Dodaj do ulubionych

chory owczarek niemiecki

IP: 195.189.52.* 09.10.06, 16:58
witam wszystkich. Mam owczarka niemieckiego od 11 lat. Ostatnio zauważyłam ze
na skórze robia mu sie plackowate rany (pies nie ma pcheł). Słyszłam ze
owczarki czesto choruja na choroby skóry. Czy to prawda, czy spotkała sie ktos
z takim przypadkiem??
Obserwuj wątek
    • Gość: karla Re: chory owczarek niemiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 18:31
      tak, mój pies chorował też kiedyś na to, nie pamiętam jak ta choroba się
      nazywała ale pies miał placki bez sierści, dostawał mnóstwo lekarstw, maści w
      końcu konieczna była operacja, całe leczenie przebiegało w super nowoczesnym
      wtedy gabinecie na ul. Krakowskiej - omijaj go z daleka....
      • Gość: karola Re: chory owczarek niemiecki IP: 195.189.52.* 09.10.06, 19:31
        dzieki karla!!!!!!
        • Gość: maja Re: chory owczarek niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:38
          zgłoś się do dr Płonki na ul. Łokietka ( Stradom ), a na pewno coś na to zaradzi
          • Gość: vg Re: chory owczarek niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:33
            maja to ten sam co przyjmuje na kutrzeby? bo jesli tak to z calego serca
            odradzam kazdemu wizyty z pociecha u tego pana. ten czlowiek nie ma pojecia o
            weterynarii.
    • Gość: A. Re: chory owczarek niemiecki IP: *.tn.pl 10.10.06, 20:48
      Witam
      mialam psiaka-kundelka, który mial podobne objawy-zaczerwienione placki bez
      siersci. Dowiedzialam się wówczas od lekarza że to tzw przebiałczenie, zapytał
      dr czy stosujemy karmę PedigrePall ( nie pamiętam już jak się prawidłowo pisze
      tę nazwę). Rzeczywiście wowczas psiak był tą karmą karmiony.Odstawiliśmy, pies
      miał włączone jakieś leczenie-zastrzyki i po jakimś czasie choroba bezpowrotnie
      minęła.Pozdrawiam .A.
      • Gość: de niro Re: chory owczarek niemiecki IP: *.realestate.net.pl 10.10.06, 20:51
        Gość portalu: A. napisał(a):
        Dowiedzialam się wówczas od lekarza że to tzw przebiałczenie, zapytał
        > dr czy stosujemy karmę PedigrePall ( nie pamiętam już jak się prawidłowo pisze
        > tę nazwę). Rzeczywiście wowczas psiak był tą karmą karmiony.Odstawiliśmy, pies
        > miał włączone jakieś leczenie-zastrzyki i po jakimś czasie choroba bezpowrotnie
        > minęła

Jak się psa najtańszym syfem karmi to nie dziwić się później, że chory.
        • Gość: A Re: chory owczarek niemiecki IP: *.tn.pl 10.10.06, 22:18
          15 lat temu nie była to najtańsza karma Szanowny Panie Mądraliński De Niro....
          znalazł się super specjalista krytyk
          • Gość: panie de niro Re: chory owczarek niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 01:07
            przejedź sie na wieś i zobacz,czym karmione są psy ! Wtedy będziesz wiedział,co
            to SYF !!!
    • Gość: tora Re: chory owczarek niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:45
      mój jamnik miał chyba podobną chorobę - robiły mu się na skórze strupki, które
      odpadały z sierścią - caly był w łyse plamki. Okazało się, że to (tak jak ktoś
      już napisał) za dużo białka w pokarmie. Od tamtej pory jadł karmę niskobiałkową
      iwszystko było w porządku.
      Ja z moimi psami chodzę do zwierzyńca na ul. Dekabrystów. W razie koniecznosci
      pies odrazuj będzie miał zrobione badania.
      Jeśli np. karma, którą ci polecą będzie za droga (tak np. było z moim jamnikiem,
      któremu zalecono specjalistyczną karmę, której 750g kosztowało prawie 30zł i
      starczało na 2 dni) możesz powiedzieć, że cię nie stać i wet zaproponuje coś
      innego (my dostaliśmy przepis na jedzonko domowej roboty).
    • Gość: x Re: chory owczarek niemiecki IP: *.wip.pcz.pl 11.10.06, 09:15
      wsiadaj w samochod do Wrocławia - przyjmują od 8 /wewnętrzny/ - jak pojedziesz
      przez Kluczbork to zaraz wjeżdzając do Wrocławia klinika jest bardzo blisko -
      lekarze super - ok. 150 - wszystkie badania /krew itd. / + lekarstwa -
      zastrzyki - psy miałam całe zycie , ale człowieka tak nie badają w naszych
      przychodniach jak tam psiaki - a dokończysz w częstochowie leczenie - nie
      marnuj psa powodzenia -
      Akademia Rolnicza Katedra Chorób Wewnętrzynych i Pasożytniczych z Kliniką
      Chorób Koni, Psów i Kotów
      dr Childenbrandul. Grunwaldzka 47
      • Gość: Ola Re: chory owczarek niemiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:19
        Dr Hildebrand! Wstyd, warto by było wiedziec jak nazywa się Twój zaufany
        weterynarz.
    • Gość: tom Re: chory owczarek niemiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:39
      Proponuję Ci leczenie u dr.Józefa Prokopa 602757523. Leczy mojego owczarka od
      kilku lat z dobrymi rezultatami. Moj pies ma również chorobę skóry a doktor
      wyprowdził go na prostą homeopatią, choć inni chcieli go uśpić. Polecam bo to
      bardzo mądry i z dużą wiedzą weterynarz.
      • Gość: karola Re: chory owczarek niemiecki IP: 195.189.52.* 11.10.06, 12:27
        dzieki wam wszystkim, dzieki tom:))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka