Gość: Zainteresowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:15 Czy w najbliższym czasie jest planowana rekrutacja do Policji? Ostatnio się mówi ze brakuje policjantów, czy w Cz-wie będzie jakiś nabór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tak Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:53 www.google.pl/search?hl=pl&q=policja+rekrutacja+2006&btnG=Szukaj&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:09 praca baardzo fajna, ale cały etap rekrutacji baardzo zniechęca. powiem ci, że jesli nie jesteś "plecakiem" to praktycznie szans nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOBKA Re: Praca w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:29 Od stycznia znowu można składać dokumenty. Wiedza i sprawność do przejścia. Facet ze sprawnością nie powinien mieć problemów. Dalej nie wiem, bo MS-a nie przeszłam ale spróbuję za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie kojarze Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:46 plecakiem czyli...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułka Re: Praca w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:31 Ciebie przyjmą bez znajomości, co widać po twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysle_wiec_jestem Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:01 Top ze widzialem o co chodzi z plecakiem to nie swiadczy ze ma małe IQ, moze jest uczciwy, nie pomysłaleś o tym?? No wlasnie nie pomyslałes, zrób t owiec następnym razem zanim kogos obrzucisz blotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:40 Dla mnie to jest głupie podejście ... mówią że Policja jest do du... Moim zdaniem w pewnych zakresach działań Policji powinno się stawiać na intelekt a nie na sprawność fizyczną. Ważne żeby gliniarze potrafili ruszać głową ... a nie latać przez płotki ... Coś się powinno w tym zmienić. Ja rozumię ci policjanci "uliczni" - muszą być sprawni fizycznie, ale ci dochodzeniowi??? Po co??? Liczy się łeb a nie to jaki on jest sprawny fizycznie ... Policję szanuję ... ale zasady rekrutacji dla własnej efektywności powinni zweryfikować ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:32 "plecakiem" czyli musisz mieć kogoś "znajomego" na górze bo inaczej poza testy sprawnosciowe nie wyjdziesz:) nooo a jesli juz jakoms cudem dasz radę to pani psycholog tak czy inaczej cie zostawi. Próbowałam juz nie raz... i niestety nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie Re: Praca w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:43 A nie przyszło ci do głowy, że po prostu byłaś za słaba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do AK Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 10:44 zgadzam się z Toba w 100%- jeśli juz to rekrutacja powinna się zacynac od rozmowy z psychologiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen do FOBKI IP: *.inds.pl 21.09.06, 12:15 powiedz mi taka rzecz,mam 160 cm wzrostu,za 3 lata i tak bede startowac do policji,kiedys slyszalam ze wzrost ma jakies znaczenie ale teraz juz nie,jak to jest.jak wygladaly testy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fobka Re: do FOBKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:31 Generalnie nie ma znaczenia czy masz 160 czy 190 chyba, że do służby kandydackiej. Nawet zdawał ze mną chłopak któy miał około 160. Tylko, że wiesz ludzie- ludzmi. Jak np. psychologowi nie spodoba się Twój wzrost to różnie może być. Tak samo na wywiadzie zorganizowanym- zawsze niski zwrost można przedstwaić jako atut. Zresztą wzrost też nie powinien decydować, bo nie wszędzie potrzebują dryblasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: do FOBKI IP: *.sfc.pl 21.09.06, 15:13 Wzrost ma znaczenie! U mężczyzn min. 170cm niewiem jak u kobiet, ale na pewno odpowiednio mniejsza granica, tylko zapomniałem ile dokładnie. Jest to chyba na stronie komendy głównej, albo wojewódzkiej (katowice). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fobka Re: do FOBKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:05 Nie ma znaczenia chyba, że do kandydackiej tam chyba trzba mieś 175 czy coś około tego. Później na badaniach lekarskich to wiem, że coś tam jest ze wzrostem jakieś punkty czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:18 ja też mam 160cm i to nie jest wielka przeszkoda:) najgorszy psycholog reszta do przejścia:) Damy rade dziewczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen Re: Praca w Policji IP: *.inds.pl 21.09.06, 15:24 widze ze nie jestem najnizsza ;-)) jasne ze damy rade!!!do zobaczenia za 3 lata w szeregach policji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:21 w drogówce chyba trzeba mieć ok 170cm, ale znam kilku panów i daleko im do tego wzrostu a pracuja w drogówce albo prewencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen Re: Praca w Policji IP: *.inds.pl 21.09.06, 16:43 moi znajomi policjanci z rudy slaskiej mowia ze to g... prawda z tym wzrostem ,sami maja moze gora 1,78.faceci a co dopiero kobity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:52 zgadza się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pała Re: Praca w Policji IP: 80.51.254.* 22.09.06, 08:17 Jeśli dla Was szczytem marzeń jest praca w prewencji to majne gratulejszyn. 1200 + ewentualne dodatki jesli takie są. Po studiach sam o tym myślałem, wujek byly milicjant co to solidarność po dupie lał tak namawiał, że się w końcu skusiłem. Byłem na Lompy w Katowicach, przeszedłem testy wiedzy, sprawnościowe a psycholog mnie uwalił....i wiecie co ? Całe szczęście, bo z pałą po stadionach w ramach pratktyk nie zamierzam biegać. Nie po to zarywałem nocki i rylem jak głupi żeby studia zaliczyć a teraz miałbym burdy stadionowe pilnować. Tak, tak moi drodzy. Jeśli ktoś mysli ze z takiego naboru dostanie prace za biurkiem to się grubo myli. Moje uznanie, głębokie - dla twardzieli którzy idą do Szczytna. Owszem, 80% plecaków ale te 20 to chłopaki którzy idą bez znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Praca w Policji IP: 80.54.171.* 22.09.06, 08:51 Anty. Ty byś od razu chciał zostać Komendantem. A wiec jedno, że Ci po studiach mniej wiedzą jak Ci po technikum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Praca w Policji IP: 80.51.254.* 22.09.06, 10:27 Nie, to nie jest tak, poza tym Komendantem może zostać tylko oficer po szkole policyjnej a nie ze zwykłego naboru na komendzie. Wolę pracę nieco inną, wymagającą czegoś ode mnie....podejrzewam, że i tak nie zrozumiesz. A z tym technikum, masz rację - nigdy tego nie negowałem, powiem więcej - ludzie po zawodówkach mają więcej obycia i doświadczenia niż nie jeden studencina po dyplomie. Baaa, rozwiązaniem wręcz perfekcyjnym (jak na dzisiejsze czasy) jest zawodówka-wieczorówka-studia wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:52 w policji chce pracować nie po to żeby siedzieć za biurkiem, bo od tego powinni przyjnowac pracowników cywilnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Praca w Policji IP: 80.54.171.* 23.09.06, 20:31 Pracownik cywilny po przeszkoleniu policyjnym staje się Policjantem.To jest inna specyfika pracy, inne materiały,inne dokumenty.Musi być zajomość Prawa, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Praca w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:41 Dokladnie-ja tez chce isc na pracownika cywilnego-w lutym nabor-nie po to studiuje, aby....ehh:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Praca w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:01 Jedni mowia ze nabor w listopadzie, inni ze w styczniu, Ty mowisz ze w lutym...to jak to jest ma ktos konkretne informacje. kiedy nabór do Policji w Cz-wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Praca w Policji IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.06, 22:51 najbliższy nabór jest w listopadzie ale dokumenty nalezy składać do 30 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Praca w Policji IP: 80.54.171.* 23.09.06, 20:44 Ach Menelu - masz wyższe aspiracje niż umiejętności. Tak mi się coś wydaje.Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś