Dodaj do ulubionych

Kajakiem po Warcie

IP: 87.239.176.* 13.08.06, 11:58
Planuję spływ Wartą i mam zamiar wystartować w Mstowie, a dokąd to juz
chciałem sie doradzic forumowiczow.. dokad warto płynąc? tak by zaspokoic
wrazenia estetyczne. Brałem pod uwage spływ do Poznania ale nie wiem cxzy to
dobry pomysl. Czy moze ktos z was splywal Warta i jesli tak to dokad i co moze
napisac na ten temat..
Obserwuj wątek
    • Gość: sportowiec Re: Kajakiem po Warcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:21
      zabierz mnie ze sobą:)
    • wawan1 Re: Kajakiem po Warcie 13.08.06, 12:38
      W powiecie pajęczańskim ostatnio organizowane są spływy, poczatek w Waznych
      Młynach najczęsciej k/Brzeźnicy, a spływ kończy się w okolicach Załęczańskiego
      Parku Krajobrazowego. Okolica przepiękna. A kajaki możecie wypożyczyć w
      Bobrownikach k/Działoszyna. Zależy z jakich okolic jesteś, czy to nie zadaleko
      dla ciebie, ale warto.
      • Gość: Wasyl Re: Kajakiem po Warcie IP: 87.239.176.* 13.08.06, 13:10
        Jestem z Częstochowy, ale z checia bym pojachal na spływ w tamta okolice jak
        tylko pogoda sie poprawi. A orientujesz sie moze jak sie przedstawia cenowo
        oferta splywu?
        • wawan1 Re: Kajakiem po Warcie 17.08.06, 13:55
          Nie jest drogo, możesz sobie sam zrganizować, tzn. wypożyczyć kajaki, z całym
          kompletem: kamizelki, przyczeopka do przewiezienia sprzętu. Wypożyczaniem
          zajmuje się okoliczny Dom Pomocy SPołecznej w Bobrownikach tel. 43 841 44 70.
          Godzina chyba 6 złotych, ale dokładnie tam ci powiedzą.
    • Gość: Wasyl Re: Kajakiem po Warcie IP: 87.239.176.* 14.08.06, 10:09
      Na forum jest jak widać po ilosci postów w watku chyba raczej malo fanow
      kajakarstwa ;) A w jaki inny, aktywny sposób spedzacie czas w wakacje?? I jesli
      tak to co polecacie?

Zachecam do wpisow!
      • Gość: // Re: Kajakiem po Warcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:19
        zacząć spływ powinieneś już od dawnej"Warty" ,a może wczesniej od al.Pokoju -
        tylko nie wiem czy ten jaz przy warcie jest "przepływalny".Miłej wioślarki z
        przodu tez.
        • Gość: ciekawy Re: Kajakiem po Warcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:26
          We Mstowie przy CPN PRZY RZECE można wypożyczyć kajaki. Rzeka dzika ale
          przepiękna -do Skrzydlowa OK 2godz z prądem(przenioska w Skrzydlowie jeśli
          chcecie dalej)Polecam TYPOWO REKREACYJNIE
          • Gość: dodo Re: Kajakiem po Warcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:56
            Wasyl przeczytaj ksiazkę Wańkowicza który płynął Wartą z Cżestochowy aż nad
            morze nie pamiętam juz w jakiej książce opisywał czy to była ""Zupa na
            gwożdziu" czy "Tędy owędy" Miejsce to miało przed II wojną napewno ktoś czytał
            z forumowiczów tę ksiązkę i przypomi Ci nazwę tej książki. Czytałem wiele
            książek M.Wańkowicza gdzieś mi umkła nazwa tej książki o gdybyś powtórzył jego
            wyczyn?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka