adudi 07.08.06, 11:09 Czy ktos zna dobrego dentyste od dzieci??? dziecko ma 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nexgen... Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.prio139.trustnet.pl 07.08.06, 11:23 Spora czesc rodziców prowadza soje pociechy do dentyty w Wanatach... oobiscie tam chodze i wiem dlaczego sporo dzieciaków jest tam pacjentami.... gościu uzywa specjalnych (doinwestowanych $) wiertełek bo zwyczajnie nic nie boli podczas takiej wizyty.... PS Na 2 latatkach to ja sie nie znam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.08.06, 11:28 ja chodzę z córcią do Ag-dens na Oławskiej, jest tam stomatolog spec od malych dzieci. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:44 A czy polecicie mi dentystę- ośrodek stomatologiczny na terenie Częstochowy dla dzieci niepełnosprawnych? Muszę sie wybrać z dzieckiem na piwerwszą wizytę i kompletnie nie wiem, gdzie iść. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatrojga Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 07.08.06, 13:38 my tez do ag-densu, tez nic nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:42 Polecam dr Malgorzatę Zalewską - Rajczyk. W bramie na Jasnogórskiej zaraz za przystankiem tramwajowym. Rewelacyjne podejscie do dzieci. Super fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
prowokator_ka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 07.08.06, 14:26 Prywatnie czy też na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 07.08.06, 14:52 tez na NFZ..... szukam i jakis chyba problem, to ag-dens to chyb aodpada.... poweidzieli ze konsultacja, ze dziecko wejdzie i zapozna sie z gabinetem 40zl. troche przegiecie... i wiekszosc innych lekarzy n aurlopach:( mam jednego ale termin dopiero na 22 sierpnia:( wiec szukam innego..... normalnego dentysty, ktory ni ema oporow w leczeniu 2letnich dzieci, ma podejsice i doswiadczenia, najlepiej gabinet prywatny ale z podpisana NFZ. za leczeni mlecznego zeba 100zl..... troche duzo chyba? a tyle ccha w ag-dens.... +40zl min. jedna wizyta zapoznawcza.... amoze ich byc wiecej bo dziecko moze nie dac sobie otworzyc i wyleczyc zeba...sami policzcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 07.08.06, 14:06 mozna jakis telefon i ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.prenet.pl 07.08.06, 20:27 Doktor Tomasz Wilsz ul.Czecha 21,rewelacyjne podejście do dzieci,też zaczęłam chodzić z córką jak miała 2 latka.Ma umowę z NFZ.(mleczaki leczy i usówa się na kasę chorych).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElKa27 Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:26 Mleczków się nie usuwa! Zęby się rozsuwają i problem gotowy.Mleczaki mają zajmować swoje miejsce -trzeba leczyć. Jeśli dentysta usuwa to uciekaj od niego gdzie pieprz rośnie bo jest bardzo kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.prenet.pl 08.08.06, 11:21 wierz mi że są przypadki ,że się usuwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.prenet.pl 08.08.06, 11:22 jeszcze jedno .Słyszałam, też opinie że mleczaków się nie leczy.....,totalna bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 18:38 Polecam Pana stomatologa Wierciachowicza - ul. Fieldorfa na Północy, ale przede wszystkim paste Elmex dla dzieci - moja corcia jej uzywa i wiekszych problemow nie mamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.pl 08.08.06, 11:24 Ja też szukałam dentysty dla 2,5 latki. Koleżanka,która miała dużo problemów z zębami malucha poleciła mi pedodontę dr Kapustecką z Gnaszyna. Podobno jest dobra. Ja idę na pierwszą wizytę dopiero za 2 tygodnie,więc nie chcę przechwalać nie sprawdziwszy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 08.08.06, 11:42 napsiz jaka jest jak juz bedziesz po wizycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 09.08.06, 02:18 ja chodziłam z moim 2-letnim synkiem do dr Kapusteckiej. Podejście to może ona ma i fachowe ale... kiedy zorientowała się, że mój synek raczej niechętnie otworzy buzię poprosiła asystentkę ze specjalną metalową nakładką na palcu żeby nie mógł zamknąć ust. Owszem zęba mu wyleczyła ale dziecko było przerażone i spocone ze strachu. Nawet nie chcę myśleć co czuł zaciskając z całej siły ząbki na tym metalowy palcu. Brrr. Nie było żadnego oswajania, tłumaczenia, nic. Raczej oschły, służbowy ton. Po tych wizytach powiedziałam sobie nigdy więcej i teraz leczę dzieci na Zawodziu (skrzyżowanie Faradaya i Legionów). Pani dr Ewa Palka. Rewelacja, mój 5-letni obecnie synek bez problemu pozwolił sobie zaleczyć dwa ząbki a 3-letnia córeczka wręcz nie może się doczekać wizyty u tej miłej pani. I nie płaci się za wizytę jeśli dziecko tylko się oswaja. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.pl 09.08.06, 09:07 No to nieźle....Moje dziecko,które jest "lekko histeryczne",to juz nie wiem,co by zrobiło w takiej sytuacji. Napisz mi jeżeli możesz kiedy dr Palka przyjmuje i jak się z nią skontaktować. Może spróbuję u niej, jak u tamtej się nie uda. Mnie jak byłam mała parę razy "potraktował" dentysta-sadysta i do tej pory mam obawy przed każdą wizytą.Chciałabym zaoszczędzić dziecku takiej traumy,dlatego szukam lekarza-przyjaciela. Moje drugie pytanie, jak takie małe dziecko może wysiedzieć z otwartą buzią na fotelu? Czy zaleczanie (powiedzmy sobie maleńkiej dziurki) trwa długo? Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 09.08.06, 13:52 podnosze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 09.08.06, 18:06 Pani Ewa Palka - gabinet ul. Faradaya 53, tel. 0 601 507 080. Przyjmuje od poniedziałku do czwartku w godzinach popołudniowych. Najlepiej zadzwonić. Dzisiaj byłam z córeczką na kolejnej wizycie. Pani doktor z humorem i wytrwałością podchodzi do problemów jakie może na fotelu stwarzać dziecko (np. zbyt ruchliwy języczek, który przeszkadza w wierceniu)i spokojnie dąży do celu. W tej chwili, kiedy mała jest już oswojona z gabinetem wizyta trwa ok. 15 min. Ale to oczywiście też zależy od wielkości ubytków. U mojej córeczki są one nieduże dlatego nie trwa to zbyt długo. Wizyta z oswajaniem będzie na pewno dłuższa. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 19:06 a jak z opłatami za leczenie ząbków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 09.08.06, 19:42 zbyt tanio niestety nie jest :-( 50 zł jedna plomba ale myślę, że dla dobrego samopoczucia dziecka warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ziabcia Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 10.08.06, 08:34 Co do metalowego palca... A jak niby miała asystentka trzymac dziecku otwartą buzię??? Miała dać się pogryź??? Piszesz, że teraz Twój 5 letni synek i 3 letnia córeczka otwierają buzię - jesteś mamą to chyba zdajesz sobie sprawę, że u takiego dziecka każdy miesiąc to olbrzymia zmiana w zachowaniu. Też jestem mamą 2 letniego dziecka i wiem, że takiemu dziecku można dużo wytłumaczyć, ale jeszcze nie wszystko i napewno nie zrozumie "otwórz bużkę to wyleczymy Ci ząbka bo masz próchnicę" bo dziecko jest jeszcze za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 10.08.06, 09:22 :) prosba bardzo fajna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 10.08.06, 11:30 u tej pani dentystki do której teraz chodzimy asystentka w ogóle nie 'trzyma' buzi dziecka. Dentystka radzi sobie sama absorbując uwagę dziecka opowiadaniem w fajny sposób co robi i jak długo to będzie trwało. I już niejeden raz została ugryziona przez moją córeczkę co traktuje jako nieodłączny element leczenia u takich maluchów a nie robi z tego afery podnosząc głos na dziecko jak niektórzy, co powoduje, że dziecko jest jeszcze bardziej wystraszone... Więc niepotrzebne są dramatyczne pytania czy miała dać się pogryźć. Oczywiste jest, że dwulatek może reagować inaczej ale to nie jest tylko kwestia wieku. Składa się na to kilka elementów m.in. podejście lekarza. I ja nie zamierzam nikogo przekonywać, że nasza dentystka jest najlepsza. Wiem z własnego doświadczenia, że jest bardzo dobra i moje dzieci chodzą do niej z przyjemnością dlatego mogę ją polecić. Były też takie dzieci, które przychodziły do niej kilka razy 'się oswoić' ale w końcu same, dobrowolnie otwierały buzię. I wiem też, że ja nie chciałabym żeby u dentysty ktoś trzymał mi w ustach metalowego palca żebym nie mogła zamknąć buzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystentka Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.trustnet.pl 28.08.06, 19:21 u mnie w gabinecie metalowy palec NIGDY mamy ewentualnie plastikową żabkę która jest kolorowa i używamy jej bardzo rzadko! Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? 10.08.06, 07:58 podnosze... bo niknie w gaszczu watkow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:50 Ja z moją córcią obeszłam chyba większość dentystów w Częstochowie. Bała sie tak bardzo że nikt nie mógł jej nic przy ząbkach zrobić. W dodatku dostała stanu ropnego i trzebabyło działac natychmiast.Polecono mi dr Kapustecką, ale opinie na temat jej dobrego podejścia do dzieci są przesadzone, ona nie ma podejścia-po prostu nie przejmuje się zbytnio płaczem dziecka i leczy na siłę. To nie jest dobre. Do tego mimo stanu zapalnego nie chciała przyjąć dziecka tylko umówiła wizytę za dwa tygodnie! Jeździłam gdzie mogłam, a okazało się że super dentystę miałam pod nosem- dr Andrzej Boral, ul. Pasteura. Młody, delikatny lekarz, spokojem i opanowaniem załatwia wszystko. Moja córka ugryzła go ładnych kilka razy, teraz jest nim zauroczona. Wszystkie ząbki wyleczone. I nie zdziera kasy. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka pytanie do Jagienki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:41 chcialabym zapytac czy ta stomatolog o ktorej piszesz przyjmuje tez na nfz czy tylko prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniq75 Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.hcz.com.pl 06.10.06, 11:44 podnoszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.man.czest.pl 29.08.06, 18:40 ja chodze z córką do denttech do pana michała jest rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniq75 Re: dentysta dla 2latki?????????????????????????? IP: *.hcz.com.pl 26.09.06, 12:17 A czy ktoś wie gdzie w Cz-wie można leczyć próchnicę u 2-latka za pomocą ozonu i jaki jest koszt takiego zabiegu? Słyszałam, że jest szybki, bezbolesny i skuteczny (choć sądzę, że jednak usunięcie za pomocą wiertełka i założenie wypełnienia jest najskuteczniejsze - tylko z moim diabełkiem trudno mi to sobie wyobrazić). Odpowiedz Link Zgłoś