Gość: Mikado IP: 80.54.169.* 02.10.06, 22:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=35633815&v=2&s=0 u mnie bez zmian-za wyjątkiem ze teraz napisałabym "mam 24 lata..." nie wiem czy dam radę sie odbić od dna-chyba juz płynę z pradem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_iris Re: Bez zmian. 03.10.06, 08:06 Za wcześnie żeby spalić się w takim ogniu.Za młoda jesteś żeby się poddawać Mikado!Z jednej strony i tak lepiej płynąć z prądem niż pod prąd (tak wielu młodych,wykształconych ludzi bezskutecznie szuka pracy)ale faktycznie tak dać się ponieśc fali nie jest bezpieczne.Musisz podjąć decyzję albo natychmiast wysiadasz z tej rozpędzonej maszyny albo otrząśniesz się i faktycznie zaczniesz żyć choćby tylko w niedzielę.Nie chcę Cię straszyć ale taki marazm może skończyć się źle.Mogłabym być Twoją mamą i przeszłam w swoim zyciu podobne momenty i wiem że jedno jest pewne, nie ma takich pieniędzy dla których warto poświęcić siebie !Życzę żebyś następnym razem napisała "Dałam radę ,odbiłam się i płynę spokojnie przez życie " :o)Najlepszego :o) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Bez zmian. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:50 mam podobne problemy choć może nie tak ściśle związane z pracą.trzeba starać się przełamać.ja to powoli próbuje.troche olewam starych kolegów którzy w ogóle nie rozumieją moich problemów i szukam nowych znajomości.wiem jak praca potrafi wykończyć hehe ale staram się odnaleść inny sens życia,bo jednak świat na pracy się nie kończy.jak mi kiedyś ktoś powiedział "takie jest życie" czyli trudne i tak mi te słowa weszły w umysł że teraz wyznaje drugą zasadę "co Cie nie zabije to Cie wzmocni " :) Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Bez zmian. 03.10.06, 17:53 COMA - Leszek Żukowski Czasami wolę być zupełnie sam niezdarnie tańczyć na granicy zła i nawet stoczyć się na samo dno czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk posiadam wiarę w niemożliwą moc potrafię jeśli chcę rozświetlić mrok mogę poruszyć was na kilka chwil tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być na pewno czułeś kiedyś wielki strach że oto mija twój najlepszy czas bezradność zniosła cię na drugi plan czekanie sprawia że gorzknieje cała słodycz w nas ogromny zgrzyt znieczula nas na szept tak trudno znaleźć drogę w ciepły sen słowa zlewają się w fałszywy ton gdy nadwrażliwość jest jak bilet w jedną stronę stąd okłamali mnie z nadzieją że uwierzyłem i przestanę chcieć muszę leczyć się na ból i strach gdzie jest człowiek który z siebie sam pokaże mi jak kto pokaże mi jak ? czasami wolę być zupełnie sam niezdarnie tańczyć na granicy zła i nawet stoczyć się na samo dno czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk posiadam wiarę w niemożliwą moc potrafię jeśli chcę rozświetlić mrok mogę poruszyć was na kilka chwil tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być znowu z sobą być... na pewno czułeś kiedyś wielki strach że oto mija twój najlepszy czas bezradność zniosła cię na drugi plan czekanie sprawia że gorzknieje cała słodycz w nas ogromny zgrzyt znieczula nas na szept tak trudno znaleźć drogę w ciepły sen słowa zlewają się w fałszywy ton gdy nadwrażliwość jest jak bilet w jedną stronę stąd niczego nie będzie żal... okłamali mnie z nadzieją że uwierzyłem i przestanę chcieć muszę leczyć się na ból i strach gdzie jest człowiek który... ...niczego nie będzie żal ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikado Re: Bez zmian. IP: 80.54.169.* 03.10.06, 22:42 Wszystko to piekne co napisaliście... Codziennie jednak walczę. Może zbyt słabo...a może rosne w siłę by wreszcie zawalczyć naprawdę.... Może jednak wypłynę????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_iris Re: Bez zmian. 04.10.06, 07:38 Z cała pewnoscia wypłyniesz Mikado!Bądź silna! Wczoraj dostałam na GG taka historyjkę.Przesyłam Ci ją bo bardzo mądra moim skromnym zdaniem! Było to daleko stąd na pewnej farmie. Któregoś dnia osioł farmera wpadł do głębokiej studni. Zwierzę krzyczało żałośnie godzinami, podczas gdy farmer zastanawiał się, co zrobić. W końcu farmer zdecydował. Zwierzę było stare a studnię i tak trzeba było zasypać. Nie warto było wyciągać z niej osła. Zwołał wszystkich swoich sąsiadów do pomocy. Wzięli łopaty i zaczęli zasypywać studnię śmieciami i ziemią. Z początku osioł zorientował się, co się dzieje i zaczął krzyczeć przerażony. Nagle, ku zdumieniu wszystkich, osioł uspokoił się. Kilka łopat później farmer zajrzał do studni. Zdumiał się tym, co zobaczył. Za każdym razem, gdy kolejna porcja śmieci spadała na ośli grzbiet, ten robił coś niesamowitego. Otrząsał się i wspinał o krok ku górze. W miarę, jak sąsiedzi farmera sypali śmieci i ziemię na zwierzę, ono otrzepywało się i wspinało o kolejny krok. Niebawem wszyscy ze zdumieniem zobaczyli, jak osioł przeskakuje krawędź studni i szczęśliwy, oddala się truchtem! Życie będzie zasypywać cię śmieciami, każdym rodzajem brudów. Sposób, aby wydostać się z dołka, to otrząsnąć się i zrobić krok w górę. Każdy z naszych kłopotów to jeden stopień ku wolności... Powodzenia :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Bez zmian. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:51 ocaleniem może być prawdziwa przyjaźń,miłość,szukaj jej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Bez zmian. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:52 ...a ja chcę powrócić na tę karuzelę. Znowu znaleźć się na środku tej rwącej rzeki, czuć tą adrenalinę przy podejmowaniu decycji, ten szum ludzi, setki zadawanych pytań. Chcę znów usłyszeć tą nagłą zapadającą i upragnioną ciszę gdy zamykałam drzwi firmy. Rok temu temu zmieniłam stanowisko. Na początku myślałam - super, cisza , spokój, wszystko pod kontrolą, plany pracy robiłam z dwudniowym wyprzedzeniem, poprostu sielanka... Choć teraz nie powinnam narzekać to jednak czuje, że się dusze, brakuje mi powietrza, potrzebuje tego ruchu, tych ludzi, tego rwącego nurtu... no cóż... samo życie....tak źle tak nie dobrze. Najważniejsze jednak to znaleźć swój cel, znać swoją wartość, nie bać się mówić tego co się myśli i płynąć dalej swoim rytmem, bo życie choć trudne, ciężkie i pisze dziwne scenariusze to jednak daje zawsze tylko tyle ile my sami chcemy od niego wziąść.... Odpowiedz Link Zgłoś