Dodaj do ulubionych

Dlaczego na FCz toleruje sie trolli?

• storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.08.06, 23:35
      'blitz' po polsku:
      blyskawica.
      • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.08.06, 23:53
        storima napisał:

> 'blitz' po polsku:
        > blyskawica.
        Blitz na FCzestochowa,
        msciwy oszust i rasista.
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.08.06, 23:58
      Jakos Blitzu, nie protestowales na usuniety przez Ciebie zalozony watek?
      Pisze
      w a t e k
      nie wpis.
      Trudno protestowac , gdy tozsamosc rowna jest rasizmowi.
      Menel zostanie forumowym 'blitzem'.
      FCzestochowa nie jest anonimowe.
    • storima Czy zespół Aspergera 12.08.06, 00:09
      "Opis:
      Czy zespół Aspergera jest samodzielną jednostką kliniczną, czy odmianą autyzmu?
      Cierpiący na niego ludzie przypominają osoby z autyzmem pod tym względem, że od
      wczesnego dzieciństwa występuje u nich ten sam rodzaj upośledzeń, wyróżniają się
      jednak o wiele większą elokwencją i lepszą adaptacją społeczną, a z powodu swych
      niezwykłych zainteresowań częściej uchodzą za ekscentryków niż za ludzi o
      zaburzonej osobowości. W niniejszej książce czołowi eksperci omawiają
      diagnostyczne kryteria zespołu Aspergera, ilustrując swe poglądy opisami
      przypadków. Uzupełnieniem badań klinicznych jest analiza twórczości literackiej
      osób z tym zespołem, stanowiąca punkt wyjścia do przedstawienia nowych
      propozycji teoretycznych.
      Książka ta, dająca pierwszy zwarty obraz zespołu Aspergera jako odrębnego
      wariantu autyzmu, przeznaczona jest zarówno dla badaczy, terapeutów i
      klinicystów, jak i dla rodziców i nauczycieli."
      www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=8670

W tych "filmikach" wystepuja osoby z syndromem aspargera.
    • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 18.08.06, 20:33
      a mi sie wydaje, ze trolli jest tak duzo, bo panuje zbytnia swoboda.
      zerknij na inne fora. ludziska zą zalogowane. kazdy ma swoj nick, ktory niejako
      reprezentuje czlowieka.
      jakos tak jest, ze na FCz bardzo duzo osob jest niezalogowanych.
      zalogowani sa tylko nieliczni.

nickow ktore kojarze z FCz jest max. 20.
      wiem, ze niektorzy nie chcą świadomie się logować. ale "dzięki" temu inni mogą
      się pod nich podszywać.. a tak właśnie rodzą się trolle.. bo tak naprawdę, to
      nie wiadomo, kogo można, a kogo nie, zbanować..

pozdrawiam,
      altu od lat 4 zalogowana ;)
      • Gość: Dr Q Re: Schizofrenia paranoidalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:32

Szanowna STORIMO, od pewnego czasu przyglądam się Twoim popisom na tym forum.
        Biorąc pod uwagę ciągłośc Twoich zachowań i reakcji na inne posty, można
        postawić tezę, że cierpisz na specyficzny rodzaj schizofrenii. Obiawami osiowymi
        (wg. Bleuera) są u Ciebie rozszczepienie osobowiści, czyli: ambiwalencja
        (dwuwartościowość) sądów, ambisentencja, ambiwalencja uczuć, ambiwalencja dążeń,
        ambitendencja - zaburzenia toku i treści myślenia, równoczesne występowanie
        przeciwstawnych zjawisk.

Przez większość czasu trwania mojej obserwacji Twojego epizodu psychotycznego
        trwającego minimum jeden miesiąc obecnych jest przynajmniej kilka z objawów.
        1. Słyszenie echa swoich myśli,
        2. Neologizmy, przerwy lub wtrącenia w tok myślenia powodujące niespójność i
        mówienie nie na temat.
        3. Zachowanie katatoniczne, takie jak podniecenie,
        4. Utrzymujące się urojenia innego rodzaju nieuzasadnione kulturowo i zupełnie
        niemożliwe

Wniosek" cierpisz STORIMA na schizofrenię paranoidalną bowiem spełnione są
        kryteria ogólne schizofrenii. Występują też urojenia takie jak urojenia
        prześladowcze, odnoszące, wielkościowe, posłannicze. Można też zaryzykować
        twierdzenie, że jest to schizofrenia hebefreniczna (zdezorganizowana), której
        jedną z objawów jest wyraźne zdezorganizowane myślenie, ujawniające się
        bezładną, chaotyczną i niespójną mową (pisaniem).

Ale jest też plus: A Obuchowicz pisze: – Głąb nie rozchoruje się psychicznie.
        Trochę to przejaskrawiam, ale coś w tym jest, że jeśli jesteś głąbem i masz
        niskie IQ, to choroba psychiczna ci nie zagrozi. Ona wisi nad ludźmi o duszach
        artystów, nad ludźmi wrażliwymi – mówi. I to ostatnie zdanie jest na pocieszenie
        naszej STORIMY, która robi na tym forum za wrażliwego artystę i człowieka renesansu
        • Gość: storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.dsl.club-internet.fr 20.08.06, 18:39
          altu napisała:
          > altu od lat 4 zalogowana ;)

To byly forumowe czasy starej gwardii FCz;)
          Nie wroca--wowczas dostep do internetu posiadli przede wszystkim ludzie z klasa.
          Mnie brak logowania nie przeszkadza. Lubie otwartosc FCz. Z moich obserwacji
          obawiazkowe logowanie na innych forach nie ograniczylo chamowy. To , ze jest
          mniej trolli, zawdzieczamy skutecznej moderacji.
          Ci ktorzy w chamowie pluskaja sie na codzien, nawet nie sa swiadomi:
          szkodza wylacznie samym sobie. Uprawianie homofobii na dluzsza mete nie wyszlo
          nikomu na zdrowie;)

Pozdrawiam,
          • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 26.08.06, 00:01
            Gość portalu: storima napisał(a):
            > Mnie brak logowania nie przeszkadza.

tobie moze i nie.
            ale innym, tym ktorzy czytaja, i tym, ktorzy odpowiadaja na posty.
            i tak teraz - nie wiem, czy ty to ty, czy ktos inny..
            zalogowanie sie jest naprawde fajne.
            no i mozna wtedy maile słać ;)
            • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 26.08.06, 00:27
              altu napisała:

> i tak teraz - nie wiem, czy ty to ty, czy ktos inny..

Z moim niezalogowanym nickiem nie posiadam tego problemu:
              moje oryginalne IP.
              Zauwaz Altu, celowo wpisalem przyklad nowego logingu trolla,
              beda sie wielonickowo logowac;)
              Na tamat logowania napisano sporo na "Forum forum":
              www.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299

• altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 26.08.06, 14:59
                wiesz, ja jestem, np. na forum biznes, adminem.
                takim z agory ;)
                i znam co nieco polityki agory w utrzymywaniu na forum jakiegos tam porządku.
                czyli regulaminu, z ktorym wszysscy moga sie zapoznac.

widzisz, to, ze ktos jest zalogowany - jest fajne.

a ten, ktroy nie jest zalogowany przeciez w taki czy inny sposob jest
                rozpoznawalny. po IP wlasnie.
                i teraz, jezeli chodzi o trolle, to mozna go zbanowac. usunac nawet login bez
                mozliwosci go odtworzenia. albo z np. rocznym zawieszeniem. NKA działają cuda.
                wierz mi ;)
                więc - tak czy inaczej - trolla mozna sie pozbyc. trzeba tylko napisac do abuse
                (taka administracja forum), zeby go zdjeli z forum gazetowego. oczywiscie
                dodatkowo jest potrzebna argumentacja. ale jezeli jest to faktycznie troll, to
                nie bedzie problemow. zniknie.. [a jezeli pisze np. z domu, to domowy komputer
                na forum gazety nie wejdzie.. ]
                • Gość: ;-) Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:54
                  > wiesz, ja jestem, np. na forum biznes, adminem.
                  > takim z agory ;)
                  > i znam co nieco polityki agory w utrzymywaniu na forum jakiegos tam porządku.

altu, czy Tobie, przez zupełny przypadek oczywiście, tzw. "władza" nie uderzyła
                  do głowy? Sprawiasz wrażenie młodego człowieka, który zachłystuje się tym, "że
                  coś może". Tak się składa, że czasami inni mogą więcej. Z tymi trollami to bym
                  tak nie przesadzała. Warto się przyjżeć innym, natrętnie publikującym własne
                  teksty w prawie każdym poście. To właśnie są trolle. A adminiem raz się jest a
                  raz nie jest ;-)
                  • jatubylam Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 26.08.06, 23:11
                    Gość portalu: ;-) napisał:
                    > Warto się przyjżeć innym, natrętnie publikującym własne
                    > teksty w prawie każdym poście. To właśnie są trolle.

Bez wlasnych wpisow w postach nie byloby forum.
                    Ortografia i stek bzdur.
                    Gdzies sie z takim trollem spotkalam. Szalal jak 'blyskawica';)
                  • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 26.08.06, 23:39
                    Gość portalu: ;-) napisał(a):
                    ..coś tam napisała..

szczerze mówiąc - nie chce mi się z tobą gadać. wcinasz sie w dyskusje.
                    moglobys (pisze jak do "ono" bo płci nie rozróżniono..) wysilić się trochę i
                    sprawdzić, o czym była wcześniej mowa.

władza do głowy mi nie uderzyła. ale fakt, adminem się jest albo się nie jest.
                    a zalogowanym się jest. powinno być. sprawia, że człowiek, mimo że jest w
                    sieci, jest rozpoznawalny. niepowtarzalny. i trudny do podrobienia. ot, co.
                    a taki anonim jak ty - tak naprawde to kazdy moze to napisac.. a bez podpisu,
                    tylko wrzucajac emotikonek, to jest tak, jakby wcale nie bylo napisane. wstyd
                    ci sie ujawnic? czy cierpisz na chroniczny brak odwagi??

to, ze ktos cos pisze. i publikuje posty w poszczególnych wątkach -> na tym
                    właśnie polega urok forum. służy ono do dyskusji i wymianiania poglądów, a nie
                    do rzucania mięsem, obrażania innych.. owszem, są tacy, co to wyciągają złe
                    wnioski i potem robią szum. ale cóż. na inteligencję niektórych nie mamy
                    wpływu.. tacy są..
                    • Gość: ;-) Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:08
                      > szczerze mówiąc - nie chce mi się z tobą gadać. wcinasz sie w dyskusje.
                      > moglobys (pisze jak do "ono" bo płci nie rozróżniono..) wysilić się trochę i
                      > sprawdzić, o czym była wcześniej mowa.[...]

jak się nie chce gadać to trzeba siedzieć cicho, widzisz altu (wybacz ale też
                      nie rozróżniam u ciebie płci), wcinam się w dyskusję, bowiem jak samo
                      napisałaś/eś ...

> to, ze ktos cos pisze. i publikuje posty w poszczególnych wątkach -> na tym
                      >
                      > właśnie polega urok forum. służy ono do dyskusji i wymianiania poglądów,

więc z jakiego powodu nie mogę zabrać głosu? Czy może nie zasługuje na
                      dopuszczenie do głosu w czasie tokowania tak znakomitych osobowości jak altu i
                      storima?
                      • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 28.08.06, 23:10
                        ech.. no własnie. i na tym polega urok bycia zalogowanym.
                        mam wizytówkę. i tam widać, czy kobietą czy mężczyzną jestem..
                        ;)
                        właściwie.. to czemu nie.. wcinaj sie..
                        tym bardziej, że jest o czym rozmawiać :)

a znakomitością nie jestem..
                        i nie porównuj mnie do storimy l;)
        • Gość: dr Q Re: Schizofrenia paranoidalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:54
          Niniejszym, zwracam się z prośbą o niestosowanie mojego nicku i nie cytowanie
          moich wypowiedzi w kontekście wypowiedzi innych osób. Powyższa odpowiedź
          podpisana "Dr Q" nie jest wysłana przeze mnie, choć jest dokladnym cytatem innej
          mojej wypowiedzi i nie może w tym kontekście i miejscu określać mojego zdania na
          temat poruszany w dyskusji. Z całym szacunkiem dla dyskutantów - dr Q
        • Gość: andre Re: Schizofrenia paranoidalna IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 20:41
          cierpi na schizę ,czy na coś innego?
    • storima Szmata na Stadionie 21.08.06, 01:59
      Ukazanie sie szmaty na stadionie nie podlega prawnemu przedawnieniu scigania
      przestepcow.
      Zyczliwie, sugeruje, opamietanie.

Storima

PS Sa zdjecia--istnieje forumowy zapis. Nawet ten skasowany.

Zyczliwie
      • storima Esteban, 23.08.06, 01:37
        kolejny nick forumowego trolla rodem z MW.
    • Gość: storima Dlaczego na FCz toleruje sie trolli?Troll: 111978s IP: *.dsl.club-internet.fr 23.08.06, 03:08
      Troll: 111978s

Rozebrany do naga zmienia nick
      na czarno.
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 27.08.06, 15:36
      altu napisała:

> wiesz, ja jestem, np. na forum biznes, adminem.
      > takim z agory ;)
      > i znam co nieco polityki agory w utrzymywaniu na forum jakiegos tam porządku.
      > czyli regulaminu, z ktorym wszysscy moga sie zapoznac.

Altu, ale z FBiznes, tak przypuszczam, korzysta raczej wyrafinowana klasa
      forumowiczow, wiec sila rzeczy mniej trolli?

PS Doskonala powyzsza riposta do trolla;)
      • storima Re: Tokowanie 27.08.06, 18:23
        Gość portalu: ;-) napisał(a):
        > dopuszczenie do głosu w czasie tokowania

"Tokowanie ptaków, to jedno z piękniejszych zjawisk w świetle przyrody. Sygnały
        wokalne, barwna szata godowa, rozpościeranie piór, nabrzmiewanie wyrostków i
        fałdów skórnych czy rytualne ruchy ciała zwane niekiedy tańcem godowym, to
        wszystko po to, by zrobić jak najlepsze wrażenie na płci przeciwnej. Wiele
        blaszkodziobych tokuje również niezwykle interesująco. Łabędzie i gęsi często
        zanurzają w wodzie w sposób zsynchronizowany głowy i szyje, co również czynią
        niektóre kazaki. Cały rytuał tokujących kaczek jest bardziej złożony i
        charakterystyczny dla konkretnych gatunków. Obserwuje się tak zwane pompowanie,
        to znaczy prostowanie i przykurczanie szyi, skracanie całego ciała, stawianie
        czubów, gwałtowne wyrzucanie do przodu głowy, kładzenie głowy na grzbiet,
        unoszenie sterówek, itp. Do tego dochodzą sygnały głosowe, barwne dzioby, kolor
        i struktura upierzenia ( czuby, wydłużone pióra na skrzydłach). Na przykład u
        kaczorów mandarynek ( Aix galericurata) w skrzydłach zmieniła się lotka drugiego
        rzędu na kształt rdzawo- brązowej chorągiewki uniesionej ku górze."
        • Gość: ;-) Re: Tokowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:43
          tokować: mówić w emocji, w zapamiętaniu, nie dopuszczając innych do głosu. (za
          słownikien języka polskiego).

A nie dam głowy, czy przypadkiem nie występują też takie zjawiska jak: (tu cytat
          za storima)
          > Obserwuje się tak zwane pompowanie,
          > to znaczy prostowanie i przykurczanie szyi, skracanie całego ciała, stawianie
          > czubów, gwałtowne wyrzucanie do przodu głowy,

Więcej luzu i wyrozumiałości dla innych szanowni, jedynie słuszni dyskutanci. ;-)
      • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 28.08.06, 23:16
        wiesz, storima, to wcale nie jest tak, że im lepsze (hm..) forum, tym mniej
        trolli..
        wbrew pozorom na takich ogólnych forach, zwłaszcza tam, gdzie nie ma obowiązku
        się logować, trolle to powszedniość.
        no, może nie tyle trolle, co osobniki chcące sobie poużywać, mięsem porzucać,
        pokazać, że tej słomy z butów wcale nie widać ;)
        ot, takie sobie różne mieszane towarzystwo..

owszem, są ludzie o wysokiej kulturze, i to musze im przyznać, że sami
        zglaszają, kogo wyciąć, albo co zostawić. chwali się taka współpraca..

a niektóre fora miejskie, gdzie jest obowiązek logowania się, np.:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132
        szybko sobie radzą z trollami. jest określona liczba adminów społecznych, i oni
        sobie już szybciutko z nimi radę dają..
        jak na razie nie można przekonać tych głównych adminów, coby FCz też takie z
        obowiązkowym logowaniem zrobić. ale to pewnie kwestia czasu..

a riposta.. hm.. czy ja wiem, czy to taki klasyczny troll? raczej buntownik :)
        • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 28.08.06, 23:59
          Pozwole sobie odswiezyc nasza archiwalna rozmowe:
          ___

"Ojciec Tomoń ma jednak swoją teorię. Gdy pewnego popołudnia stanął przed
          portalem i spojrzał w górę, zobaczył, że znajdująca się między zegarami
          kapliczka zasłania słońce i prawy zegar nie wskazuje czasu. [...] budowniczy
          portalu doskonale wiedział, co robi, bo dokładnie wszystko wyliczył. A był to
          1631 rok."

Tak prosze Ojca, dokladnie. Konstruktorzy zegarow slonecznych patrzyli na Ziemie
          podlug nieba. Musieli wiec i posiadac znajomosc astronomii. Nic dziwnego, ze i
          bezposrednie otoczenie skonstruowanych przez nich zegarow znali rownie doskonale.
          Pytanie jest dlaczego jeden z zegarow posiada cyfry arabskie, a drugi rzymskie?
          Niewatpliwie to rowniez sprawa estetyki. Lecz przede wszystkim, tak mysle,
          sprawa symboliki. Cyfry rzymskie to jezyk liczb Kosciola, cyfry arabskie to
          jezyk liczb nauki. Te dwa swiaty istnieja w symbiozie jeden obok drugiego,
          uzupelniajac sie. Gdy jeden z nich odpoczywa w cieniu, to drugi w sloncu i za
          niego pracuje. Tak odbieram intencje Mistrza Slonecznych Zegarow.

Pozdrawiam,
          Storima
        • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 29.08.06, 00:00
          altu napisała:
          kompozycja wiezy, uwzgledniajac kapliczke na samym srodku, dziwnie wygladalaby
          z jednym zegarem.. niezaleznie od strony, po ktorej by sie znajdowal.
          dlatego, niejako dla rownowagi, sa dwa zegary..
          a to, ze na jednym sa rzymskie, a na drugim arabskie - hm.. jak widac, rzymskie
          cyfry są nieco zagęszczone i mogl byc z nimi klopot, zwlaszcza w prawidlowym
          odczytywaniu przez pielgrzymow (wysokosc plus nalozenie cienia)
          poza tym.. cyfry arabskie byly dla zwyklych ludzi, a rzymskie dla kapłanów
          i "uczonych w piśmie"
          • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 29.08.06, 01:33
            storima napisał:

Data: 15.11.04, 15:41
            Pytanie: cien, padajacy na zegary, uklada sie od ktorych zabudowan jasnogorskich,
            i kiedy zbudowanych? przed czy po powstaniu zegarow?

owczesny pielgrzym nie potrafil odczytac godzin z zegarow. czy to z cyferblatem
            liczb arabskich, badz rzymskich.
          • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 29.08.06, 22:19
            storima odświeżył, że
            > altu napisała:

takie mądre rzeczy napisała..
            hm..jak na altu, to bardzo madre rzeczy..
            musiało to być baardzo dawno temu,
            tak dawno, że altu o takich rzeczach już nie pamięta;)

pozdrawiam :)

PS a niby do czego miało być to odświeżenie wątku, bo altu bardzo stara i
            niewiele pamięta ;)
            • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 31.08.06, 01:29
              Po co Jasnej Górze dwa zegary słoneczne?
              Tez zapomnialem gdy madrze pisalem:)
              "Nad wejściem do bazyliki pielgrzymi zauważą dwa zegary słoneczne. Jeden na
              cyferblacie ma cyfry rzymskie, drugi łacińskie."
              • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 31.08.06, 01:36
                Wstep do artykulu, to dwoja. Nie wiem tylko z jakiego przedmiotu.
                Ale nikt jakos poza nami nie probowal wyjasnic dwuzegarowej tajemnicy tarczy;)

"- Od dawna zastanawiałem się, po co dwa zegary - wyznaje o. Stanisław Tomoń,
                rzecznik Jasnej Góry. - Próbowałem nawet znaleźć odpowiedź na to pytanie, ale
                żaden historyk, ani literatury, ani dziejów, nie badał tej sprawy. Nie ma też
                żadnych dokumentów, które by to tłumaczyły. Może ktoś z Czytelników trafił
                kiedyś na odpowiedź?"
                • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 31.08.06, 03:18
                  Link do artykulu:
                  miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,43169,2227686.html
                  • altu Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 31.08.06, 11:46
                    to może trzeba byłoby odświeżyć..?
                    teraz jakoś wydaje mi się, że więcej osób tam pisze.
                    więcej "mądrzejszych" ;)
                    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 02.09.06, 16:10
                      altu napisała:

> wiesz, storima
                      (...)

>riposta.. hm.. czy ja wiem, czy to taki klasyczny troll? raczej buntownik :)

Dziekuje za rozwiniecie tematu watku.
                      Niech beda buntownicy.
                      Bez nich swiat bylby albo bialy badz zupelnie czarny.
                      Buntownik traci gdy wpisuje sie jako troll.
                      Zyskuje gdy trollem byc przestaje.

Pozdrawiam Buntownikow,
                      • Gość: cykada z Cyklad Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:41
                        czy to jest "koncert na dwa świerszcze i wiatr"? storima & altu? czy tylko to
                        wiatr w kominie gwiżdże?
                        • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 02.09.06, 20:27
                          Gość portalu: cykada z Cyklad napisał(a):

> czy to jest "koncert na dwa świerszcze i wiatr"? storima & altu? czy tylko to
                          > wiatr w kominie gwiżdże?

I wiatr w kominie gwiżdże.
                          Dzieki za gwizdanie.
      • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 08.09.06, 23:40
        Odnosnie powyzszego watku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=23566511&a=28070959
        Za takie wpisy odpowiada sie karnie.

To na temat waszego belkotu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47979417
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 02.09.06, 20:35
      Przeszkadzalo cij gdy storima prowadzil tu swe blogi.
      Przeszkadza ci gdy ona prowadzi rozmowe?
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 02.09.06, 20:37
      Skoro ci przeszkadza to wyjasnij raczej , a nie
      trolluj.
      • Gość: ZIELE Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: 80.51.57.* 02.09.06, 23:58
        W którym zakładzie psychitrycznym można korzystać z internetu, bo jak czytam
        Twoje składne posty to z podziwu wyjść nie moge ??

A teraz tak poważnie. Dlaczego nie zrobisz sobie prywatnego blogu pod własnym
        adresem ?? Boisz sie że będziesz miał mało czytelników, o których na forum
        wyborczej nie trudno, bo wcześniej czy później każdy na Twoje posty wpada ??
        • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 13:07
          Gość portalu: ZIELE napisał(a):
          > A teraz tak poważnie. Dlaczego nie zrobisz sobie prywatnego blogu pod własnym
          > adresem ??

Blog trzeba utrzymywac, pielegnujac. Wypelnia sie funkcje administratora i
          moderatora. Zbyt duzo jak na dzis obowiazkow. Brak czasu. A na FCz pisze od jego
          wczesnych poczatkow.

> Boisz sie że będziesz miał mało czytelników

Wlasnie, ten zabojczy strach.
        • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 16:13

> W którym zakładzie psychitrycznym można korzystać z internetu, bo jak czytam
          > Twoje składne posty to z podziwu wyjść nie moge ??
          >

Mozna. Tyle ze instytucje w ktorych pracuje nie nazywaja sie zakladami
          psychiatrycznymi. Mimo ze zajmuje sie rowniez dziecmi i mlodzieza z autyzmem.
          Polecam filmik z miedzynarodowych warsztatow artystycznych z udzialem mlodziezy
          z autyzmem z Paryza.
          youtube.com/watch?v=UplsQn7rQAI
          PS Cenie sobie twoje zaangazownie w popularyzacji zabytkowych tramwajow w
          Czestochowie.
          • Gość: ZIELE Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: 80.51.57.* 03.09.06, 22:29
            Filmik oglądałem już wcześniej. Jeśli takie sesje przynoszą efekty to bardzo fajnie.
            PS. Powiedz szczerze, czy specjalnie napisałeś Sphinxowi że mieszkasz z kotem i
            do kota go porównałeś (z tego co pamiętam to on sie na kilku wątkach pokazał sie
            z tej strony że ich nienawidzi) żeby go troche wkurzyć ??
            Cenie sobie w Tobie że lubisz koty.........
            • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 23:14

> Filmik oglądałem już wcześniej. Jeśli takie sesje przynoszą efekty to bardzo
              > fajnie.

Takie sesje owszem, stad UE je finansuje. Filmik, jak pisalem, jest malenka
              czescia filmu. Nie jest to dokumentacja mojej pracy. Ja zajmuje sie czyms innym,
              ale nie o tym tu mowa. Ciesze sie, ze w koncu ktos zwrocil uwage na
              terapeutyczny aspekt sztuki. Znam tego rodzaju warsztaty z Polski; gluchoniemi
              rzezbiarze (prosze sobie wyobrazic rzezbiarza, ktory nie widzi, nie slyszy, a
              tworzy realistyczne rzezby czlowieka!) z USA, skad pochodzi sprzedawany na
              artystycznych aukcjach malarz za autyzmem, i tu we Francji gdzie matka pytajaca
              o postep swego dziecka z autyzmem jest szturmowana przez naczelnego
              psychoanalityka poczuciem winy za urodzenie autysty! Stad takie moje skupienie
              na rzeczach wartosciowych, tworczych i rozwijajacych, ktore w tym kraju
              (Francji-najgorsza pomoc spoleczna i edukacyjna dla osob z niepelnosprawnosciami
              wsrod rozwinietych i cywilizowanych panstw), stad moj szacunek dla organizacji
              paryskiej, ktora posiada wymierne efekty terapii, przez sztuke.

> PS. Powiedz szczerze, czy specjalnie napisałeś Sphinxowi że mieszkasz z kotem i
              > do kota go porównałeś (z tego co pamiętam to on sie na kilku wątkach pokazał si
              > e
              > z tej strony że ich nienawidzi)

Nie wiem czy Sphinx lubi koty czy nie. Znam go z bezsensownego "darcia kotow" ze
              mna na FCz. Stad na jego dyrdymaly odpowiedzialem abstrakcyjnym wpisem.
              Prawda jest lubie koty. Sfinks to przeciez lew, taki egipski bo sumeryjski mial
              skrzydla. Skoro lew to i jedyny z rodziny kotow ktory zyje stadnie.
              Stad moja impulsywna odpowiedz do Sphinxa.
              Lubie koty;)
              • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 23:52
                Zapraszam ponownie do unikalnego internetowego teatru poezji
                "Na Starym Rakowie".
                Unikalny na youtube, bo przyjmuja jedynie filmiki do 10 min.
                Moj spektakl na youtube trwa prawie 30 min.
                Gwarantuje jedno: posiadam doskonala dykcje.
                Reszta jest wspomnieniem.
                www.youtube.com/watch?v=hAp1psJtFWQ
                • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 08.09.06, 12:10
                  Kolejny wyleg belkotu i nieuctwa.
                  Zmienne nicki te same obsesje forumowiczami i szmatlawienie pamieci ofiar.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47979417
    • Gość: Sphinx Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:49
      Cześć Storima. Nie było mnie jakiś czas na tym forum. Zaglądam i co widzę?
      Jesteś zakopany po czubek włosów w tym małym wirtualnym świecie. Całe twoje
      życie to odpowiadanie na różne prowokacje, puszenie się swoją domniemaną
      mądrością, indyczenie się na ludzi którzy mają inne zdanie. JAKIE TO UBOGIE.
      Kiedy ostatnio byłeś na spacerze, kiedy ostatni raz spoglądałeś swojej kobiecie
      prosto w oczy(masz kobietę?), pamiętasz jak to jest uśmiechać się? Jesteś
      jeszcze człowiekiem czy do reszty strolliłeś się w tym internecie?
      Nie pamiętam kiedy ostatni raz przyznałeś, że się w czymś pomyliłeś, że ktoś
      inny wie lepiej. Toczysz swoje wirtualne wojny o ch..wico marnując życie.
      Stuknij się chłopie w łeb i zajmij się czymś co daje prawdziwą radość.

Pozdrawiam

Nie taki zły Sphinx.
      • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 13:56
        Witaj Sphinxie,
        Przyznaje sie nie mam racji. Mieszkam z kotem. To i na spacery nie wychodze.
        Kot jest drapiezny, wiec nie przyjmuje gosci. W gosci nie chodze bo kot jest
        zazdrosny. Koty lubie, wiec Sphinxa chyba tez.

Nie taki dobry Storima
        Pozdrawiam,
      • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 03.09.06, 16:26
        Sphinxie, zapomnialem podac Ci link do filmiku (skromna czesc filmu, ktorego na
        YOUTUBE nie wstawie) z miedzynarodowych warsztatow artystycznych dzieci i
        mlodziezy z niepelnosprawnosciami. Projekt sfinansowany przez UE.
        youtube.com/watch?v=A3JTg4N-fgU
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 09.09.06, 00:41
      Troll wie jedno.
      To co czyta nie rozumie:
      "jestem lepszym", szturmuje.
      Wpychajac sie w prokurature.
      Na chama.
      To sie doczeka.
      • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 10.09.06, 22:46
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48370282
        Kolejny troll.
        Udalo sie !
        Sprowokowal HARRY'ego1983.
        Kto nastepny wpisze sie na liste?
        • Gość: Sterownik ReCzt Storima to Troll ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:09
          Zauważcie moi drodzy forumowicze że najlepszą osobą do manipulowania jest Storima.
          Człek słaby,cherlawy.Jednak po przeanalizowaniu wielu wątków dochodzę do
          konkuzji że bardzo mi go żal.Na siłę chce zaistnieć udając artystę i znawcę
          sztuki i ludzkich osobowości a w rzeczywistości najłatwiej go sprowokować do
          określonych posunięć.Dla prawidziwych Trolli jest wręcz doskonałym testerem
          sprawdzenia własnych trollowych umiejętności.
          Sprowokowano go do tego że teraz w każdym upatruje trolla.
          Czy ja to Blitz czy Dr Q a może jeden i drugi :)))
          No i ta diagnoza Dr Q :)))
          Zapobiegawczo wyciąga stare wątki i wali posty zupełnie na oślep pokazując jaki
          to niby waleczny z niego forumowicz :)))
          Storima to naprawdę żaden Troll :)))
          Storima to jest chory człowiek-poważnie chory człowiek.
          Więc nie przeszkadzajmy polemizować Storimie ze Storimą.
          • storima Re: ReCzt Storima to Troll ??? 10.09.06, 23:13
            Swietny wpis raczkujacego trolla.
          • Gość: 12.12m Re: ReCzt Storima to Troll ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:14
            storimo idz moze do lekarza bo cos jest z toba nie tak? naprawde,to nie tylko
            ja zauwazyłam a le inni forumowicze tez.
    • storima Neo ktory dyzuruje 10.09.06, 23:19
      Pamietaj: matrialy sa zebrane; zdjecia usunite; wpisy zapamietane.
      Nie prowokuj!!!
      • Gość: 12.12m Re: Neo ktory dyzuruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:23
        idz do lekarza powtarzam!nie mam zamiaru cie prowokowac,narazie to ty
        wszystkich prowokujesz.masz jakas chorobe forumowa.
    • storima Do Prowokatora 10.09.06, 23:23
      Nie prowokuj. Inni wystapia w zwiazku ze "szmata".

Prosze.

Nie

prowokuj.

STORIMA
      • Gość: 12.12m Re: Do Prowokatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:28
        nie rozmawiam z inteligentnymi inaczej.
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 10.09.06, 23:39
      Abys nie mial wszelkich zludzen:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47634116
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 10.09.06, 23:49
      Przypomne,
      Usuniete (zarejstrowane zdjecia)
      nazistowskich 'celebracji'

fwww.rakow.com.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=973&orderby=dateD
      fwww.rakow.com.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=974&orderby=dateD
      fwww.rakow.com.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=1681&orderby=dateD
      fwww.rakow.com.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=1896&orderby=dateD
      • Gość: 12.12m Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 01:00
        przypomne...forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=46540635&a=46631162
    • storima Re: Dlaczego Prokuratura? 11.09.06, 01:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48392273&a=48393328
      Prosze wiec nie zadawac idiotycznych pytan.
      12.12m,
      kolejny troll na FCzestochowa.
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.09.06, 01:22
      Zalosn jt to , ze forumowicz 12.12m,
      popiera faszystow.
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.09.06, 01:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48392273
    • storima Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 11.09.06, 01:35
      "Student ze Słupska odpowie przed sądem za propagowanie faszyzmu, nawoływanie
      do nienawiści i udział w zorganizowanej grupie przestępczej."
      • Gość: Gimnazjalista Re: Dlaczego na FCz toleruje sie Storimę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:29
        A czym się różni student ze Słupska od Storimy co pisze tylko kupska ???
        • Gość: 12.12m Re: Dlaczego na FCz toleruje sie Storimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:32
          nie popieram Storimo faszystów,jestes w błedzie.nie jestem trollem forumowym bo
          tak gdzies o mnie napisałes,nie popieram równiez takich forumowiczów jak
          ty,którzy we wszystkich widza trolle oprócz siebie i uwazaja sie za
          najmadrzejszych a jak ktos ma inne zdanie to juz nie pasuje i od razu jest
          nazwany trollem.
          • Gość: Gimnazjalista Re: Dlaczego na FCz toleruje sie Storimę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:59
            Nazywanie wszystkich którzy mają inne zdanie Trollami to odwrócenie uwagi od
            prawdziwego ujawnionego Trola Storimy.
            Storima to nowy rodzaj Trollizmu.
            Ujawniony z imienia i nazwiska,wykonywanego zawodu tylko po to żeby jego "Ego"
            nie posądzano o uprawianie trollizmu bo przecież Troll to anonimowy forumowicz
            atakujący podstępnie i bezwzględnie tylko po to żeby kogoś upokorzyć!
            Wątki Storimy to też trollizm z którym już nikt nie wdaje się w polemikę.
            On wszędzie widzi szmaty jakieś.
            Jak można flagi nazywać szmatami?
            A potem straszyć prokuratorem.
            Idz Storimo do prokuratora na skargę a on chyba wyśle ciebie na przymusową
            obserwację do jednego z ośrodków.Tam może poznasz Doktora Q który postara się
            tobie jakoś pomóc zgodnie z etyką lekarską i bez eksperymentów.
            Nauczysz się robić siusiu do basenu krzycząc w niebogłosy o szmatach!
            Trolle do psychiatry!
            • storima Do 12.m12 i gimna... 11.09.06, 17:43
              Szmata to flaga ze sfastyka (doskonale o tym wiesz, wiec nie prowokuj--sa inni
              gotowi w kazdej chwili wniesc sprawe do prokuratury--wiec nie wiaz mi rak, bo do
              tego doprowadzic : nie chce!).
              Dumny jestem z tego, ze wraz z innimi forumowicami doprowadzilismy do zamkniecia
              neofaszystowskich stron internetowych powiazanych z pseudokibicami.
              12.m12 rad nie potrzebuje, ani anonimowych wpisow cytowanych przez Ciebi.
              Cszytaj ze zrozumieniem, a jak uczynisz cos pozytecznego dla spoleczenstwa, to o
              tym pisz. Nie ma w tym nic zlego. Wprost przeciwnie.
              • Gość: 12.12m Re: do storima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:01
                po pierwsze nie 12.m12 tylko; 12.12m a dla ciebie to pani 12.12m.
                • storima Re: do storima 11.09.06, 18:30
                  Gość portalu: 12.12m napisał(a):

> po pierwsze nie 12.m12 tylko; 12.12m a dla ciebie to pani 12.12m.

Przepraszam za przestawienie Twojego nicku.

Wszelkie forumowe zwroty Twego typu i innych "idz sie lecz" sa zwyklym
                  trollyzmem i brakiem kultury osobistej--chamstwem.
                  W koncu, czlowieka ceni sie za to kim jest w rzeczywistosci.
                • storima Re: do storima 11.09.06, 18:30
                  Storima sie odmienia, wiec:
                  Do Storimy.
                  • storima Re: do storima 11.09.06, 18:32
                    Pisz konkretnie, a nie czepiaj sie "ad personam".
                    Weszlas tam gdzie wejsc nie powinnas.
                    Stad odpowiedz na Twa chamska agresje.
                    • Gość: 12.12m Re: do storima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:49
                      masz racje nie powinnam wogóle sie wdawac z toba w dyskusje.i dojdzie do tego
                      ze nie długo bedziesz rozmawiał sam z sobą,bo juz widac tego poczatki.mam
                      nadzieje ze masz kupe wartosciowych zalet i da sie ciebie polubic.ja juz z toba
                      rozmawiac nie bede,masz jak w banku.
                      • storima Re: do Storimy 11.09.06, 19:19
                        Szzkoda, ze rezygnujesz z dyskusji.
                        Tym bardziej przykro, ze wprowadzilas sie z gresywnym oskarzeniem (wobec mnie).
                        Tym samym podpisujac sie , ze Storima w rzeczywistym zyciu (bo to oczywiscie
                        przedstawiam o sobie) jest.... (tu Twoj cyatat).
                        Przykro jest mi, ze na FCz istnieja tego rodzaju 'wirtualne' postaci.
                        Ja pisze tutaj od prawie poczatku istnienia FCzestochowa.
                        Tym bardziej , zadziwiaja mnie akty agresji "ad personam"
                        i tego rodzaju listy, jak Twoj ostatni.

Storima
                        • Gość: Gimnazjalista Re:Na leczenie zawsze jest czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:57
                          Ja również nie będę z tobą dyskutował gdyż w każdym kto ma inne zdanie od
                          twojego widzisz faszystę i jakieś flagi.Niedługo zaczniesz widzieć węże i mrówki
                          ze swastykami oczywiście.
                          Koniec dyskusji z trollem piszącym na tym forum od początku jego istnienia!
                          • storima Re:Na leczenie zawsze jest czas 11.09.06, 20:02
                            Gość portalu: Gimnazjalista napisał(a):

> Ja również nie będę z tobą dyskutował gdyż w każdym kto ma inne zdanie od
                            > twojego widzisz faszystę i jakieś flagi.Niedługo zaczniesz widzieć węże i mrówk
                            > i
                            > ze swastykami oczywiście.
                            > Koniec dyskusji z trollem piszącym na tym forum od początku jego istnienia!

Posluchaj przestepco. Pod innymi nickami wpisywales karalne wpisy. I jestes
                            namierzony.
                            Dobrze, ze nie zamierzasz tego kontynuowac.

PS wszystkim innym popierajacym neonaziste, dziekuje za wpisy w jego poparciu.
                            • storima Re:Na leczenie zawsze jest czas 11.09.06, 20:05
                              Nawet twe usuniete wpisy, pod innymi nickami pozostaja w dokumentacji wstepnej.
                            • storima Przyjdzie czas; bedziemy cie leczyc. 11.09.06, 20:06
                              Kontynuj.
                              • Gość: Gimnazjalista Re: Przyjdzie czas; bedziemy cie leczyc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:48
                                Tobie ani Dr Q ani paryskie kliniki nie pomogą.
                                • aspirata Re: Przyjdzie czas; bedziemy cie leczyc. 11.09.06, 20:57
                                  Gość portalu: Gimnazjalista napisał(a):

> Tobie ani Dr Q ani paryskie kliniki nie pomogą.

Obietnice neofaszysty "przestane pisac".
                                  Lec dalej smarkaczu.
                        • storima do Storimy"FaŁsZ, ZawiŚĆ..." 12.12m, Gimna i inni. 11.09.06, 19:58
                          Poniewaz podpisujesz sie kilkoma nickami, cytujac sama siebie jeszcze pod innym
                          nickiem,
                          ja
                          ten sam
                          wpisze tutaj innego poete:

Kazimierz Tetmajer - "FAŁSZ, ZAWIŚĆ..."

Fałsz, zawiść, płaskość, mierność, nikczemność, głupota:
                          oto rafy, o które łódź moja potrąca,
                          płynąc przez życia mętne i cuchnące błota
                          pod niebem zachmurzonym, bez gwiazd i bez słońca.

Wiem, że błot nie przepłynę - odrzucam precz wiosła
                          i przymknąwszy powieki na dnie łodzi leżę,
                          nie dbając, kędy by mnie mętna woda niosła,
                          nie dbając, gdzie i jakie czeka mnie wybrzeże?

Tak płynę ja, zrodzony od czystego morza,
                          do purpurowych wschodó, zachodów złoconych,
                          do gwiazd kroci, orkanu, co gna przez przestworza,
                          do cisz wielkich i sennych i do wysp zielonych.

Tak płynę ja, zrodzony, by słoneczne fale
                          pruć silnym ruchem ręki leżącej na sterze,
                          by wiry i wietrzyce roztrącać zuchwale - -
                          tak płynę i półmartwo na dnie łodzi leżę.

• Gość: 12.12m Re: do Storimy"FaŁsZ, ZawiŚĆ..." 12.12m, Gimna i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:52
                            obiecałam sobie ze juz nie bede z toba rozmawiac bo wyprowadzasz mnie z
                            równowagi ale skoro kierujesz do mnie watek to odpowiem,:teraz cytujesz
                            wiersze,i jak dla mnie za bardzo filozofujesz,ja lubie rozmawiac z ludzmi na
                            forum,lubie wymieniac sie poradami i wypowiadac na rózne tematy,jesli tobie
                            przeszkadzam to sorry.
                            • storima Re: do Storimy"FaŁsZ, ZawiŚĆ..." 12.12m, Gimna i 11.09.06, 22:10
                              odpowiem cytatem Forumowicza z tego watku (nie zauwazylas?)

Pozdrawiam,

"Przestańcie pisać na temat wirtualnych trolli. W końcu tak naprawdę one nie
                              istnieją. Są tylko ludzie, ich życie, ich problemy, ich radości. Przestańcie
                              bawić się w wirtualną sieczkę, bo tak naprawdę obrzucając się błotem i co
                              "dowcipniejszymi" wpisami pogrążacie się w jakimś internetowym szambie.
                              Zostawcie STORIMĘ i nie bądźcie najmędrszymi doktorami Q. Jest piękny wrześniowy
                              wieczór, zostawcie klawiatury i weźcie do ręki książkę mędrcy internetowi.
                              Pozdrawiam cię STORIMO i was łamiących sobie głowę i palce."

• Gość: 12.12m Re: do Storimy"FaŁsZ, ZawiŚĆ..." 12.12m, Gimna i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:11
                                i teraz sie z toba zgadzam:)
                              • lanzarotea Re: do Storimy"FaŁsZ, ZawiŚĆ..." 12.12m, Gimna i 11.09.06, 22:12
                                Nie szkoda Wam takiego pięknego wieczoru na taką mało taktowną wymianę zdań? :)
    • storima Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:28
      Autor: Gość: relax

Przestańcie pisać na temat wirtualnych trolli. W końcu tak naprawdę one nie
      istnieją. Są tylko ludzie, ich życie, ich problemy, ich radości. Przestańcie
      bawić się w wirtualną sieczkę, bo tak naprawdę obrzucając się błotem i co
      "dowcipniejszymi" wpisami pogrążacie się w jakimś internetowym szambie.
      Zostawcie STORIMĘ i nie bądźcie najmędrszymi doktorami Q. Jest piękny wrześniowy
      wieczór, zostawcie klawiatury i weźcie do ręki książkę mędrcy internetowi.
      Pozdrawiam cię STORIMO i was łamiących sobie głowę i palce.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=46540635&wv.x=2&a=48441063
      • lanzarotea Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:30
        Właśnie, może spojrzycie w okienko, jakie ładne gwazdki świecą, a księżyc...
        • storima Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:39
          Ksiezyc jest zawsze piekny.
          Nawet gdy jest niewidoczny.
          Lecz widze go rowniez tu.
          Jakby niebylo rowniez go odzczuwam jak Ty.
          I kazdy z Nas.
          Na planecie:
          Ziemia.
          • lanzarotea Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:40
            Planeta Ziemia... może być przenieść się na Wenus?.... hmmm... pomyslę :)
            • storima Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:47
              lanzarotea napisała:

> Planeta Ziemia... może być przenieść się na Wenus?.... hmmm... pomyslę :)

Hmmm, jakis taki metafizyczny jestes forumowo.
              Nie spodziewalem sie tego rodzaju opinii.
              Nie mniej jednak. Nie za naszego zycia to bedzie mozliwe.
              Kiedys, jesli czlowiek bedzie czlowiekoem, a nie np. trollem.
              Dojdziemy tam.
              Dojdziemy.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47712607&v=2&s=0
              • lanzarotea Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:50
                Storima, przede mną całe życie i właściwie wszystko jest możliwe :).
                • storima Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 22:54
                  lanzarotea napisała:

> Storima, przede mną całe życie i właściwie wszystko jest możliwe :).

A przed Ksiezycem? Co jest mozliwe?
                  Pisze Stanislaw Rozewicz:

Księżyc świeci
                  Różewicz Tadeusz

Księżyc świeci

pusta ulica

księżyc świeci

człowiek ucieka

księżyc świeci

człowiek upadł

człowiek zgasł

księżyc świeci

księżyc świeci

pusta ulica

twarz umarłego

kałuża wody

• taoo Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 23:00
                    A propos księżyca... Polecam kojący głos Elli Fitzgerald i tę piękną piosenkę,
                    której tłumaczenie podaję:

Ella Fitzgerald » Blue Moon

Niebieski księżyc

Zobaczyłeś mnie stojącą w osamotnieniu
                    Bez snów chowanych w sercu
                    Bez miłości na własność
                    Niebieski Księżycu
                    Wiesz dlaczego się tutaj znalazłam
                    Usłyszałeś jak intonowałam modlitwę o
                    Osobę, o którą będę mogła się zatroszczyć

I rychło pojawił się w mej izbie ktoś,
                    Jedyny, którego obejmą moje ramiona
                    Usłyszałam jak szeptał mi wyrazy podziwu
                    I wnet Księżyc przemienił się w złoto

Niebieski Księżycu
                    Już nie jestem samotna
                    Bez miłości na własność

I rychło pojawił się w mej izbie ktoś
                    Jedyny, którego obejmą moje ramiona
                    Usłyszałam jak szeptał mi wyrazy podziwu
                    I wnet Księżyc przemienił się w złoto

Niebieski Księżycu
                    Już nie jestem samotna
                    Bez miłości na własność

Niebieski Księżycu
                    Już nie jestem samotna
                    Bez miłości na własność
                    • storima Re: Ale księżyc fajny 11.09.06, 23:07
                      A ja jeszcze jako internetowy kelner, dorzuce Boleslawa Lesmiana:

Wieczorem

Mrok się gęstwi po sadzie, ziemny powiał chłód,
                      Zda się, iż dal zbłąkana podchodzi do wrót...
                      Wiatr się zsunął ze strzechy na gałęzie drzew --
                      Czy on we mnie tak śpiewa? Widzę poprzez śpiew,
                      Jak księżyc wschodzi nad borem!

W podwórzu, dokąd zajrzał spoza ciemnych brzóz,
                      Rozwidniła się studnia i samotny wóz,
                      Między szprychy znienacka oświetlonych kół
                      Duch, drogi nie znający, na nocleg się wsnuł
                      Wieczorem, późnym wieczorem.

Przez szyby moich okien, zapatrzonych w staw,
                      Blask upada i tli się wśród wilgotnych traw.
                      W dłoni mojej zerwany doumiera wrzos.
                      Jakże dziwno wymówić własne imię w głos
                      Wieczorem, późnym wieczorem!...

Cień mój, co we dnie kładł się na złocisty łan,
                      Nocą pragnie zapełnić pustkę moich ścian.
                      Do szyb, znikąd zjawione, lgną puszyste ćmy --
                      Staw posrebrniał i widzi inaczej, niż my,
                      jak księżyc wschodzi nad borem..
                      • taoo Re: Ale księżyc fajny 12.09.06, 00:02
                        A ja na dobranoc dorzucę "Moon River" ze "Śniadania u Tiffany'ego".

Księżycowa rzeka

Księżycowa rzeka szersza niż mila
                        Przekreślam cię w stylu niektórego dnia
                        Stary producent snu, ty łamacz serc
                        Gdziekolwiek zmierzasz
                        Ja idę twoją drogą

Dwóch włóczęgów, od poznawania świata
                        Tak wielka ilość świata do zobaczenia
                        Jesteśmy jak koniec tej samej tęczy
                        Czekanie zaokrągla wygięcie
                        Mój borówkowy przyjaciel
                        Księżycowa rzeka i ja

Dwóch włóczęgów, od poznawania świata
                        Tak wielka ilość świata do zobaczenia
                        Jesteśmy jak koniec tej samej tęczy
                        Czekanie zaokrągla wygięcie
                        Mój borówkowy przyjaciel
                        Księżycowa rzeka i ja

Dobranoc... Śpijcie dobrze. :D
                        • storima Zostawcie SToRIMĘ i nie bądźcie najmędrszymi dokto 12.09.06, 03:21
                          ale Ksiezyc fajny;)
                          • lanzarotea Re: Zostawcie SToRIMĘ i nie bądźcie najmędrszymi 12.09.06, 10:04
                            Widziecie, jak nie wiele trzeba aby zrobiło się milej, romantyczniej ;)
                            • adolf_hilteler Re: Zostawcie SToRIMĘ doktorom 12.09.06, 11:38
                              lanzarotea ma dobre podejście do tego Storimy.
                              Podobnie działa na niego jak grający flet na żmije.
                              Działa uspokajająco coś jakby afrodyzjak :)
                              A może Lanzarotea to Dr Q ?
                              Tak na moją łysą głowę się wydaje.
                              • adolf_hilteler Re: Dlaczego na FCz toleruje sie Trolli 12.09.06, 12:11
                                Odp.Trolle są niezbędnym elementem większości forów regionalnych.
                                I Troll ze skłonnościami schizofrenicznymi o pseudonimie Storima zalicza się
                                również do nich.
                              • lanzarotea Re: Zostawcie SToRIMĘ doktorom 12.09.06, 21:27
                                Lanzarotea to jedna taka osóbka, którą okrywa nutka tajemniczości :)
                                Działam jak afrodyzjak? Ale się uśmiałam ;)
                                To czysta psychologia i filozofia życia :D
                                Polecam się na przyszłość :)
                                • storina Re:Specjalnie dla Lanzaoretei 12.09.06, 21:34
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom

Śmierdziel

Przyszedł śmierdziel do ogrodu
                                  I stwierdził,
                                  Że się ktoś dopuścił smrodu,
                                  Bo śmierdzi.

Stanął śmierdziel, żeby fakt ten
                                  Ustalić
                                  I cos w związku z tym nietaktem
                                  Uchwalić.

Więc się śmierdziel zebrał licznie
                                  W drzew cieniu,
                                  Protestując energicznie
                                  W imieniu.

Potem ruszył po ogrodzie
                                  Pochodem,
                                  Krzycząc: "Hańba! Precz, narodzie,
                                  Ze smrodem!"

Krzyczał, ryczał, ducha sławił
                                  (Nie ciało),
                                  Ale gdzie się tylko zjawił -
                                  Śmierdziało.

Z tego morał się wywodzi
                                  Dla wielu:
                                  Nie protestuj, gdy sam smrodzisz,
                                  Śmierdzielu.

Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  Bim bam bom
                                  • lanzarotea Re:Specjalnie dla Lanzaoretei 12.09.06, 21:36
                                    Mam to wziąść sobie do serca? ;) Ty storimowa storino ;)
                                    • storima Re:Ale fajny ksiezyc 17.09.06, 19:47
                                      Gość portalu: relax napisał(a):

> Przestańcie pisać na temat wirtualnych trolli. W końcu tak naprawdę one nie
                                      > istnieją. Są tylko ludzie, ich życie, ich problemy, ich radości. Przestańcie
                                      > bawić się w wirtualną sieczkę, bo tak naprawdę obrzucając się błotem i co
                                      > "dowcipniejszymi" wpisami pogrążacie się w jakimś internetowym szambie.
                                      > Zostawcie STORIMĘ i nie bądźcie najmędrszymi doktorami Q. Jest piękny wrześniow
                                      > y
                                      > wieczór, zostawcie klawiatury i weźcie do ręki książkę mędrcy internetowi.
                                      > Pozdrawiam cię STORIMO i was łamiących sobie głowę i palce.

Absolutnie sie zgadzam. Nie jest to dla mnie istotne. Stworzylem ten watek z
                                      dwoch powodow:
                                      aby go rozpoczac, po czym zakonczyc.
                                      Rozpoczalem go, aby przejsc przez srodek.
                                      W srodku umiescilem rowiniecie.
                                      W rozwinieciu pisalem autyzmie i innych sprawach nie zwiazanych z tematem.
                                      W zakonczeniu stwierdzam, ze troll to tak jak spamer. Dobrze wi, ze czyni zle,
                                      wiec przypominanie mu o tym nie ma sensu.

--
                                      ale fajny ksiezyc. sa istotniejsze rzeczy niz zajmowanie sie internetowymi
                                      osobami, ktore nie potrafia czytac i rozumiec co czytaja.
                                      • storima Re:Ale fajny ksiezyc 19.09.06, 00:54
                                        O byciu trollem.
                                        W blogu:
                                        forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=55&w=48829395&a=48841722&rep=1
                                        • storima Re:Ale fajny ksiezyc 20.09.06, 21:28
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48696004&a=48957142
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48842165&a=48955847
                                          Ale fajny Ksiezyc.
                                          • storima Re:Ale fajny ksiezyc 21.09.06, 00:38
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48829395&a=48966981
                                            Ksiezyc jednak moze byc piekny.
                                            • storima Re:Ale fajny ksiezyc 21.09.06, 18:54
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48829395&a=48966981
                                              Kazdy z nas piszacych jedynie pragnal rozwiazac to wowczas forumowo.
                                              Tak tez sie stalo.
                                              Ja zadnych zebranych dokumentow nie bede kierowal do prokuratury.
                                              Ale moga byc inni(jak we Wroclawiu).
                                              Ja im tych dokumentow nie udostepnie.

Bylo, przeszlo, minelo.

To wszystko.

Dziekuje i Pozdrawiam,

Storima
                                              • storima Re:Ale fajny ksiezyc 21.09.06, 18:58
                                                Do Prokuratury:
                                                zadnych dokumentow nie posiadam.
                                                • zwitter1 Re:Ale fajny ksiezyc 21.09.06, 19:43
                                                  Pyskówka byla ale minela i wszystko sie jakos rozeszlo po kosciach.
                                                  Faszystow na FCz nie bylo i bedzie.
                                                  Nikt tez nie popiera ideologii ktora doprowadzila do smierci milionow istnien
                                                  ludzkich.Nie udalo sie nikomu przypisac latki faszysty nawet Harremu.
                                                  Ja rowniez nie bede pisal skarg do Eriki Steinbach z centrum wyp....olonych z ziem
                                                  oczyszczanych.Niech sobie ta gnida jeszcze pozyje bo ma do tego prawo i nasza
                                                  oryganizacja jej na to pozwala!
                                                  • Gość: Geronimo Re:Ale fajny ksiezyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:46
                                                    Toleruje się dlatego żeby nawiedzony storima miał co robić. W przeciwnym razie
                                                    usechłby.
                                                  • storima Re:Ale fajny ksiezyc 21.09.06, 19:49
                                                    Nigdy a nigdy nie sugrowalem, ze Harry jest faszysta.
                                                    O Erice S. szkoda sie wypowidac.

Pozdrawiam,
                                                    Storima
    • bramaadama Re: Dlaczego na FCz toleruje sie trolli? 17.07.13, 20:48
      dlaczego ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka