Gość: :) IP: 80.54.173.* 12.10.06, 11:39 Jaka jest najlepsza maść do smarowania dziąsełek u dziecka,które oczekuje pierwszych ząbków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.scott Re: Ząbkowanie! 12.10.06, 11:44 Polecam Bobodent. A jak już ząbki zaczną wychodzi i dziecko będzie płakać, zaaplikuj mu czopki z paracetamolem (o mocy 10-15 mg na 1 kg masy ciała). Moje właśnie tak przetrwały ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Ząbkowanie! IP: 212.87.241.* 12.10.06, 11:45 jest maść bobodent ale ja osobiście wcale nie byłam z niej zadowolona są jeszcze inne nie znam nazwy ale działają podobnie ja stosowałam granulki homeopatyczne homepoatik vulgaris w aptece pani ci doradzi jak podawać bo ja juz nie pamiętam ale ą rewelacyjne zero płaczu dziecka zero niepokoju poprostu super ja nawet nie wiedziałam kiedy wychodził kolejny ząbek no i dla małej nie było to przykre przeżycie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Ząbkowanie! 12.10.06, 11:49 Wszystko zależy od dziecka. Przy moich synkach Bobodent się sprawdził. Czopki również. Są też takie homeopatyczne czopki uspokajające właśnie przy ząbkowaniu, ale nie pamiętam nazwy. Kupowałam w aptece. Też się sprawdzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Ząbkowanie! IP: 212.87.241.* 12.10.06, 11:53 czopki nazywają się viburcol też są dobre ale zbyt często podawane myślę że mogą wywołać jakieś objawy ze strony pupci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Ząbkowanie! 12.10.06, 12:01 Tak, we wszystkim należy zachować umiar. Oczywiście, Magdo, masz rację. Podobnie jest ze środkami przeciwbólowymi. Jeśli boli tylko trochę, nie ma potrzeby aplikować jakieś leki. Trzeba mieć wyczucie, ale to z czasem staje się dość łatwe. Pozdrawiam cieplutko. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il Re: Ząbkowanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:53 ja stosuję Dentinox- Gel podobno najskuteczniejszy, a tak naprawde to wszystkie te żele tylko trochę pomagają naprawdę skutecznej maści to nie ma ja u małego czopki stosowałam tylko ze dwa razy i wcale mu nie pomogły poprostu musimy się przemęczyć i tyle.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś