Dodaj do ulubionych

Religia w szkole

IP: 212.87.240.* 17.09.06, 12:39
Czemu w szkole jest religia ?, jeżeli coś to powinno być kilka wyznań
religijnych.
Obserwuj wątek
    • wiejska_baba Re: Religia w szkole 17.09.06, 12:41
      w niektórych szkołach jest do wyboru etyka, ale jeżeli ktoś ni chce chodzić na
      religię, nie ma potem szans na bierzmowanie.

----
      a myśleliście, że gdzie żyjecie ?
      • wed05 Re: Religia w szkole 17.09.06, 13:45
        ma jak najbardziej szanse. Tylko, ze nie musi biegac na spotkania itd. Idzie,
        placi kilkanascie zł i wychodzi z bierzmowaniem.
        • Gość: yoł Re: Religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:04
          religia ? ta nazwa jest tak z dupy jak przedmiot z religią to ma mało wspolnego
          bo religia to nie tylko chrześcijanizm a fachowa nazwa była by dobra Katolicyzm
          bo tego się tylko uczą dzieci w szkole a nie religii .
          Polskie nauczynie w stylu jedynie słusznej ideii- NIE ! dajmy dzieciom prawo
          wybopru uczmy je o tym co isnieje nie o tym co my byśmy chcieli , żeby
          wiedziały ,że świat to nietylko katolicy i polska bo świat jest kolorowy i
          różnorodny . KATOLICYZM W SZKOLE NIE - NAUCZANIE O RELIGIACH - TAK !
          • Gość: no cóż... yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać.. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:28
            Ciekawy i oryginalnym zjawiskiem byłoby gdyby to np. ŻYdzi albo Muzułmanie
            buntowali sie przeciwko nauczaniu ich dzieci rdzennych i tradycyjnych religi w
            szkołach??? heheh , niestety oni cenią "SIBIE I SWOJE", cenią tradycje i SWOJĄ
            RELIGIE.. Tylko Polak moze mieć pretensje do własnych korzeni...przykre ale
            prawdziwe...
            • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:33
              moje kożenie są głeboko ponad podziałami na polaków , katolików , żydów i
              innych... podziałów które wy sobie stważacie sami i do tego staracie się
              nażucać innym swoją własną wybraną droge to właśnie jest religia w szkole i
              twoje kożenie .
              • Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:50
                Proponuje odróznić "podziały" od "poszanowania tradycjii"...to dwie rózne
                całkiem odmienne sprawy...Religia w szkołach jak wiesz choć wynika z tego ze
                nie wiesz ,nie jest obowiazkowa i jesli rodzic nie chce nie posyła dziecko na
                nią...WYBÓR JEST..., ale niestety niektórzy doszukują sie igły w stogu siana i
                wszędzie widzą zawarty "PAKT Z ROMANEM"...ehh..
                • Gość: xx Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 14:54
                  Religia jest nieobowiazkowa bardziej w teorii niz w praktyce.

To stad wynikaja problemy - niechodzenie na religie wymaga duzej odwagi.
                  • Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:00
                    ale to już problem indywidualny....Jest WYBÓR religia nie jest obowiazkowa!! a
                    jeśli ktoś potrafi tylko gadac ze mu żle i ze ktoś przymusza do chodzenia, to
                    nie obwiniajcie za to reszty....najlepiej zganiać wine na reszte...Ja osobiscie
                    znam chłopca którego rodzice nie posyłają na religie i jest ok, kazdy szanuj tą
                    rodzine poprostu no comments,zero kompleksu!!... To kewstia wychowania , nie
                    odwagi..
                    • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:07
                      uważasz to za uczciwe ? to czmu niezrobić np religi muzłumańskjiej lub hare
                      kryszny oczywiście nieobowiązkowej cxekaw jak wtedy by się obużali obrońcy
                      moralności ale zapomniałem jeśli chodzi o katolicyzm to wszysko jest ok
                      przezwolenie społeczne itd . Ja przynajmiej jestem uczciwy i twierdze ,że albo
                      uczymy dzieci wszyskiego albo niczego bez monopolu na wiare !
                      • Gość: KOLA Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:21
                        Człowieku co ty za głupoty piszesz??? Przeczytaj najpierw i dowiedz sie czy oby
                        religią jest "hare kryszna" Wszędzie przeczytasz , ze to sekta...A skoro jestes
                        tak otwarty a za zarazem NIEDOINFORMOWANY to moze religię satanistyczną niech
                        sobie dzieciaczki wybierają dlaczego im zabraniać?? i robić monopol "UCZMY
                        DZIECI WSZYSTKIEGO"...
                        • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:25
                          tak a gdzie o tej sekcie wyczytałeś w kosiążkach pokroju POLSKI KATOLIK ? juz
                          pisałem gdzieś na ten temat proponuje zasięgnąć fachowej informacji poczytać
                          torche Krysznowcy należą do jednej z wiekszych religji świata .

• Gość: szok Tak a Kopernik też była kobietą!!!!!!! IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:27
                            NO COMENTS....na głupote nie ma leku...
                • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:02
                  ale obowiązkowo ja płace nauczycielą religi za wbijanie dziecią głupot !
                  Jeśli ja szukam igły w stogu siana to czemu wy niezrobicie roszady i
                  nieprzeniesiecie relgi do kościołów jak to było kiedyś sam tak chodziłem i za
                  swoje pieniądze uczcie dzieci czego chcecie jeśli znajdą się chetni .
                  Nie rób głubka z nikogoo propagandowcu to jest zagranie taktyczne każdy wie ,
                  że na taką religie do kościoła chodziło by owiele miej dzieci a w szkole dzieci
                  chodzą chociażby z samej wygody bo religia jest wśrodku lekcji gdzie ani iść do
                  domu ani na lody tylko snuć się po korytażu jak głupi omieniec - kogo checie
                  oszukać ?
                  • Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:15
                    "Głubka"??? no właśnie,widać odrazu, ze chodziłeś do szkoły za
                    czasów "czerwonych sowietów" i bardziej sie wkuwało ruski niz polski nie???
                    hehehe...To po pierwsze a po drugie to proponuje nie siac propagandy póki sie
                    nie dowiesz dokładnie na jakich godzinach jest religia w szkołach na ogół jest
                    pierwsza bądz ostatnia i tak jest odgórnie ustalone. Jesli natomiast dyrektor
                    ułozy plan inaczej(z różnych wzgledów często bardzo subiektywnych) to
                    niestety , tylko on za to odpowiada, nie Roman giertych heheh :)...
                    • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:17
                      Ale to taka ich lewacka mentalność... Niby demokracja ... niby wolność ... ale
                      religa won !
                      Nie mogą znieść , że są tylko małą nic nie wartą mniejszością w tym kraju..
                      • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:22
                        wiedziałem , że z was wyjdzie wasza polityczność i wyzywanie innych od lewaków
                        to właśnie cali wy i wasz poziom ! a mniejszością to jesteście wy i wasz rząd
                        który właśnie się sam dusi w swojich oparach
                        • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:26
                          Wy za to jesteście większością ...
                          Dziś mamy 67 rocznicę ( 17 września 1939) zainstalowania waszej większości w
                          Polsce. Od tego czasu tak długo cieszyliśmy się czerwoną wolnością i
                          większością bez religi...
                          A tu nagle taki zwrot.. Rozumiem ,że to dla wsz szok..
                          • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:42
                            już mówiłem żadni My ja niejestem My jestem sobą a , że ty się określasz to już
                            twój problem natomiast jeśli mówisz do mnie to używaj zwrotu Ty bo ja w imieniu
                            niczyjim tu niepisze prucz w swoim .
                            • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:53
                              Rozumiem że , w tych wszystkich anty - jesteś też antydemokratą - bo negujesz
                              wolę większości do decydowania o tym jak chcą żyć we własnym kraju !
                              Polacy takie ustanowili prawo ,że chcą mieć religię w szkołach. Tak POLACY.
                              Wcześniej nie-Polacy - Rosjanie i ich kolaboranci komuniści ustanowili prawo (
                              oparte nie na woli większosci tylko lufom karbinów) -że religi nie ma.

We Francji czy w innych krajach laickich wolą większości ustanowiono , że
                              religii w szkołąch nie ma. U nas jest inaczej.
                              • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:55
                                POLACY ? to powiedz mi kiedy było referendum w sprawie religi w szkole bo chyba
                                przegapiłem ?
                                • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:58
                                  O prawie decyduje demokratycznie wybrany sejm i senat.
                                  A jak chcesz referendum - to może zrobimy w sprawie delegalizacji i zakazu
                                  działania sekt np. Krysznowców i innych ?
                                  Założymy się jaki byłby wynik?
                                  • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:03
                                    Niezbyt przepadam za krysznowcami ale mimo to musze stanąć w ich obronie ? a
                                    jakie masz podstawy by ich zdelegalizować podaj jakiś argument ograniczją twoją
                                    wolność ? Co ci zrobili podziel się może mnie przekonasz do delegalizacji !
                                    • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:05
                                      Takie same jakie ty masz na wyrzucenie religi ze szkół - w kraju gdzie legalnie
                                      wybrany sejm wprowadził ją do nauczania, oraz w kraju gdzie 97 % ludności
                                      stanowią katolicy...
                                      • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:11
                                        oczywiście wieżysz w wiarygodność tych liczb ?
                                        • Gość: Andy Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:14
                                          Rozumiem , że ty nie wierzysz ?
                                          A wybory pewnie zostały zwałszowane - religie do szkół potajemnie wprowadziła
                                          prawicowa krzykliwa mniejszość - która wogóle nie powinna mieć prawa głosu !
                                          • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:18
                                            widzisz i tu się róznimy ja twierdze , że wszyscy powini mieć prawo głosu
                                            inaczej kobiety by jescze miały zakaz głosowania i każdego trzeba wysłuchać . A
                                            co do liczb to neiwieże z prostego przykładu człowiek na liste katolików
                                            wpisywany jest odrazu po chrzcie i nit się go niepyta czy chce czy nie a do 18
                                            roku życia już za takiego może się nieuważać , co prawda można się wypisać ale
                                            to jest na tyle zagmatwane i utrudniane przez księży ,że prawie niemożliwe -
                                            Jeśli mi niewieżysz pocztaj doświadczenia osób które prubowały są strony z
                                            forami na ten temat gdzie można się dowiedzieć sporo na ten temat
                                            • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:20
                                              przepraszam zrozumiełem ,że twierdzisz , że ktośtam niepowinien mieć prawa
                                              głosu a to było pytanie teraz przeczytałem a wiec każdy powinien mieć prawo
                                              głosu a prawica jest potzrbna tak samo jak lewica to jest moje zdanie
                                  • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:04
                                    ok załużmy się stawiam 10 zł za tym , że by było 234 do 6345 dla zwoleników .
                                    Litosci ;/ co argumenty ci się kończą , że już takie przypuszczenia wypisujesz ?
                    • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:19
                      Akurat w szkole uczestniczyłem w relgi i niewmowisz mi oszuście , że religia
                      była ostania kogo chcesz okłamać ?
                      • Gość: ja Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 15:25
                        Oj z logicznym myśleniem to YOŁ u Ciebie ciężko gdybyś czytał i rozumiał co
                        czytasz to byś nie pisał takich głupot...Niestety zle przeczytałes mój post ja
                        pisze o religi w dzisiejszych czasach, w szkole TERAZ 2006/2007(hehe.. juz
                        bardziej nie umiem zaznaczyć co chce przekazać),nie wtedy kiedy ty chodziłes do
                        szkoły i wielbiłes GIERKA...
                        • Gość: yoł Re: yoł-tylko Polak mógł cos takiego napisać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:39
                          "i wielbiłes GIERKA..."

Jak mi tacy ludzie działają na nerwy ...
                          Człowieku niewiem jakim cudem wywnioskowałeś to , żę jestem pro komunistyczny
                          to , że się niezgadzam z twoim myśleniem niepowoduje automatycznie ,że jestem
                          lewakiem lub komuchem ale na waszym poziomie jest wyzywanie każdego kto się z
                          wami nbiezgadza od takich , panowie dla was chyba najlepszym sposobem na
                          udowodnienie , że się jest anty komunistycznym jest zapisanie się do młodzieży
                          wszyechpolskiej - Niestety ale musze was zmarwić BO jestem ANTY KOMUNISTĄ I
                          ANTY NACJONALISTĄ wiem , że to dla was zadużo do pojęcia ale istnieją tacy
                          ludzie którym najbardziej na świecie ponad polityke i religie zależy na dobru i
                          sprawiedliwości
    • Gość: hehe zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 14:33
      dlaczego tylko religia??? Ja proponuje np. zamiast języka polskiego, jezyk
      hebrajski bądz afrykański do wyboru...dlaczego nie?? przeciez nie chcemy byc
      oskarzeni o zacofanie i nietolerancje..heheh
      • Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:36
        oj jaki jesteś bystry niewiem czy zauważyłeś ale mamy już dodakowy język może
        ty i twoji koledzy z romkiem na przedzie wycofajcie to i dajcie dodakowe
        wychowanie patriotyczne .:]
        • Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:09
          yoł - sorry ale jesteś wyjątkowym jełpem...
          A niby jakiej religi ma się uczyć w kraju 97 % katolickim ? Może muzułmańskiej ?
          Taki to kraj - jak chcesz innego to albo spadaj za granicę , albo zbierz grupę
          kolegów - wygraj wybory i wprowadź dowolną religię...
          Rozumiem ,że twoją religią jest "róbta co chceta" - tylko się potem nie dziw ,
          że tak super wolnosciowo wychowany młodzian nie rozpieprzy ci pewnego dnia
          butelki na głowie.. To tak w ramach wolności !
          • Gość: king Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.com 17.09.06, 15:36
            Religia nazleży do kościoła w szkole powinno być conajwyżej religioznastwo, a
            nie werbowanie do siebie od początku nowych osobników które będą uzaleznione od
            kościoła i będą przynościć kase niech będzie wolność wyboru demokracja, w
            średniej szkole religie to juz śmiech młodzież jest już starsza i zaczyna
            pojmowac o co chodzi w życiu idźcie na religie w średniej szkole albo spytajcie
            sie dzieci czy ich interesuje wmuszanie bajek i iinych bzdur i jak sie wszyscy
            zachowują poprostu to olewają bo to jest śmieszne jak ktoś nieche powinien nie
            chodzić i później nie miec z tym żadnych problemów to wszystko nara...
          • Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 15:51
            jak narazie to rozpierniczył mi butelke na głowie ŁYSY PRAWDZIWY POLAK -
            KATOLIK wiec daruj sobie .
            • Gość: king Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.com 17.09.06, 15:55
              prawdziwy wszech polak :D
              • Gość: jeremi Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 17.09.06, 16:11
                a mnie rozwalił na plecach butelke pijany koleś nie był łysy ani
                włochaty...poprostu wybrał wolność!!... dlaczego akurat mnie na plecach
                zademonstrował tą wolność??? poprostu jest wolny mam wybór robienia czego
                chce...
                • Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:14
                  tak ale niemyl tego z postawami wolnosciowymi bo takie to: Wolność nasza kończy
                  się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka .
                  • Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:21
                    Piękny slogan.. wolność kończy się tam..
                    To może przetłumacz to wolnościowo wychowanym hordą ? Co myślisz ,że ten łysy
                    co walnął cię w łeb (nawiasem z marnym skutkiem) był prymusem na lekcji
                    religi ?
                    Zresztą w sloganach i hasłach lewacy byli zawsze mocni.. tylko dziwnie wszędzie
                    tam gdzie przejmowali władzę , ta ich wolność i niezależnosć ( także od religi)
                    w końcu zawszę kończyła się na zbrodniach i masowych grobach... Takie jest
                    właśnie wolnościowwe wychowanie bez religi...
                    • Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:26
                      wiesz co ja myśle , że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie a to że
                      napisałem o tym łysym katoliku co mnie walnął to tylko przykład (autentyczny) ,
                      że tacy ludzie istnieją a dotego starają się o uznanie dla mnie to był zwykły
                      chuligan taki sam jacy chodzą po mieście i szukają zaczepiki tylko do swojich
                      wybryków dopina ideologię .
                    • Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:28
                      Parę przykładów..
                      Znasz taki kraj jak ZSRR - teraz Rosja ?
                      Wiesz czym tam się sończył masowy eksperyment wychowania bez religi?
                      Pomijam niewyobrażalą ilość zbrodni dokonanych przez komunistów.
                      Ale czy wiesz w jakim stanie znajduje się teraz ich naród ?
                      Rozpici, pogrążeni w epidemii AIDS - z perspektywą ,że za ok. 100 lat Rosjan
                      właściwie może już nie być...
                      A wiesz kto zajmuje miejsce religii z zlaicyzowanych krajach typu Francja ?
                      No zgadnij ? Muzułmanie...
                      Za kilkadziesiąt lat zdominują Francuzów i demokratycznie przegłosują
                      wprowadzenie swoich praw na wzór Iranu ...
                      I wiesz gdzie będą wtedy uciekać wolnościowi areligijni Francuzi ?
                      Właśnie do zacofanej , katolickiej Polski...
                      Więc rozejrzyj się wkoło, poucz trochę historii i może wtedy zrozumiesz coś
                      więcej niż piękne slogany o nieskrępowanej wolności...
                      • Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:36
                        rozumiem , że całym lekarswem na fale aids jest wprowadzenie obowiązkowej
                        religi ? :) Ja myśle , że tutaj wiekszy wpływ ma uświadamianie ludzi poprzez
                        pokazywanie im zagrożeń niosących sex bez zabiezpieczeń , Pozatym raczej
                        ubustwo jest czynikiem sprzyjającym fali zachorowań . jeśli jesteś taki
                        wiedzący to powinieneś wiedzieć , żę problem aids to nie tylko problem Rosji
                        ale i nasz także a w szczegulności Afryki.
                        Co do francji to widze też się naczytałeś i nieprzedstawiasz prawdy bo niewiem
                        czy wiesz ale francja prowadziła kolonizacje i teraz płaci za to cenne
                        otwierając granice .
                        Co do takich tematów niebardzo chce się udzielać bo moja wiedza jest bardzo
                        wąska ale czytając twoje argumety widze , że też zadużego pojęcia niemasz tylko
                        wyrywkowe informacje niemijeące zadużo wspulnego z prawdą . tzrymaj się tematu
                        dla przypomnienia jest o religi w polskich szkołach
                        • Gość: Andy Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:48
                          No fakt widzę - że twoja wiedza wyklucza dalszą dyskusję i pokazuje ignorancję
                          typową dla lewaków...
                          Jeszcze parę wyjaśnień - moze zrozumiesz

a) O Rosji pisałem jako przykładzie rozkładu narodu na przestrzeni ostatnich 90
                          lat. Tam właśnie zgodnie z twoimi postulatami zliwidowano religie. Afryka nie
                          ma nic do tego...

b) Francja prowadziła kolonizację i płaci za to cenę... otwierając granicę...
                          Co ma piernik do wiatraka ? Ja ci dałem kolejny przykład do czego prowadzi
                          powszechna laicyzacja... Coś wypełnia pustkę...

c) wyrywkowe informacje itp.. Rozumiem ,że twoje informację są pełne i nie
                          wyrywkowe...

d)piszesz , że Twoja wiedza jest bardzo wąska... i to niestety jest prawda.
                          Postaraj się więc ją uzupełnić , poczytaj parę książek i wtedy zabieraj głos w
                          dyskusji , której sedna obecnie nie jesteś w stanie pojąć...

• Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:00
                            a) O Rosji pisałem jako przykładzie rozkładu narodu na przestrzeni ostatnich 90
                            lat. Tam właśnie zgodnie z twoimi postulatami zliwidowano religie. Afryka nie
                            ma nic do tego...

b) Francja prowadziła kolonizację i płaci za to cenę... otwierając granicę...
                            Co ma piernik do wiatraka ? Ja ci dałem kolejny przykład do czego prowadzi
                            powszechna laicyzacja... Coś wypełnia pustkę...

c) wyrywkowe informacje itp.. Rozumiem ,że twoje informację są pełne i nie
                            wyrywkowe...

d)piszesz , że Twoja wiedza jest bardzo wąska... i to niestety jest prawda.
                            Postaraj się więc ją uzupełnić , poczytaj parę książek i wtedy zabieraj głos w
                            dyskusji , której sedna obecnie nie jesteś w stanie pojąć...

:

ad : a : pisałeś o rosji ale i tak nierozumiem co ma dzisajesza sytłacja u nich
                            z wycofaniem religi z szkuł bo tak samo można przyrównać np usa gdzie religi
                            nie ma a sobie dobrze radzą wiec niegadaj głupot . Afryke bede mieszał bo gdy
                            gadamy o fali AIDS niemożna o niej niewspomnąć .!
                            ad : b otuż ma bo skoro jest niekontrolowany napływ innych nacji do kraju
                            takiego jak francja problem kultórowy zaczyna isnieć i fanaycy z obu stron
                            barykady podsycają te emocje .

ad : c : nieumiesz czytać napisałem , że moje indformacje są nienajlepsze na
                            ten temat !

ad : d : o czytanie książek to ty się niemartw staram się pochłaniać jak
                            najwiecej , co pozwala mi obiektywnie spojżeć na niektóre sprawy , głos w
                            dyskusji będe zabierać kiedy ja będe miał na to ochoty nie kiedy ty mi
                            pozwolisz .

Proba obrażenia mojej osoby świadczy tylko wyłącznie o tobie a zadumanie się ,
                            że jest się wszechwiedzącym i dobrze poinformowanym w tematach na które ma się
                            średnie pojęcie jest słabą promocją swojej inteligencji .

• Gość: yoł Re: zamiast polskiego -hebrajski moze....??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:01
                              przepraszam za błedy staram się pisać jak najszybciej żeby nietracić czasu a w
                              napływie potoku słów robie bardzo głupie błedy takie jak "szkuł" za co bardzo
                              przepraszam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka