenie że do TRW
            przyjmuja pracowników produkcji a ja szukam pracy i wysłałam CV i chciałam się
            dowiedzieć jak tam jest,jak płacą i czy jest bardzo ciężko.I czy jeżeli od
            Października rozpoczynam naukę na wyższej Uczelni (zaocznie )to mam szansę aby
            dostać tam pracę?Dziękuję za odpowiedzi!!!Pozdrawiam!!!!!
    • Gość: olkj Re: TRW pracuje robokopy IP: 195.117.153.* 01.08.06, 10:36
      tam pracują roboko[y
    • Gość: xxx Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:19
      ja w workerze przeszłam "testy" w marcu i dalej czekam na telefon...
      • Gość: ggg Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:50
        A to dziwne, ludzie którzy byli ze mną na testach pod koniec czerwca mieli od
        razu wyznaczony termin szkółki a po niej od razu do pracy. Czekaliśmy dwa dni.
    • Gość: hahahah Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:51
      Zobaczcie kolesia z IP: 80.48.157 pisze posty potem sam sobie odpowiada na nie
      hahaha. Czy ktoś ma programik jakiś do sprawdzenia tego IP ?
    • Gość: xxx Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:52
      i pracujesz?? ja czekam i czekam... i ciągle cisza. W workerze tylko mówia ze
      narazie trw nie potrzebuje ludzi ;/
      • Gość: ggg Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:56
        Pracuję, a na stronach GW praca, worker się ogłasza,że potrzebują pracowników
        na produkcję do TRW.
        • Gość: ,][ Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:18
          a ile tam można zarobić przez workera
          • Gość: ona Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:30
            przez workera zarobisz 700 zl:) kupa szmalu
            • Gość: [[ Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:59
              rzeczywiście kupa szmalu.to oni są naprawdę bezczelni żeby za taką robotę płacić
              takie grosze! a w wyborczej napisali ''atrakcyjne wynagrodzenie''!!
    • Gość: xxx Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:20
      chyba trochę więcej niż 700zł, a w TRW ile zarabiają???
      • Gość: ggg Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:33
        Prawie 3x więcej.
        • Gość: zonk Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:01
          co ty za bzdury wypisujesz jakie 3 razy więcej , puknij sie w łeb !!!
    • Gość: xxx Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:37
      beznadzieja!!! ludzie z Workera robią to samo co ci z TRW, a dostaja marne
      grosze.
      • Gość: ggg Re: TRW PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:41
        A przepisy mówią, że osoby wykonujące tę samą pracę w takim samym wymiarze
        godzin w tym samym zakładzie pracy mają mieć takie same wynagrodzenie.
        • Gość: ewa Re: TRW PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:35
          Gdzie masz te przepisy -podaj.
          • Gość: marcin_r Re: TRW PRACA IP: *.21.pl / *.21.pl 01.08.06, 21:40
            Wyciąg z kodeksu pracy (nie jestem prawnikiem, więc nie wiem czy można te art.
            pod to podciągnąć):

Rozdział IIa - Równe traktowanie w zatrudnieniu

Art. 183a. § 1. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i
            rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do
            szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez
            względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania
            polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację
            seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub
            nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy.
            § 2. Równe traktowanie w zatrudnieniu oznacza niedyskryminowanie w jakikolwiek
            sposób, bezpośrednio lub pośrednio, z przyczyn określonych w § 1.
            § 3. Dyskryminowanie bezpośrednie istnieje wtedy, gdy pracownik z jednej lub z
            kilku przyczyn określonych w § 1 był, jest lub mógłby być traktowany w
            porównywalnej sytuacji mniej korzystnie niż inni pracownicy.
            § 4. Dyskryminowanie pośrednie istnieje wtedy, gdy na skutek pozornie
            neutralnego postanowienia, zastosowanego kryterium lub podjętego działania
            występują dysproporcje w zakresie warunków zatrudnienia na niekorzyść wszystkich
            lub znacznej liczby pracowników należących do grupy wyróżnionej ze względu na
            jedną lub kilka przyczyn określonych w § 1, jeżeli dysproporcje te nie mogą być
            uzasadnione innymi obiektywnymi powodami.

Roz. Ia - Wynagrodzenie za pracę

§ 2. W celu określenia wynagrodzenia za pracę ustala się, w trybie przewidzianym
            w art. 771-773, wysokość oraz zasady przyznawania pracownikom stawek
            wynagrodzenia za pracę określonego rodzaju lub na określonym stanowisku, a także
            innych (dodatkowych) składników wynagrodzenia, jeżeli zostały one przewidziane z
            tytułu wykonywania określonej pracy.
    • Gość: mm Re: TRW PRACA IP: 195.189.52.* 01.08.06, 13:44
      ludzie tylko narzekaja ze nie ma pracy a jak ktos chce to zawsze znajdzie
      • Gość: Maja Re: TRW PRACA IP: *.man.czest.pl 01.08.06, 17:55
        biznes.onet.pl/0,1364732,wiadomosci.html tyle miejsc pracy, ale tyle
        złego nasłuchałam się o tym TRW....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka