Gość: wizytownik.info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:50 Najwyższy czas aby coś zrobić z tego blaszaka, który straszy w centrum miasta. Następny powinien być PUCHATEK ---------------- SZUKASZ???? www.wizytownik.info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:22 Bardzo dobrze, Merkury jak na te czasy był bardzo starodawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:39 mam nadzieje, ze nie będzie tych tandetnyvh sklepików które sie mieszcza w obecnym merkurym, lecz eleganckie butiki z dobrą odzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:46 A może amerykanie kupią jeszcze Megasam bo to też relikt który straszy w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:05 Tak. Mogliby kupic jeszcze megasam połączyć je razem od tyłu i stworzyć gigantyczną galerie w samym centrum miasta. Byłoby to cudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja no no super swietnie zaje...e.. macie jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:52 jakies genialne pomysly-sprzedawczyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja no bizon sprytny jestes bardzo, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:51 wiesz ile jeszcze budynkow mogliby wykupic?? napisz liste i wyslij do Wrony zeby przetarg pisal...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:45 a kto wiem czy oni bardziej rozbudują Merkurego,tzn pietra dostawią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:01 Dlaczego w ramach upiększnia miasta mowi sie ze zmniejszenie komina przy Mirowskiej bedzie podytktowane względami technologicznymi ? Tu poprostu chodzi o to ze pewnym ludziom nie podoba sie ze są obiekty odwracające uwage od jasnej góry. Czemu tego sie nie powie w ten sposób, a wciska sie ludziom kit ze to wzgledy technologiczne (oszczędnosc jak cholera, bo taka modernizacja to góra pieniedzy wyrzucoana w bloto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Lipa IP: *.icis.pcz.pl 11.08.06, 12:21 To nie jest watek o kominie :)) A w tamtym miejscu po prostu bedzie wybudowana NOWA elektrownia. To jest decyzja FIRMY. Mozemy tylko probowac wplymac na decyzje firmy, argumentujac wzgledami jakimis tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja szkoda ze "nasi" sie za to nie wzieli.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:48 a nasi radni o ile mozna ich nazwac radnymi, wola sprzedac niz samemu cos zrobic... tak to juz jest ze sprzedajemy wszystko co popadnie, az Polski w Polsce bedzie mniej niz wody na pustyni..ehh Odpowiedz Link Zgłoś
selfsufficient Re: szkoda ze "nasi" sie za to nie wzieli.. 11.08.06, 12:53 Gość portalu: ja napisał(a): > a nasi radni o ile mozna ich nazwac radnymi, wola sprzedac niz samemu cos > zrobic... tak to juz jest ze sprzedajemy wszystko co popadnie, az Polski w > Polsce bedzie mniej niz wody na pustyni..ehh to chyba najgłupszy post w tej sprawie jaki do tej pory przeczytałem, mam nadzieję, że to nie było na serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a co w tym dziwnego ze jestem przeciwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:55 sprzedawaniu Polski?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Kto sprzedł Merkurego IP: *.czestochowa.agora.pl 11.08.06, 13:03 „Ja” po prostu nie ma pojęcia o sprawach, o których pisze i dlatego mówi głupoty. Przecież władze miasta nie miały nic do sprzedaży Merkurego. Dom Towarowy był prywatną własnoscią spółki pracowniczej, która mogła z nim zrobić co chciała. Podobnie miejski nie jest Megasam - należy do PSS Społem Jedność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: 80.51.222.* 11.08.06, 13:09 oby tylko z Merkurego nie wyszło straszydło - jak w przypadku Cinema City, które swoją prowizorką nijak pasuje do reszty zabudowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.icis.pcz.pl 11.08.06, 14:07 CC jest wrecz troche lepszy niz reszta zabudowan a z pewnoscia nie psuje otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt cinema city IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:32 a wlasnie ze psuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: cinema city IP: *.icis.pcz.pl 12.08.06, 14:31 Kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.strefa.com / *.com 11.08.06, 19:43 Jakos ciezko wam wszystkim dogodzic... Gdyby nie inwestorzy z zachodu to pewnie nadal nie mielibysmy Reala, Auchana ani Tesco... Tak wszyskim brakowalo kina, teraz go mamy a wam ciagle zle... Powinniscie sie cieszyc a nie wiecznie narzekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.strefa.com / *.com 11.08.06, 19:37 Super..Nareszcie ktos wpadl na jakis dobry pomysl..:). Czestochowa to wcale nie takie male miasto, a nie mamy nawet galerii. Przydalaby sie galeria z prawdziwego zdarzenia..taka jak np. Kazimierz w Krakowie..:P. Milo patrzec, ze miasto zaczyna sie po malu rozwijac. Odnowiony ratusz, remont III Al, elewacja budynkow..oby tak dalej..:).Przydalo by sie jeszcze kilka dobrych pubow..ale wszystko w swoim czasie. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::)))))))))))) Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:02 Ja proponuję sprzedać Amerykanom cąłą Częstochowę i dodac okolice, co wy na to, tylko kto tą wieś kupi?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andziaaa Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:24 niech jeszcze kupią puchatka, megasam i dh centrum to będe szczęśliwa:) może wkońcu znikną te straszydła z centrum miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 17:13 Powinni zlikwidowac Megasam Sezam ireszte sklepow PSS "SPOŁEM"w tych sklepach ludzie pracują jak niewolnicy za marne pienądze całe tygodnie na okrągło.Powinien jakiś dziennikarz to opisac.Pan Prezes i całe biuro żyje z wykożystywanych pracowników.KIiedyś tam pracowałam to wiem teraz prcuje wsuper markecie ijest 100 razy lepiej niż unaszego rodowitego polskiego pracodawcy. TA ŻE MOGĄ AMERYKANIE WYKUPĆ WSZYSTKO. Pozdrowieńka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.icis.pcz.pl 13.08.06, 19:41 I to jest wlasnie komentarz do tych wypowiedzi w ktorych placze sie nad wyprzedaza majatku obcym. A to wlasnie rodacy-Polacy potrafia najbardziej wyzyskiwac swoich wspolrodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego 13.08.06, 22:19 Zastanawia mnie jedna sprawa... Czy front przebudowywanego budynku zostanie dostawiony do jednej linii kamienic w alejach, czy pozostanie jak jest? Moim zdaniem powinni dopasować do ciągu elewacji kamienic NMP... Jest szansa to uporządkować, poza tym galeria zyskałaby większą powierzchnię... Trzymam kciuki za realizację inwestycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapaparcicic Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:54 Zostanie wyrównany do Alej i scisle zrównany z kamienicą, nawet dach ma być pod tym smaym kątem, co dach Banku PKO. " Nowa galeria ma być integralną częścią zabudowy" czytamy w dossier inwestycyjnym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukash3k Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego 31.08.06, 15:33 powinni odbudowac w ksztalcie takim, w jakim byl pierwotny budynek szpitala w tym miejscu zanim go wyburzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:36 Bardzo się ciesze że nareszcie ktoś kupił tą rudere i mam cichą nadzieje że jak wejde po remoncie do nowego Merkurego to znajde fajne markowe sklepy a nie dziadostwo bazarowe które po 1 praniu wyglada gorzej niż szmata do podłogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusiaczek Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 17:18 powinni jeszcze cos zrobic z Centrum i Puchatkiem Na co komu takie stare budynki ? Maisto powinno sie rozwijac i czyms przyciagac ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:28 Jutro 1 wrzesień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:41 a ja proponuję wykupienie przez wuja Johana całej wsi Częstochowa i byłoby super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauretka Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:06 Oby weszli z toną trotylu i wysadzili to dziadostwo w drobniusi maczek. Byłam tam dzisiaj, popatrzałam z litością na okropne podłogi, zniszczone sufity. Tego nie da sie przebudować, to trzeba zburzyć i to pręciutko. Mam nadzieję, że wspaniali Amerykanie zrobią piękno z besti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:18 W końcu weszli czy nie weszli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.icis.pcz.pl 02.09.06, 15:46 Amerykanie juz sa wlascicielami Merkurego - kupili go po prostu - a wchodzenie we wrzesniu to taka przenosnia dziennikarska - pojawia sie ich przedstawiciele itd. Przebudowa ma sie zaczac wiosna przyszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.prenet.pl 02.09.06, 15:57 chińczyki mają w megasamie ciucholand, a ruskim sprzedajcie centeum - będzie sklep z walonkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Od września Amerykanie wchodzą do Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:14 Skąd wiecie,że DOPIERO wiosną?? Odpowiedz Link Zgłoś