Dodaj do ulubionych

depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 03.10.06, 22:15
Witam wszystkich forumowiczow potrzebuje waszej pomocy!Moja siostra ma depresje zreszta sama juz nie wiem gdyz jej stan zdrowia na to wskazuje.Ma klopoty z oddychaniem chudnie w oczach stala sie placzliwa itd.Robila sobie badania i wszystkie wyszly ok ale lekarz stwierdzil silna nerwice.Prosze jesli ktos ma dobtego specjaliste ktory zajmuje sie depresja napiszcie prosze!!!bardzo sie martwie o nia ona tez wie ze potrzebuje pomocy tylko nie wiemy gdzie sie udac.Serdecznie dziekuje za jakikolwiek informacje.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:22
      najlepiej niech porozmawia z psychologiem lub psychiatrą w przychodni rejonowej
      ( o ile takowy tam pracuje) do 18 roku życia przyjmuje psychiatra dziecięcy w
      Przych Matki Dziecka i Rodziny na Sobieskiego (ale to nie jest sprawdzona
      informacja).
      I uważajcie na leki, psychotropy mogą wyrządzić niezłe spustoszenie w
      organiźmie. A Ty po prostu z nią bądź, rozmawiaj i wspieraj.
    • Gość: mama Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 03.10.06, 23:13
      Postaraj się dowiedzieć skąd ta depresja. Przyczyny są bardzo ważne choć czasami
      nie da sie ich dokładnie sprecyzować i pojedyncze potknięcia urastają do rangi
      wielkiego załamania.
      • Gość: s Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl 03.10.06, 23:15
        niech do ludzi wyjdzie wodke piwo zacznie pic i niech nie wywesza dziory w
        calosci
        • Gość: yoł Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:29
          alkochol to bardzo niewsakzana rzecz w takim przypadku oraz wszelkie używki pogłebiają tylko stan przygnębienia , niesty nieznam się na tego typu chorobach ale wiem , że takie choroby są bardzo poważne i mogą prowadzić do poważnych zaburzeń psychicznych włącznie z samobujstwem , myśle , że ważną role odgrywasz ty oraz cąła rodzina w tym procesie staraj się ją jaknajbardziej maltretować w dobrym tego słowa znaczeniu , wyciągać ją do ludzi pokazywać najpiękniejsze strony życia , postaraj się aby odnalazła swoją nową drogę bo zmiany na lepsze podtrzymują człowieka na duchu i dają siłe żeby trwać ,wydaje mi się , słyszałem też , że zwieżęta mogą pomagać w odzyskiwaniu sił psychicznych np pies lub kot , no i ważne lekarz a co do leków osobiście traktuje zawsze je jako ostaeczność ale specjalista ze mnie żaden .
          powodzenia
    • Gość: zuzka Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prio139.trustnet.pl 03.10.06, 23:36
      dominiko, jestem psychologiem, dosyć młodym, więc nie prowadzę jeszcze indywidualnie pacjentów.
      To, co opisujesz wygląda poważnie i warto, żeby poszukać pomocy.
      Podstawą jest to, żeby twoja siostra sama chciała terapii, bo bez tego nie da się nic zrobić i będzie tylko
      oporować w terapii. znam kilka dobrych ośrodków, najlepszy w krakowie, sprawdzony, szkolę się tam, ale
      terapia indywidualna tam - kosztuje 2 tys. zł.
      gdybyś była zainteresowana - daj znać na forum. i podaj swój mail najlepiej - to przekażę ci tą drogą
      dalsze informacje
      • zapalony.strazak Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.06, 23:41
        tez jestem zainteresowany skuteczną terapią, jeśli możesz prześlij i mnie
        informacje o krakowskim ośrodku
        • Gość: zuzka Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prio139.trustnet.pl 03.10.06, 23:45
          Ośrodek Profilaktyki Środowiskowej
          al. Pokoju 7
          tel. (012) 294-19-60
          można się umówić na konsultacje, ale powtarzam - terapia jest droga - tzn. 2 tys. zł za 10 spotkań, ale
          naprawdę warto. brałam udział w wielu szkoleniach, np. w Laboratrium Psychoedukacji w Warszawie,
          które jest liderem na rynku, i z mojego doświadczenia wynika, że Kraków jest najlepszy. MISTRZOSTWO
          ŚWIATA
          • Gość: zuzka Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prio139.trustnet.pl 03.10.06, 23:47
            podaję jeszcze stronkę
            www.praesterno.pl/ops/krakow/
            • Gość: dominika Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 03.10.06, 23:55
              Dziekuje Ci Zuzka mozesz mi napisac ile to czasu trwa tzn jak to jest rozlozone czy 10 spotkan jest dzien po dniu?serdeczne dzieki
              • Gość: zuzka Re: depresja pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prio139.trustnet.pl 04.10.06, 00:06
                opieka jest naprawdę profesjonalna. spotkania są rozkładane w zależności od tego, jak klient pracuje,
                tzn. w normalnym trybie - np. kilka spotkań co tydzień, a potem jakaś dłuższa przerwa - np. żeby
                spokojnie sobie nowe odkrycia przyswoić, "przetrawić".
                w zeszłym roku jeździłam na studium psychoterapeutyczne, na które wybierają się ludzie nie tylko chcący
                się szkolić, ale też - zmienić swoje życie i zacząć odczuwać satysfakcję w relacjach z ludźmi. fantastyczna
                sprawa, szansa na zdrowie. ludzie, z którymi bylam na kursie są teraz moimi wspanialymi przyjaciółmi.
                dominika, jeśli chcesz tego doświadczyć - spróbuj też wziąć coś dla siebie. szczegóły na stronce
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka