Dodaj do ulubionych

zarobki w biurach rachunkowych

IP: 80.50.214.* 22.09.06, 17:20
Chciałbym porównać zarobki osób pracujących w biurach rachunkowych
(księgowość uproszczona). Moja pensja wynosi 1250 zł miesięcznie na rękę. 8
godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Na liście płac najniższe obowiązujące. Czy
nie uważacie, że to poniżające aby człowiek z wykształceniem wyższym pracował
za tak marne grosze?
Obserwuj wątek
    • Gość: kojo Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:44
      Nie narzkaj. Ja dorabiam na część etatu w takim biurze, tylko przy pełnej
      księgowości i mam po przeliczeniu na pełny etat 1300 zł BRUTTO. Wiec nie masz
      tak żle.
      • ela1965 Re: zarobki w biurach rachunkowych 22.09.06, 20:45
        W Biurze Rachunkowym mogłabym pracować za 1.000 zł. Kocham księgowość, nie mam
        pracy, też mam wyższe wykształcenie. Denerwują mnie takie narzekania jak Twoje
        • aronika Re: zarobki w biurach rachunkowych 22.09.06, 20:52
          jesli to prawda co piszesz w poscie- napisz do mnie na prv co umiesz, jaki masz
          staz i jaka znajomosc kadr i zusów:) pozdrawiam :)
          • aronika Re: zarobki w biurach rachunkowych 22.09.06, 21:00
            post powyzej pisalam do eli:)
          • anulka9925 Re: zarobki w biurach rachunkowych 25.09.06, 15:17
            Witam
            Jestem zainteresowana pracą dorywczą w księgowości - np. od 17,30, w weekendy,
            w domu..
            Mam duże doświadczenie.
            Czy jes ktoś zainteresowany?
    • ela1965 Re: zarobki w biurach rachunkowych-do aroniki 22.09.06, 21:18
      Odpisałam na skrzynkę,mam nadzieję, że dojdzie.
      • Gość: Meggy Re: zarobki w biurach rachunkowych-do aroniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:24
        Ludzie ja tez mam wyższe i zarabiam najnizsza krajową wedlug umowy czyli... 650
        zl.Dobijaja mnie takie narzekania.Dla pracy takiej jak Ty masz chlopie to bym za
        800 mogla pracowac bo wiesz gdzie pracuje bo tych moich studiach.... w
        spozywczym sklepie!!!
      • aronika Re: zarobki w biurach rachunkowych-do aroniki 22.09.06, 21:40
        Elu doszło i odpisałam:)
    • Gość: Mill Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:41
      Dwa miesiące temu byłam na rozmowie w jednym z biur na Dekabrystów. Pani właścicielka sprawdziła moją wiedzę, wyszło OK, spodobało się jej, że znam angielski i niemiecki, stwierdziła, że jeszcze jakiś język by się przydał...
      Wspomniała, że dla niej najbardziej liczy się potencjał pracownika, a nie wykształcenie (mam wyższe, z potencjałem też u mnie nie najgorzej-pracowałam w kilku zawodach, także w biurze rachunkowym).
      Na koniec spytała, ile chciałabym zarabiać. Odparłam, że z moich informacji wynika, że pracownik średniej wielkości biura w Częstochowie zarabia około 1200 zł i taka suma by mnie satysfakcjonowała. Pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że to jest (UWAGA!) dużo...
      Nie odezwała się do dzisiaj. A ja jakoś nie żałuję. Ciekawe tylko, czy chodziło o to, że nie znam np. narzecza suahili, czy o wygórowane wymagania finansowe? A może rzeczywiście nie jestem pracownikiem z potencjałem?
      Buahaha...
    • Gość: oliwier Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:02
      Faktycznie mało zarabiasz, w biurze rachunkowym o ile mi wiadomo zarabiają
      1500-1700 zł. ok 3-5 lat praktyki, pozdrawiam
      • Gość: kamil Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:41
        bez obrazy, ale za takie pieniądze to mnie by sie nie chciało pracować. Czy nie
        mozecie otworzyć własnych biur i zarabiać normalne pieniądze?
        • Gość: ala Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:00
          Widac ze nie masz bladego pojecia - zeby zalozyc wlasne biuro trzeba miec
          licencje ministerstwa Finansów- a to nie takie hop siup proste
          ;(
          • Gość: eeewkaaa Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:50
            Trzeba zdać egzamin!!.I bardzo dobrze!Może nie jest prosty,ale to chyba
            dobrze.Inaczej byłoby setki biur z kiepskimi księgowymi, które mgą narobić
            głupot i kłopotów.
            • Gość: ... Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:00
              Chyba nie jest tak do końca jak mówisz... Bo wystarczy mieć podyplomowe z
              rachunkowości i praktykę (nie pamiętam ile lat) w biurze. Możesz też mieć prawo
              do prowadzenia jeżeli jesteś doradcą podatkowym albo biegłym rewidentem,
              Mam nadzieję że nic nie pokręciłem :)
        • Gość: janka Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 18:21
          pracuje w biurze rachunkowym za 900 netto i nie ma 'chce mi sie' 'nie chce mi
          sie' - zyc z czegos trzeba, praca jest czasem trudna i bardzo odpowiedzialna,
          ale przynajmniej wykonuje to co umiem. O swoim biurze nawet nie mysle, jak
          widze jak szefostwo musi uzerac sie z klientami co nie placa, zawalaja na calej
          linii a potem przychodza po ratunek ( najchetniej za friko). Kokosy z
          prowadzenia biura to mit!!
    • Gość: Kamil Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: 80.50.214.* 25.09.06, 19:16
      Malo konkretne te wasze wypowiedzi. Chyba niczego sie nie dowiem. Mam kilka lat
      praktyki, skonczona akademie ekonomiczna. Jak rozmawiam z ludzmi z innych miast
      to stwierdzam ze nasze miasto jest totalnym zadupiem i wlasnie w czestochowie
      panuje totalny wyzysk i nie docenia sie pracownikow. Poza tym duzo chetnych do
      tego typu pracy, tyle ze bez kwalifikacji. I jak ma byc dobrze? No i co mozna
      za 1250zł?? Po jaka cholere studiowac 5 lat?
      • Gość: Oliwier Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:12
        Faktycznie, przyznaje ci rację, dostajesz 1250 zł i pewnie na liście najniższa
        krajowa, co?
        • Gość: Kamil Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: 80.50.214.* 26.09.06, 15:01
          Zgadza sie. 1250 na reke, a na liscie najnizsza krajowa.
      • Gość: ala Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:14
        zgadzam sie jedynie z tym, ze nasze miasto to zadupie i poziom zarobkow jest
        jak na zadupie przystało....mizerny;(. Wydaje mi sie ze przyczyna nie tyle lezy
        po stronie szefów 'skapców i wyzyskiwaczy'- ale raczej obnizonego poziomu cen
        usług ( sprzyja temu spora konkurencja i szara strefa 'cioci ksiegowej'
        albo ' 'pani ze skarbowego' . Jak spojrzalam w ogolnopolskim sondazu jakie sa
        ceny za uslugi ksiegowe w Warszawie czy Krakowie to przecieralam oczy!
        A u nas? Nawet na tym forum ludzie pytają nie o DOBRE, tylko o TANIE biuro....
        No to skad brac na podwyzki dla pracownikow?
        Wiec chyba zle postawiles pytanie: Nie "Po jaka cholere studiowac 5 lat?", a
        raczej "Po jaka cholere wracac do Czestochowy?

• Gość: kokos Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.centertel.pl 26.09.06, 13:30
          Ala, może w takim razie podaj jakieś DOBRE biuro. Cenę też możesz podać jesli
          to możliwe (książka przych-rozch, około 150 fv/mies.)
          • Gość: Ala Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 20:02
            jest na forum podobny watek- wlasnie o polecanych biurach rachunkowych- na ile
            one faktycznie sa godne polecenia nie mam pojecia ? - ale moze ktos z was je
            zna? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=49047719
        • Gość: Oliwier Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 19:41
          Niestety bardzo jestem zbulwersowany wypowiedzią" nie chodzi tutaj o skąpstwo
          szefów", a o co? Nie wiem czy akurat w/w biuro jest takie biedne i tanie ale
          jeśli szefa stać na to a nie daje podwyżek śmiejąc się, że jak nie ty to kto
          inny przyjdzie do tej roboty to o czym wogóle gadać? A poza tym jest pare
          wypowiedzi osób które wogóle nie pracują-też bym mówił że za 1000 zł z
          pocałowaniem ręki. Ale jednak może ktoś kto faktycznie zna realia biur
          rachunkowych (porządnych i znanych) by sie wypowiedział.(ale pewnie tych brak bo
          nie mają takiego problemu)
    • Gość: Kamil Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: 80.50.214.* 27.09.06, 18:59
      Ludzie co jest z wami? Czy nikt nie pracuje do jasnej cholery w biurze
      rachunkowym?? konkrety mnie interesuja! piszcie
    • Gość: też załamana Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:40
      ja akurat zarabiam 1450 zł na rękę ( na liście najniższa podstawowa) 8h, ale dla
      mnie to i tak niewielka pociecha. Myślę o ucieczce.....
      • Gość: Kamil Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: 80.50.214.* 28.09.06, 22:34
        to chyba jedyne sensowne rozwiązanie. Ucieknijmy razem towarzyszko niedoli;)
      • Gość: xyz Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:46
        ... na zasiłek dla bezrobotnych?;)
        • Gość: teżzałamana Re: zarobki w biurach rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 22:48
          gdyby był wyższy niż te 1450 , to czemu nie?...
          • aronika Re: zarobki w biurach rachunkowych 30.09.06, 09:25
            mysle, ze mimo załamania jestes jednak optymistką;):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka