Gość: CIEKAWY IP: 212.87.240.* 17.09.06, 12:39 Czemu w szkole jest religia ?, jeżeli coś to powinno być kilka wyznań religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiejska_baba Re: Religia w szkole 17.09.06, 12:41 w niektórych szkołach jest do wyboru etyka, ale jeżeli ktoś ni chce chodzić na religię, nie ma potem szans na bierzmowanie. ---- a myśleliście, że gdzie żyjecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wed05 Re: Religia w szkole 17.09.06, 13:45 ma jak najbardziej szanse. Tylko, ze nie musi biegac na spotkania itd. Idzie, placi kilkanascie zł i wychodzi z bierzmowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:04 religia ? ta nazwa jest tak z dupy jak przedmiot z religią to ma mało wspolnego bo religia to nie tylko chrześcijanizm a fachowa nazwa była by dobra Katolicyzm bo tego się tylko uczą dzieci w szkole a nie religii . Polskie nauczynie w stylu jedynie słusznej ideii- NIE ! dajmy dzieciom prawo wybopru uczmy je o tym co isnieje nie o tym co my byśmy chcieli , żeby wiedziały ,że świat to nietylko katolicy i polska bo świat jest kolorowy i różnorodny . KATOLICYZM W SZKOLE NIE - NAUCZANIE O RELIGIACH - TAK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no cóż... yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać.. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:28 Ciekawy i oryginalnym zjawiskiem byłoby gdyby to np. ŻYdzi albo Muzułmanie buntowali sie przeciwko nauczaniu ich dzieci rdzennych i tradycyjnych religi w szkołach??? heheh , niestety oni cenią "SIBIE I SWOJE", cenią tradycje i SWOJĄ RELIGIE.. Tylko Polak moze mieć pretensje do własnych korzeni...przykre ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:33 moje kożenie są głeboko ponad podziałami na polaków , katolików , żydów i innych... podziałów które wy sobie stważacie sami i do tego staracie się nażucać innym swoją własną wybraną droge to właśnie jest religia w szkole i twoje kożenie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:50 Proponuje odróznić "podziały" od "poszanowania tradycjii"...to dwie rózne całkiem odmienne sprawy...Religia w szkołach jak wiesz choć wynika z tego ze nie wiesz ,nie jest obowiazkowa i jesli rodzic nie chce nie posyła dziecko na nią...WYBÓR JEST..., ale niestety niektórzy doszukują sie igły w stogu siana i wszędzie widzą zawarty "PAKT Z ROMANEM"...ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 14:54 Religia jest nieobowiazkowa bardziej w teorii niz w praktyce. To stad wynikaja problemy - niechodzenie na religie wymaga duzej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:00 ale to już problem indywidualny....Jest WYBÓR religia nie jest obowiazkowa!! a jeśli ktoś potrafi tylko gadac ze mu żle i ze ktoś przymusza do chodzenia, to nie obwiniajcie za to reszty....najlepiej zganiać wine na reszte...Ja osobiscie znam chłopca którego rodzice nie posyłają na religie i jest ok, kazdy szanuj tą rodzine poprostu no comments,zero kompleksu!!... To kewstia wychowania , nie odwagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:07 uważasz to za uczciwe ? to czmu niezrobić np religi muzłumańskjiej lub hare kryszny oczywiście nieobowiązkowej cxekaw jak wtedy by się obużali obrońcy moralności ale zapomniałem jeśli chodzi o katolicyzm to wszysko jest ok przezwolenie społeczne itd . Ja przynajmiej jestem uczciwy i twierdze ,że albo uczymy dzieci wszyskiego albo niczego bez monopolu na wiare ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLA Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:21 Człowieku co ty za głupoty piszesz??? Przeczytaj najpierw i dowiedz sie czy oby religią jest "hare kryszna" Wszędzie przeczytasz , ze to sekta...A skoro jestes tak otwarty a za zarazem NIEDOINFORMOWANY to moze religię satanistyczną niech sobie dzieciaczki wybierają dlaczego im zabraniać?? i robić monopol "UCZMY DZIECI WSZYSTKIEGO"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:25 tak a gdzie o tej sekcie wyczytałeś w kosiążkach pokroju POLSKI KATOLIK ? juz pisałem gdzieś na ten temat proponuje zasięgnąć fachowej informacji poczytać torche Krysznowcy należą do jednej z wiekszych religji świata . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Tak a Kopernik też była kobietą!!!!!!! IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:27 NO COMENTS....na głupote nie ma leku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:02 ale obowiązkowo ja płace nauczycielą religi za wbijanie dziecią głupot ! Jeśli ja szukam igły w stogu siana to czemu wy niezrobicie roszady i nieprzeniesiecie relgi do kościołów jak to było kiedyś sam tak chodziłem i za swoje pieniądze uczcie dzieci czego chcecie jeśli znajdą się chetni . Nie rób głubka z nikogoo propagandowcu to jest zagranie taktyczne każdy wie , że na taką religie do kościoła chodziło by owiele miej dzieci a w szkole dzieci chodzą chociażby z samej wygody bo religia jest wśrodku lekcji gdzie ani iść do domu ani na lody tylko snuć się po korytażu jak głupi omieniec - kogo checie oszukać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:15 "Głubka"??? no właśnie,widać odrazu, ze chodziłeś do szkoły za czasów "czerwonych sowietów" i bardziej sie wkuwało ruski niz polski nie??? hehehe...To po pierwsze a po drugie to proponuje nie siac propagandy póki sie nie dowiesz dokładnie na jakich godzinach jest religia w szkołach na ogół jest pierwsza bądz ostatnia i tak jest odgórnie ustalone. Jesli natomiast dyrektor ułozy plan inaczej(z różnych wzgledów często bardzo subiektywnych) to niestety , tylko on za to odpowiada, nie Roman giertych heheh :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:17 Ale to taka ich lewacka mentalność... Niby demokracja ... niby wolność ... ale religa won ! Nie mogą znieść , że są tylko małą nic nie wartą mniejszością w tym kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:22 wiedziałem , że z was wyjdzie wasza polityczność i wyzywanie innych od lewaków to właśnie cali wy i wasz poziom ! a mniejszością to jesteście wy i wasz rząd który właśnie się sam dusi w swojich oparach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:26 Wy za to jesteście większością ... Dziś mamy 67 rocznicę ( 17 września 1939) zainstalowania waszej większości w Polsce. Od tego czasu tak długo cieszyliśmy się czerwoną wolnością i większością bez religi... A tu nagle taki zwrot.. Rozumiem ,że to dla wsz szok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:42 już mówiłem żadni My ja niejestem My jestem sobą a , że ty się określasz to już twój problem natomiast jeśli mówisz do mnie to używaj zwrotu Ty bo ja w imieniu niczyjim tu niepisze prucz w swoim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:53 Rozumiem że , w tych wszystkich anty - jesteś też antydemokratą - bo negujesz wolę większości do decydowania o tym jak chcą żyć we własnym kraju ! Polacy takie ustanowili prawo ,że chcą mieć religię w szkołach. Tak POLACY. Wcześniej nie-Polacy - Rosjanie i ich kolaboranci komuniści ustanowili prawo ( oparte nie na woli większosci tylko lufom karbinów) -że religi nie ma. We Francji czy w innych krajach laickich wolą większości ustanowiono , że religii w szkołąch nie ma. U nas jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:55 POLACY ? to powiedz mi kiedy było referendum w sprawie religi w szkole bo chyba przegapiłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:58 O prawie decyduje demokratycznie wybrany sejm i senat. A jak chcesz referendum - to może zrobimy w sprawie delegalizacji i zakazu działania sekt np. Krysznowców i innych ? Założymy się jaki byłby wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:03 Niezbyt przepadam za krysznowcami ale mimo to musze stanąć w ich obronie ? a jakie masz podstawy by ich zdelegalizować podaj jakiś argument ograniczją twoją wolność ? Co ci zrobili podziel się może mnie przekonasz do delegalizacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:05 Takie same jakie ty masz na wyrzucenie religi ze szkół - w kraju gdzie legalnie wybrany sejm wprowadził ją do nauczania, oraz w kraju gdzie 97 % ludności stanowią katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:11 oczywiście wieżysz w wiarygodność tych liczb ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:14 Rozumiem , że ty nie wierzysz ? A wybory pewnie zostały zwałszowane - religie do szkół potajemnie wprowadziła prawicowa krzykliwa mniejszość - która wogóle nie powinna mieć prawa głosu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:18 widzisz i tu się róznimy ja twierdze , że wszyscy powini mieć prawo głosu inaczej kobiety by jescze miały zakaz głosowania i każdego trzeba wysłuchać . A co do liczb to neiwieże z prostego przykładu człowiek na liste katolików wpisywany jest odrazu po chrzcie i nit się go niepyta czy chce czy nie a do 18 roku życia już za takiego może się nieuważać , co prawda można się wypisać ale to jest na tyle zagmatwane i utrudniane przez księży ,że prawie niemożliwe - Jeśli mi niewieżysz pocztaj doświadczenia osób które prubowały są strony z forami na ten temat gdzie można się dowiedzieć sporo na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:20 przepraszam zrozumiełem ,że twierdzisz , że ktośtam niepowinien mieć prawa głosu a to było pytanie teraz przeczytałem a wiec każdy powinien mieć prawo głosu a prawica jest potzrbna tak samo jak lewica to jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:04 ok załużmy się stawiam 10 zł za tym , że by było 234 do 6345 dla zwoleników . Litosci ;/ co argumenty ci się kończą , że już takie przypuszczenia wypisujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:19 Akurat w szkole uczestniczyłem w relgi i niewmowisz mi oszuście , że religia była ostania kogo chcesz okłamać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:25 Oj z logicznym myśleniem to YOŁ u Ciebie ciężko gdybyś czytał i rozumiał co czytasz to byś nie pisał takich głupot...Niestety zle przeczytałes mój post ja pisze o religi w dzisiejszych czasach, w szkole TERAZ 2006/2007(hehe.. juz bardziej nie umiem zaznaczyć co chce przekazać),nie wtedy kiedy ty chodziłes do szkoły i wielbiłes GIERKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:39 "i wielbiłes GIERKA..." Jak mi tacy ludzie działają na nerwy ... Człowieku niewiem jakim cudem wywnioskowałeś to , żę jestem pro komunistyczny to , że się niezgadzam z twoim myśleniem niepowoduje automatycznie ,że jestem lewakiem lub komuchem ale na waszym poziomie jest wyzywanie każdego kto się z wami nbiezgadza od takich , panowie dla was chyba najlepszym sposobem na udowodnienie , że się jest anty komunistycznym jest zapisanie się do młodzieży wszyechpolskiej - Niestety ale musze was zmarwić BO jestem ANTY KOMUNISTĄ I ANTY NACJONALISTĄ wiem , że to dla was zadużo do pojęcia ale istnieją tacy ludzie którym najbardziej na świecie ponad polityke i religie zależy na dobru i sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:33 dlaczego tylko religia??? Ja proponuje np. zamiast języka polskiego, jezyk hebrajski bądz afrykański do wyboru...dlaczego nie?? przeciez nie chcemy byc oskarzeni o zacofanie i nietolerancje..heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:36 oj jaki jesteś bystry niewiem czy zauważyłeś ale mamy już dodakowy język może ty i twoji koledzy z romkiem na przedzie wycofajcie to i dajcie dodakowe wychowanie patriotyczne .:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:09 yoł - sorry ale jesteś wyjątkowym jełpem... A niby jakiej religi ma się uczyć w kraju 97 % katolickim ? Może muzułmańskiej ? Taki to kraj - jak chcesz innego to albo spadaj za granicę , albo zbierz grupę kolegów - wygraj wybory i wprowadź dowolną religię... Rozumiem ,że twoją religią jest "róbta co chceta" - tylko się potem nie dziw , że tak super wolnosciowo wychowany młodzian nie rozpieprzy ci pewnego dnia butelki na głowie.. To tak w ramach wolności ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.com 17.09.06, 15:36 Religia nazleży do kościoła w szkole powinno być conajwyżej religioznastwo, a nie werbowanie do siebie od początku nowych osobników które będą uzaleznione od kościoła i będą przynościć kase niech będzie wolność wyboru demokracja, w średniej szkole religie to juz śmiech młodzież jest już starsza i zaczyna pojmowac o co chodzi w życiu idźcie na religie w średniej szkole albo spytajcie sie dzieci czy ich interesuje wmuszanie bajek i iinych bzdur i jak sie wszyscy zachowują poprostu to olewają bo to jest śmieszne jak ktoś nieche powinien nie chodzić i później nie miec z tym żadnych problemów to wszystko nara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:51 jak narazie to rozpierniczył mi butelke na głowie ŁYSY PRAWDZIWY POLAK - KATOLIK wiec daruj sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.com 17.09.06, 15:55 prawdziwy wszech polak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 16:11 a mnie rozwalił na plecach butelke pijany koleś nie był łysy ani włochaty...poprostu wybrał wolność!!... dlaczego akurat mnie na plecach zademonstrował tą wolność??? poprostu jest wolny mam wybór robienia czego chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:14 tak ale niemyl tego z postawami wolnosciowymi bo takie to: Wolność nasza kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:21 Piękny slogan.. wolność kończy się tam.. To może przetłumacz to wolnościowo wychowanym hordą ? Co myślisz ,że ten łysy co walnął cię w łeb (nawiasem z marnym skutkiem) był prymusem na lekcji religi ? Zresztą w sloganach i hasłach lewacy byli zawsze mocni.. tylko dziwnie wszędzie tam gdzie przejmowali władzę , ta ich wolność i niezależnosć ( także od religi) w końcu zawszę kończyła się na zbrodniach i masowych grobach... Takie jest właśnie wolnościowwe wychowanie bez religi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:26 wiesz co ja myśle , że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie a to że napisałem o tym łysym katoliku co mnie walnął to tylko przykład (autentyczny) , że tacy ludzie istnieją a dotego starają się o uznanie dla mnie to był zwykły chuligan taki sam jacy chodzą po mieście i szukają zaczepiki tylko do swojich wybryków dopina ideologię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:28 Parę przykładów.. Znasz taki kraj jak ZSRR - teraz Rosja ? Wiesz czym tam się sończył masowy eksperyment wychowania bez religi? Pomijam niewyobrażalą ilość zbrodni dokonanych przez komunistów. Ale czy wiesz w jakim stanie znajduje się teraz ich naród ? Rozpici, pogrążeni w epidemii AIDS - z perspektywą ,że za ok. 100 lat Rosjan właściwie może już nie być... A wiesz kto zajmuje miejsce religii z zlaicyzowanych krajach typu Francja ? No zgadnij ? Muzułmanie... Za kilkadziesiąt lat zdominują Francuzów i demokratycznie przegłosują wprowadzenie swoich praw na wzór Iranu ... I wiesz gdzie będą wtedy uciekać wolnościowi areligijni Francuzi ? Właśnie do zacofanej , katolickiej Polski... Więc rozejrzyj się wkoło, poucz trochę historii i może wtedy zrozumiesz coś więcej niż piękne slogany o nieskrępowanej wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:36 rozumiem , że całym lekarswem na fale aids jest wprowadzenie obowiązkowej religi ? :) Ja myśle , że tutaj wiekszy wpływ ma uświadamianie ludzi poprzez pokazywanie im zagrożeń niosących sex bez zabiezpieczeń , Pozatym raczej ubustwo jest czynikiem sprzyjającym fali zachorowań . jeśli jesteś taki wiedzący to powinieneś wiedzieć , żę problem aids to nie tylko problem Rosji ale i nasz także a w szczegulności Afryki. Co do francji to widze też się naczytałeś i nieprzedstawiasz prawdy bo niewiem czy wiesz ale francja prowadziła kolonizacje i teraz płaci za to cenne otwierając granice . Co do takich tematów niebardzo chce się udzielać bo moja wiedza jest bardzo wąska ale czytając twoje argumety widze , że też zadużego pojęcia niemasz tylko wyrywkowe informacje niemijeące zadużo wspulnego z prawdą . tzrymaj się tematu dla przypomnienia jest o religi w polskich szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:48 No fakt widzę - że twoja wiedza wyklucza dalszą dyskusję i pokazuje ignorancję typową dla lewaków... Jeszcze parę wyjaśnień - moze zrozumiesz a) O Rosji pisałem jako przykładzie rozkładu narodu na przestrzeni ostatnich 90 lat. Tam właśnie zgodnie z twoimi postulatami zliwidowano religie. Afryka nie ma nic do tego... b) Francja prowadziła kolonizację i płaci za to cenę... otwierając granicę... Co ma piernik do wiatraka ? Ja ci dałem kolejny przykład do czego prowadzi powszechna laicyzacja... Coś wypełnia pustkę... c) wyrywkowe informacje itp.. Rozumiem ,że twoje informację są pełne i nie wyrywkowe... d)piszesz , że Twoja wiedza jest bardzo wąska... i to niestety jest prawda. Postaraj się więc ją uzupełnić , poczytaj parę książek i wtedy zabieraj głos w dyskusji , której sedna obecnie nie jesteś w stanie pojąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:00 a) O Rosji pisałem jako przykładzie rozkładu narodu na przestrzeni ostatnich 90 lat. Tam właśnie zgodnie z twoimi postulatami zliwidowano religie. Afryka nie ma nic do tego... b) Francja prowadziła kolonizację i płaci za to cenę... otwierając granicę... Co ma piernik do wiatraka ? Ja ci dałem kolejny przykład do czego prowadzi powszechna laicyzacja... Coś wypełnia pustkę... c) wyrywkowe informacje itp.. Rozumiem ,że twoje informację są pełne i nie wyrywkowe... d)piszesz , że Twoja wiedza jest bardzo wąska... i to niestety jest prawda. Postaraj się więc ją uzupełnić , poczytaj parę książek i wtedy zabieraj głos w dyskusji , której sedna obecnie nie jesteś w stanie pojąć... : ad : a : pisałeś o rosji ale i tak nierozumiem co ma dzisajesza sytłacja u nich z wycofaniem religi z szkuł bo tak samo można przyrównać np usa gdzie religi nie ma a sobie dobrze radzą wiec niegadaj głupot . Afryke bede mieszał bo gdy gadamy o fali AIDS niemożna o niej niewspomnąć .! ad : b otuż ma bo skoro jest niekontrolowany napływ innych nacji do kraju takiego jak francja problem kultórowy zaczyna isnieć i fanaycy z obu stron barykady podsycają te emocje . ad : c : nieumiesz czytać napisałem , że moje indformacje są nienajlepsze na ten temat ! ad : d : o czytanie książek to ty się niemartw staram się pochłaniać jak najwiecej , co pozwala mi obiektywnie spojżeć na niektóre sprawy , głos w dyskusji będe zabierać kiedy ja będe miał na to ochoty nie kiedy ty mi pozwolisz . Proba obrażenia mojej osoby świadczy tylko wyłącznie o tobie a zadumanie się , że jest się wszechwiedzącym i dobrze poinformowanym w tematach na które ma się średnie pojęcie jest słabą promocją swojej inteligencji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:01 przepraszam za błedy staram się pisać jak najszybciej żeby nietracić czasu a w napływie potoku słów robie bardzo głupie błedy takie jak "szkuł" za co bardzo przepraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś